2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

Bende oglumu 5 aylikken kv ye birakmistim. Daha ek gidaya gecmemistik ve ogluma çizik teflon tavasinda kereviz yapip yedirmis. Ek gidaya gecmeden kereviz yedigine mi yanayim daha 8.ayda gecilmesi gereken besini erkenden yemis olmasina mi, çizik bir teflon tavada piştigine mi yanayim ertesi gün iki büklüm olup acı icinde karin agrisiyla sürekli aglayan ogluma mi yanayim. Aklima geldikce cinlerim tepeme cikiyor. Annemle dönüsümlü bakacakti her haftanin 2 günü ona verecektik. Bu ilk ve son oldu bir daha onunla yanliz bile birakmadim oglumu. Esime soruyormus cok özlüyoruz niye bizde hic kalmiyor haftada bir gün bari birakin diye ama esimde anne sen o hakkini kereviz vererek kaybettin demis.

Esim ilk zamanlar söylersin bir daha vermez birakalim diyordu. Ama dedim ben hangi birini söyleyebilirim. Hadi dedim kereviz vermemesi gerektigini bilmiyordu, bu cocuk ek gidaya bile gecmemis bana sormayida mi bilemedi hadi dedim heves etti yedirdi cizik teflonu evde kullanmamasi gerektigini ve o cizik teflonu bir bebege kullanmamasi gerektigini nasil anlatabilirim.
Cocugumu almaya gittigimde yere serdigi bir carsafta yatiyordu oglum. Ustelik haliyida kaldirmis yerin sogunu gectim 2 ay öncesinden bahsediyoruz. Sem sert tas gibi yerde yatmis oglum hep. Düsmesin diyeymis aaltina bi minder koy battaniye veya yorgan ac o carsafin altina dimi.

Aayyy ne doluymusummm

Aa alirim diye atladim ama gormedim bunlari meltem..

evet elifcim ben de alırım dedim de araştırınca vazgeçtim.

Meltem cok sevindim yavru kusun kotu kakalari kovmasina.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

sağol canım ya, sabah da yine kakalıydı bezi ve kıvamı da iyi, çok rahatladım valla :))

ay allahım ya bıktırıyorlar insanı valla...
seninki de bi alemmiş valla...
benim eşimin babaannesi gözümün önünde emziği bala batırıp verdi diye kıyameti koparmıştım ben de :))
hakkaten sen de dolmuşsun canım ya..
oh en iyisi ben valla kimseyle görüşmüyorum, kafam da rahat :))

Kız da gelmedi ben gelemicem kusura bakmayın dedi

Kaldım böyle. Napcam bilmiyorum. Seceneğim de kalmadı. Gel başla diyecekler gelemicem dicem sanırım
Artık sinirlerim öyle bozuldu ki ağlayamıyorum bile içim sertleşti

Hay allah yahu nasil bi imtihanmis sizinkide okuyorum kac gundur.Allah sabir versin.inanin sizin kadar streslendim yani ne sorumsuz insanlar var cok ilginc.bence bundada bi hayir vardir diyelim eger durumunuz el veriyosa biraz daha kalin evde bebisinizle evde oturmakta bunaltici olabiliyo ama belkide isarettir bunlarin hepsi.sizin icin en iyisi olur umarim kalbinizi ferah tutmaya calisin

şuan nasıl küfür ediyorum ben bu kıza bir bilsen anıl,
şerefsizlik değil de ne bu ya..
dün bahane üretti, bugün de bu.. salak dün de bari gelmicem de. insanı 1 gün daha umutla bekletiyor.
anılcım, kaç tane bakıcı olmadı, acaba bu sana bir işaret mi?
biliyorum işe dönmek de önemli senin için, ama acaba biraz daha aras'la vakit geçirip, sonra kreşe mi versen?
hem daha için rahat eder.
canım ben geçen forumu kurcalarken denk geldim, insanlar burdan da bakıcı ilanı veriyorlar,
bi de forumda mı yazsan?
belki sana yakın birisi denk gelir..

anıl, bak sana yakın mı bilmiyorum ama güzel bir kreş buldum sana :))
http://www.kampuskres.com.tr/
linki bu canım.
bi araştır, yeri falan uygunsa git görüş, okulu gez..
bence kreş çok daha iyi, emin ol buna.
bak yeliz dün ne dedi, kızamadım bile dedi..
ee sen ne diyosun muhtaç olduğumuzu biliyorlar tehtit ıvır zıvır.
kreşlerde öyle bişey olmaz. kreşte senin çocuğunun ağzına kabaklı yoğurt da sokmazlar.
ben baktım bu kreş baya iyi görünüyor.
yaş grubu da var.
netteki fiyatı da bölge içi 850 TL, bölge dışı 1.305 görünüyor, eylülde %10 zam diyor. ee pazarlık da ediyor bu okullar, bakma fiyatına. ki senin bakıcıların yanında fiyat gayet iyi duruyor.
gözün de arkada kalmaz, güvenliği, hemşiresi, öğretmeni, aşçıcı, müdürü, sosyal etkinliği ıvırı zıvırı bence bakıcıdan çok daha kaliteli.
sonuçta bir de o öğretmenlerin denetimi var.
aşçıların denetimi var, sen daha iyi bilirsin gıda mühendisi olan sensin :))

eee daha napayım sana anılım ya :)) kreşini bile araştırdım, buldum, git bak mutlaka :))

anılcığım höhhhh diyorum başka da birşey demiyorum saygısız sorumsuz manyak iyiki başlamadan öğrendin iki gün sonra işe başlayıp böyle yapsaydı sen çalışırken daha kötü olurdu artı bukadar sorumsuz birine bebek emanet etmek de kötü bebeğin dili yokki konuşsun anlatsın ne yaptığını senin yanında nasıl davranıyorsa öyle sanacaktın hep

arkadaslar bebeğim doğduğundan beri prima kullanıyorum. israil mallarını kullanmak istemiyorum prima israil malı mı bilgisi olan var mı?? eğer öyleyse alternatif olabilecek hemde kaliteli bir bez önerebilirmisiniz bana.

Evet canim israile ait bende o yuzden bu ay molfixe gectim memnunum hayat holdingin molfix turk mali

evet canım, prima israil malı, huggies de israil malı..
molfix, can bebe, evy babay kullanabilirsin ki hepsi dandik ötesi..
geçen bu konuyu konuşurken sonunda oldu çok güzel bişey söyledi ki ben de ona katılıyorum.
bu bezler marka olarak israil ama üretimleri türkiye'de yapılıyor.
o fabrikalarda binlerce türk işçi çalışıyor, o bezlerin dağıtımını binlerce türk yapıyor.
o fabrikalar türkiye ekonomisine katlı sağlıyor.
vergilerini veriyor.
bugün israil malı olmayan ne var ki???
adamlar tüm dünyayı yönetiyor.
amerika bile israilin parmağında oyuncak..
ben prima kullanıyorum, çok da memnunum değiştirmeyi düşünmüyorum.
israili protesto edicem diye, hiç memnun kalmadığım dandik yerli üretim bezleri bebeğimin poposuna bağlamaya kıyamam valla..

Dogru soyluyosun haklisin bende bu son sefere kadar boyle dusunuyodum ama kendimde anne olduktan sonra oyle bakamadim.o cocuklari oyle gorunce varsin poposundaki kalitesiz olsun dedim ve degistirdim.biraz daha sk degistiriyorum primaya gore baska sikayetim yok.onlara atilan tek kursunda payim olsun istemedim.bilmeden mutlaka aliyorumdur kimin destek verp vermedigini kesin bilemeyiz ama bildiklerimi almiyorum artik.belkide vicdanimi rahatlatiyorum bilmiyorum

kendini iyi hissediyorsan alma canım..
ha ben bebeğim için bezi değiştirmiyorum, ama kendim için olanlarda ben de seçiciyim.
mesela loreal ürünleri kullanıyorum, ama bundan sonra almıcam.
benim bildiğim israil mallarını yazayım bari sana;
dixi, cif, coca cola, fuse tea, kotex, orkid, prima, huggies, loreal, damla su, algida, burger king, mc donolds, philip morris, britsh american tobacco, hayat su, danone, Doritos, Domestos, Dove, Dunhill, Elite Cafe, Evian, Elidor, Fruko, Flora, Frito Lay, Fanta, Fruttare, Johnsons & Johnsons, KFC, Knorr, Kent, Lipton, Lay’s, Lux, Rexona, Rinso, Sana, Sırma Su, Signal, Starbucks, Sprite, Sen-Sun, Schweppes, Turkuaz, Tamek, Vim

daha da var da var bunlar aklıma gelenler...

Baksana butun hayatimiz aslinda erikli bile onlarinmis yani hic aklima gelmjcek sey cam damacanaya gecene kadar yillarca kullandim yani habersiZ.dedigin gibi dunya onlarin aslinda parmaklarinda oynatiyolar.tesekkur ederim canimcim

Anne angry bird ve junior angry birdler nigdeden izmire dogru yola cikti

Suan konya merkezdeyizz daha cok yolumuz var
Aycaya mescidde kasik mamasi yedirdim.
Simdk yanimda oynuyor pusetinde..
Opuyorum..
Face giremiyorum burdan takip etcemm

Son düzenleme:

Opuyorum..

ooo deniz, güneş ve kuma doğru yolculuk desene sen ona :))
hadi bakalım iyi tatiller canım...
angry bidünü de öp benim için..

Meltem sen hangi montessori okulunu öneriyorsun ve iyi bilgin varmı bunlar gerçekten montessori uyguluyorlar mı yoksa popüler diye hee evet evet montessori yapıyoruz mu diyorlar... Tabiri caizse çakmaları doldu etrafta..

Rinso hayat kimyanın sanırsam ya...ama diğerleri de hep kullandığımız şeyler...

Sanırım aynıyız bu konuda resmen beni yazmışın..:)

off hayatımzıı ele geçirmişler resmen valla hep kullandığımız ürünler yapsın bizimkiler de kullanmayalım bunları madem

Opuyorum..

ooovvv iyi tatiller bol güneşler

öznur araştırdım biraz, karşıda 2 okul var ki onlar bize imkansız..
bi de üsküdar kız meslek lisesinin var. ama orası daha 3-4 yıllık bi okul.. bilmiyorum gidip araştırmak lazım.
benim en çok koşuyolundaki küçük kara balık anaokulu ilgimi çekti.
bu okul, montessori derneği aracılığıyla kurulmuş, kar amacı gütmeyen bi yermiş.
baya hoşuma gitti orası, eve de yakın, orayı araştırıcam.
zaten illaki kreşe verilecek ne kadar montessori uygulayabilirler bilmem ama hiç yoktan iyidir diyip öncelikli tercihim orası olacak..
gerçi daha 3 yıl var bakalım o zamana neler olacak :))

tatlım benım karşı komsun kullandı yıllık olarak ödedi ücretini güzel kitaplardı her ay birde meteryaller gelıyordu işte delikten çubuk geçirmece üst üste kuleler ne bileyım şimdi unuttum kalın renkli içinde lulu muydu neydi onunla ilgili bişeyler anlatıyordu banyo yemek oyun uyku gibi şeyleri 3 boyutlu resimlerle anlatıyordu mesela klozet var kapağı kaldıryorsun mesela tuvalet kağıdını çekiyorsun muz var kabuğunu soyuyorsun kapı var kapıyı açınca içinden başl-ka bişey v-çıkıyor gibi gayet güzeldi ama çok pahalı gelmişti bana tek tek de buna benzer kıtaplar alınabilir diye düşünüyordum ama sistemli olması iyi bebeğin ayına göre kıtap ve oyun gönderiyorlar bilmiyorum kararsızım arkadaşımı arayıp biraz daha bilgi alırım

Eylülde yataktan düşenler kervanına bu sabah ilk adımını attıııı😕

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
çok geçmiş olsun canım umarım bişeyı yoktur
Meltemmmmm senin vaktin vardır bu azman durmuyo bakamıyorum
Bardabas varmış bi de karşılaştırma yapsana?
bardabası da hamişken araştırmısıtım henüz bizimkiler için erken 2 yaştan sonraydı facede grup var ama takıp ediyorum

canım benııım yaa ne desem boş çalışmakta istiyorsun ama engeller çıkıyor hep allahım hayırlısını versin

Sabahtan beri kafamı Yastığa gömdüm uyumadım ama kafamı dinlendirdim
Eşim Arası aldı çıktı

Evet kız iyi kimşindi gelmedi sonra yapsa bu dengesizliği daha zor olurdu
Türbanlı bu arkadaşım sabaha kdr dua etmiş çok yorgunmuş ama ben yorgunluktan da değil yapamocam işi dedi
İyi dedim Allah dualarını kabul etsin sana helal olsun daha da lafım yok

Meltem benmo kreşle çok önce görüştüm avrupanon en iyi kreşiymiş okumşaundur belki
Senin o okıduğun yazılar 1 yıl önce yani şimdi 1650 ye kayıt yapıyorlar kuzum
O kdr veremem maalesef sağ ol gene uğraşın için

Ben bu kdr kalpsiz bu kdr umursaöaz insanların etrafta bebek çocuk bakıcılığı yaptığına inanamıyorum
Kimsede utanma arlanma kalmamış

İşi kendi belirledi şu işleri yaparım su maaşı alırım diye eyvallah dedik
Allahtan belasını mı istiyo bunlar anlamıyorum
Kaldı ki benle çalışacak olan bakıcı da eminim rahat eder çünkü kendimi biliyorum
İyi niyetliyimdir kırmam etmem he derim herşeye sadece Aras önemli.

Neyse ben çok doluyum daha fazla yazmiim çirkinleşcem yoksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…