.canım ben yürüteç aldım, çok keyifleniyor, fıldır fıldır her yeri karıştırıyor, köpeklerimizi kovalıyor, hayvanlar bıktı, kaçacak delik arıyorlar :))
ben bolca yere attım çocuğu, kucağıma çok almadım, ama ege de emeklemiyor henüz, yere atınca çılgın gibi dönüyor, sürünüyor, gitmek istediği yere gidiyor umarım bu emeklemesini geciktirmez.
bolca yere attım destekli oturttuyorum ama desteksiz oturamıyor
ben ege'ye her gün en az 1 saat klasik müzik dinletiyorum, hamileyken de çok dinlettim. mutlaka kitap okuyorum.
gelişim oyuncakları iç içe geçen adam aldım, ikeada iç içe geçen halka aldım, yine boy boy iç içe geçen kovaları var.
ama şuan onlarla zekasını geliştirmeye uğraşmaktansa, dişlerini kaşımayı tercih ediyor :))
şarkı söylüyorum, dans ediyorum egeyle, beraber anne-bebek sporu yapıyoruz.
senin ingilterede daha çok alternatiflerin vardır sanırım. en azından bebekler için sosyal aktiviteler vardır. gerçi ing. de çok pahalı, türkiyede de var bebek aktiviteleri ama inanılmaz pahalı, deli işi... sen neler yapıyorsun bebişinle.
Canım bunu üç aylıktan beri yaşıyorum bire bir aynısı eksiği yok inan çok sinir bozucu ama yapacak bişey yok, ben artık iki üç dakikada memeyi boşalttığını düşünüyorum çünkü arkadından sağouorum çok az çıkıyor, dün gece de mesela emerken sürekli arkasına baktı uyuyakaldı bende hemen mama yaptım verdim, sütüm az diye, sende sağıp kalanını verebilirsin yada mama, ben hep sağıp kalan az olsada uykuda veriyorum. Seni en iyi ben anlarım çok çok çok zor birşey insanın emzirme isteği kalmıyor, geçende özel bi dıktora götürdüm anlattım böyle diye normal dedi, vakumlama gücü çok oluyor o yüzden emip geri kalanda oyun oynuyor dediartık emsin diye uğraşma emdiği kadar kalanını sağ ver çünkü sinirlerin yıpranır,gerçekten vakumlama güçleri fazla ayyy çok uzattımmm kusura bakma öpüyorummmm
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
.
Evet canım ıngılterede aktıvıte coktu özel cocuklar icin egitım yerleri yapmıslar oraya gidiyorduk icerisinde pahalı oyuncaklar yoktu ama cok egleniyordu pet sısesıne su koymuslar ıcerısıne pirinç yada degişik kumaş parcaları kitaplar falan vardı.şimdi türkiyeye geldik 3 ay burda tatilimiz var burdaki herkes inan sen bunu rahat bırak kendi oynasın her agladıgında alma kendı kendıne oynasın kafasını carpa carpa büyür emeklemiyor ama sürünüyor gözümün önünden ayıramıyorum böyle diyorlar dogru mu degilmi bilemedim bende yururec almak istiyorum ama int cok olumlu degil almayin diyor bebellere zarar veriyor diye ondan sordum sen arastirdin mi canim
kizlar yurutec almayi dusunuyorum ama karar veremedim acaba zarari olurmu bilemedim siz kullaniyormusunuz ? kizim ayin 13 de 7 aylik olcak ama hala emeklemiyor ve desteksiz oturmuyor herkes kucaginda cok tutuyorsun yere koy diyor sanirim ondan biz biraz gec kaldik ,gelisimi icin hangi oyuncaklari aldiniz?
Kızlar hala bebekleriniz banyo yaparken agliyormu masal duru banyo yaparken yuzune su geldiğinde cok sinirlenip ağlıyor eger yüzüne degmesse su sorun yok basini yikadigim an kıyameti koparıyor
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kızlar bu bebekler için olan vücuda sıkılan sinek kovucu spreyler hakkında bilgisi olan varmı yarın gidiyoruz almak istiyorum ama içimede sinmiyo pek 😕
herkese günaydınnnnn , bugün zeynep i kafasında geçmeyen ve dahada yayılan konak için ve vücuudunda sonradan çıkan ben için dermatoloğa götürdüm, konağa takılmamamı söyledieler ama ben i çok incelediler sonra hocalarına yönlendirdiler ben panik oldum tabi sakinleştirdiler ama yinede korktum, takip altına alalım 1 sene sonra tekrar getirin dedi hoca, önemli olsa herhalde 1 sene sonraya atmazdı. ünv. hastanesine götürdüm devlet hastanelerine oranla daha sakin ama ordaki herkes kızımın dibine girdi ellerini tutup öptüler sinir oldum yaaaa, gelir gelmez yıkadım buarada ilk defa dün tek başıma yıkamıştım bugün 2. oldu dün baya su yuttu kızımo kadar uğraşıyorum ellerini sürekli kaynattığım damacana suyla yıkıyorum hatta bazen banyosunu da damacana suyla yaptırıyorum ama dün minik yaramaz maşrapaya bakacam diye kafasına su dökerken ağzını açtı hoooooop pis sular ağıza :26: tv açtım banyo yaptırırken odada yıkıyorum çünkü tv ile oyalandı hernekadar tv izlemesinden rahatsız olsam da... emme sorunu bizde de 4. aydan beri var, ben biriyle konuşsam, odaya biri gelse yada farklı bir yerde emzirsem hemen o kafa memeyi ısırır pozisyonda geri gidiyor , ben hep aynı yerde emzirmeye özen gösteriyorum duvarda birşey asılı değil ama yatağımın arkasına tweety çıkartmaları astım 3 D onlarla konuşuyor ama dedimya başka yerde ya da biri varken sorun oluyor. birde ben ona "annesi onu çok öpermiş" ninnisini söylüyorum ozaman ağız hareketlerime bakmak için kafayı çevirmiyor hem de çok sakinleşiyor bu ninnide
sabah aç karnına 1 çay kaşığı zeytinyağı içir, öğlene kadar yapar...
kayısı yedirebilirsin, erik açar bağırsakları, bolca su içirmeye çalış bi de, aklıma gelenler bunlar.
ben de ilk ek gıdaya başladığımda olmuştu, ben zeytinyağı içirdim çok rahatlattı.
Canım bunu üç aylıktan beri yaşıyorum bire bir aynısı eksiği yok inan çok sinir bozucu ama yapacak bişey yok, ben artık iki üç dakikada memeyi boşalttığını düşünüyorum çünkü arkadından sağouorum çok az çıkıyor, dün gece de mesela emerken sürekli arkasına baktı uyuyakaldı bende hemen mama yaptım verdim, sütüm az diye, sende sağıp kalanını verebilirsin yada mama, ben hep sağıp kalan az olsada uykuda veriyorum. Seni en iyi ben anlarım çok çok çok zor birşey insanın emzirme isteği kalmıyor, geçende özel bi dıktora götürdüm anlattım böyle diye normal dedi, vakumlama gücü çok oluyor o yüzden emip geri kalanda oyun oynuyor dediartık emsin diye uğraşma emdiği kadar kalanını sağ ver çünkü sinirlerin yıpranır,gerçekten vakumlama güçleri fazla ayyy çok uzattımmm kusura bakma öpüyorummmm
Kizlar yrn sunnet olcak Mete. Cok sukur bir dr bulduk tanidik vasitasyla. 12 de olcak 6 gbi emzr dedi tahlil icin 6 saat acluk gerekyrmus sizde de boylemi oldu?
Ayy korkuyrm da brz insallah sorunsuz atlatrz hemen iyolesir oglusum dua edin kizlarr
bugün bi arkadaşla konuştum bunu gizemcimKızlar bu bebekler için olan vücuda sıkılan sinek kovucu spreyler hakkında bilgisi olan varmı yarın gidiyoruz almak istiyorum ama içimede sinmiyo pek 😕
herkese günaydınnnnn , bugün zeynep i kafasında geçmeyen ve dahada yayılan konak için ve vücuudunda sonradan çıkan ben için dermatoloğa götürdüm, konağa takılmamamı söyledieler ama ben i çok incelediler sonra hocalarına yönlendirdiler ben panik oldum tabi sakinleştirdiler ama yinede korktum, takip altına alalım 1 sene sonra tekrar getirin dedi hoca, önemli olsa herhalde 1 sene sonraya atmazdı. ünv. hastanesine götürdüm devlet hastanelerine oranla daha sakin ama ordaki herkes kızımın dibine girdi ellerini tutup öptüler sinir oldum yaaaa, gelir gelmez yıkadım buarada ilk defa dün tek başıma yıkamıştım bugün 2. oldu dün baya su yuttu kızımo kadar uğraşıyorum ellerini sürekli kaynattığım damacana suyla yıkıyorum hatta bazen banyosunu da damacana suyla yaptırıyorum ama dün minik yaramaz maşrapaya bakacam diye kafasına su dökerken ağzını açtı hoooooop pis sular ağıza :26: tv açtım banyo yaptırırken odada yıkıyorum çünkü tv ile oyalandı hernekadar tv izlemesinden rahatsız olsam da... emme sorunu bizde de 4. aydan beri var, ben biriyle konuşsam, odaya biri gelse yada farklı bir yerde emzirsem hemen o kafa memeyi ısırır pozisyonda geri gidiyor , ben hep aynı yerde emzirmeye özen gösteriyorum duvarda birşey asılı değil ama yatağımın arkasına tweety çıkartmaları astım 3 D onlarla konuşuyor ama dedimya başka yerde ya da biri varken sorun oluyor. birde ben ona "annesi onu çok öpermiş" ninnisini söylüyorum ozaman ağız hareketlerime bakmak için kafayı çevirmiyor hem de çok sakinleşiyor bu ninnide
kızlar bebişlerin uyku düzenini oturttuk da bizim uyku düzenleri noldu??biz eşimle genelde tatillerde geç yatıp geç kalkmayı seven inşanlarız.ama ben artık erkenden kalkıyorum.bu yüzden gece de erkenden uykum geliyor.eşim biraz oturuyım onunla vakit geçireyim istiyor ama ben dayanamıyorum.eşimde bize uymuyor.geç yatıp geç kalkmaya devam ediyor.resmen evde iki ayrı hayat yaşamaya başladık.siz nasıl yapıyorsunuz.eşlerinizle aranız nasıl?
Zeytinyğı içirdim süper oldu çok tesekkürler . Resmen rahatladı çocuk ya
canım çoğu bebek yapıyor bunu, banyo şapkalarından al bi dene istersen nette vardı.
ege de tam bir balık, doğduğundan beri 1 kere ne banyoda ne denizde ağlamadı, sudan çıkarırken ağlıyor eşşek..
gizem ben hiç sürmedim, yavrumun her yerini yemişler(
bence mutlaka sinekten koru, pis hayvanlar hastalık yayıyorlar hep. ama bence vücuda sürmekten ziyade odaya prize tak bişeyler. vücuda sürünce elleri kolları durmuyor hep ağzına sokar..
aa ben de bıktım konaktan, çok yoğun değil ama bizimki, 3-5 noktada ufak ufak çıkıyor, bir de kaşlarda... ben de sallamıyorum konağı, önemli bişey değil.
canım benler de vucutta sonradan çıkıyor büyük bir yüzdesi, korkma.
şu damacanaya şaşkınlığımı gizleyemicem ama, sakın kızma bana, valla ben damacana suyla egenin ellerini yıkasam, eşim beni camdan aşağı atar valla. ay ne gerek var canım bu kadar pimpiriklenme, ömründen yersin valla, ayrıca sakınılan göze de çöp batar unutma. ben zaten günde 100 kere el yüz yıkıyorum, çok bunalıyor ege, açıyorum çeşmeyi, bir kolumun altına alıyorum egeyi, şar şar şar yıkıyorum, o da suyla oynuyor hem..
bu arada nasıl olursa olsun emzirebiliyor olmanın değerini bilin, maşallah.. ege günde 1 kere de olsa emiyordu, artık onu da bıraktı, hiç emmiyor 1 haftadır.
Znurcum canim cok gecmis olsun.
Azrami opuyorum
kızlar şimdi doktordan geldim, ege üst solunum yolları enfeksiyonu geçiriyormuş(
akciğerlere inmemiş tam zamanında getirmişsin dedi. bunlar olabilir çok normal havadan bile mikrop kapıyorlar dedi, tek korkum akciğerlere inmesi olur o da ortada yok dedi. yaş itibariyle bu enfeksiyonlar çok kolay bir şekilde akciğere yürüyor dedi, 3 tane şurup verdi, cuma günü tekrar görmek istedi.
doktora su içiremediğimi söyledim, önerileri;
öncelikle çocuğu asla birşey için zorlamamak gerektiğini bunun ileride psikolojik dirençlere, inatlaşmaya, uyumsuzluğa yol açacağını, zorla su içirme veya yemek yedirmeyi tasvip etmediğini söyledi. evet su içmesi şart ama içmedikçe zorlama dedi. suluğu her daim elinde olsun sürekli teklif et, içmezse zorlama, öğünlerden yarım saat öncesine kadar teklif et sonra kes dedi. içmezse meyve suyuna suyu ekle dedi, onu da içmezse, ayran dene, onu da içmezse, 150 cc lik suya 2 ölçek mama koy içir dedi. ha bu mamayı öğün olarak düşünme su amaçlı düşün doyurmaz çünkü dedi. zamanla suyu kabulleneceğini söyledi. umutla bekliyorum o günü. akçayda içiyordu sıcaktan bunalıp ama istanbulda yine bıraktı 3 gündür. çişi çok kokmaya başladı, bu hiç iyi değil,i korkuyorum bi de idrar yollarında bişey olacak diye..
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=714536
ay meltem çok geçm,iş olsun canım. ege biranönce iyileşssin.
bizim aycada cok su içmekten yemegiğini yiyemiyor. bu ayrı bi dert oldu.
hiç çorba içmi,yor
nereye kadar meyve kahvaltı bilemicem
evet kızlar sonunda bizde aycayı düşürdük
istatistiklere göre her bebebek muhakkak 2 kere düşermi,ş ilk hakkımız gitti
,
neyseki halıya düştü bişey olmadı.çekyatta alçaktı.
miracim cok gecmis olsun bende yazmistim atesimiz cok yuskseldi dusmedi asidan dedi burdaki dr 40 dereceleri gorduk inanilmaz kotu oldum bende ilaclar ise yaramadi atesini dusuremedik hemen ist dr aradim asiyla alakasi yok 6ci hastalik diye bi hastaliktan bahsatti baska dr goturdum butun tahliller yapildui temiz cikti 6 ci hastalik oldugunu soyledi 3-5 gun yuksek ates ve bi kacgun vcutta dokuntu olacagini soyledi hepsi oldu simdi iyiyiz sukur sizde cok gecmis olsun canim atesli durumda ben butun ates dusuruculeri verdim hic icerigine bakmadim canim
meltem cok gecmis olsun senin ask bocugune canim
.
Evet canım ıngılterede aktıvıte coktu özel cocuklar icin egitım yerleri yapmıslar oraya gidiyorduk icerisinde pahalı oyuncaklar yoktu ama cok egleniyordu pet sısesıne su koymuslar ıcerısıne pirinç yada degişik kumaş parcaları kitaplar falan vardı.şimdi türkiyeye geldik 3 ay burda tatilimiz var burdaki herkes inan sen bunu rahat bırak kendi oynasın her agladıgında alma kendı kendıne oynasın kafasını carpa carpa büyür emeklemiyor ama sürünüyor gözümün önünden ayıramıyorum böyle diyorlar dogru mu degilmi bilemedim bende yururec almak istiyorum ama int cok olumlu degil almayin diyor bebellere zarar veriyor diye ondan sordum sen arastirdin mi canim
valla biz de bebişle düzene girdik. benim eşim kaçta yatarsa yatsın erkenden hortlar, ben de egeden önce bi severdim bi severdim uykuyu, hep kavga ederdik bu yüzden. kahvaltıyı hazırlar, kaldırırdı, cinlenirdim az uyu be adam tatilde bari uyu diye... şimdi ege sayesinde erken kalkıyorum, eşim de çok memnun bu durumdan tabii. ama gece benim de uykum geliyor erkenden, yine de 12-1 gibi anca uyuyorum. çözersin canım sen de zamanla. eşine sorumluluk ver mesela bu konuda, tatilde sırayla uyanıp ilgilenin, 1 gün sen 1 gün eşin uyuyun.
ben uyanmaktan şikayetçi değilim de canım eşimin uyanmamasından şikayetçiyim.:)ben beraber kahvaltı yapalım istiyorum ama o uykuyu tercih ediyor.biliyorsun normalde bebekten temizliğe kadar herşeye yardımcı olur.o yüzden fazla da zorlamak istemiyorum.bir de ben 12yi bile göremiyorum .en fazla 10 buçuk 11 de uyuyakalıyorum.eşimle hiç başbaşa kalamıyoruz artıkk.
huhuuuu kızlaarrr
başta bebişi hasta olanlara geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin
nasıl gidiyor hayat yaz ve ramazan?
bizim çok şükür fena değil bayramdan 10 gün sonra abimin düğünü olcak onun heycanı sardı buaralar
sıcaktan çok sivrisineklerden şikayetçiyim ben
bunlar bu yaz mı bu kadar arttı yoksa bebişlerimiz var da yeni mi batmaya başladı hep mi bu kadar çoktu
nefret geldi! tatlı narin tenini nasıl da didik didik yedi eşşekler
buarada ben orucumu tuttum ama dün ilk defa adet oldum ve ara verdim... ne güzel de gidiyodu efil efilçıktı meydaane ped zımbırtıları...
yeliz sana yazcam yazcam hiç giremedim ki!
çok geçmiş olsun canım allah beterinden korusun inşallah çabucak iyileşir parmağın
hay allah yaa çok dalgınız ben de öyleyim yani
uykusuzluk mahfediyo beniiiii
aa hadi hayırlı olsun cnm kolay atlatın inşallah
bizde yapılmadı tahlil :44:
genel cerrrahtı kontrol etti ve direk yaptı
sizinkisi daha iyi tabi.. tedbir amaçlı olsa gerek
ağrı kesici ve antibyotik vermişti ama düzgün içiremedim daha doğrusu kendini paraladı o ilacı ağzına sokmamak için
bir de oturak banyosu demişti; sünnetten 2gün sonra pansuman da yarından itibaren sabah akşam 10 dk şampuanlı suda oturcak demişti
sizin de kolay olur inşallah sünnetten sonra yaz gelişmeleri sen de
bugün bi arkadaşla konuştum bunu gizemcim
off birebir dedi ama cildine sürüldüğü için çok içime sinmiyo yaa
onun kızı 1.5 yaşında, kullanıyormuş
tatlım bence de çok fazla itina bu
saygı duyarım yanlış anlama ama bebekleri bu kadar titiz yetiştirmenin de bazı handikapları var sonra en ufak bi mikroptan kolay hasta olur oluyorlar
biraz mikroba da bağışıklık kazanmalı ki yarın öbür gün parkta bahçede okulda birden tepki vermesin
hem kendini de çok yorarsın bu şekilde dışarı çıkınca ödün kopar mikrop kapcak diye
ama dediğim gibi bu benim fikrim yanlış anlama canım
duvara tweety çıkarması fikri güzelmiş ama benim ondan da pek umudum yok
bizde de hep devam ediyor bu emme savaşma durumu...
ama meltemin dediği gibi yine de çok şükür
huhuuuu kızlaarrr
başta bebişi hasta olanlara geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin
nasıl gidiyor hayat yaz ve ramazan?
bizim çok şükür fena değil bayramdan 10 gün sonra abimin düğünü olcak onun heycanı sardı buaralar
sıcaktan çok sivrisineklerden şikayetçiyim ben
bunlar bu yaz mı bu kadar arttı yoksa bebişlerimiz var da yeni mi batmaya başladı hep mi bu kadar çoktu
nefret geldi! tatlı narin tenini nasıl da didik didik yedi eşşekler
buarada ben orucumu tuttum ama dün ilk defa adet oldum ve ara verdim... ne güzel de gidiyodu efil efilçıktı meydaane ped zımbırtıları...
yeliz sana yazcam yazcam hiç giremedim ki!
çok geçmiş olsun canım allah beterinden korusun inşallah çabucak iyileşir parmağın
hay allah yaa çok dalgınız ben de öyleyim yani
uykusuzluk mahfediyo beniiiii
aa hadi hayırlı olsun cnm kolay atlatın inşallah
bizde yapılmadı tahlil :44:
genel cerrrahtı kontrol etti ve direk yaptı
sizinkisi daha iyi tabi.. tedbir amaçlı olsa gerek
ağrı kesici ve antibyotik vermişti ama düzgün içiremedim daha doğrusu kendini paraladı o ilacı ağzına sokmamak için
bir de oturak banyosu demişti; sünnetten 2gün sonra pansuman da yarından itibaren sabah akşam 10 dk şampuanlı suda oturcak demişti
sizin de kolay olur inşallah sünnetten sonra yaz gelişmeleri sen de
bugün bi arkadaşla konuştum bunu gizemcim
off birebir dedi ama cildine sürüldüğü için çok içime sinmiyo yaa
onun kızı 1.5 yaşında, kullanıyormuş
tatlım bence de çok fazla itina bu
saygı duyarım yanlış anlama ama bebekleri bu kadar titiz yetiştirmenin de bazı handikapları var sonra en ufak bi mikroptan kolay hasta olur oluyorlar
biraz mikroba da bağışıklık kazanmalı ki yarın öbür gün parkta bahçede okulda birden tepki vermesin
hem kendini de çok yorarsın bu şekilde dışarı çıkınca ödün kopar mikrop kapcak diye
ama dediğim gibi bu benim fikrim yanlış anlama canım
duvara tweety çıkarması fikri güzelmiş ama benim ondan da pek umudum yok
bizde de hep devam ediyor bu emme savaşma durumu...
ama meltemin dediği gibi yine de çok şükür