2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
kızlar şimdi doktordan geldim, ege üst solunum yolları enfeksiyonu geçiriyormuş :KK43:(
akciğerlere inmemiş tam zamanında getirmişsin dedi. bunlar olabilir çok normal havadan bile mikrop kapıyorlar dedi, tek korkum akciğerlere inmesi olur o da ortada yok dedi. yaş itibariyle bu enfeksiyonlar çok kolay bir şekilde akciğere yürüyor dedi, 3 tane şurup verdi, cuma günü tekrar görmek istedi.
doktora su içiremediğimi söyledim, önerileri;
öncelikle çocuğu asla birşey için zorlamamak gerektiğini bunun ileride psikolojik dirençlere, inatlaşmaya, uyumsuzluğa yol açacağını, zorla su içirme veya yemek yedirmeyi tasvip etmediğini söyledi. evet su içmesi şart ama içmedikçe zorlama dedi. suluğu her daim elinde olsun sürekli teklif et, içmezse zorlama, öğünlerden yarım saat öncesine kadar teklif et sonra kes dedi. içmezse meyve suyuna suyu ekle dedi, onu da içmezse, ayran dene, onu da içmezse, 150 cc lik suya 2 ölçek mama koy içir dedi. ha bu mamayı öğün olarak düşünme su amaçlı düşün doyurmaz çünkü dedi. zamanla suyu kabulleneceğini söyledi. umutla bekliyorum o günü. akçayda içiyordu sıcaktan bunalıp ama istanbulda yine bıraktı 3 gündür. çişi çok kokmaya başladı, bu hiç iyi değil,i korkuyorum bi de idrar yollarında bişey olacak diye..

kızlar şimdi doktordan geldim, ege üst solunum yolları enfeksiyonu geçiriyormuş :KK43:(
akciğerlere inmemiş tam zamanında getirmişsin dedi. bunlar olabilir çok normal havadan bile mikrop kapıyorlar dedi, tek korkum akciğerlere inmesi olur o da ortada yok dedi. yaş itibariyle bu enfeksiyonlar çok kolay bir şekilde akciğere yürüyor dedi, 3 tane şurup verdi, cuma günü tekrar görmek istedi.
öncelikle çocuğu asla birşey için zorlamamak gerektiğini bunun ileride psikolojik dirençlere, inatlaşmaya, uyumsuzluğa yol açacağını, zorla su içirme veya yemek yedirmeyi tasvip etmediğini söyledi. evet su içmesi şart ama içmedikçe zorlama dedi. suluğu her daim elinde olsun sürekli teklif et, içmezse zorlama, öğünlerden yarım saat öncesine kadar teklif et sonra kes dedi. içmezse meyve suyuna suyu ekle dedi, onu da içmezse, ayran dene, onu da içmezse, 150 cc lik suya 2 ölçek mama koy içir dedi. ha bu mamayı öğün olarak düşünme su amaçlı düşün doyurmaz çünkü dedi. zamanla suyu kabulleneceğini söyledi. umutla bekliyorum o günü. akçayda içiyordu sıcaktan bunalıp ama istanbulda yine bıraktı 3 gündür. çişi çok kokmaya başladı, bu hiç iyi değil,i korkuyorum bi de idrar yollarında bişey olacak diye..

Meltemcim gecmis olsun inşallah düzelir hemen. Yemek konusunda gerçekten israrci olmayin ben annem ve bsbamin yemekte zorlamasi yüzünden balik ve tavugu ağzıma surmuyorum inattan sonrada damak tadına uzak geliyor. Etden de tiksindigim icin pek yemiyorum kucukken gözümün önünde koyun kesmis dedem. Bunlar gercrkten ileride sorun oluyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Meltemcim gecmis olsun inşallah düzelir hemen. Yemek konusunda gerçekten israrci olmayin ben annem ve bsbamin yemekte zorlamasi yüzünden balik ve tavugu ağzıma surmuyorum inattan sonrada damak tadına uzak geliyor. Etden de tiksindigim icin pek yemiyorum kucukken gözümün önünde koyun kesmis dedem. Bunlar gercrkten ileride sorun oluyor

sağol canım ya, umarım geçer biran önce çok üzüldüm..
yok canım ben de yemek konusunda zorlamıyorum ama ege sağolsun ne versem yiyiyor zaten. tek sıkıntım yoğurt ve su... yoğurdu denedim denedim yemedi, yayla çorbası yemedi, ayran içmedi artık vermiyorum, onun yerine bolca peynir yediriyorum kalsiyum için. suya zorluyordum valla ne yalan söyleyeyim, ama doktor öyle diyince durmaya karar verdim bugün...

Canm topigi bulamiyorum ya link paylasirmisin

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=714536

ay meltem çok geçm,iş olsun canım. ege biranönce iyileşssin.
bizim aycada cok su içmekten yemegiğini yiyemiyor. bu ayrı bi dert oldu.
hiç çorba içmi,yor
nereye kadar meyve kahvaltı bilemicem:KK53::KK53::KK53:

evet kızlar sonunda bizde aycayı düşürdük
istatistiklere göre her bebebek muhakkak 2 kere düşermi,ş ilk hakkımız gitti:KK9::KK9::KK9:
,
neyseki halıya düştü bişey olmadı.çekyatta alçaktı.

Oglum kasigi gorunce agzini kilitliyordu 3 gun boyunca hic birsey surmedim agzina ve simdi cok sukur hapur hupur yiyor masallah unuttu o huyunu oglum 6 ay 19 gunluk kahvalti icin tariflerinizi bekliyorum neler hazirlayabilirim ogluma

Gece saat 03.30 a kadar ateş 38.5 lardaydı... Rahatsız oldu tabi uyumak istiyor ama tam dalamıyordu... Yıkadık kompres yaptık fitil attık sonra sonra giderek azaldı... 37.1e kadar düştü ama sabah yine çıktı:KK43: şuan 38.2 çıldıracağım:KK43: fitil bizde de pek işe yaramıyor galiba:2:

Kolsuz agopu çok iyi bilirim çooook meşhurdur ve üstüne tanımam... Tam adamına gitmişiniz:KK9:

Ohhh pöfür pöfür keyfini sürün Esracım:)

miracim cok gecmis olsun bende yazmistim atesimiz cok yuskseldi dusmedi asidan dedi burdaki dr 40 dereceleri gorduk inanilmaz kotu oldum bende ilaclar ise yaramadi atesini dusuremedik hemen ist dr aradim asiyla alakasi yok 6ci hastalik diye bi hastaliktan bahsatti baska dr goturdum butun tahliller yapildui temiz cikti 6 ci hastalik oldugunu soyledi 3-5 gun yuksek ates ve bi kacgun vcutta dokuntu olacagini soyledi hepsi oldu simdi iyiyiz sukur sizde cok gecmis olsun canim atesli durumda ben butun ates dusuruculeri verdim hic icerigine bakmadim canim

meltem cok gecmis olsun senin ask bocugune canim

Yok cnm becerememesi bi sıpalar çık inatcilar dediğim dediler.

Kremi deneyeceğim cnm çok sağol. Ama şu bepantholu biraz kullanayim fayda gormezsem denerim

çok geçmiş olsun cnm zor durum mete de hasta olduğunda perişan olmuştuk. İnş Azra da hemencecik iyileşir.

Aslında Calpol e alternatif yok mu kullansaniz iyi gelebilir

Canım pişik var galiba desitin diye bir ilaç var çok iyi geliyor Ben çok kızardığında kullanıyorum 1 kullanımda bayağı geçiryor sonra bildiğimiz arko kremi kalın tabaka halinde sürüyorum hiç birşeyi kalmıyor pişik bizi mahvediyor zaten :KK43:

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=714536

ay meltem çok geçm,iş olsun canım. ege biranönce iyileşssin.
bizim aycada cok su içmekten yemegiğini yiyemiyor. bu ayrı bi dert oldu.
hiç çorba içmi,yor
nereye kadar meyve kahvaltı bilemicem:KK53::KK53::KK53:

evet kızlar sonunda bizde aycayı düşürdük
istatistiklere göre her bebebek muhakkak 2 kere düşermi,ş ilk hakkımız gitti:KK9::KK9::KK9:
,
neyseki halıya düştü bişey olmadı.çekyatta alçaktı.

sağol esracım..
valla sıcaktan yemiyorlar çorbaları, ege de aynı, yapmıyorum çoğu zaman, şu sıcaklar hafifleyince yine başlarlar yemeye merak etme.
geçmiş olsun esracım; dikkat et ayça'ma haa, 2. si olmaz umarım.
bu arada ayça inanılmaz sana benzemeye başladı, çok da tatlı olmuş maşallah, aynı anası esmer güzeli..

miracim cok gecmis olsun bende yazmistim atesimiz cok yuskseldi dusmedi asidan dedi burdaki dr 40 dereceleri gorduk inanilmaz kotu oldum bende ilaclar ise yaramadi atesini dusuremedik hemen ist dr aradim asiyla alakasi yok 6ci hastalik diye bi hastaliktan bahsatti baska dr goturdum butun tahliller yapildui temiz cikti 6 ci hastalik oldugunu soyledi 3-5 gun yuksek ates ve bi kacgun vcutta dokuntu olacagini soyledi hepsi oldu simdi iyiyiz sukur sizde cok gecmis olsun canim atesli durumda ben butun ates dusuruculeri verdim hic icerigine bakmadim canim

meltem cok gecmis olsun senin ask bocugune canim

sağol canım, cuma kontrole çağırdı doktor, ilaçlardan 2 si 5 gün kullanılacakmış zaten, sanırım 5 günde atlatacağını öngörüyor, böyle düşünüp rahatlatmaya uğraşıyorum kendimi.

Canım pişik var galiba desitin diye bir ilaç var çok iyi geliyor Ben çok kızardığında kullanıyorum 1 kullanımda bayağı geçiryor sonra bildiğimiz arko kremi kalın tabaka halinde sürüyorum hiç birşeyi kalmıyor pişik bizi mahvediyor zaten :KK43:

Saol cnm önerin için ama pişik yok çok şükür de isilik oldu hep kolları karnı acaba ise yarar mı isilik için de?

Çok geçmiş olsun cnm. Ege ye şifalar olsun inş.

Kizlar selam bsy sorcm emzrrken sorun yasiyor musunuz? Yani soyle karni ac uykusu var emip uyuyacak. Emmeye baslyr 1dk olmadn birakyr etrafa bakmak icin. Hergun gordugu seyler bile ilgnc geliyo sanki. Bugun ayakta koridorda duvarin onunde dikilp emzrm bsy gormesin diye bu sefer kendini geriye ittrip geriye bakmaya calsyr. Ac uykysuz degil heralde diyorum brkyrm emzrmeyi miziklanyr tekrar meme vryrm emmye baslyr iki firt ckp gene ayni surekli tekrarlyrz aynu seyleri en son iyice uyku gelnce emp uyuyor. Dikkati mi daginik cok mu merakli yoksa ikisidemi...
Gecen bi mescitte emzrydm bostu uyyck ama kapamadi henuz gozleri iki kadin geldi bsy sordu biri cvpladim mete aninda birakti emmeyi bi de cirpiniyo gorebilmek icin arkasini... Tabi uykuda gitti emmesi de. Bunu yasayan var mi

Kizlar selam bsy sorcm emzrrken sorun yasiyor musunuz? Yani soyle karni ac uykusu var emip uyuyacak. Emmeye baslyr 1dk olmadn birakyr etrafa bakmak icin. Hergun gordugu seyler bile ilgnc geliyo sanki. Bugun ayakta koridorda duvarin onunde dikilp emzrm bsy gormesin diye bu sefer kendini geriye ittrip geriye bakmaya calsyr. Ac uykysuz degil heralde diyorum brkyrm emzrmeyi miziklanyr tekrar meme vryrm emmye baslyr iki firt ckp gene ayni surekli tekrarlyrz aynu seyleri en son iyice uyku gelnce emp uyuyor. Dikkati mi daginik cok mu merakli yoksa ikisidemi...
Gecen bi mescitte emzrydm bostu uyyck ama kapamadi henuz gozleri iki kadin geldi bsy sordu biri cvpladim mete aninda birakti emmeyi bi de cirpiniyo gorebilmek icin arkasini... Tabi uykuda gitti emmesi de. Bunu yasayan var mi

Evet ani biz.
Aycada artik ck zevkli zvkli mmiyor.
Hemen birakiyor.
Helde biri varsa oda da.

birebir aynı şeyleri yaşıyoruz canım ama uyurken çok güzl emiyor uzun uzun gece uykusunda yani gözleri kapalı halde gel gör ki gündüz hep sağa sola baksın saçımla başımla oynasın aslında emıyor ama iki fırt çekip bırakıyor sonra yıne memeyi görünce heyecanlanıyor emıyor bırakıyor emıyor bırakıyor keyif yapıyor sütü indiriyor bırakıyor eşşek sıpası sonra sütler boşa gidiyor oruç tutmama rağmen sütüm iyi ama geri gidiyordur herhalde hiç doğru düzgün emmiyor gündüz

çok geçmiş olsun tatlım oğlusuna tez zamanda sağlığına kavuşur umarım su içme işi bizde de yok yanı bizimki sıvı şeyleri sevmıyor çorbaları bile çok koyu yapıyorum taneli taneli löp löp götürüken sıvı şeylerde tıkanıyor ne ters çocuk. biberondan içmeyı bilmiyor bardakla heryer göl oluyor kaşıkla versem boşa gidiyor gün içinde 30 cc bile içemiyordur sıvı
Oglum kasigi gorunce agzini kilitliyordu 3 gun boyunca hic birsey surmedim agzina ve simdi cok sukur hapur hupur yiyor masallah unuttu o huyunu oglum 6 ay 19 gunluk kahvalti icin tariflerinizi bekliyorum neler hazirlayabilirim ogluma
ben artık yumurtanın her çeşidini yapıyorum tereyağlı peynirli omlet domatesli yumurta menemen gibi bişey. sade yumurta lor salatalık zeytın ezilmiş halde ..pekmez ,ceviz toz halde, içecek olarak ıhlamur pekmezli su sadece su yada meyve suyu ama bizimki pek içmiyor sıvı. ekmeği de zeytinyağına bandırıyorum bazen kendi yaptığım bebe bisküvisinden verıyorum pekmezle. bu kadar daha ne olsun herşey veroyorum :):):):):) ha birde süt kaymağı biriktiriyorum arada ondna veriyorum :)

Evet ani biz.
Aycada artik ck zevkli zvkli mmiyor.
Hemen birakiyor.
Helde biri varsa oda da.

birebir aynı şeyleri yaşıyoruz canım ama uyurken çok güzl emiyor uzun uzun gece uykusunda yani gözleri kapalı halde gel gör ki gündüz hep sağa sola baksın saçımla başımla oynasın aslında emıyor ama iki fırt çekip bırakıyor sonra yıne memeyi görünce heyecanlanıyor emıyor bırakıyor emıyor bırakıyor keyif yapıyor sütü indiriyor bırakıyor eşşek sıpası sonra sütler boşa gidiyor oruç tutmama rağmen sütüm iyi ama geri gidiyordur herhalde hiç doğru düzgün emmiyor gündüz

Ya cok zor oluyo ne yapilabilirki ortu orttum sapka taktim yok olmadi. Neyse demkki normal:) saolun :KK66:

Kızlar meraba . Bnm kızım 3 gündür kaka yapamıyo bugün çok az yaptı bugune kadar hiç olmazdı . Sürekli gaz çıkarıyo ama zorlanmıyo . Sanırım ek gıdadan oldu ne yapabilirim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar meraba . Bnm kızım 3 gündür kaka yapamıyo bugün çok az yaptı bugune kadar hiç olmazdı . Sürekli gaz çıkarıyo ama zorlanmıyo . Sanırım ek gıdadan oldu ne yapabilirim

sabah aç karnına 1 çay kaşığı zeytinyağı içir, öğlene kadar yapar...
kayısı yedirebilirsin, erik açar bağırsakları, bolca su içirmeye çalış bi de, aklıma gelenler bunlar.
ben de ilk ek gıdaya başladığımda olmuştu, ben zeytinyağı içirdim çok rahatlattı.

sabah aç karnına 1 çay kaşığı zeytinyağı içir, öğlene kadar yapar...
kayısı yedirebilirsin, erik açar bağırsakları, bolca su içirmeye çalış bi de, aklıma gelenler bunlar.
ben de ilk ek gıdaya başladığımda olmuştu, ben zeytinyağı içirdim çok rahatlattı.

Çok teşekkürler. Kayısı veriorum bolca ama kabız gibi de deil anlamadım zeytinyağını da denicem

kizlar yurutec almayi dusunuyorum ama karar veremedim acaba zarari olurmu bilemedim siz kullaniyormusunuz ? kizim ayin 13 de 7 aylik olcak ama hala emeklemiyor ve desteksiz oturmuyor herkes kucaginda cok tutuyorsun yere koy diyor sanirim ondan biz biraz gec kaldik ,gelisimi icin hangi oyuncaklari aldiniz?

kizlar yurutec almayi dusunuyorum ama karar veremedim acaba zarari olurmu bilemedim siz kullaniyormusunuz ? kizim ayin 13 de 7 aylik olcak ama hala emeklemiyor ve desteksiz oturmuyor herkes kucaginda cok tutuyorsun yere koy diyor sanirim ondan biz biraz gec kaldik ,gelisimi icin hangi oyuncaklari aldiniz?

canım ben yürüteç aldım, çok keyifleniyor, fıldır fıldır her yeri karıştırıyor, köpeklerimizi kovalıyor, hayvanlar bıktı, kaçacak delik arıyorlar :))
ben bolca yere attım çocuğu, kucağıma çok almadım, ama ege de emeklemiyor henüz, yere atınca çılgın gibi dönüyor, sürünüyor, gitmek istediği yere gidiyor umarım bu emeklemesini geciktirmez.
bolca yere attım destekli oturttuyorum ama desteksiz oturamıyor :KK43:
ben ege'ye her gün en az 1 saat klasik müzik dinletiyorum, hamileyken de çok dinlettim. mutlaka kitap okuyorum.
gelişim oyuncakları iç içe geçen adam aldım, ikeada iç içe geçen halka aldım, yine boy boy iç içe geçen kovaları var.
ama şuan onlarla zekasını geliştirmeye uğraşmaktansa, dişlerini kaşımayı tercih ediyor :))
şarkı söylüyorum, dans ediyorum egeyle, beraber anne-bebek sporu yapıyoruz.
senin ingilterede daha çok alternatiflerin vardır sanırım. en azından bebekler için sosyal aktiviteler vardır. gerçi ing. de çok pahalı, türkiyede de var bebek aktiviteleri ama inanılmaz pahalı, deli işi... sen neler yapıyorsun bebişinle.

Canım bunu üç aylıktan beri yaşıyorum bire bir aynısı eksiği yok inan çok sinir bozucu ama yapacak bişey yok, ben artık iki üç dakikada memeyi boşalttığını düşünüyorum çünkü arkadından sağouorum çok az çıkıyor, dün gece de mesela emerken sürekli arkasına baktı uyuyakaldı bende hemen mama yaptım verdim, sütüm az diye, sende sağıp kalanını verebilirsin yada mama, ben hep sağıp kalan az olsada uykuda veriyorum. Seni en iyi ben anlarım çok çok çok zor birşey insanın emzirme isteği kalmıyor, geçende özel bi dıktora götürdüm anlattım böyle diye normal dedi, vakumlama gücü çok oluyor o yüzden emip geri kalanda oyun oynuyor dedi:KK43:artık emsin diye uğraşma emdiği kadar kalanını sağ ver çünkü sinirlerin yıpranır,gerçekten vakumlama güçleri fazla ayyy çok uzattımmm kusura bakma öpüyorummmm

X