- 25 Şubat 2013
- 2.960
- 101
Ben yastık kullanmıuorum ama bazen ayağımda salladığım için yastıkşa yatağına bırakıyorumKizlar bebisleriniz yatarken yastik kullaniyor musunuz we benim oglun biseyleri yuzune ortmeyi cok sewiyor sonra nefes alamiyo cirpiniyo guluyo sonrada cekince oyun saniyo aklim cikiyo bi ortu aslaa bulundurmuyorum yaninda mesela suan hawa sicak isilik olmasin diyede klima acik we usumesin diye bisey ortmek istiyorum ama ben uyurken ya yuzune kapatrsa diye korkuyorum ortmuyorun insallah usutup hasta etmem cocugu
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Tuğbaaaaa gülmekten karnıma ağrılar girdi oyyyySondaki "reddeder "oraya nerden gelmiş yaaa iste boyle bi telefonla mücadele içindeyim birde offffff
canım ben yastık kullanmıyorum. uzmanlar 1 yaşa kadar yastık kullanımını tavsiye etmiyorlar. hatta ben kendim hala da yastık kullanmam, çocuğun yastığa alışıp alışmaması benim için çok dert değil. örtü meselesine gelince, sanırım bütün bebekler bunu yapıyor. hatta o yüzden örtü şeklinde uyku arkadaşları yapılıyor. hatta bir sitede okumuştum uyku arkadaşlarının böyle olmasının faydalı olduğunu. ağzını yüzünü kapatmasından korkman çok normal. ama artık refleksleri çok gelişti kendilerine zarar verecek şekilde ağızlarına yüzlerine sokmazlar. ege'nin uyku arkadaşı var, ufak bir ayıcık, ikeadan almıştım. bir eliyle onu tutuyor, bir eliyle de pazen battaniyesini tutup yüzünü kapatıp uyuyor. uyuduğu zaman pazen battaniyesini üstüne örtüyorum ben.
Ben yastık kullanmıuorum ama bazen ayağımda salladığım için yastıkşa yatağına bırakıyorum
Yastığı alırsam uyanıyor
Ama yatağına koyup uyamaya bıraktığımda yastık vermiyorum
Ayrıca Aras da peluş battaniyesşni bu sıcaklarda bile burnuna çekmeden uyumaz
İlle yüzünü kapatcak suratına sürtcek o battaniyeyi
Üstünü hiç örtmüyorum rhaftadır falan çok socak diye
Zaten örtsemde mutlaka açıyo. Evin serin değilse hasta olacağını sanmam cnm
Tuğbaaaaa gülmekten karnıma ağrılar girdi oyyyy
Bemde bu reddeder ne diye çözmeye çalıştım epey bi süre
Baktım anlamıyorum diğer msja geçtim a a baktım açıklamışsım
Allahımmmmm
günaydın herkeseee... ek gıdaya geçiş çalışmalarıma hız katmak istiyorum aslında geç başladığım için simdiye kadar yoğurt ve sebze püresi verdim (2 şer tatlı kaşığı) henüz yoğun veremiyorum özellikle yoğurdu sevmedi pek kuzucum. internette araştırma yaparken bebeğin 7. ayı doldurmadan tam tahıllarla tanışması lazım yoksa çölyak hastalığına yakalanma ihtimali yüksek diyor. ek gıdada çok yeni olduğumuz için tereddüt ettim sizler ne yapıyorsunuz bu tam tahıl işini? hazır gıda kullanmak istemiyorum kavanoz mamaları falan ama bilemedim şuanda neyapacağımıgurmebebekte tam tahıllı muhallebi tarifi vermiş ek gıdaya yeni başlayan bebek için birden ağır gelirmi tam tahıllı muhallebi acaba?
tam tahıl olarak ben sebze çorbasına irmik ve ince bulgur koyuyorum. sanırım yeterli gelir. gurmebebek'e baktıysan orda da bu ikisini önermiş. ince bulgur gaz yapabilir azar azar başla. eğer muhallebi veriyorsan irmikli hazırlayabilirsin. kızım irmikli çorba ve muhallebi sevmemişti. önce pirinç unlu yaptım. alışınca irmikli yaptım. bu arada bir yiyecekle tanışacağı zaman bebek mutlaka aç olmalı. yani yoğurdu pazar günü açken verdiysen yemiştir, pztesi günü yemediğinde düşün bakalım belki de toktu... yani kafana göre saatlerde verme, açken iki kaşık ver, sonra emzir, yine acıktığında üç-dört kaşık ver, peşine emzir. böyle böyle alışıyor. doktor söylemişti.
Canim bende acken veriyorum ama yogurt yiyince eksitiyor yuzunu yogurt eksi olnamasina ragmen farkli sut ve maya denedim bugun yiyor 2kasik. Irmik tam tahil degilmis oyuzden panik yaptim birden tam tahıllari karistirip muhallebi yapsam agir olur herhalde bakalim haftasonu başlamayı dusunuyorum.
Buarada kizlar demir ilacini napiyosunuz ben ferrum veriyorum 3damla eczaci 1 saat once ve 1saat sonra emzirme dedi zor oluyor. Bebegim 8kg. Sizler jac damla ve nasil veriyorsunuz
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canim bende acken veriyorum ama yogurt yiyince eksitiyor yuzunu yogurt eksi olnamasina ragmen farkli sut ve maya denedim bugun yiyor 2kasik. Irmik tam tahil degilmis oyuzden panik yaptim birden tam tahıllari karistirip muhallebi yapsam agir olur herhalde bakalim haftasonu başlamayı dusunuyorum.
Buarada kizlar demir ilacini napiyosunuz ben ferrum veriyorum 3damla eczaci 1 saat once ve 1saat sonra emzirme dedi zor oluyor. Bebegim 8kg. Sizler jac damla ve nasil veriyorsunuz
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
O nasil bisey cnm fotografi koyabilirmsn
arkadaşlar sebze çorbası ya da muhallebi yaparken devam sütü kullanan var mı? toz olarak mı koyuyorsunuz, yoksa suyla hazırladıktan sonra mı? pişirmeye başlarken mi koyuyorsunuz, yoksa pişip ılıyınca mı ekliyorsunuz?
Yeliizzz
Okurken içime bööööyylee sıcak birşeyler aktınsanki offff
Bende hep aynı dalgınlığı yaparım diye hep önce fişi çekiyorum
Çünkü aynısını benim kardeşimde yaptı
Kıyamam çok çok çok geçmiş olsun
Seni kısıtlıyo mı bandaj. Ey Allahım görünmez kazaaaa
Gülay sana aybısını yaşıyorum demekten ben sıkıldım senibilmem:))
İlk 2 hafta ne güzel yedi
Hep farklı farklı şeyler yaptım
Şimdi aslaaa yeniyo
Ama derdi ek gıda değil süt de içmiyo
Günde 4kere besleniyo
6saatte bir 150 cc süt falan
Arada meyve yopurt falan kakalarsam bonus oluyo işte
Kimse bana ek gıdaya geç başladın tada alışmıyo da diyemez
4.ayda tattırmaya 5. Aydan sonra epey epey yedirmeye başladım herşeyden
Bunun erken geç başlamayla alakası olduğuna çok inanmıyprum o yüzden
Gitti iştah sıfır
Bu arada bu hayırsız arkadaşın hala senin çağrına dönüş yapacak.....
Arıcam özür dilerim
Ben yastık kullanmıuorum ama bazen ayağımda salladığım için yastıkşa yatağına bırakıyorum
Yastığı alırsam uyanıyor
Ama yatağına koyup uyamaya bıraktığımda yastık vermiyorum
Ayrıca Aras da peluş battaniyesşni bu sıcaklarda bile burnuna çekmeden uyumaz
İlle yüzünü kapatcak suratına sürtcek o battaniyeyi
Üstünü hiç örtmüyorum rhaftadır falan çok socak diye
Zaten örtsemde mutlaka açıyo. Evin serin değilse hasta olacağını sanmam cnm
Tuğbaaaaa gülmekten karnıma ağrılar girdi oyyyy
Bemde bu reddeder ne diye çözmeye çalıştım epey bi süre
Baktım anlamıyorum diğer msja geçtim a a baktım açıklamışsım
Allahımmmmm
Hahaha sınavın büyük Tuğba:)
Canım benim çok şükür suan iyiye gidiyoruz arada patlamalar oluyor tatlım benim Canım valla benim kızın damağında şişme falan olmadı canım çok huysuzdu ve gaz sancısı çektik bi baktık diş patlattı suan 2. de patladı canım benim gazımız hala devam ediyor tatlım benim
Aaaa o zaman durum farklı tabiCnm ew cok sicak antalyada yasiyorum ben klimasiz yasanmiyo klimada acik olunca ustune bisey ortmek istiyorum ondan tedirginligim
Canım sargı değil ama yara beni kısıtlıyor elimi kullanamıyorum öyle işte çoookk zorlanıyorum
. Bende senin yazilari okutuyubca ayni Ali diyorum valla ne cok sikayet ediyo dersiniz diye susuyorum :) oyleboyle buyoyorlar benim evi biri temizlese ben Aliyle ugrasirim valli :) o simit varya dedigin tenteli bimde 12 lira :) telden yazmak ne zor ayoll.Yeliizzz
Okurken içime bööööyylee sıcak birşeyler aktınsanki offff
Bende hep aynı dalgınlığı yaparım diye hep önce fişi çekiyorum
Çünkü aynısını benim kardeşimde yaptı
Kıyamam çok çok çok geçmiş olsun
Seni kısıtlıyo mı bandaj. Ey Allahım görünmez kazaaaa
Gülay sana aybısını yaşıyorum demekten ben sıkıldım senibilmem:))
İlk 2 hafta ne güzel yedi
Hep farklı farklı şeyler yaptım
Şimdi aslaaa yeniyo
Ama derdi ek gıda değil süt de içmiyo
Günde 4kere besleniyo
6saatte bir 150 cc süt falan
Arada meyve yopurt falan kakalarsam bonus oluyo işte
Kimse bana ek gıdaya geç başladın tada alışmıyo da diyemez
4.ayda tattırmaya 5. Aydan sonra epey epey yedirmeye başladım herşeyden
Bunun erken geç başlamayla alakası olduğuna çok inanmıyprum o yüzden
Gitti iştah sıfır
Bu arada bu hayırsız arkadaşın hala senin çağrına dönüş yapacak.....
Arıcam özür dilerim
Sondaki "reddeder "oraya nerden gelmiş yaaa iste boyle bi telefonla mücadele içindeyim birde offffff
Kızlar sabah nehire bişiler yaparken elimi çorba rondodundan geçirdim, kafam dalgındı bıcağın arasında kalan armutları temizlemek için işaret parmağımı bıcağın kenarına soktum, dakgınlıkla düğmeye bastım işaret oarmağın ucu nerdeyse kopuyordu 20 dikiş attılar soyar gibi döne döne kesmiş armış