2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Kızlar ben bugün ekim ve kasım annelerinden kopya çektim. 14.haftada olanların ve hala bulantısı geçmeyen de var .12 .haftada geçen de. Bünye meselesi yani. Ayrıca ikili test yapma ve cinsiyeti öğrenme de12.-4. haftada bitiyormuş.Onların çoğu öğrenmiş. Girdim topiklerine size bahsetmek için karıştırdım=))

Onlar çok duygusallaşmış demek o dönemler öyle oluyor. Ayrıca idrar yolu enfeksiyonu kapmış çoğu.15. haftadan sonra risk artıyormuş. bizde dikkat edelim kızlar çişimizi çok tutmayalım=)bebek sıkışıyormuş ve mikrop üreme artıyormuş. Falan filan. aklıma gelirse yazarım daha. sizde karıştırırsanız haber verin=)

ilk üç ay folik asit kullanacağız ya kızlar bana vermiş olduğu bitince sizce tekrar alayım mı :44: doktora gideyim mi 9 tane var daha inşallah o zamana kadar 8+1 hafta olacak keseye göre yani 9 hafta olacak

benimki bitti doktoruma sorup tekrar aldım canım..

HAMİLELİKTE NASIL YATILIR? (YATIŞ POZİSYONU)
Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?

Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yapar ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.

bana dr.um 12. haftaya kadar yüzüstü yatabilirsin dedi. ben de hep yüzüstü yatıyorum çünkü öyle çok rahat ediyorum ama 2 haftam kaldı:)

benimde 5 tane kaldı ilacım. ama bitince yenisini alacağım çünkü dr um 3 aydan önce başka vitamin önermiyorum sadece folik asit iç dedi.bende alacağım 30 tane kullanacağım 60 tanesi boşa gidecek ama olsun ne yapalım. dönemlerimiz aynı canım,bende 9. haftanın içine gireceğim inşallah.

tatlım bnm kullandığım 30 tabletlik folidoce diye bi folik asit ondanda alabilirsin içeriklerini karşılaştırdım doktorum onuda içebilirsin folik asit olması yeterli dedi sen bilirsin yine tabi ama :KK66:

ben folik plus içiyorum dr um nu önerdi başka mineraller de içerdiği için.onda 90 tane var. ama bir aylığına o 30 luklardan varsa onlardan alabilirim=)) süper,=)

Ben yanlış olanımı kullandım acaba diye bir kafam karıştı benim aldığım 28 li olandı eczane onu verdi reçeteye dikkat etmedim hangisi yazıyordu umarım doğru olanı vermiştir başka varmı 28 tablet olandan kullanan

Bende 32 yasındayım malatyalıyım. İstanbul da oturuyorum. Sat 24 mart tahmini dogum tarihi 29 aralık
Beni de listeye ekler misin :KK3:

canım yaş 22
ilk bebişim olucak inş.
yaşadığımız şehir bursa
satım 25 mart
bdt :31.12.2013 yılın son annesi olucam inşallah... :)

yaş 30 ilk bebiş kısmetse istanbul sat 10 mart

Hilbar ben sana memleketi yazmamışım tabii boş kalmış=)dilersen yazarsın çok problem değil=)İstanbul maalesef(sevmem burayı)

duzeltıyorum canım satım 28 subat muhtemel dogum 3 aralık 23 yazındayım ılk bebegım ıstanbul da oturuyorum

yaşım 20, ilk hamileliğim, sat 28 şubat, nevşehirliyim eklersen sevinirim hilbar :KK1:

kızlar masallahh teker teker gelın uleeeennn :KK1: hepınızı eklıyorum sımdııı hucum yaptınız bana bı andaaa hosgeldı yenı gelen arkadasımız ...boyle eksiksiz yazın canımı yıyın dagıtırım ulen hepınızııı :21:

canım benim...beni de listeden çıkartır mısın...ben bebeğimi kaybettim maalesef...ama sizlerin bebişlerine sağlık sıhhat versin RABBİM...

canım ınankı su lısteden bırılerını sılmek cok zoruma gıdıyooo :KK14: allah sabır versın işallah

kızlar masallahh teker teker gelın uleeeennn :KK1: hepınızı eklıyorum sımdııı hucum yaptınız bana bı andaaa hosgeldı yenı gelen arkadasımız ...boyle eksiksiz yazın canımı yıyın dagıtırım ulen hepınızııı :21:

canım ınankı su lısteden bırılerını sılmek cok zoruma gıdıyooo :KK14: allah sabır versın işallah

benide benide :) ilk hamileliğim 8+4 teyiz sat 4 mart ama geç döllenme olmuş doğumum 14 aralığa geliyo :)

allahım herkese hayırlısıyla sağlıklı bebekler nasip etsin çok zor ama bi hayır vardır diye düşünmek istiyorum :KK43:

kızlar ben yuz ustu yatamıyorum =) goguslerım okadar buyudukı anlatamam cok canım acıyor elektrık carpıyor bazen oyle canım acıyor kımseyle sarılamıyorum resmen canımı acıtıcaklar dıye gerı gerı cekıyorum kendımı benım gıbı olan varmı

benide benide :) ilk hamileliğim 8+4 teyiz sat 4 mart ama geç döllenme olmuş doğumum 14 aralığa geliyo :)

allahım herkese hayırlısıyla sağlıklı bebekler nasip etsin çok zor ama bi hayır vardır diye düşünmek istiyorum :KK43:

canım yasını ve bnerde oturdugunu da soylermısın beklıyorum yazıcam lısteye

kızlar ben yuz ustu yatamıyorum =) goguslerım okadar buyudukı anlatamam cok canım acıyor elektrık carpıyor bazen oyle canım acıyor kımseyle sarılamıyorum resmen canımı acıtıcaklar dıye gerı gerı cekıyorum kendımı benım gıbı olan varmı

yatma zaten bebişine zarar artık sıkıstırma cocukcazııı :KK52:

Kızlarrrr bıktım artık bulantılarım ya dun ve bugün daha kötuyum ben
Sizlerden ne haber ?
İkili test için Dr um beni Mayıs'ın 17 si gibi çağırdı
Gel ve gün belirleyelim ikili test için dedi. Yani 17-18 i gidip sonraki günler için tekrar çağıracak
İkili testimiz 24-25 Mayıs gibi olucak.

az önce girdiğin bir topikte pkolu olduğundan bahsetmişsin sana mesaj attım ama çıkmıştım ben hamiş değilim ama pkolu olduğuniçin bana umut verdiğini yazmıştım . benimde sorunum kilo 25 kilo fazlalığım var inşallah diyetisyene gidip vereceğim bu topikte olmam bir sıkıntı yaratırsa çıkarım cnm

Kızlarrrr bıktım artık bulantılarım ya dun ve bugün daha kötuyum ben
Sizlerden ne haber ?
İkili test için Dr um beni Mayıs'ın 17 si gibi çağırdı
Gel ve gün belirleyelim ikili test için dedi. Yani 17-18 i gidip sonraki günler için tekrar çağıracak
İkili testimiz 24-25 Mayıs gibi olucak.

sorma öluyorum öluyorum mıde bulantısından öğürmekden hıckıra hıckıra bagıra bagıra aglıyorum kusarken nefessız kalıyorum dun doktora gıttık serum taktılar aksama kadar serum yedım bugun bıraz daha ıyıyım ma ayıne baslıcak mıde bulantılarım hıssedıyorum... ikizya teyzesi cok yoruyolar sımdıden benı bu ıkılı test neyın nesı anlatın bana bana doktorum soylemedı daha nasıl oluyo ne ıcın ?

gecmıs olsun canım allah hayırlı evlatlar nasıp eder ınsallah

geçmiş olsun melek seni bir topikte daha duymuştum üzülmesakın ben de 5 yıl evvel düşük yaptım Allah herşeyin hayırlısını versin canım emin ol herşeyde hayır olduğu gibi bundaa da vardır canım üzülme desekte boş biliyorum ama en güzel ilaç zaman tatlım.

az önce girdiğin bir topikte pkolu olduğundan bahsetmişsin sana mesaj attım ama çıkmıştım ben hamiş değilim ama pkolu olduğuniçin bana umut verdiğini yazmıştım . benimde sorunum kilo 25 kilo fazlalığım var inşallah diyetisyene gidip vereceğim bu topikte olmam bir sıkıntı yaratırsa çıkarım cnm

ayyy sacmalama lutfen ben kımımkı senı bu topikden kovucam yada sıkıntısın dıcemm ask olsunnn :KK17: hosgeldın hep gel mesajını goremmısım canım ozur dılerım cok cok... işallah verıceksın kıloları bak ozamn nasıl kalıyosun hamıs bende bı 4 kılo verdım nasıl fark ettı bak umut olabıldıysem ne mutlu bana ınsanlar umutları olmadan yasayamzlar rabbim kımseyı umutsuz bırakmasın .... senınde işallah guzel gunlerını gormek nasıp olurrr amiiin:KK16:

sorma öluyorum öluyorum mıde bulantısından öğürmekden hıckıra hıckıra bagıra bagıra aglıyorum kusarken nefessız kalıyorum dun doktora gıttık serum taktılar aksama kadar serum yedım bugun bıraz daha ıyıyım ma ayıne baslıcak mıde bulantılarım hıssedıyorum... ikizya teyzesi cok yoruyolar sımdıden benı bu ıkılı test neyın nesı anlatın bana bana doktorum soylemedı daha nasıl oluyo ne ıcın ?

geçmiş olsun kısçeler papatya çayı rahatlatır papatya çayı için isterseniz

ayyy sacmalama lutfen ben kımımkı senı bu topikden kovucam yada sıkıntısın dıcemm ask olsunnn :KK17: hosgeldın hep gel mesajını goremmısım canım ozur dılerım cok cok... işallah verıceksın kıloları bak ozamn nasıl kalıyosun hamıs bende bı 4 kılo verdım nasıl fark ettı bak umut olabıldıysem ne mutlu bana ınsanlar umutları olmadan yasayamzlar rabbim kımseyı umutsuz bırakmasın .... senınde işallah guzel gunlerını gormek nasıp olurrr amiiin:KK16:

amiiiinnn canım sağol ilgin için . desteğn için soru sorabilir miyim?

Beni de eklermisin yaşım 30 ikinci cocuk sat 13 mart muğla da oturuyorum

X