2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
biide evlerinde bebek falan olsa anlarım ama kocaa koca insanlar ne zaman banyoya koşsam öğürsem çatçatçat başlıyo beni bekliyolar heralde ailece oturmuşlar banyoda:KK1:

:) allah iyiliğini versin cnm inşallah en kısa zamanda geçer bulanıların ben yemek kokusu almadıkca iyiyim geçti öğürmelerim olmadı ama dalga dalga bulantılarım oldu cok geçti şimdi 2-3 gündür iyiyim çok şükür:)

:) allah iyiliğini versin cnm inşallah en kısa zamanda geçer bulanıların ben yemek kokusu almadıkca iyiyim geçti öğürmelerim olmadı ama dalga dalga bulantılarım oldu cok geçti şimdi 2-3 gündür iyiyim çok şükür:)

maşallah canımmm darısı bizim başımıza.bırak yemeği,yemek yapmayı buzdolabını açıp mutfağa dahi giremiyorum.eşim zaten zayıf iyice çöktü benle birlikte çubuk kraker yemekten:KK9:

aralık anneleri öğürmeler ne durumda :KK53:

selam kızlarrr

şmdiye kadar hiç öğürmem olmadı çok şükürr ve sadece 2-3 kez mide bulantım oldu onlarda biri şiddetliydi diğerleri gayet normal derecede geçti artından
ama hamile olduğumdan beri çoğu sevdiğim şeyden tiksiniyorum şuan mesela tatlı düşkünüydüm ama şu sıralar hiç tatlı aramıyorum hatta ağzıma koyduğumda midem bulanıyor sonra kahve tutkum olmasına rağmen yine de hiç bir şekilde kokusuna dayanamıyorum şu sıralar bu gibi durumlar sizler de de oluyor mu

Internetten hamilelik programı indirmiştim 10. Haftada bebek bir erik kadarken 11. Haftada bir limon kadar oluyormuş. Ne kadar inanılmaz birhız. Elimden geldiği kadar iyi beslenmeye çalışıyorum. Ama ne yesem ağzımda tuhaf bir tat bırakıyor böğğ :p bir de 11. Haftada kalp oluşumu ve organların yerini alması tamamlanıyormuş. Tamda bulantı zamanlarımız kıyamam bebislere yaa onlarda aç kalıyor :))

maşallah canımmm darısı bizim başımıza.bırak yemeği,yemek yapmayı buzdolabını açıp mutfağa dahi giremiyorum.eşim zaten zayıf iyice çöktü benle birlikte çubuk kraker yemekten:KK9:

bizimki benim yerime taşıyo bebeği benm göbeğim çıkmadı daha onunkinin maşallahı var :)

Kızlar merhaba benide listeye eklermisiniz yas 27 2. Bebeğim sat 21 Mart BDT 29 Aralık MerSiN
hosgeldın aramıza :KK1:
selam kızlarrr

şmdiye kadar hiç öğürmem olmadı çok şükürr ve sadece 2-3 kez mide bulantım oldu onlarda biri şiddetliydi diğerleri gayet normal derecede geçti artından
ama hamile olduğumdan beri çoğu sevdiğim şeyden tiksiniyorum şuan mesela tatlı düşkünüydüm ama şu sıralar hiç tatlı aramıyorum hatta ağzıma koyduğumda midem bulanıyor sonra kahve tutkum olmasına rağmen yine de hiç bir şekilde kokusuna dayanamıyorum şu sıralar bu gibi durumlar sizler de de oluyor mu
ben hıc bısey yıyemıyorum suyu zorla ıcıyorum serumlardan alıyorum vitamınımı iğnelerdende ılaclarımı alıyorum
üst kattakini banyo borularına vurdurtcak derecede :KK14: rahatsız olmuşlar ne anlayışsız insanlar var sanki keyfimden yani
gerızekalılar ben oyle bısey yapsınlar varyaa acar kapıyı kufru basar sonra ıcerıye gırer ögurmeye devam ederım :KK9:
Hilbarcığım bende senin gibi kuru kuru öğürüyordum karnıma kramplar giriyordu eşim midem bulanmaya başladığında iki büyük bardak su içiriyor hiç olmazsa kuru kuru öğürmeden kusuyorum suyu krampta girmiyor bir dene istersen ben zorlanmıştım içerken ama ağrıları düşündükçe diktim kafaya.
haklısın canım su ıcsem en azndan belkı suyu cıkartırım
Allaha şükür öğürme yok çok nadir kusuyorum 1 hafta hergün kustum sonra geçti Allaha şükür:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
offf işallah benımde oyle olur allahım :18:

Cok sukur benim bulantilarim azaldi aksamlari oluo az az :KK43: biran once su gunler gecsin de asermeye baslayip biseyler yiyelimmm:KK66:)

HAMİLELİKTE NASIL YATILIR? (YATIŞ POZİSYONU)
Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?

Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yapar ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.

Aynen=))Galeta ve çubuk krakerden yıldı adam artık=) ben yemediğim için o da yemiyor.hiç beslenemiyor üzülüyorum=((
Şimdilerde malta eriği yemeye başladım serin serin iyi geliyor. Deneyin isterseniz.

Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yapar ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.

Ayrıca sol tarafa yatmak mide bulantısı ve yanması içinde iyi. Sağa yatarsak asit ağzımıza gelir reflüye yol açar hamişleer=)

ben hala yüzüstü yatıyorum:KK43: 20. haftaya kadar istediğimiz pozisyonda yatabiliyoruz diye okumuştum bi yerde ama doğru mu acaba?

ben sol tarafa dönük yatıyorum sonra bı bakıyorum sırt üstü olmuşum bıdaha sola yatıyorum yıne bakıyorum sağ tarafa yatmışım :KK9::KK9::KK9: ama sırta yastık mantıklı geldi:KK34:

benide eklermisiniz sat 20 mart ilk bebiş yaş 36 ankara... bu ikinci hamileliğim ilki düşük oldu... mide bulantılarım gece ve açken çok oluyor kusmam yok öğürmede ama bişeyler yiyincede midede yanma oluyor yemesem midem bulanıyor...

merhaba 24 nisan da dr a gittiğimde kalp atışını duyamamıştık titreşimleri hissetmişti dr 3 hafta sonra gel dedi haftaya denk gelio fakat 11.- 14. hafta arasında ikili tarama yapılıyormuş hemen 11. haftada gidilnce ikli tarama yapılır mı???

ya bende 25 mayısta gıdeceğim tam 11 haftalık oluyor bende merak ediyorum acaba 2li test yaparlarmı kızlar bılgısı olana varmı :KK28:

slm güzel anne adayları nasılsınız?
bende sizi takip ediyorum ama sohbete çok katılamıyorum.
bulantılarım yeni yeni başladı ve rahatsız edici boyutta.
hilbar gelmiş galiba canım benide eklermisin listeye
yaşım 26 ilk bebeğim olacak inşallah
muhtemel doğum tarihi 17 aralık.:KK16:

X