Evet cok soguk bende tam alisamadim ama ewimiz sicacik degil ben usuyorum ebeler evin derecesi 20 gecmeyecek diyor ole oturuyoruz cok sicakta kalmaZmis bebekler sizin odalar kac derece?
ilk günler 24-25 civarıydı ama şu an 21-22 derece civarında oluyor genellikle
çok fazla sıcağa alıştırmak istemiyorum çünkü çok sıcak ortamda büyüyen çocuk en ufak rüzgarda hasta oluyor
Kizlar emzirme kac dk suruyor
Bizim bir hFtadir sure azaldi da merak ettim
10-15 dk max 2-3 saat ara ile emiyor
Sizin nasil
bizde durum karışık, paşam gündüzleri bazen 2 saatte bir uyanıyor, bazen saatte bir,
gece genellikle bir kez ve akşam yattıktan 4 saat sonra uyanıyor
bazen 10 dk emiyor, bazen yarım saati aşıyor
benim sütten mi kaynaklanıyor bebeğimden mi henüz anlayamadım
kızlaar bebekleriniz ağladığında gözyaşı akıyomu :44:
öyle çok fazla akmıyor ama gözlerinin kenarlarında birkaç damla oluyor
gerçi çokta ağlamıyor benim ki belki çok ağlasa daha fazla gözyaşı olur, bilemedim :26:
ay sukunet ne diyosuuunn
daha fazla dağınıklık mı
ben 6buçuk yıllık evliyim şimdiye kadar biz ertelemiştik bebişi ama olunca peşpeşe yapcam ikisi birden büyüsün sonra rahat ederim diye düşünürdüm
ama şuan düşünüyorum da peşpeşe olsa nasıl olcak! bu bebiş varken evde 2 3 yaşında bi çocuk daha olsa naapardım diye düşünüp yakın aralıkta yapmaktan korkuyorum
ara verince de tam rahata erip tekrar sar başa olcak :26: valla bilemedim hangisi daha doğru
benim de ilk bebeğim evlendikten 7 yıl sonra oldu erteleye erteleye,
bende senin gibi peşpeşe yaparım diyodum kızım olana kadar, sonra baktım ki hiç de öyle düşündüğüm gibi değilmiş,
4 yıl ikinciye cesaret edemedim,
tam bi parça rahatladım en azından yüküm az da olsa hafifledi derken, oğlum oldu,
benim o büyüdü artık dediğim kızım da kardeşiyle beraber yeniden bebek oldu, şimdi 2 bebekle uğraşıyorum
evin dağınıklığını geçtim, ben dağıldım, saçım başım, gözüm kaşım birbirine girdi, insanlıktan çıktım
Arkadaslar kizim sanirim isilik olmus yuzu ve sirti kirmizi minik minik noktaciklar cok huysuz uyukusu rahat degil geceleri ne yapmam gerektigini bilmiyorum.
isilik olunca sık yıkamak gerekiyordu sanırım, benim kızım isilik olduğunda doktor hergün yıka demişti tabi o zaman yazdı
çok üzgünüm kızım 25 günlük ve 2 gündür burnu tıkalı hırıl hırıl ediyor bide öksürük başladı şimdi... anne sütü damlattım burnuna ama fayda etmedi
doktora götüreceğim ama hastanede mikrop kapar hava soğuk diye cesaret edemiyorum aksam acile götürcem devam ederse
geçmiş olsun canım, serum fizyolojikle ve aspiratörle mutlaka temizle burnunu, bu aylarda ağızdan nefes alamıyorlarmış, tıkanmasın yavrucak
Benim kızım 56 günlük oldu, 5 dk falan emiyor 2 saatte bir. Kilo alımı gayet iyi demekki büyüdükçe daha çabuk boşaltıyolar göğsü. eğer uzun uyuduysa ve çok acıktıysa max 10 dk sürüyor. Geceleri de 4saatte bir uyandırıyorum artık, eğer arada acıkırsa kendi uyanıyo zaten.
ay benimki de 5 dk da boşaltıp bıraksa beni, yarım saat emiyor süt bitincede yastık olarak kullanıyor
ben çok fena hastalandım kızlaarr kusma ishal ateşş hastaneye gttık ama ne çare bol sıvı alacakmışım birde buscopan verdi nedense .. elayı kucağıma bile alamıyorum öyle halsizlik varkı üstümdeee ona da geçer diye çok üzülüyoruumm ama emzirmemı söyledi doktor yavrum da sankıı hastalığımı bilir gibi daha çok emmek istıyor aksi gibi üstüme çok düşüyorr hem benımle olmak istiyorr ama kolarımda derman yok bütü gün uyudum biraz açılmışım bakalım yarın ne olacak
geçmiş olsun canım
Kızlar bişe soracam yaa benim kız son 1 haftadır emdikten sonra gazını çıkarmak için ıkınıyor sonra kusuyor ve neredeyse her emmeden sonra kusuyor sizce bu normal mi dr. götürmelimiymiyim bunun için başka bi sorunu sıkıntısı yok herşeyi normal
fazla emdiği zaman kusar canım, endişelenecek birşey yok
fışkırır tarzda kusmuyorsa ufak tefek kusmalar normal
Herkese selam
Biz mevlutumuzu yaptık çok kalabalık olmamasına rağmen çok yoruldum meğer hasta olacakmisim o gece heryerim agroyordu kulak bogaz başım grip oldum zaten kizimda hastaydı Şimdi oğluma da bulaştı babamiz da bugün ise başladı evde 2tane bebeğim ile yalnızım şu kv yardım edenler hemen 2.yi yapın çünkü o zaman kesin birine ihtiyaç duyuyorsunuz ilk bebekte hep aynı kaygılar var bana alissin benim bebeğim gibi inanın keşke birinde bana sadece emIrmek için getirse
Bide eldivenleri cikarttinizmi ben çıkartınca soğuk oluyor elleri biz 32 günlük olduk
ben eldivenleri sadece hastanede taktım, eve geldiğimizden beri takmıyorum
kızıma takmıştım yüzünü çizer diye birkaç kez eldivenleri elinden çıkıp ağzında kalarak boğulma tehlikesi atlattığı için bu bebeğime hiç giydirmedim