• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

bana kız isteme merasimleriniz anlatır mısınız?:31:
ve yaptıysanız söz-nişan?:17:

canım bizim isteme nişan hızlandırılmış oldu ramazan gelmeden yapalım diye :9:
istemede eşimin annesi babası amcası dayısı ve anneannesi geldi.. bizdende annemlerin dışında teyzem ve eniştem vardı.. sakin, olaysız, gürültüsüz geçti :9: söz mendili verdik giderken eşime :31: nişanda 10 gün içinde oldu.. evimizin bahçesinde 150 kişi civarı insan vardı. müzik, oynama olmadı .. çünkü 3 ay öncesinde dayım vefat etmişti istemedik .. öyle herkes birbirine baktı, yanındakiyle dedikodu yaptı :9:
pasta yaptırmak hiç aklıma gelmemişti.. şimdiki aklım olsa pasta ve kurabiye yaptırırdım ama tabi 2 sene önce üniversitede okurken bu gibi olaylara pek merakım yoktu :9:

aman sende ağzının payını ver de bir daha demesin, sustukça uzuyor bu tür muhabbetler. bir kere konuşacaksın sonra rahat edeceksin, küserse kendi sorunu :9:

Verdim canım cumartesiden beri aramıyor bir aydır evliyim aramama rekoru kırdı resmen.. Eşim de arada yapıştır lafı hafife almasınlar darılan darılsın dedi izni kopardım yanii :9: :9: 9: :9:

canım bizim isteme nişan hızlandırılmış oldu ramazan gelmeden yapalım diye :9:
istemede eşimin annesi babası amcası dayısı ve anneannesi geldi.. bizdende annemlerin dışında teyzem ve eniştem vardı.. sakin, olaysız, gürültüsüz geçti :9: söz mendili verdik giderken eşime :31: nişanda 10 gün içinde oldu.. evimizin bahçesinde 150 kişi civarı insan vardı. müzik, oynama olmadı .. çünkü 3 ay öncesinde dayım vefat etmişti istemedik .. öyle herkes birbirine baktı, yanındakiyle dedikodu yaptı :9:
pasta yaptırmak hiç aklıma gelmemişti.. şimdiki aklım olsa pasta ve kurabiye yaptırırdım ama tabi 2 sene önce üniversitede okurken bu gibi olaylara pek merakım yoktu :9:

teşekkür ederim canımm:16::16:
şimdi söz de de pasta oluyormuş.:56:

Allah rahmet eylesin..zor oluyor gerçekten..Allah ım sağlık sıhhat versin de geç olsun
güç olmasın inşallah..

Canım bizimki ilk tanışmaya geldiler daha sonra aradan 4 ay geçti isteme oldu (arada babası vefat ettiği için erteledik)..
İstemeye annesi, anneannesi,iki abisi, ablası ve eniştesi gelmişti – annem,babam,kardeşim, abim,yengem, dayım ve amcam vardı.
hatta babam ilk vermek istemedi biz size haber veririz demişti ama abisi gece 02:00 ye kadar gitmedi cevap almadan. 2 hafta sonrasında da nişan yaptık. Bizim de babası vefat ettiği öyle oyun falan olmadı evde yapmıştık zaten..

İkram konusuna gelince istemede kahve verildi ardından çay yapıp tabak hazırladık tatlı tuzlu ve börek yapmıştık. Nişanda da pasta yaptırdım, kuru pasta aldım, tatlı ve sarma hazırlamıştık çeşitli içecekler vardı.

Sormak istediğin extra bir şey varsa yaz canım.

Canım bizimki ilk tanışmaya geldiler daha sonra aradan 4 ay geçti isteme oldu (arada babası vefat ettiği için erteledik)..
İstemeye annesi, anneannesi,iki abisi, ablası ve eniştesi gelmişti – annem,babam,kardeşim, abim,yengem, dayım ve amcam vardı.
hatta babam ilk vermek istemedi biz size haber veririz demişti ama abisi gece 02:00 ye kadar gitmedi cevap almadan. 2 hafta sonrasında da nişan yaptık. Bizim de babası vefat ettiği öyle oyun falan olmadı evde yapmıştık zaten..

İkram konusuna gelince istemede kahve verildi ardından çay yapıp tabak hazırladık tatlı tuzlu ve börek yapmıştık. Nişanda da pasta yaptırdım, kuru pasta aldım, tatlı ve sarma hazırlamıştık çeşitli içecekler vardı.

Sormak istediğin extra bir şey varsa yaz canım.

Allah rahmet eylesin canım..herkesin bir sıkıntısı olmuş o ara anladığım..:26:
ben dışardan almayıp ( pasta hariç ) kendim hazırlamayı istiyorum.

o gün geldiğinde de sizin için çekmeye çalışırım.:31: zaten çok yakınlarım haricinde
sevdiğim dostlarım var, onlar elim kolum olur benim.:29: hepsi çok istekli şimdiden:27:

çok teşekkür ederim bircancım:31:

eşimin tarafı yedi saatlik yoldan geldiler, yaklaşık 15 kişiydiler sanırım. amcası babamdan beni istedi, babam da verdi :) kahveleri sundum herkese :50: sonra hemen yüzükleri taktık - sabah kuaföre gitmiştim, eşim de berbere, eşimin olduğu araba daha erken gelmişti-yüzükten sonra benim bohçalar yukarıya çıkarıldı, resmiyet kazandı diye. sonra takılar takıldı. pasta kesildi. pide ayran ikramı da yapıldı. tabi en öncesinde misafirlere yemek vermiştik, uzun yoldan geldiler diye. ikramdan hemen sonra da gittiler:31: bizim nişanımızdı bu, isteme nişanı bir arada yaptık. hediye olarak da vitrin süsü tarzında bir şey dağıtmıştık :31: yaklaşık sekiz saatlik bir koşturmaca sonunda nişanlanmıştım :16:

gelenler görenler yazsın :9::9::9:
ben şimdi çuc çufluyorumm:10:

Canım bizim söz nişan bir arada olmuştu o yüzden pastamız vardıı çok güzeldi benim pastam yaa tadı da damağımda şekli de aklımda..allah sana daha güzellerini nasip etsin inş. Biz bohça falan yapmadık karşılıklı anlaşma ile.İsteme konuşmasını babası yapmıştı eşimin yoğun isteği üzerine..

Son düzenleme:
bircan'ın düğününden sonra sıradaki hayırlı iş eylül'ün sözü veya nişanı :16:
hayatta iyi ki güzel haberler var :16:

ilkay biliyo musun kpssden eğitim bilimlerinden de girip 85 alırsak rehber öğretmen de olabiliyoruz, bir de onu mu denesek ya , tatillerimiz çok olar :10: iş konusunda her gün yeni kararlar almaya o kadar müsaitim ki :9:

ilkay biliyo musun kpssden eğitim bilimlerinden de girip 85 alırsak rehber öğretmen de olabiliyoruz, bir de onu mu denesek ya , tatillerimiz çok olar :10: iş konusunda her gün yeni kararlar almaya o kadar müsaitim ki :9:

formasyonsuz olabiliyor muyuz canım :26: ben oynatmaya az kaldı doktorum nerde modundayım :27: ne tarafa gideceğimi bilmiyorum işin kötü tarafı şuanda bütün yollarım kapalı .. sabretmek zorundayım :27:

formasyonsuz olabiliyor muyuz canım :26: ben oynatmaya az kaldı doktorum nerde modundayım :27: ne tarafa gideceğimi bilmiyorum işin kötü tarafı şuanda bütün yollarım kapalı .. sabretmek zorundayım :27:

evet formasyonsuz canım :31: bence 2014'e bomba gibi hazırlanabilirsin. ben de işte şu sıralar dertleşecek bir meslektaş arıyorum :9: kardeşimin işi bize yakın, bana geçen dediği "ama abla zaten psikologların da terapi alması gerekiyormuş, biz derste öyle gördük" :9: ah garibim benim, gerçek hayatta değil hala :50: niye bütün yolların kapalı canım? çalıştığın alanı seviyorsan o konuda ilerlemeye bak bence, konyada aile terapileri tezsiz yükseklisans var oraya başvur; sevmiyorsan ona yakın bir yerde çalışmaya başlasan kreş, rehabilitasyon... ve ona göre ihtisas düşünsen? akıl vermiyorum bu arada yanlış anlama, sadece devlette de yokuz canım, adamdan sayılmıyoruz, eğitilmiyoruz, saldım çayıra mevlam kayıra :14: ben danışana daha faydalı olmak istiyorum, niye beni yetiştirmiyor bu devlet, niye ekstra alakasız işler yapıyorum :14: psikologlar derneğinden de ümidi kestim :14:

evet formasyonsuz canım :31: bence 2014'e bomba gibi hazırlanabilirsin. ben de işte şu sıralar dertleşecek bir meslektaş arıyorum :9: kardeşimin işi bize yakın, bana geçen dediği "ama abla zaten psikologların da terapi alması gerekiyormuş, biz derste öyle gördük" :9: ah garibim benim, gerçek hayatta değil hala :50: niye bütün yolların kapalı canım? çalıştığın alanı seviyorsan o konuda ilerlemeye bak bence, konyada aile terapileri tezsiz yükseklisans var oraya başvur; sevmiyorsan ona yakın bir yerde çalışmaya başlasan kreş, rehabilitasyon... ve ona göre ihtisas düşünsen? akıl vermiyorum bu arada yanlış anlama, sadece devlette de yokuz canım, adamdan sayılmıyoruz, eğitilmiyoruz, saldım çayıra mevlam kayıra :14: ben danışana daha faydalı olmak istiyorum, niye beni yetiştirmiyor bu devlet, niye ekstra alakasız işler yapıyorum :14: psikologlar derneğinden de ümidi kestim :14:

alanımı seviyorum, yaptığım işle alakalı bir şüphem yok. her geçen gün kendimi daha çok geliştirmem gerekiyor bunu biliyorum. benim tek sıkıntım özel sektördeki çalışma saatlerim. ben akşam 7ye 8 e kadar çalışmak istemiyorum artık. bir cumartesi günüm olsun kendime vakit ayıracağım, evime vakit ayıracağım.resmi tatillerim belli olsun .. malesef fazla esnek bir çalışma saatleri içindeyim. ayrıca sürekli beklenti içinde olan patronlardan (psikoloji mezunu olmayan ama her türlü kılıfını ayarlamış insanlar bunlar) sıkıldım. devletle ilgili sıkıntılarıda sen dile getiriyorsun. hadi göze aldım devleti diyelim çalıştımda kpssyi sonrasında mutlaka denizliye atanmam lazım bu süreç nasıl olur ne zaman olur belirsiz :26: aman öyle işte .. şuan sadece özel sektöre sabrediyorum :31:

o zaman aile ve sosyal politikalar bakanlığından belki huzuru bulursun canım :31: sonuçta o bakanlığın temelini sosyal hizmet mezunlarıyla psikologlarla oluşturuyor, hem de senin alana yakın :31: onların da aile danışma merkezleri var diye biliyorum :44: hayırlısı bakalım. ama cidden çalışma saatlerin çok duyarsızca ayarlanmış, patronda vicdan olacak ya...

o zaman aile ve sosyal politikalar bakanlığından belki huzuru bulursun canım :31: sonuçta o bakanlığın temelini sosyal hizmet mezunlarıyla psikologlarla oluşturuyor, hem de senin alana yakın :31: onların da aile danışma merkezleri var diye biliyorum :44: hayırlısı bakalım. ama cidden çalışma saatlerin çok duyarsızca ayarlanmış, patronda vicdan olacak ya...

evet.. hiçbir şekilde bu işin mezunu olmayan ama paraları ve çeneleri sayesinde bir şekilde bu işe giren insanlardan bahsediyorum .. aile ve sosyal politikalar olabilir.. ama öncesinde bir an önce 2014 gelmesi lazım önümde çok uzun bir zaman var, sabretmek zorunda kaldığım. kpss'ye ciddi hazırlanıp en az 90 puanı almam lazım ve tabiki ardından denizlide kontenjanın açılması lazım:31:

kesin açılır canım, en kötü ihtimalle cezaevi olur. orda kurum değiştirme ve istifalar çok oluyor çünkü. tabi oradan da Allah korusun bence:31: hakkında hayırlısı olsun canım:31:
ben çıkıyorum arkadaşlar, kendinize iyi bakın:3:

Back