Düşünceli arkadaşım teşekkür ederim....
Kuru meyveleri seviyorum, evde kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm vs. hep vardır.
Geçende zaten kuru incir tatlısı yaptım, güzel oldu ve basit bir tatlı...
pek bişe anlamadım kanks neyse
kızlar kış günü saksıda maydanoz yetişir mi biliyor musunuz? biz şehre uzaktayız, ihtiyacımız olunca otobüsle gitmemiz gerekiyor. maydanoza da çok ihtiyaç duyuyorum. mümkün müdür acep :44:
Mümkün canım, annem saksıda maydonoz, dereotu, nane yetiştirirdi.kızlar kış günü saksıda maydanoz yetişir mi biliyor musunuz? biz şehre uzaktayız, ihtiyacımız olunca otobüsle gitmemiz gerekiyor. maydanoza da çok ihtiyaç duyuyorum. mümkün müdür acep :44:
ne var ayol anlamayacakkyemek yer sinamaya gideriz biz çok çok
ev sıcaksa olur bizim iş yerinde bir abi anlattı geçen koca saksılarla kiler olarak kullandığımız odada kışları maydonoz ve dereotu yetiştirir taze yeriz diye
ne var ayol anlamayacakkyemek yer sinamaya gideriz biz çok çok
kızlar kış günü saksıda maydanoz yetişir mi biliyor musunuz? biz şehre uzaktayız, ihtiyacımız olunca otobüsle gitmemiz gerekiyor. maydanoza da çok ihtiyaç duyuyorum. mümkün müdür acep :44:
ben de bir keresinde muhallebili incirli bir tatlı yapmıştım, o da güzel olmuştu. ama uğraştırıcı birazcık :44:
bugün de ablamın tavsiyesiyle sütlü mısır çorbası yapacağım inşallahenginar da hiç yememiştim, ona da bayılıyormuş, buralarda görürsem alacağım. malum sivas sebze kültürü bakımından çok yavan kara lahanayı bile bilmiyorlar daha, gerçi ben de bilmiyordum evlenmeden önce ama en azından öyle bir şey olduğunu biliyordum
tabi tabi öyledir kuzuk
Elif'in ilgi alanı farklı
Mümkün canım, annem saksıda maydonoz, dereotu, nane yetiştirirdi.
Artık pek yetiştirmiyor birşey, fakat saksıda biber yetiştiren bile var...
Sen tohumunu alacaksın, uygun zamanda ekeceksin, ürünü vermesi gerektiği zaman verecektir..
Nane arsızdır, bi kere tuttu mu tamam artık... Her yıl kat be katı çıkar.
Dere otu ve maydonoz için aynı şeyi diyemeyeceğim.
Bir de yemeklere kullanılan fesleğenden al.
O da saksıda yetişiyor ve yemeklere lezzet katıyor..
Özellikle makarnalara, etlere vs...
dene yaktığınız odada durur..Normal minik odun sobası alsanız daha ii olmaz mı:44:ev sıcak değil ya, ama denesem mi :26: bugün fatura geldi 100 lira. yarısından çoğu elektrikli sobadan dolayı geldi. normalde 40 civarı geliyordu. eşim 200 lira bekliyordu, o açıdan sevindik tabi
Elif'in ilgi alanı farklı
Bende bu yıl yetiştireceğim inşallah
Maydonoz ve nane olabilir küçük çaplı
Bir de ren renk çiçekler ekeceğim
Geçen yıl koca bahçeyi kazdık hem çim hem çiçek diktik
Bu mahallenin çocukları eşkıya gibiymiş meğer
Büyümüş çiçeği bile kökünden çekip yere atıyorlardı
Bu sene kapalı tarafta küçük saksılarda çiçek yetiştireceğim nasipse
anladım anladım da sarmallarım anlamamazlıktan geliyor..
biz böyle sıradan sıradan devam edelim, burada çok kıdemli evli hatunlar varken
Bende bu yıl yetiştireceğim inşallah
Maydonoz ve nane olabilir küçük çaplı
Bir de ren renk çiçekler ekeceğim
Geçen yıl koca bahçeyi kazdık hem çim hem çiçek diktik
Bu mahallenin çocukları eşkıya gibiymiş meğer
Büyümüş çiçeği bile kökünden çekip yere atıyorlardı
Bu sene kapalı tarafta küçük saksılarda çiçek yetiştireceğim nasipse
allahım yarebbim iftiraya kurban gidiyorum resmen:
ayyy yazıkkcani veletlerrr alarm taktır yaklaşınca ötsün gerçi bana iftira attın seneye de ben gelip kopartayımda gör tarumar edeyim..Maydonoz nane olunca alır eve gelirim bayılırım onları yıkayıp limon sıkıp yemeyeee
kuruuuu iftiraaaaaa
Ay yok bu zamane çocuklarının hepsi aynı canım...
Biz çiçek kopartmaya korkardık, annem bin kere tembihlerdi sakın kızım kopartma günahtır o da bir canlı diye.
Şimdikilerin umru değil...
ayyy yazıkkcani veletlerrr alarm taktır yaklaşınca ötsün gerçi bana iftira attın seneye de ben gelip kopartayımda gör tarumar edeyim..Maydonoz nane olunca alır eve gelirim bayılırım onları yıkayıp limon sıkıp yemeyeee
şimdiki çocuklar GDOlu
Yekk ya
Evet benim annemde kızardı
Siz koparınca onlar ölüyo , söyleyin hangisinden istiyorsanız ben dikeyim bizim evde saksı da yaşasınlar derdi
Ötse ne olur evde yokuz kiZaten evde de olsa sallayan yok şimdi ki çocuklar bi garip
şimdiki çocuklar GDOlukimse durduramaz onları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?