• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

kızlar kış günü saksıda maydanoz yetişir mi biliyor musunuz? biz şehre uzaktayız, ihtiyacımız olunca otobüsle gitmemiz gerekiyor. maydanoza da çok ihtiyaç duyuyorum. mümkün müdür acep :44:

ev sıcaksa olur bizim iş yerinde bir abi anlattı geçen koca saksılarla kiler olarak kullandığımız odada kışları maydonoz ve dereotu yetiştirir taze yeriz diye:21:

ben de bir keresinde muhallebili incirli bir tatlı yapmıştım, o da güzel olmuştu. ama uğraştırıcı birazcık :44:
bugün de ablamın tavsiyesiyle sütlü mısır çorbası yapacağım inşallah :52: enginar da hiç yememiştim, ona da bayılıyormuş, buralarda görürsem alacağım. malum sivas sebze kültürü bakımından çok yavan :50: kara lahanayı bile bilmiyorlar daha, gerçi ben de bilmiyordum evlenmeden önce ama en azından öyle bir şey olduğunu biliyordum :19:

kızlar kış günü saksıda maydanoz yetişir mi biliyor musunuz? biz şehre uzaktayız, ihtiyacımız olunca otobüsle gitmemiz gerekiyor. maydanoza da çok ihtiyaç duyuyorum. mümkün müdür acep :44:
Mümkün canım, annem saksıda maydonoz, dereotu, nane yetiştirirdi.
Artık pek yetiştirmiyor birşey, fakat saksıda biber yetiştiren bile var... :34:
Sen tohumunu alacaksın, uygun zamanda ekeceksin, ürünü vermesi gerektiği zaman verecektir..

Nane arsızdır, bi kere tuttu mu tamam artık... Her yıl kat be katı çıkar.
Dere otu ve maydonoz için aynı şeyi diyemeyeceğim.

Bir de yemeklere kullanılan fesleğenden al.
O da saksıda yetişiyor ve yemeklere lezzet katıyor..
Özellikle makarnalara, etlere vs... :34:

ev sıcaksa olur bizim iş yerinde bir abi anlattı geçen koca saksılarla kiler olarak kullandığımız odada kışları maydonoz ve dereotu yetiştirir taze yeriz diye:21:

ev sıcak değil ya, ama denesem mi :26: bugün fatura geldi 100 lira. yarısından çoğu elektrikli sobadan dolayı geldi. normalde 40 civarı geliyordu. eşim 200 lira bekliyordu, o açıdan sevindik tabi :31:

olur neden olmasın:31: bizim bahçemizde var..ama ilerde bende yaparım sanıyorum.
insan alışıyor bir şekilde..anneme kızardım ben her yer çiçek diye, şimdi ondan fazla özeniyorum çiçeğe:17:

ben de bir keresinde muhallebili incirli bir tatlı yapmıştım, o da güzel olmuştu. ama uğraştırıcı birazcık :44:
bugün de ablamın tavsiyesiyle sütlü mısır çorbası yapacağım inşallah :52: enginar da hiç yememiştim, ona da bayılıyormuş, buralarda görürsem alacağım. malum sivas sebze kültürü bakımından çok yavan :50: kara lahanayı bile bilmiyorlar daha, gerçi ben de bilmiyordum evlenmeden önce ama en azından öyle bir şey olduğunu biliyordum :19:

Sütlü mısır çorbası mı??
Bak beni şaşırttın arkadaşım... GDO'su ile ilk oynanan ürün.
Bizim evin kapısından mısır geçmiyor mesela, eşim çok karşı...
Mısır yağı, konserve mısır, normal mısır hepsine karşı...
Zaten mısır yağı diye birşey yok diyorlar, mısırın yağı çıkmazmış...
Ne kadar doğru bilmiyorum da, kullanmıyoruz...

Mümkün canım, annem saksıda maydonoz, dereotu, nane yetiştirirdi.
Artık pek yetiştirmiyor birşey, fakat saksıda biber yetiştiren bile var... :34:
Sen tohumunu alacaksın, uygun zamanda ekeceksin, ürünü vermesi gerektiği zaman verecektir..

Nane arsızdır, bi kere tuttu mu tamam artık... Her yıl kat be katı çıkar.
Dere otu ve maydonoz için aynı şeyi diyemeyeceğim.

Bir de yemeklere kullanılan fesleğenden al.
O da saksıda yetişiyor ve yemeklere lezzet katıyor..
Özellikle makarnalara, etlere vs... :34:

Bende bu yıl yetiştireceğim inşallah
Maydonoz ve nane olabilir küçük çaplı
Bir de ren renk çiçekler ekeceğim

Geçen yıl koca bahçeyi kazdık hem çim hem çiçek diktik
Bu mahallenin çocukları eşkıya gibiymiş meğer
Büyümüş çiçeği bile kökünden çekip yere atıyorlardı :14:

Bu sene kapalı tarafta küçük saksılarda çiçek yetiştireceğim nasipse :16:

ev sıcak değil ya, ama denesem mi :26: bugün fatura geldi 100 lira. yarısından çoğu elektrikli sobadan dolayı geldi. normalde 40 civarı geliyordu. eşim 200 lira bekliyordu, o açıdan sevindik tabi :31:
dene yaktığınız odada durur..Normal minik odun sobası alsanız daha ii olmaz mı:44:

Elif'in ilgi alanı farklı :1:

kuruuuu iftiraaaaaa:33::33::33::33:

Ay yok bu zamane çocuklarının hepsi aynı canım...
Biz çiçek kopartmaya korkardık, annem bin kere tembihlerdi sakın kızım kopartma günahtır o da bir canlı diye.
Şimdikilerin umru değil... :19:

ayyy yazıkk:50:cani veletlerrr:20::20:alarm taktır yaklaşınca ötsün:21:gerçi bana iftira attın seneye de ben gelip kopartayımda gör tarumar edeyim..Maydonoz nane olunca alır eve gelirim bayılırım onları yıkayıp limon sıkıp yemeyeee:56::56::56:

kuruuuu iftiraaaaaa:33::33::33::33:

Yekk ya :35:

Ay yok bu zamane çocuklarının hepsi aynı canım...
Biz çiçek kopartmaya korkardık, annem bin kere tembihlerdi sakın kızım kopartma günahtır o da bir canlı diye.
Şimdikilerin umru değil... :19:

Evet benim annemde kızardı
Siz koparınca onlar ölüyo , söyleyin hangisinden istiyorsanız ben dikeyim bizim evde saksı da yaşasınlar derdi :16:

ayyy yazıkk:50:cani veletlerrr:20::20:alarm taktır yaklaşınca ötsün:21:gerçi bana iftira attın seneye de ben gelip kopartayımda gör tarumar edeyim..Maydonoz nane olunca alır eve gelirim bayılırım onları yıkayıp limon sıkıp yemeyeee:56::56::56:

Ötse ne olur evde yokuz ki :1: Zaten evde de olsa sallayan yok :27: şimdi ki çocuklar bi garip :30:

Yekk ya :35:

Evet benim annemde kızardı
Siz koparınca onlar ölüyo , söyleyin hangisinden istiyorsanız ben dikeyim bizim evde saksı da yaşasınlar derdi :16:

Ötse ne olur evde yokuz ki :1: Zaten evde de olsa sallayan yok :27: şimdi ki çocuklar bi garip :30:
şimdiki çocuklar GDOlu:20: kimse durduramaz onları:25:

Back