• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

benim de kızım 1 yaşını doldurduğunda ben de 2. bebeğime hamile kaldım. ilk başlarda sütten kesmek vicdan azabı çekmemi sağlasa da sonrasında hiç anne sütü almamış bebekleri düşündüm. neticede ben kızımı 1 yaşına kadar emzirdim. buna da şükür diyorum. şu anda o vicdan azabını atmış durumdayım üzerimden. herşeyin hayırlısı, demek ki 2. bebeğim için doğru zaman buymuş diyorum. hem de 3-4 yaşına gelince kızım kendimi rahata alıştırmış olacaktım ve belki de vazgeçecektim. 34 yaşındayım ve doğal yollarla hamile kaldığıma şükrediyorum. o kadar çok insan var ki ne zorlu süreçlerden geçiyor evlat sahibi olmak için. belki bir kaç sene zorluk çekeceksin ama sonrasında rahat edeceksin. eli ayağı düzgün sağlıklı olsunlar da en önemlisi o bence.

canım hayırlı olsun yeni bebişin, yeni duydum ben hamile olduğunu Rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin :nazar:

bizimkide öyle canım ya çok çabuk sıkılıyo, vuruyo kırıyo oyuncakları
bu sıralar çekmece karıştırmak daha eğlenceli geliyo bizimkine

benim kızım da oyuncaklarla oynamaktan pek keyif almıyor. kitapları bilumum her türlü oyuncağı diş kaşıyıcı olarak kullanıyoruz. en büyük keyfi mutfaktaki dolaplar ve çekmeceler. sırf bu yüzden kırılacak kabı kacağı üst katlara taşıdım. plastik kapları da onun favori dolabına koydum. orayı açıp dağıtıp döküyor. çay kaşıkları kepçeler yerde. kendi plastik yemek takımı (çatal, kaşık, bıçak) yerlerde... oyun oynamak mümkün değil küçük hanımla.

bende bugün tv kumandasını bulaşık makinasının çatal kaşık kutusunda budum
tevekkeli uğraşıp duruyordu düğmelerine basıyordu makinanın meğerse çalıştırıp kumandayı yıkatacakmıştı

varmış ama ücretliymiş 50 tl filandı sanırım
pekçok telkin hazırlıyorlar sitede özel olarak ve yolluyorlar
metabolizma hızlandırma filan vardı depresyondan kurtulma filan sitede çoktu bakmak lazım
Hugocuk canım, daha önce bir adres vermiştin sanırım ama o sayfayı bulamıyorum, bu sitenin linkini tekrar verebilir misin lütfen.

memoş çok disiplindir kakasını hergün aynı satte yapar :1:
asla şaşmaz
bugün nasıl olduysa iki kere yaptı
haav iyiidi çıktık dışarı markete gittik o ara yapmış kokup duruyor markette çalışanlar bişey kokuyor deyip duruyorlar bende diyorum koku var diye
sonra aklıma geldi :30:
hemen çıktık marketten :1:
öncesinde kaydırağa gitmiştik orda bankta olturduk yanımızada iki tane muhtemelen sevgili küçük öğrenci geldi oturdu
erkek mehmete güldü etti
bizimki sürekli çocuğa dik dik gözlerini ayırmadan baktı hiç gülmedi
ağzına verdiğim yiyeceği bile yemedi
sanırsın kan davalısı
çocuk rahatsız oldu kızla beraber gittiler
ondan sonra yiyeceğini yedi kaydırağa bindi marketede gittik geldik
bu ara dışardada arıza çıkartıyor inmek istiyor
eve gelen misafiri kovuyor ağlıyor kucağımdan yere inmiyor geçen halıcıya gittik burnumdan geldi yol boyunca ağladı annem alıyor kucağına yine ağlıyor neymiş sokaklar kalabalıkmış zar zor gittik halıcıya girmiyor istemiyor annem dışarda durdu öylelikle ben beyendim
gelirkende pazar yerinden geldik pazar yoktu geniş tenhaydı sesi çıkmadı
ama ne zaman ne yapacağı belli olmuyor heran arızaya bağlayabiliyor üstelikte yıkıyor ortalığı biyere güvenip çıkamıyorum

slm kızlar..

bugün oğluma kahvaltıda sebzeli omlet yaptım:

kabaklı-dereotlu -peynirli omlet.

önce minik bir kabağı rendeleyip,tereyağında dereotuyla birlikte yumuşayana kadar iyice soteledim.
bir kasede çırptığım labne ve yumrtayı tavaya döktüm,hepsini birden altlı üstlü pişirdim.
tadı harikaydı.önce ilk lokmayı çıkardı,diliyle itti dışarı,sonra domates verdim,tekrar denedim ,bi domates,bir yumurta derken hemen hemen hepsini yedi minnoş.kalanınıda ben yedim.

tavsiye ederim..

kızlar bende çok sıkıntıdayım artık hiç yetişemiyorum.sizlerde bilirsiniz ,aynı şeyleri yaşıyoruz.mutfağı topluyorum,geliyorum odayı darmadağın etmiş,odaya geçiyorum o arkamdan mutfağa geçiyor dağıtmaya.ordan oraya..elmayı gördü masa üstünde illa istedi,verdim minik mink ısıra ısıra evin heryerini elma ısırığı yapmış,ısırmış atmış,ısıırmış atmış..gezdiği yerler hep elma,ellerini fanyanslara sürüyor,geliyor koltuklara çıkmaya çalışıyor o ellerle.elimde ıslak mendille dolaşıyorum..ama nereye kadar.
sabah 7 den beri şimdi uyudu.hiç mi yorulmaz insan yaa..allah sağlık versin böyle olsun diyorum ama otur azıcık yanımda oyuncaklalrınla oyna yok!her odanın eşyası başka başka yerlerde.kumandayı almış,balkondaki viledamın içine atmış.allahtan içi boştu.balkondakileri mutfağa taşır,kaşıkları kapları getirir koltuğun arkalarına fırlatır..
hep dağınıklık ..okadar bitkinimki..hamile olunca daha zor.bugün cam silecektim sözde..azıcık dinleneyimde uyanmadan kalkıp sileyim bari..:(((
Ooo çok güzel görünüyor, sen hergün paylaş bu tariflerini burda, ben de haftasonu oğluşlarıma yapayım, sanırm benim oğlanların ağız tadı seninkiyle aynı:1: Tarif biraz mücver gibi sanki ama, tadı benziyor mu mücvere??
Bu arada hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz sanırım. Ben tüm gün toplamıyorum artık, günde bir defa, onlar gece uykusuna geçince toparlıyorum. Eşyalara da aldırmıyorum artık, kirletsinler sileriz, temizleriz modundayım :9: Kirlenen üst başlarını da akşam yatmadan önce değiştiriyorum, iyice koyverdik. Valla nereye ne atarlarsa orda kalıyor, takmamaya çalışıyorum, onlar mutlu huzurlu olsun da ev 2 sene dağınık kalsın napiimm. Filmlerde Amerikalıların evleri olur ya, çocuklar altını üstüne getirmiştir, o kıvamda değil ama, yakındır. Evde çocuk olduğu belli olsun ama di mi. :52::52::52:

kızlar merhaba siz bebeklerinize hala suyu kaynatıp soğutup ta mı içiriyorsunuz?1 yaştan sonra kaynatılmadan verilmesi gerekiyormuş.

ben hala kaynatıp ta veriyorum ama artık vermeyi de düşünmüyorum doktorumuza da danışmadım.

sizler nasıl iiçme suyunu veriyorsunuz ?

Ooo çok güzel görünüyor, sen hergün paylaş bu tariflerini burda, ben de haftasonu oğluşlarıma yapayım, sanırm benim oğlanların ağız tadı seninkiyle aynı:1: Tarif biraz mücver gibi sanki ama, tadı benziyor mu mücvere??
Bu arada hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz sanırım. Ben tüm gün toplamıyorum artık, günde bir defa, onlar gece uykusuna geçince toparlıyorum. Eşyalara da aldırmıyorum artık, kirletsinler sileriz, temizleriz modundayım :9: Kirlenen üst başlarını da akşam yatmadan önce değiştiriyorum, iyice koyverdik. Valla nereye ne atarlarsa orda kalıyor, takmamaya çalışıyorum, onlar mutlu huzurlu olsun da ev 2 sene dağınık kalsın napiimm. Filmlerde Amerikalıların evleri olur ya, çocuklar altını üstüne getirmiştir, o kıvamda değil ama, yakındır. Evde çocuk olduğu belli olsun ama di mi. :52::52::52:

senin yönteminde iyimiş:))))
yakında bende oşekil yapıcam böyle giderse..bazen düşünüyorumda topla topla nereye kadar..eniyisi hiiiç ellememk ,gece onlar yatınca toplamak.ama ozamanda nasıl olsa sabah yine dağılıacak deyip,hiç toplayasaım gelmez.:))))
dediğn gibi evde çocuk olduğu belli olsun:))
4 senedir evim derli toplu,misler gibi tertemiz durdu,birazda dapınık dursun..

kızlar merhaba siz bebeklerinize hala suyu kaynatıp soğutup ta mı içiriyorsunuz?1 yaştan sonra kaynatılmadan verilmesi gerekiyormuş.

ben hala kaynatıp ta veriyorum ama artık vermeyi de düşünmüyorum doktorumuza da danışmadım.

ben 1 yaşına girince kaynatmamaya başladım canım.zaten iyi bir markanın suyunu kullanıyoruz evdede.hatta benim bi arkadaşımın doktoru kaynatmayı önermiyormuş bile,içerisindeki vitaminler ölüyormuş diye,o hiç kaynatmıyordu.

Melittacığım, bizimkilere çok uzun süredir kaynatmadan veriyorum ben herhalde 9. aydan beridir. Ama musluk suyu vermedim hiç, damacana su alıyoruz. Musluktan biz de içmiyoruz, biz içiyor olsaydık verirdim şimdiye kadar onlara da. Mamalarını kaynamış su ile yapıyorum ama ılıtmak için normal damacana su ekliyorum. Biraz rahatladık mı ne :):1: Çok sorun yaşamadık biz, mikrop kapma,hastalık falan ben de iyice gevşedim sanırım.

tadı mücver gibiydi canım.ama unsuzu:))
bende pek tarif yoktur ama arada aklıma öyle şeyler geliyor işte..
afiyet olsun..

yakında bende oşekil yapıcam böyle giderse..bazen düşünüyorumda topla topla nereye kadar..eniyisi hiiiç ellememk ,gece onlar yatınca toplamak.ama ozamanda nasıl olsa sabah yine dağılıacak deyip,hiç toplayasaım gelmez.:))))

ben 1 yaşına girince kaynatmamaya başladım canım.zaten iyi bir markanın suyunu kullanıyoruz evdede.hatta benim bi arkadaşımın doktoru kaynatmayı önermiyormuş bile,içerisindeki vitaminler ölüyormuş diye,o hiç kaynatmıyordu.
Kimi doktorlar da damacana değil musluk suyunu öneriyor, kaldık aralarında valla, kim doğru kim yanlış bilemiyorum artık.

.
Hiç toplamayınca bunalıma giriyorsun evin dağınıklığından, arada bir iyidir ama :) Hem morali düzeliyor insanın.
Eve temizliğe kadın geliyor, akşama aynı şekilde, sanki temizlenmemiş gibi. Kadına kızıyordum yapamıyor mu diye ama, evde iki tane temizlik ve dağıtma canavarı var, mümkün değil ki derli toplu olmasına.
Eller duvarlarda, yemek veriyorsun,ağzına parmaklarını sokup çıkarıp koltuğa tırmanmaya çalışıyorlar. İşten gitmişim, üstümü bile değiştiremeden (kapı sesini duyunca durmuyorlar, genelde kapının girişinde hasret gideriyoruz :1: ) tepeme çıkıp tüm kıyafetlerimi yağ yapıyorlar. Evimiz yeni, ama duvarlar şimdiden battı, odalarını falan kalemlerle çizsinler, boyasınlar, resimlerini çizsinler, sonra boyatırız diyoruz eşimle.

canım ben sadece çok küçük kaynatıp veriyordum, sonralarda hayat su verdim, daha sonrada annemde tezgah altı arıtma cihazı var, orda arıtılan musluk suyundan veriyorum bizde aynı suyu içiyoruz

sabah 7 de kalkıyoruz biyandan kahvaltı hazırlarken biyandanda çorbayı ateşe koyarım oğlum gezer oynarken sağpı solu toplar kahvaltıya otururuz sonra yine işime bakarım oğlumda yanımda oynar sıkılırsa bırakır işimi ilgilenirim onunla
hızlı hızlı yaparım herşeyi
akşama yemek olacaksa ön hazırlığı yapaarım listemde tavuk varsa onu koyarım
9-10 arası mehmet uyur 1 saat kadarda sessizce yaparım iş güç sonra nete girerim uyanır çorbasını içer ben yemeğimi yerim derken akşam yemeğimizi ateşe koyarım
sonra yine vaktim kalır oynarız gezeriz 3 gibi uyur ara öğünümü yaparım şekersiz kahvemi içerim
5-6 arası uyanır akşam yemeğini yer sütünü içer oynarız eşim gelir sofrayı kurarım yemek yeriz mehmet huysuzları odasına götürürüm 1 saat sallatır kendini uyur
ardından 1 saate yakın koşarım duş alırım eşime çay kahve yaparım mutfağı silerim toplarım varsa çamaşır veya bulaşık makinasını çalıştırır yatarım
fırın yemekleri yapacaksamda akşamdan çoğunlukla ön hazırlığını yapmış oluyorum mehmet uyuyunca
mesela yarın sulu köfte yapıcam akşamdan hazırlarım köftelerini
artı hergün muhakkak oturma odasını mutfağı süpürürm viledalarım
günlük işleri unutmadıktan sonra hızlı hızlı yaparım
bazen çok oluyor karıştırıyorum unuttuğumda oluyor planlama yaparken

Okurken yoruldum. Kendini iyi motive etmişsin Spor bile yapıyorsun. Kendimden utandım. Benimde karnım kaldı ama evde hiç spor yapasım yok.

melitta ben hala suyunu kaynatip veriyorum musluk suyu iciyoruz bursanin suyu guzel damacana suyu tercih etmiyorum

sabah 7 de kalkıyoruz biyandan kahvaltı hazırlarken biyandanda çorbayı ateşe koyarım oğlum gezer oynarken sağpı solu toplar kahvaltıya otururuz sonra yine işime bakarım oğlumda yanımda oynar sıkılırsa bırakır işimi ilgilenirim onunla
hızlı hızlı yaparım herşeyi
akşama yemek olacaksa ön hazırlığı yapaarım listemde tavuk varsa onu koyarım
9-10 arası mehmet uyur 1 saat kadarda sessizce yaparım iş güç sonra nete girerim uyanır çorbasını içer ben yemeğimi yerim derken akşam yemeğimizi ateşe koyarım
sonra yine vaktim kalır oynarız gezeriz 3 gibi uyur ara öğünümü yaparım şekersiz kahvemi içerim
5-6 arası uyanır akşam yemeğini yer sütünü içer oynarız eşim gelir sofrayı kurarım yemek yeriz mehmet huysuzları odasına götürürüm 1 saat sallatır kendini uyur
ardından 1 saate yakın koşarım duş alırım eşime çay kahve yaparım mutfağı silerim toplarım varsa çamaşır veya bulaşık makinasını çalıştırır yatarım
fırın yemekleri yapacaksamda akşamdan çoğunlukla ön hazırlığını yapmış oluyorum mehmet uyuyunca
mesela yarın sulu köfte yapıcam akşamdan hazırlarım köftelerini
artı hergün muhakkak oturma odasını mutfağı süpürürm viledalarım
günlük işleri unutmadıktan sonra hızlı hızlı yaparım
bazen çok oluyor karıştırıyorum unuttuğumda oluyor planlama yaparken

maşallah memoya ne kadar çok uyuyor keşke benim ki de uyusa ben hep başındayım sallamazsam hemen uyanır bu kadar uyumaya gece uyuyor mu ?

Back
X