• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

Yaşım 25,ilk bebeğim olacak,son sat 6 mayıs şu an 5+6 günlüğüz :21:
Haftaya doktordayım.Kese görününce yazıcam :21:
Ben de listeye eklenmek istiyorum... :1: :1: :1: :1:
Beklenen doğum tarihi:10 şubat 2012

hoşgeldin canım aramızda 5 gün var ama benim 2 hafta geç sanırım çünkü 24 de ilişkim oldu ..bende 25 yaşımdayım ve benimde inş bebiş varsa ilk olcak ..güzel haberlerle buluşuruz umarım....:64:

Arkadaslar sizden de kan aldılar mı? Bugün benden bazı testler icin 6 tüp kan aldılar, idrar örneği alinda ve seker yüklemesi yapıldı (annemde seker baslangici var diye galiba) hiç böyle seyler yaptiran oldu mu?:26:

benn :) herşeyi önce ben yaptırıyorum sanırım 3 gün önce verdim 6 tüp kan idrar falan bugün dr gösterdim hepsi normal dedi sadece lgg mi neyse bişey tufamış bana iyi pişmemiş et salam sosis yeme dedi zaten hiç sevmem mide bulantısından öldürseler yemem dedim baska bişey yokmş yalnız bende tiroid fazlaydı onun için dahiliyeye gitcem ona bakacaklar bi de inşallah sneinde temiz cıkar arkadasım :49::49: bugün 7 haftası bitmş bebişimin teyzeleri :)yarın 7+1 karnım cok şiş dra sordm büyük değilmi dedim daha 2 aylık bile değil 4 ay gibi zaten bi karış belin var olanıda dışarı cıkıyor bişey olmaz dedi :))))) artık farkediliyor.. :):49::49:

Arkadaslar sizden de kan aldılar mı? Bugün benden bazı testler icin 6 tüp kan aldılar, idrar örneği alinda ve seker yüklemesi yapıldı (annemde seker baslangici var diye galiba) hiç böyle seyler yaptiran oldu mu?:26:

benn :) herşeyi önce ben yaptırıyorum sanırım 3 gün önce verdim 6 tüp kan idrar falan bugün dr gösterdim hepsi normal dedi sadece lgg mi neyse bişey tufamış bana iyi pişmemiş et salam sosis yeme dedi zaten hiç sevmem mide bulantısından öldürseler yemem dedim baska bişey yokmş yalnız bende tiroid fazlaydı onun için dahiliyeye gitcem ona bakacaklar bi de inşallah sneinde temiz cıkar arkadasım :49::49: bugün 7 haftası bitmş bebişimin teyzeleri :)yarın 7+1 karnım cok şiş dra sordm büyük değilmi dedim daha 2 aylık bile değil 4 ay gibi zaten bi karış belin var olanıda dışarı cıkıyor bişey olmaz dedi :))))) artık farkediliyor.. :):49::49:

Başlığa ve listeye bayıldıııııım. Burada henüz yeni olduğumdan günden güne keşfediyorum başlıkları, şimdi buraya yazıyorum ya, acaba bu başlığı tekrar rahatça bulabilecek miyim bilmiyorum. :64:

Beni de listeye eklerseniz çok sevinirim.

sat: 4 mayıs
ilk bebeğimiz olacak inşallah... :nazar:
şuan sanırım 6+1'iz.
beklenen donğum tarihimiz 8 şubat
kesemiz 8 haziranda 5+0 iken görünmüştü çok şükür. :nazar:

Şimdiden çooook teşekkürler.... :61:

ya kızlar size bişey sormak istiyorum bileniniz vardır şimdi benim son satım 11.05 ama eşimle 24.05 de ilişkim oldu yani oggün bebek istedik:17: ama ben doğum tarihi verilerinden hesap ettiğimde şuan 5 haftalık diyor son sata göre ama 24 mayıs yazdığımda ilişki tarihi 3 haftalık diyor hangisinden baz alır doktorlar ? yada doktora sorsammı? ben hep son sat diye biliyorum ama hiç midem bulanmıyor sadece uyku var hafif baş ağrısı var çift çizgininde biri silikte olsa çıktı doktora salı günü gidicem ama içim içimide yiyor..:44:

kızzzlarr ben geldimmmmm... dokturrr iyi kii gelmişşsin anlamındaa suratımaa baktıı.. karındann ultrasonla baktıı görünmedi yinee.. akıntın devam ediomuu dedii gelmedi bi daha dedimm.. camasırınaa bakayım dedii.. salakk gibi koyu renkk giymişimm bişi anlayamamm böle dedii..muayenee ettii maaleseff içerde akıntın devam edio koyu renkk dedii..:59::59::59: gell vajinal ultrasonaa tekrarr dediii.. zatenn seninki normalle görünmüo dedii.. boss bulundumm zararı var mı die sordumm.. yokk kesinliklee olsa benn bakmamm helee sana hiç bakmamm cünkü senn sorunlu bi hamilelikk yasıosun dedi..:59::59::59: baktıkk kesee duruoo cok sükürr.. güldüü gebelik devam edio korkmaa dedii hatta kesenn büyümüss dedii.. bebekk görünmüoo kücükk dahaa görünmeyebilirr dedii.. bi andaa bişi beliriverdi ekrandaaa..:52::52::52::52::52: bebekk göründüü aa bakk bebekk görünüoo dediii hatta kalbi atıyoo bak dedii.. pıt pıt pıt pıtt ölürümm annem sana benn dediimm.. üzmedii annesinii gösterdi kendinii hemenn:61::61::61::61::61: ilişki yasakk artıkk düsükk tehliken var dedii.. hiçç yorulmak yokk iş yapmaa yatt dinlen su içç dedii.. progestan verdii 10 gün sonra gelceksin dedii.. iştee bu daa bebegimmmmm

$Fotoğraf0601.webp

ya kızlar size bişey sormak istiyorum bileniniz vardır şimdi benim son satım 11.05 ama eşimle 24.05 de ilişkim oldu yani oggün bebek istedik:17: ama ben doğum tarihi verilerinden hesap ettiğimde şuan 5 haftalık diyor son sata göre ama 24 mayıs yazdığımda ilişki tarihi 3 haftalık diyor hangisinden baz alır doktorlar ? yada doktora sorsammı? ben hep son sat diye biliyorum ama hiç midem bulanmıyor sadece uyku var hafif baş ağrısı var çift çizgininde biri silikte olsa çıktı doktora salı günü gidicem ama içim içimide yiyor..:44:

Doktora sor canım.Ben SATa göre yaptım 7 haftalıktı, doktora gittim bugün, 6 haftalıkmış.

kızzzlarr ben geldimmmmm... dokturrr iyi kii gelmişşsin anlamındaa suratımaa baktıı.. karındann ultrasonla baktıı görünmedi yinee.. akıntın devam ediomuu dedii gelmedi bi daha dedimm.. camasırınaa bakayım dedii.. salakk gibi koyu renkk giymişimm bişi anlayamamm böle dedii..muayenee ettii maaleseff içerde akıntın devam edio koyu renkk dedii..:59::59::59: gell vajinal ultrasonaa tekrarr dediii.. zatenn seninki normalle görünmüo dedii.. boss bulundumm zararı var mı die sordumm.. yokk kesinliklee olsa benn bakmamm helee sana hiç bakmamm cünkü senn sorunlu bi hamilelikk yasıosun dedi..:59::59::59: baktıkk kesee duruoo cok sükürr.. güldüü gebelik devam edio korkmaa dedii hatta kesenn büyümüss dedii.. bebekk görünmüoo kücükk dahaa görünmeyebilirr dedii.. bi andaa bişi beliriverdi ekrandaaa..:52::52::52::52::52: bebekk göründüü aa bakk bebekk görünüoo dediii hatta kalbi atıyoo bak dedii.. pıt pıt pıt pıtt ölürümm annem sana benn dediimm.. üzmedii annesinii gösterdi kendinii hemenn:61::61::61::61::61: ilişki yasakk artıkk düsükk tehliken var dedii.. hiçç yorulmak yokk iş yapmaa yatt dinlen su içç dedii.. progestan verdii 10 gün sonra gelceksin dedii.. iştee bu daa bebegimmmmm

Eki Görüntüle 211410

Gözünaydın canım, resmi görünce benim bile içim kıpır kıpır oldu

:nazar::nazar::nazar::nazar:

Doktora sor canım.Ben SATa göre yaptım 7 haftalıktı, doktora gittim bugün, 6 haftalıkmış.

Gözünaydın canım, resmi görünce benim bile içim kıpır kıpır oldu

:nazar::nazar::nazar::nazar:

bendee doktorr yokk dedii göremedkkk bi andaa beliriverincee sok oldummm... kalbinii görüncedee içimm bi tuhaff olduuuuu:43::43::43::43: ne kadarr savunmasızz ne kadarr muhtaccc ama içimdee iştee cokk garip bişiii:43::43::43::43::43::43:

kızlar bişi sorcam alttan muayene can yakıyormu? valla korkuyorum ondan ben ya ...:44:

ben daha önce alttan muayene olmuştum o zaman o aletin hepsini kullanmıştı.ayıp oldu ama kusura bakmayın başka uygun kelime bulamadım....
ama bugün sabah ki muayenede sadece tahmini 5 cmlik kısmı ile muayene etti ve hiç canım yanmadı.

ben daha önce alttan muayene olmuştum o zaman o aletin hepsini kullanmıştı.ayıp oldu ama kusura bakmayın başka uygun kelime bulamadım....
ama bugün sabah ki muayenede sadece tahmini 5 cmlik kısmı ile muayene etti ve hiç canım yanmadı.

benim hiç başıma gelmedi inşta gelmez ama çok zor...:9:

İlk bebişimiz olcak inş..
Yaşımda 23..
sat 8 Mayıs...
Kesemiz henüz görünmedi yarın kontrolümüz var...
dua edin bize

Tabloda bizimde adımız olsunn :)

Hamilelerin kaçınması gereken yiyecekler

Dengeli beslenmek hayatın tüm dönemlerinde önemli, hamilelikte ise şarttır. Gelişmekte olan bebeğiniz temel bazı besinler, vitaminler ve minerallere ihtiyaç duyar. Yiyeceklerin çoğu güvenli olmakla birlikte, hamilelik sırasında kaçınılması gereken bazı yiyecekler de mevcuttur.

Çiğ Et: Koliform bakterisi, toksoplazma ve salmonella bulaşma riskinden dolayı sushi, pişmemiş deniz mahsulleri, az pişmiş et ve tavuktan kaçınmak gerekir.

Salam-sucuk-sosis ve sakatat: Bu gibi yiyecekler düşüğe yol açan Listeria bakterisi bulaşmasına neden olabilmektedir. Listeria plasentadan geçebilmekte ve bebeğe bulaşarak enfeksiyona ve hayati tehlike yaratan kan zehirlenmesine neden olabilmektedir. Hamileyseniz ve bu yiyeceklerden yemek istiyorsanız, yemeden önce buhar çıkarana kadar ısıtmaya özen gösterin.

Karaciğer: Karaciğer içerdiği A vitamini miktarından dolayı tehlikeli olabilmektedir. Fazla miktarda A vitamini anne karnındaki bebek açısından bazı risklere yol açmaktadır. Bu nedenle hiç karaciğer yememek en güvenli yol olacaktır.

Civa içeren balıklar: Yüksek düzeyde civa içeren balıklardan kaçınmak gereklidir. Genellikle iri tuzlu su balıklarının daha fazla civa içerdiği söylenebilir. Konserve ton balığı güvenli olmakla birlikte hafta bir küçük kutudan fazlasını yememelisiniz. Hamilelik sırasında civa alınması bebekte gelişim geriliği ve beyin hasarı ile ilişkilendirilmektedir.

Kabuklu deniz mahsulleri: Deniz mahsulleri kaynaklı hastalıkların çoğuna istiridye ve midye gibi az pişmiş, kabuklu deniz mahsulleri neden olmaktadır. Pişirmek bazı enfeksiyon türlerini önlese de, enfeksiyon riskini tamamen yok edememektedir.

Çiğ yumurta: Salmonella riski nedeniyle çiğ yumurta veya çiğ yumurta içeren herhangi bir gıdadan kaçınmak gereklidir. Bazı salata sosları, mayonez, evde yapılan dondurmalar çiğ yumurta ile hazırlanmış olabilmektedir.

Pastörize sütten yapılmayan peynirler: Pastörize sütten yapılmayan peynirler düşüğe neden olan Listeria bakterisi bulaştırabilmektedir. Listeria plasentadan geçebilmekte ve bebeğe bulaşarak enfeksiyona ve hayati tehlike yaratan kan zehirlenmesine neden olabilmektedir. Pastörize sütle yapılan peynirleri ise güvenle yiyebilirsiniz.

Pastorize edilmemiş süt: Pastörize edilmemiş süt de Listeria isimli bakteriyi içerebilmektedir. Listeria plasentadan geçebilmekte ve bebeğe bulaşarak enfeksiyona ve hayati tehlike yaratan kan zehirlenmesine neden olabilmektedir. İçtiğiniz sütün pastorize edilmiş olduğundan emin olun.

Kafein: Pek çok araştırma ölçülü miktarda kafein alımının sorun yaratmadığını gösterirken, kafein alımının düşükle ilişkili olabileceğini gösteren araştırmalar da mevcuttur. Bu nedenle düşük riskini azaltmak amacıyla birinci trimesterde kafeinden kaçının. Genel bir kural olarak hamileliğin ilerleyen dönemlerinde günlük kafein alımı en fazla 300 mg. ile sınırlandırılmalıdır. Kafein diüretiktir, yani vücuttan sıvı atılımını kolaylaştırır. Bu da su ve kalsiyum kaybına neden olabilir. Kafeinli içecekler yerine bol bol su, meyve suyu ve süt içmeniz önemlidir. Bazı araştırmalar yüksek miktarda kafeinin düşük, erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve bebeklerde çekilme semptomları ile ilişkili olduğunu göstermektedir.

Alkol: Hamilelikte güvenli olarak kabul edilen bir alkol miktarı yoktur ve bu nedenle hamilelikte alkolden kaçınılmalıdır. anne karnındaki bebeğin alkole maruz kalması bebeğin sağlıklı gelişimini etkileyebilmektedir. Alınan alkolün miktarı, zamanı ve alkol kullanım tarzına bağlı olarak hamilelikte alkol tüketimi Fetal Alkol Sendromuna veya başka gelişimsel sorunlara yol açabilmektedir. Emzirme döneminde de alkolden kaçınılmalıdır. Küçük bir bebeğin alkole maruz kalması bazı riskler getirir ve alkol anne sütü yoluyla bebeğe de geçer.

Yıkanmamış sebzeler: Evet sebzeler güvenle yenebilir ve hamilelikte de bol bol sebze tüketmeniz gerekecek. Ancak toksoplazma riski nedeniyle sebzelerin çok iyi yıkanmasına özen göstermelisiniz.

Bitkisel ilaçlar/çaylar: Doktorunuza danışmadan hiçbir şey almayın. Bazı bitkiler rahimde kasılmalara neden olabilmektedir.
aman dikkat edelim......:20:

Eki Görüntüle 211410

kıyaamaaaammm ben ona çok da tatlıymışşşşş...

canım ben bundan bir önceki bebeğimi kaybetttim yat dinlen dr un dediklerini yap ama bi tavsiye de benden KÖTÜ DÜŞÜNME.. benim bebeğim ağlarken + sinirliyken karnımda o anda öldü. kaynanama kızmıstım bişey için.. ve bebeğini kaybedenler topiğinde bi arkadaşımın daha başına aynısı geldi.nacizane hepinize söylüyorum arkadaşlar
lütfen stresten,sinirdeni,üzüntüden uzak durun.. çünkü ben 8-9 haftalık bebeğimin acısını o kadar derin yasadım ki kaldıramadığım anlar oldu,yasamak bile zor geldi.. çok acıydı Allah düşmanıma vermesin.

hepiniz sağ salim bebeğinizi kucaklarınıza alın inşallah. Allah yardımcımız olsun

bayanlar oncelikle hepinizi tebrik ederim... size birsey soracaktim buradaki yazilari okuyunca geneliniz bebeginizin kalp atislarini dinlediginizi soyluyosunuz hatta altinci ve sekizinci haftalarda. ama ben doktoruma sormustum duyabilir miyim diye simdi cok erken anca bebek uc aylik olunca doplerde duyabilirsin dedi... bana da pek inandirici gelmemisti ama ne yaparsin soyleyen doktor olunca.....:84:

yasım 28, geç döllenme oldugu için sattan küçük.

bebişim dışında 3,5 yasında bir de oğlum var

kesemiz zor zarda olsa göründü

Son düzenleme:
bayanlar oncelikle hepinizi tebrik ederim... size birsey soracaktim buradaki yazilari okuyunca geneliniz bebeginizin kalp atislarini dinlediginizi soyluyosunuz hatta altinci ve sekizinci haftalarda. ama ben doktoruma sormustum duyabilir miyim diye simdi cok erken anca bebek uc aylik olunca doplerde duyabilirsin dedi... bana da pek inandirici gelmemisti ama ne yaparsin soyleyen doktor olunca.....:84:

yuhh.. bi kere dopplerde 7. hafta da kesin duyuluyo kalp atışlarııı

Back