• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

SELAMMM
işten geldim artık buradayım yatana kadar.kısır yedim acayip rahatsız etti bi daha kolay kolay yemem.ben bişey sormak istiyorum yüzmek şu haftalarda zararlı mıdır bileniniz var mı?

canim benim vaginal baktirmakta hicbir sakinca yok sakin kendini suclu hissetme. bak ben yasadigim sehirdeki en iyi doktora gidiyorum (odullu doktor)10 haftalik olana kadar hep vaginal bakiyor. zararli olsa oyle bisey yapmazdi. o acidan icin rahat olsun. bende bi kac gun once ruyamda kanamam oldugunu dusuk yaptigimi gordum cok korktum seni cok iyi anliyorum. Allahtan 20 yasindasin cok gencsin senin dusuk riskin cok az. insallah olmaz. benimde bulantim yada kusmam yok diye cok korktum halada korkuyorum sadece bas donmesi var bende o kadar. bu arada istahin nasil? gerci simdi hzuzursuzluktan kesilmistir.
limonlu suya gelince bazan kanamalar idrar yollari enfeksiyonundan olabiliyor zaten enfeksiyon dusuge ve erken dogumada neden oluyor. ictigin suya hep taze limon sikarsan enfeksiyon kapmazsin. gunde 3 litre su iciyorum ben ve her bardagima yarim limon SIKIYORUM. ayrica kaninda pihtilasma olusan hamile adaylari icinde cok iyi limon cunku kani inceltir. yani nerden bakarsan bak limon coook faydali bir sey hamileler icin. hamile oldugumu ogrendigimden beri eve torba torba limon aliyoruz. :34:

iştahımm yokk bi kac gündürr... bass dönmemm hiç olmadıı zatennn.. herkestee beyazz akıntı okudumm bende yokkk.. gögüslerimdede bişi yokk.. sıkınca acıo sadece.. dün gecedee kucagımda bebeklee birinden kacıodummm... içtimm 1 bardakk simdi ikinciyii koydum limonluu.. sükürr daha gelmedi baskaa:59::59:

SELAMMM
işten geldim artık buradayım yatana kadar.kısır yedim acayip rahatsız etti bi daha kolay kolay yemem.ben bişey sormak istiyorum yüzmek şu haftalarda zararlı mıdır bileniniz var mı?
kendi havuzunuzda yuzecekseniz zararli deil. denizdede temiz oldugu surece zarari yok ama umumi havuzda yuzmeseniz iyi olur. yuzmek ve yurumek kalp atisinizi cok hizlandirmadiginiz surece zararsizdir. hatta gunde 15 dk yuruyus tavsiye edilir :34:

iştahımm yokk bi kac gündürr... bass dönmemm hiç olmadıı zatennn.. herkestee beyazz akıntı okudumm bende yokkk.. gögüslerimdede bişi yokk.. sıkınca acıo sadece.. dün gecedee kucagımda bebeklee birinden kacıodummm... içtimm 1 bardakk simdi ikinciyii koydum limonluu.. sükürr daha gelmedi baskaa:59::59:
o tur ruyalar gormek hamilelik boyunca cok normalmis. bende goruyorum ve hep yorum yapmaya calisip kendi kendimi huzursuz ediyorum. goguslerim benimde agrimiyordu dunden beri agrimaya basladi ama cok agrimiyor hala. onceki hamileliklerimdede cok agrimamislardi. bazi insanlar hic bisi hissetmeden cocuk doguruyolar. kanaman devam etmedigi surece ve siddetli sancin olmadigi surece rahat ol. sol tarafina yatmaya devam et ve bol bol su ic. bide komedi filmleri izle bana cok iyi geliyor. surekli dusunmemis oluyorum ve rahatliyorum. bide kesinlikle ev supurme silme gibi isler yapma 12. haftana kadar. isterse evi bok gotursun ben yapmiyorum. ustelik cok titiz biriyim ama hic birsey sagligimiz kadar onemli deil bunu unutma. bol bol dinlen tv seyret keyfini cikar. kim ne derse desin. sen kendine bak :34:

kızlarrrrr cok kötüyümm.. asagıyaa inmişştimm.. hiçbişi de yapmadım yürüdüm azcık yokuss asagıı... oturdumm eve gelmekk içinn ayagaa kalkktımm ordann bişii cıktıgınıı hissettimm.. sasırdımm gaz heralde didimm.. önemsemedimm.. simdi eve geldimm.. kahverengii sankii regl gibii.. ama suyla birliktee.. camasırımınn ortası bayaa ıslanmısss.. ilkk defa basıma bölee bişeyy geliyoo.. cok korktummm.. kötü bişii midirr buu

canımmm eğer geçmişi okursan bende aynısını yaşadım hemde 3 gün aynı saatte oldu ve ben bayan panik seçim günü dr a gittimm dr baktı kese yerinde ama düşük tehliken var dedi iğne yapıp yolladı. dün tekrar düzgün bi hastaneye gidip en gelişmiş cihazlarla ultrasondan bakıldı ve sonrada vajinadan bakılıp kalp atışı dinletildi iç kanama vs yok bi dünya tahlil yaptırdım düşük riski için herşey normal dedi ilişki ve yorulma yok. inşallah sende de bi sorun çıkmaz hayatımız zehir olmuştu. Hıııı limon suyuna da gelince benim okuduğum kadarıyla düşüğe neden oluyormuş zaten herşeyin çoğu zarar eskiden kadınlar düşük yapsınlar diye bol bol limon yerlermiş öyle yazıyo nette şimdi bilemiyorum ne kadar doğru canm geçmiş olsun moralini bozma sakın

kızlarrrrr cok kötüyümm.. asagıyaa inmişştimm.. hiçbişi de yapmadım yürüdüm azcık yokuss asagıı... oturdumm eve gelmekk içinn ayagaa kalkktımm ordann bişii cıktıgınıı hissettimm.. sasırdımm gaz heralde didimm.. önemsemedimm.. simdi eve geldimm.. kahverengii sankii regl gibii.. ama suyla birliktee.. camasırımınn ortası bayaa ıslanmısss.. ilkk defa basıma bölee bişeyy geliyoo.. cok korktummm.. kötü bişii midirr buu

arada kahverengi akıntı olabiliyormus , tabii ki doktorla konusmak en iyi cozum, arkadaşlar cok güzel öneriler vermisler.. umarım hiçbirseyin yoktur ve simdi cok daha iyisindir, cok geçmis olsun:71:

seninle ayniyiz benimde muhtemel dogum tarihi 10 subat 2012 kismetse...ben henuz doktora gidemedim ama benimkininde kalp atislari duyulabilir o halde ..cok heyecanlandim simdi :52:
hiç mi gitmedin? benim karından bebek göründü ama vajinal bakınca kalp atımını gördük, yani karından görünmezse daha erken merak etme... bende vajinal baktırmak istemiyordum ama doktor kesinlikle hicbir riskinin olmadığına ikna etti beni, bilgine.. (hayırlı olsun buarada :) :71:)

SELAMMM

aynı şeyi bugün doktoruma sordum, bir sorun olmaz dedi (tabii temiz denizde)

o tur ruyalar gormek hamilelik boyunca cok normalmis. bende goruyorum ve hep yorum yapmaya calisip kendi kendimi huzursuz ediyorum. goguslerim benimde agrimiyordu dunden beri agrimaya basladi ama cok agrimiyor hala. onceki hamileliklerimdede cok agrimamislardi. bazi insanlar hic bisi hissetmeden cocuk doguruyolar. kanaman devam etmedigi surece ve siddetli sancin olmadigi surece rahat ol. sol tarafina yatmaya devam et ve bol bol su ic. bide komedi filmleri izle bana cok iyi geliyor. surekli dusunmemis oluyorum ve rahatliyorum. bide kesinlikle ev supurme silme gibi isler yapma 12. haftana kadar. isterse evi bok gotursun ben yapmiyorum. ustelik cok titiz biriyim ama hic birsey sagligimiz kadar onemli deil bunu unutma. bol bol dinlen tv seyret keyfini cikar. kim ne derse desin. sen kendine bak :34:

ne güzel, oldukca tecrübelisin ve cok güzel seler söyledin bende aynı fikirdeyim...merhaba :71:

canımmm eğer geçmişi okursan bende aynısını yaşadım hemde 3 gün aynı saatte oldu ve ben bayan panik seçim günü dr a gittimm dr baktı kese yerinde ama düşük tehliken var dedi iğne yapıp yolladı. dün tekrar düzgün bi hastaneye gidip en gelişmiş cihazlarla ultrasondan bakıldı ve sonrada vajinadan bakılıp kalp atışı dinletildi iç kanama vs yok bi dünya tahlil yaptırdım düşük riski için herşey normal dedi ilişki ve yorulma yok. inşallah sende de bi sorun çıkmaz hayatımız zehir olmuştu. Hıııı limon suyuna da gelince benim okuduğum kadarıyla düşüğe neden oluyormuş zaten herşeyin çoğu zarar eskiden kadınlar düşük yapsınlar diye bol bol limon yerlermiş öyle yazıyo nette şimdi bilemiyorum ne kadar doğru canm geçmiş olsun moralini bozma sakın

SULTAN SANSARCI
İSTANBUL - Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Alper Mumcu, 'Sağlıklı bir hamilelik geçirmek için günde en az 8-10 bardak su içmek gerekir' dedi.
Hamilelikte görülen kimi rahatsızlıkların su tüketimi ile ortadan kalkacağını ifade eden Operatör Dr. Alper Mumcu, 'Hamilelik dönemlerinde kadınların karşılaşacağı sorunlar arasında kabızlık, idrar yolu enfeksiyonları ve hemoroitler sayılabilir. Eğer anne adayı yeterli derecede sıvı alırsa bu dışkının yumuşamasını sağlayarak kabızlığı ve dolayısıyla hemoroit oluşumunu engeller. Öte yandan su tutulumu ve şişlikler de çoğu zaman kadına rahatsızlık verir. Bu şikayetleri en aza indirmenin en basit yöntemi yeterli miktarda su içmekten geçer. Düşünüldüğü gibi fazla su içilmesi su tutulumuna neden olmaz' şeklinde konuştu.
ANNE VE BEBEĞİN SAĞLIĞI İÇİN
Sıvı alımının hamilelik süresince önemli olduğunu vurgulayan Dr. Alper Mumcu, 'Yeterli derecede alınan sıvı anne adayının kendisini son derece enerjik hissetmesine yardımcı olacağı gibi cilt kuruluğu gibi sorunlarında görülmesini engeller. Ayrıca yeterli sıvı aldığınızda hem anne adayının hem de bebeğin kanındaki elektrolit dengeyi kolaylıkla sağlanabilir' ifadelerini kullandı.
Dr. Mumcu, hamilelikte salgılanan hormonların kişinin sıvıları kullanım şeklini değiştirdiğini belirterek, 'Hamileliğin sonlarına doğru gebelerin kan hacmi yaklaşık 1.5 katına çıkar. Hamilelik döneminde solunum yolu ile akciğerlerden kaybedilen su miktarı da hamilelik öncesine göre daha fazladır. Bebeğinizin içinde bulunduğu amniyon sıvısı her 3 saatte bir kendini yenilemektedir. Yetersiz su alımına bağlı dehidrasyon durumunda amniyon sıvısının miktarı azalabilir' dedi.
MEYVE SULARI TERCİH EDİLEBİLİR
Hamilelikte dehidrasyonun bir başka olumsuz etkisinin de erken doğum ağrıları olduğunu söyleyen Mumcu, 'Dehidrasyon durumunda salgılanan bazı hormonlar doğum kasılmalarını başlatan hormonu taklit ederek erken doğum kasılmalarına neden olabilirler. Erken doğum tehdidi tedavisinde ilk yapılan işlemin damar yolu açarak sıvı verilmesi olduğunun hatırlanması sıvı alımının önemini belirtmek açısından dikkat çekicidir. Çoğu zaman hafif kasılmalar sadece sıvı verilmesi ile kaybolur gider' şeklinde konuştu.
Operatör Dr. Alper Mumcu, suyun vücudun taşıma sistemi olduğunu hatırlatarak, 'Besin maddelerini ve oksijeni kan yolu ile bebeğe taşıyan sudan başkası değildir. Su aynı zamanda hamilelikte sık görülen ve erken doğum ile düşüklere neden olabilen idrar yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde de aktif rol alır. Yeteri kadar su içerseniz idrarınız seyrelmiş olur ve enfeksiyon şansınız azalır' dedi.
Sağlıklı bir hamilelik geçirmek için günde en az 8-10 bardak su içmek gerektiğini dile getiren Dr. Alper Mumcu, 'Aktif çalışanlar ya da egzersiz yapanların alması gereken su miktarı biraz daha fazladır. Her 1 saatlik egzersiz için 1 bardak fazla su içmek gerekir. Meyve suları günlük sıvı alımında tercih edebilecek maddelerdir, ancak bunların fazla miktarda kalori içerdiği de unutulmamalıdır' şeklinde konuştu.
SU İÇMEK İÇİN SUSAMAYI BEKLEMEYİN
Suyun hiç kalori içermeyen nadir maddelerden olduğuna dikkat çeken Dr Mumcu, 'Kahve, çay, kola gibi kafein içeren maddeler idrar söktürücü etki gösterdiklerinden günlük sıvı alımında herhangi bir değer taşımazlar. Bunlar alınan miktardan daha fazla idrar çıkartmaya ve sonuçta su kaybetmeye neden olurlar' dedi.
Mumcu, su içmek için susamayı beklememek gerektiğini söyleyerek, 'Anne adayları her öğünde mutlaka bir bardak su içmeli. Sabah kalktıktan sonra öğlen yemeğine kadar en az 2 bardak, aynı şekilde öğlen ve akşam üzeri arasında da iki bardak su içmeliler. Yatmadan önce mutlaka bir bardak su içme alışkanlığı edinin. Abur cubur yemek yerine su içmeyi deneyin. Gazete okurken ya da televizyon seyrederken su için. Suyun tadından ya da tatsızlığından hoşlanmıyorsanız içine bir iki damla limon ya da portakal suyu ekleyerek tatlandırmayı deneyin' önerisinde bulundu.

Arkadslar bebeğimin kalbi atmaya başladı :) bugün doktor söyledi.bi şikayetim var yalnız ya..karnım öle şişki sanki altı aylık hamileyim.sizde de var mı ..çok unalttı beni ..napcam ben..bu normal mi sizcee...

lemon juice is very high in citric acid, which helps the body fight off colds. Lemons and the juice also acts as an antioxidants. Lemon juice is also a liver stimulant and can control irritable bowel syndrome. It can control conditions like constipation and diarrhea. It can also help in helping heart burn, some bloating and even helping in subsiding gas pains.

Lemon juice diluted with water can be very beneficial for pregnant women; it actually helps build the bones in the unborn child. Lemon juice also has potassium, which the health benefits are that they help the brain and nerve cells. Believe it or not lemons and in turn lemon juice also contain calcium, which is great for your bones and teeth. With the amount of magnesium it can help you treat other ailments such as asthma, colds, scurvy, fever and heartburn.

Healthy food for pregnant :lemon juice
lemon juice can reduce your morning sickness effectively and give your baby more vitamins
My first recommended healthy food for pregnant is lemon juice. Every moms have the experience of morning sickness, it's really painful for us ,right ?Now there is a solution, just A cup of lemon juice.Boston Women's Hospital nutritionist Miriam Eric recommend two types of food , one is the lemon juice, and the other is deep-fried potato chips,I don't suggest potato chips ,I think it's too greasy.
Ok, every morning,a cup of lemon juice,far from morning sickness.I like such healthy food.

arkadaslar limon kesinlikle dusuk yapmaz. internettende arastirabilirsiniz. tam tersine hem sizin icin hemde bebginiz icin cok sagliklidir. benim kendi doktorum tavsiye etti.:34:

arkadaslar limon kesinlikle dusuk yapmaz. internettende arastirabilirsiniz. tam tersine hem sizin icin hemde bebginiz icin cok sagliklidir. benim kendi doktorum tavsiye etti.:34:

hamılelıgımın ılk aylarını kilo kilo limon yıyerek gecırdım..ınanılmaz eksıye asermıstım halen de oyle...düşseydı benımkı duserdı coktann..

hamılelıgımın ılk aylarını kilo kilo limon yıyerek gecırdım..ınanılmaz eksıye asermıstım halen de oyle...düşseydı benımkı duserdı coktann..
ben tatliyi daha cok seviyorum ama limon ekliyorum suyuma cunku cok enfeksiyon kapiyorum. onceki hamileliklerimdede surekli enfeksiyon kapiyordum doktorum suyuna limon ekle demisti. o gun bugundur hep eklerim. bide hamileligin ilk haftalarinda kalsiyuma cok ihtiyacimiz oldugu icin limon aslinda cok onemli. bebegimizin kemiklerini gelistirmeye yariyor. ayrica mide bulantisini engellermis. benim hic bulantim yok belkide ondandir. ayrica siskinligi ve kabizida onlermis bunlarin hicbiri yok bende cok sukur. icinde potasyum oldugu icin bebegin beyin gelisiminede cok katkisi varmis. ayrica mide yanmasi astim gibi hastaliklara cok iyi geliyor ve disleri guclendiriyor.
eskiden kadinlar hamile kalmamamk icin iliskiden once o bolgeye limon sikarlarmis spermi oldurdugune inanirlarmis. bu tipta ispaylanmamis ama dusuk yaptigini sanalar bu yuzden saniyor olabilirler. ama onlar icmiyolarmis oaralarina suruyolarmis:)))

ayy sen cok yasa emii götürcekk benii evidee az kaldııııı:60::60::60::60::60::60::60::60: hepinizz sagolunn kızlarrr.. 1 damlaa dahaa geldii sonraa kesildiii.. agrımdaa kesildiii cok sükürrr:61::61::61: 2 bardakk limonlu su içtimm.. yatıorummm boylu boyuncaa... allah ım yasatmasın bi dahaa cok korkktumm.. :59::59::59: cuma günü dee doktura giderim artıkınnn:61::61:

Back