• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

memoş oğlanın kudurukluğu arttı sokak vakti geldi :1:
yerlerde tepinip poposunu yere yere vuruyor sıpa
sürekli elimden tutup arabasının olduğu yere götürüyor
carrefoura gidicez saç boyası alıcam ama uzak biraz memoşa pek güvenim yok korkuyorum vallaha

ayy ne kadar büyüdüler değil mi? bende öyle heyecanlıyım ki, denize gireceğimiz günü iple çekiyorum. ama benim oğluşum banyo yaparken kıyametleri koparıyor. acaba denize de girmek istemez mi?

Kışın bir ara benimki de kıyametleri koparıyordu banyoda. Babasının kucağına oturtup öyle yıkamaya başladım, korkusu geçene kadar öyle devam etti. Şimdi yeniden küvetinde oynayarak yıkanıyor, çıkmayacağım diye de ağlıyor. Seninkisi de dönemsel bir şeydir bence.

Selam millet nasılsınız?

Atoş, karyolasından iniyor çıkıyor. Uyanınca bakıyorum inmeye çalışıyor. Yerlere yumuşak puflar attım ama birgün yerde bulacağım diye korkuyorum, siz nasıl çözüm buldunuz?

Sabahları denize götürüyorum, yarım saat kalıyoruz eve dönerken kıyameti koparıyor. Tam bir su samuru oldu fındık. Kumla da epey oynuyor, kova kürek takımı aldım çok hoşuna gidiyor miniğin.

burda daha soğuk deniz geçen hafta eşim denize götürdü memoş önce baktı baktı sonra denize daldı :1:zor tuttuk b,raz ıslandı geri çektik diye kıyametleri koparttı
bu ara sürekli benden bisküvi istiyor verince alıp gidiyor salonun orta yerine ovalayıp un gibi döküyor sonra alıp avucuyla kuşlara götürüyor
nerde toka bulsa gelip saçıma takıyor
eve sokamayacağız bu yaz bunları yandık valla hergün dışarı evde durduğumuz yok elinde çubuk kraker parkta çocukları izliyor ama kısa süreli sürekli gezmek istiyor devamlı geziyoruz salıncağı sevmedi zaten şaşırmadım duramadığı için sıkıntı basıyo hemen inmek istiyor

ayy ne kadar büyüdüler değil mi? bende öyle heyecanlıyım ki, denize gireceğimiz günü iple çekiyorum. ama benim oğluşum banyo yaparken kıyametleri koparıyor. acaba denize de girmek istemez mi?

bizimkide öyle çok seviyordu ama hastalanınca korktu o zmanadan beri çok ağlıyor ama denizi sevdi

Selam millet nasılsınız?

Atoş, karyolasından iniyor çıkıyor. Uyanınca bakıyorum inmeye çalışıyor. Yerlere yumuşak puflar attım ama birgün yerde bulacağım diye korkuyorum, siz nasıl çözüm buldunuz?

Sabahları denize götürüyorum, yarım saat kalıyoruz eve dönerken kıyameti koparıyor. Tam bir su samuru oldu fındık. Kumla da epey oynuyor, kova kürek takımı aldım çok hoşuna gidiyor miniğin.
Amann daa amann, yerim ben Atoşu yaa, çok şekerdir eminim. Yatağın kenarında koruyucu aparat yok mu?
Bizimkilerin öyle, ama Montessori eğitim sistemine göre; çocukları sınırlamamak gerekiyormuş, uyanınca emekleyerek ya da yürüyerek yanınıza gelecek bir düzenek olmalıymış. Bu hafta sonu yataklarını yere koyacağım sabah kalkınca gelsinler yanımıza :40:
Ne güzel sen bayağı erken açtın deniz mevsimini, aynı sıcaklık burda da var ama ben bir türlü cesaret edemiyorum denize sokmaya. Annem çocukları öyle alıştırdı ki sıkı sıkı giyinmeye, azcık üstlerini çıkarsak hasta oluyorlar. O yüzden mevsim geçişlerine kolay adapte olamıyoruz. Ben yavaş yavaş kendi düzenime getiriyorum oğlanları. Yaz kış asla fanila giymem ben, nefret ederim. Çocuklar da öyle olacak muhtemelen.
Çocukların hepsi suyu seviyor sanırım. Balkonumuzdaki su giderinde azcık su kalıyor balkon yıkanınca. O bir karış suda 1 saat oynayabiliyor sıpam. ( Diğerine yer kalmıyor, tek başına oynuyor benim zayıf sıpa)
Babamız bugün havuz sipariş etti balkon için. Sitede havuz var ama, bebekler havuzuna girmemiz gerekecek, e her dakika da aşağı inemeyiz, balkonda havuz keyfi yapacağız biz de. Çok sevinecekler eminim, banyoda küvetten çıkmak bilmiyorlar çünkü. ( Havuza da sıcak su mu doldursam acaba :1:)

kızım dün geceden beri ateşlendi oğlumun da burnu akıyor.uykusuzum.kızım yine boğaz enfeksiyonu olmuş.yutkunamıyor farkettim ve evde allahtan antibiyotik ile öksürük şurubu vardı birde burun spreyi sabahtan kullanmaya başladım.

bittim ben bittim.kızım hala ateşli ama geceye ve sabaha göre çok değil sınırda.sabah ın altısı duş aldırdım.o sıra oğulumu da yıkadım aradan çıkmış oldu.

bebeklerim toparlanana kadar bana da uyku yok :ssz:

hamdolsun yine de çok mutluyum evde dolaşan iki minik popo var.rabbim bizlere ve evlatlarımıza sağlık versin.bizler de iyi olmalıyız ki bebeklerimize bakabilelim.yoksa halimiz harap :18::43:
Melittacığım çok geçmiş olsun kuzuna, iyileşip etrafta çılgınca koştursun bir an önce. Sana da çok kolay gelsin, güçlü olman gerek, onlara daha iyi bakabilmek için.
Boyun ağrıların nasıl oldu senin? Bir çözüm bulabildin mi?

içimden dua ede ede gidelim bari
inşallah sorunsuz gider geliriz
Hadi hayırlısıyla gidip gelin,Memoş da hevesini alsın, akşam rahat uyusun. Saçlarını boya sen de, değişiklik iyi gelir.
Bu doğum ve sonraki kilolar yüzünden benim de hiç birşeye hevesim yok. Kendimizce diyete başladık eşimle, bakalım ne kadar götüreceğiz. En sonunda diyetisyene gideriz biz ama biraz verelim önce.

bizimkide öyle çok seviyordu ama hastalanınca korktu o zmanadan beri çok ağlıyor ama denizi sevdi

ah ah hiç sorma, yıkanırken sevinçten delirirdi, kışın öyle bir hastalandı ki ateşi düşsün diye ikide bir duş aldırınca bir de ılık suyla korktu yavrum. o zamandan beri ödü kopuyor çocuğun

canım çok geçmiş olsun. dün alperenle arkadaşıma gittik, onun oğlu benimkinden 2 ay büyük ama alperenin omzuna geliyor çocuk. birden herkes döndü bana"sen bu çocuğu neyle besliyosun kızım, 3 yaşında çocuk sanki " dediler veee 10 dk sonra bir çığlık alperenin kafası yarılmaya ramak kala kucakladım. kafasının arkası anında ceviz büyüklüğünde şişti ve kocaman bir derin çizgi belirdi, kan oturdu. sana canımın nasıl yandığını anlatamam. sabahaa kadar nefesini dinledim yavrum sürekli yarasına dokundu

Lalus'cuğum karyolasında tahta parmaklıklar var ama onların üzerinden atlamaya çalışıyor, tırmanıyor işte. Boyu uzun olsa hepten yandık demektir.
Ben de asla atlet giymem, eşim de. Ata'ya giydirmiyorum, kayınvalidem her görüşünde 'sırtında atlet yok mu' diyor. Alışkanlık, giydirmiyorum zaten buralar cehennem.
Sen de denize götür, sokmasan da en azından kumda enerjilerini boşaltsın minnoşlar.
Bu arada kullanıcı adının anlamı ne, yazınca merak ettim :)

Hugo hadi bir cesaret, yaslı gittin şen gel :)

1 saatte gittik geldik hızlı hızlı arıza çıkartmadıda markette çıkarttı oyuncak reyonuna girmişiz yanlışlıkla delirdi saldırdı oyuncaklara 1 tane çarpışan araba aldık ışıklı müzikli dönüyo filan onunla oynuyo şimdi bende şekersiz türk kayfemi içiyorum :ssz:
ama çok sinirli iki gündür devamlı dişlerine saldırıyor
güneşi görünce gece uymadan tetagilide içince rahat uyuyor
markette herkesi elledi etti karıştırdı kurcaladı zaten uzun heryere uzanıyo ediyo
bal köpüğü rengini aldım ben köpük boya aldım sandım ama değilmiş
valla evlendim evlemneli saçımı boyatmadım 1 kez gölge yaptırdım onuda boyayla yap açıcı kullanma dedim kuaför açıcıyla yapmış çok sinir oldum
annem gelince boyar artık

arkadaşlar bişey soracağım samimiyetimize güvenerek
şimdi 1 aydır sıkı şekilde spor ve diyet yapıyorum 10 buçuk kilo verdim çok fark var tabikide
ağır antrenmanlar yapıyorum devamlı yorulma durumundayım hiç rahatlama yok rahatlama oldumu zaten kilo vermede duruyor devamlı zorluyorum biliyosunuz
şimdi sorun şuki
eşim doğumdan sonra bana kötü davrandı çok kalbimi kırdı kilo veremeyeceğimi vermek istemediği sandı oysaki mehmet beni çok yıpratıyordu kendime bakamıyordum depresyondaydım sonra biraz daha rahatlayınca diyetisyene başladım gerisini biliyosunuz zaten
şimdi bu eşim olacak kişi ve annem ikinci çocuğu istiyorlar kesin yap yanlız kalmasın diyorlar
ben istemiyorum sebebi doğumdan sonra eşimin sözleri artı o dönemleri tekrar yaşamak istemiyorum
eşimin sözlerini unutamıyorum siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ikinci çocuk konusunu
artı eşim şimdi iyi davranıyor bana oysaki benim kalbim çok kırık ona karşı napsamki nasıl yapsamda pişman etsem
düşüncem şu şimdi 10 kilo daha verdikten sonra güzel giyinip dışarı çıkınca beraber gezerken onu yanımdan kovalamak :47:

arkadaşlar herkese merhaba..son zamanlarda yağmurun uykusu epey azaldı ancak ev işini yemeği yetiştiriyorum o uyurken,uyanıkken de hep dışardayız nerdeyse
izmir felaket sıcak..saat 4 den sonra çıkıyoruz dışarı yine de sıcak canımıza okuyor..cadı çok seviyor gezmeyi..ama arabada rahat durması için habire eline yiyecek birşey vermem gerekiyor..bolca salatalık alıyorum yanıma,bir de simit veriyorum kuzunun eline öyle geziyoruz..bir de gördüğü heryerde top ve balon istiyor..ayyy ev balon ve top doldu..

melitta canım kuzularına çok geçmiş olsun..Allah sana kolaylık versin senin sağlığında çok iyi değildi nasıl oldun,kuzular daha iyidir umarım

sinemaksungur canım size de çok geçmiş olsun..çok nazar alıyor bu sıpalar..ben devamlı okuyorum..

hugocuk nedense ben seni hep esmer sanıyordum..değişiklik yapmak iyidir..boyaya karar vermen iyi olmuş

durasella ,lalus buralarda çok sıcak, ben Yağmuru hep az giydirmeye alıştırdım..kendim nasıl giyiyorsam onu da öyle giydirdim..ben ankaranın soğuğunda yaşayıp izmire gelmişbiri olarak burda hiç üşümüyordum..kışın bile çok ince dolaşıyordum burda,kızımı da öyle alıştırdım..şimdilerde sadece bir badiyle dolaşıyor.bacaklar cıbıl kollar cıbıl ama kuzuma herkes saldırıyor tontiş bacaklar tontiş kollar diye :)
biz henüz denize gidemedik biraz denize uzağız..ben de yağmurun nasıl tepki vereceğini merak ediyorum...banyoyu çok seviyor ama denizde ne yapar bilmiyorum

merhaba benimde 14 aylık ikiz bebklerim var buraya çok zun süredir giremiyorum. Allahım isteyen herkeze bebiş sevgisini tattırsın

arkadaşlar bişey soracağım samimiyetimize güvenerek
şimdi 1 aydır sıkı şekilde spor ve diyet yapıyorum 10 buçuk kilo verdim çok fark var tabikide
ağır antrenmanlar yapıyorum devamlı yorulma durumundayım hiç rahatlama yok rahatlama oldumu zaten kilo vermede duruyor devamlı zorluyorum biliyosunuz
şimdi sorun şuki
eşim doğumdan sonra bana kötü davrandı çok kalbimi kırdı kilo veremeyeceğimi vermek istemediği sandı oysaki mehmet beni çok yıpratıyordu kendime bakamıyordum depresyondaydım sonra biraz daha rahatlayınca diyetisyene başladım gerisini biliyosunuz zaten
şimdi bu eşim olacak kişi ve annem ikinci çocuğu istiyorlar kesin yap yanlız kalmasın diyorlar
ben istemiyorum sebebi doğumdan sonra eşimin sözleri artı o dönemleri tekrar yaşamak istemiyorum
eşimin sözlerini unutamıyorum siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ikinci çocuk konusunu
artı eşim şimdi iyi davranıyor bana oysaki benim kalbim çok kırık ona karşı napsamki nasıl yapsamda pişman etsem
düşüncem şu şimdi 10 kilo daha verdikten sonra güzel giyinip dışarı çıkınca beraber gezerken onu yanımdan kovalamak :47:

hugocuk canım zor zamanlar geçirdin yaşayan bilir, herkes ne yaşadığını bilir..seni nasıl etkilediğini en iyi sen bilirsin
ama çok şükür artık daha iyisin..çocuk konusu çok hassas bir konu 2. çocuk için evet ya da hayır diyemiyeceğim..ama herşeyden önemlisi senin ne istediğin
hazır olup olmadığın..
eşine çok kırıldığını biliyorum..haklısın da ama biliyorum ki onu çok seviyorsun..yine de içindeki kırgınlığı hafifletmek için onın canını yakmak istiyorsun bende olsam ben de isterdim:1:
ben diyorum ki ilk önce eşini psikolojik olarak yıprat..
şöyleki ya sanki sen son zamanlarda biraz yok yok ne birazı epey göbek yaptın sanki diye ortaya laf at
sonra bak ben zayıflıyorum yanımda öööleee şişko göbekli koca istemem de
bir de bundan böyle benim hayatımda tek yakışıklı var o da oğlum
ondan başkasıyla gezmem deyip yanından da kovdun mu bu iş tamamdır:46:
işin şakası bunlar canım sen iyi ol mutlu ol o zaten söylediklerinden pişman olmuştur

selam kızlar artık bilgisayarı bile açamıyorum ev işleri ve nil den hiç vakit kalmıyor nil çok huysuz ve iştahsız uzun zamandır bazen çok zorlanıyorum oturmaya gelen pişman oluyor :( o kadar huysuzluk yapıyorki iki kelime konuşturmuyor kimseyle, bu akşam kayınvalidemler geldi kızım bu ne böyle dedi kadın artık, annemde böyle söylüyor daha doğrusu nille bir kaç saat geçiren herkes..
inşallah diştendir diyip avutmaya çalışıyorum kendimi bütün çocuklarmı böyle diyorum ama çevremdeki çocuklara bakınca öyle olmadığını görüyorum bu dahada moralimi bozuyor iştahsızlığını kafama takmıyorum artık o konuda beni yıldırdı zaten.. bari biraz sakinleşse diyorum evdeki hayatı çeklmez hale getiyor çünkü doğumdan beri kendimi hiç bu kadar çağresiz hissetmemiştim:( çünkü nasıl davranacağımı şaşırdım artık

arkadaşlar herkese merhaba..son zamanlarda yağmurun uykusu epey azaldı ancak ev işini yemeği yetiştiriyorum o uyurken,uyanıkken de hep dışardayız nerdeyse
izmir felaket sıcak..saat 4 den sonra çıkıyoruz dışarı yine de sıcak canımıza okuyor..cadı çok seviyor gezmeyi..ama arabada rahat durması için habire eline yiyecek birşey vermem gerekiyor..bolca salatalık alıyorum yanıma,bir de simit veriyorum kuzunun eline öyle geziyoruz..bir de gördüğü heryerde top ve balon istiyor..ayyy ev balon ve top doldu..

melitta canım kuzularına çok geçmiş olsun..Allah sana kolaylık versin senin sağlığında çok iyi değildi nasıl oldun,kuzular daha iyidir umarım

sinemaksungur canım size de çok geçmiş olsun..çok nazar alıyor bu sıpalar..ben devamlı okuyorum..

hugocuk nedense ben seni hep esmer sanıyordum..değişiklik yapmak iyidir..boyaya karar vermen iyi olmuş

yok yivrum ben sarışınım açık kumral saçlarım beyaz tenliiyim

hugocuk canım zor zamanlar geçirdin yaşayan bilir, herkes ne yaşadığını bilir..seni nasıl etkilediğini en iyi sen bilirsin
ama çok şükür artık daha iyisin..çocuk konusu çok hassas bir konu 2. çocuk için evet ya da hayır diyemiyeceğim..ama herşeyden önemlisi senin ne istediğin
hazır olup olmadığın..
eşine çok kırıldığını biliyorum..haklısın da ama biliyorum ki onu çok seviyorsun..yine de içindeki kırgınlığı hafifletmek için onın canını yakmak istiyorsun bende olsam ben de isterdim:1:
ben diyorum ki ilk önce eşini psikolojik olarak yıprat..
şöyleki ya sanki sen son zamanlarda biraz yok yok ne birazı epey göbek yaptın sanki diye ortaya laf at
sonra bak ben zayıflıyorum yanımda öööleee şişko göbekli koca istemem de
bir de bundan böyle benim hayatımda tek yakışıklı var o da oğlum
ondan başkasıyla gezmem deyip yanından da kovdun mu bu iş tamamdır:46:
işin şakası bunlar canım sen iyi ol mutlu ol o zaten söylediklerinden pişman olmuştur

olmaz o pişman falan
ben öyle konuşmasaydım sen zayıflamazdın diyorr

Back