• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

selam kızlar herkes nerede? Sıcak havayı bulan bebekleri dışarı çıkarıyor sanırım.Bende çıkarmaya çalışıyorum ama çok sıcakta tehlikeli bir de bizimki şapka taktırmıyor böyle olan var mı bilmem inatlaşarak 5 dk takabiliyorum.Benim aslında problemim uyku kaç gecedir uyumuyor.Yorgunluktan birşey yapamıyorum gün içerisinde.Fitil denedim,jel,ağrı kesici bana mısın demiyor?Ne yapacağımı şaşırdım.Aile hekimine götürdük biraz burun akıntısı vardı.Dr birşeyi olmadığını belki alerjik olabilir dedi.Ama ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

Kızlar Günaydın acil bir durumum söz konusu yorumlarınızı esirgemeyin lütfen. Dogumdan sonra sütten dolayı 6 ay regl olmadım. Daha sonra olmaya başladım. Leke geliyor sonra 3-4 hatta 5 gün leke leke devam ediyor kanama ped koymaya gerek yok yani.
Sonra kanama başıyo bitmesine yakında gene leke leke şeklinde devam ediyor. Bu şekilde nerdeyse 12-13 günü buluyor. Stresi ayrı dert birde eşim söyleniyo :) bu ne ayın 15 günü hastasın diye. Bu durum beni endişelendirmeye başladı artık sizce nedendir. Bu alttan bakma fobim yüzünden kadın doguma da gitmek istemiyorum. Menapozamı giriyorum yoksa sizce ne yapmalıyım???

Kızlar Günaydın acil bir durumum söz konusu yorumlarınızı esirgemeyin lütfen. Dogumdan sonra sütten dolayı 6 ay regl olmadım. Daha sonra olmaya başladım. Leke geliyor sonra 3-4 hatta 5 gün leke leke devam ediyor kanama ped koymaya gerek yok yani.
Sonra kanama başıyo bitmesine yakında gene leke leke şeklinde devam ediyor. Bu şekilde nerdeyse 12-13 günü buluyor. Stresi ayrı dert birde eşim söyleniyo :) bu ne ayın 15 günü hastasın diye. Bu durum beni endişelendirmeye başladı artık sizce nedendir. Bu alttan bakma fobim yüzünden kadın doguma da gitmek istemiyorum. Menapozamı giriyorum yoksa sizce ne yapmalıyım???
Merhaba Nurumm, benim adetim de aynı seninki gibi oluyor. 12-13 günü bulmuyor ama, doğum öncesi 4-5 günde biten adet dönemim şimdi 8-9 güne yayıldı. Aynen seninki gibi önce leke şeklinde. Reglim başladı derken ertesi gün hiç birşey olmuyor, sonra da normal adet sürecine giriyorum, 2-3 gün ağır geçiyor. Tekrar lekelenme falan, bitiyor ama, sürekli pedle ve günlük pedle dolaşıyorum :1:
Doğum öncesinde ilk gün başlar, ama çok değil, ped olmasa bile idare ederdim, 2. gün yoğun geçer 3. gün azalır 4 ve 5. günlerde akıntı da biterdi artık. Kısa sürerdi. Şimdi süresi çok uzadı.
Ben sezaryenle doğuma bağlıyorum, vücudumuzda birçok şey değişti tabii. Ama normale girer bence. Emzirme süresi uzadıkça adet görme gecikiyor ve düzelme zamanı da ileri atıyor. Menopoz olduğunu hiç sanmıyorum, telaşlanmana gerek yok. Ama genel bir kontrol için doktora danışmakta fayda var. Bunun için alttan yani vajinal muayene edeceğini sanmıyorum, hormonal bir durum bence.

selam kızlar herkes nerede? Sıcak havayı bulan bebekleri dışarı çıkarıyor sanırım.Bende çıkarmaya çalışıyorum ama çok sıcakta tehlikeli bir de bizimki şapka taktırmıyor böyle olan var mı bilmem inatlaşarak 5 dk takabiliyorum.Benim aslında problemim uyku kaç gecedir uyumuyor.Yorgunluktan birşey yapamıyorum gün içerisinde.Fitil denedim,jel,ağrı kesici bana mısın demiyor?Ne yapacağımı şaşırdım.Aile hekimine götürdük biraz burun akıntısı vardı.Dr birşeyi olmadığını belki alerjik olabilir dedi.Ama ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
Bu güzel havalarda kimse bilgisayarın başında oturmamalı zaten. İş yerinde olunca mecburen tüm gün başındayım ben. Ama artık başım ağrıyor ve ellerimde çok ciddi ağrılar başladı.
Genelde çocuklar böyle, başlarına şapka, ayaklarına ayakkabı giydirmiyor. Rahat etmiyorlar demek ki. Sabah ve akşam saatlerinde güneşin çok yoğun olmadığı zamanlarda güneş koruyucuyla çıkarıyoruz biz de.
Bu aralar azı dişlerini çıkarıyor olabilir çocuklar. Çünkü benimkiler de tüm gün ishal ve çok huzursuzlar. Gece yatmıyorlar, saat başı odalarındayım nerdeyse. Eğer alerjik bir durum varsa bununla ilgili test yaptır bir üniversite hastanesinde. Belki huzursuzluğun nedeni odur.

geliyorum gidiyorum ne gelen var ne giden :ssz:
memoş oğlan akşam 10 da uyuyor eğer o gün gezmişse güneş görmüşse rahat uyuyor gece
sabah 8 buçuk 9 gibi uyanıyor sonra öğlen 12 de uyuyor 3 gibi uyanıyor birdaha uyumuyor akşam 10 a kadar
hemen hergün dışardayız devamlı dışarı istiyor arabasını gösteriyor bana
dün akşamdan beridir dış kapının anahtarını çevirmeye çalışıyor açıp kaçacak
evdeykende devamlı kitliyorum ben alışkanlık
çok çabalıyor sıpa
üstten 4 alttan 4 toplam 8 dişi çıktı ama devamlı diş çıkarma halinde artık böyle olur arka arkaya çıkar
dışarı çıkınca daha rahat ediyor güneşin faydası var bende farkettim

selam kızlar artık kimse de gelemiyor aklıma bir düşünce geldi.Yaz geldi malum bebeklerimizle vakit geçirmek istiyoruz.Bir de bunun yanında ne pişirsek neler yese diye düşünüyorum.Aklıma şu fikir geldi herkes neler yapacağının yazarsa hem birbirmize tarif hem de buraya gelmeye bahane olur diye düşündüm siz ne derseniz.Her akşam yada sabah planlayıp yazarsak süper olur:)):52:

Benim kızım da alerjik bir çocuk olduğu için biraz araştırmaya çalışıyorum bu konuda, polenlerin yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmayın diyorlar, yani öğleden sonra 2'den önce çıkmayın dışarı. Hem güneş tepedeyken çocuklara da zararlı, akşamüstü saatlerinde çıkarsınız dışarı, hem alerjisi için iyi olur, hem de şapkaya gerek kalmaz :) Gece uyumayıp gündüz uyuyorsa uyku düzeni bozulmuştur, hergün yeni icat çıkarıyorlar başımıza, biz de ne yapacağımız şaşırıyoruz valla, onun düzenine uymaya çalışıp yavaş yavaş düzeltmeyi dene uyku saatlerini, bahar ayları zaten yorgunluk yapıyor, uykusuzluk da üzerine eklenince çok zor ayakta durmak gerçekten. kolaylıklar sana...

Ne kadar kaçarsak kaçalım o kontrollerden kurtulmak zor ne yazık ki, neyse ki yalnız değilsin, ben de dahil pek çoğumuz o muayeneden nefret ediyoruz. Aman yeter ki önemli bişey olmasın, neleri atlatıp da çocuklarımızı aldık kucaklarımıza. Belki hormonal bir dengesizlik sözkonusudur, testlerle filan anlaşılır muayeneye gerek kalmaz, doğumdan sonra 1 yıla kadar regl düzensizlikleri normal diye biliyorum ama 1 yaşını geçti sıpalar, en iyisi doktora gitmek herhalde.

Kızlar,
nerelerdesiniz, kimseler yok artık. Çok fazla mesaj olmuyor artık. Yaz gelince iyice ıssızlaşır herhalde burası.
Melitta, taşınma işin ne oldu? Haziranda mı taşınacaktın, zamanı hatırlayamadım?

açıkcası ben artık kimse girmiyor ben girdiğimde kimse olmuyor diye yazışmıyorum.girenlerde önceki msjlara cvp veriyor benim msjlar arada kaynıyor.yoksa boş boş yazmış oluyorum

mayıs ayını bekliyorum lalus.tayinler o zaman belli olcak heyecanlıyım acaba neresi çıkacak diye.aslında araştırmalarıma göre istediğimiz yerlerden biri çok güzelmiş.çoook istiyorum oraya tayinimiz çıksın.tabi ki devlet baba nereye yollarsa.sonuçta memleketimin heryeri güzel ve seve seve giderim :):):) ev toparlıyorum azcık azcık.

bugün bebeklerimin olmayan eşyalarını ayırdım yardıma muhtaç ailelere yollayacağım.çoğu işim bitti.en son gideceğim zaman bazı mutfak eşyalarımı ve yorgan yastık kolilicem tamamdır.

çok güzel birşey memleket memleket dolaşıp yeni insanlar tanımak.

buralarda havalar çok sıcak dört gündür yanıyoruz tam denizlik hava var.tabi sıcaktan dışarı çıkamıyoruz çünkü sıcak ve nem nefes aldırmıyor iki gündür klima çalıştırıyorum.

oğlum çok haylaz ne kendni sevdiriyor ve de duruyor.sürekli hareket halinde ve araştırmacı herşeyi kurcalıyor kızım nazlı kendi kendine takılıyor .

bazen oğlum kızımı ittiriyor kızım oyun sanıp kahkaha atıyor kaçıyor geri geliyor oğlum ittiriyor yine aynısı.bu oğlanı nasıl eğiticeğimi düşünüyor ve araştırma yapıyorum nasıl hareket etmeliyim diye.

yeni insan eğitmek çok zor ya.:9: hereşy in en güzelini istiyorum.sabırla ahlaken ,manen yetiştirmek için uğraşıyorum :nazar::emir_bebek::72: inşallah başarırım.

geliyorum gidiyorum ne gelen var ne giden :ssz:
memoş oğlan akşam 10 da uyuyor eğer o gün gezmişse güneş görmüşse rahat uyuyor gece
sabah 8 buçuk 9 gibi uyanıyor sonra öğlen 12 de uyuyor 3 gibi uyanıyor birdaha uyumuyor akşam 10 a kadar
hemen hergün dışardayız devamlı dışarı istiyor arabasını gösteriyor bana
dün akşamdan beridir dış kapının anahtarını çevirmeye çalışıyor açıp kaçacak
evdeykende devamlı kitliyorum ben alışkanlık
çok çabalıyor sıpa
üstten 4 alttan 4 toplam 8 dişi çıktı ama devamlı diş çıkarma halinde artık böyle olur arka arkaya çıkar
dışarı çıkınca daha rahat ediyor güneşin faydası var bende farkettim
Hugocuk, senin oğlan ne kadar düzenliymiş. Bayağı da uzun uyuyor, maşallah.
Benim oğlanlardan biri de böyle düzenli, askeri eğitim almış gibi. Ama sarışın tombul oğlum çok düzensiz. Gün içinde ikinci uykuyu uyumadıysa akşam 8 gibi yatar, uyuduysa 10 gibi falan ancak. Ama dün gece mahvetti bizi. 9 gibi yattı, 10 gibi tekrar uyandı kardeşini uyutmak için odalarına gidince. 11,30'da en son eşime devredip gittiğimde uyumamıştı. Kaçta uyudu bilmiyorum. Sabah da 8de uyandı. Genelde ikisi de 6,30 -7 gibi uyanıyor.
Gün içinde anneanne çıkaramıyor dışarı, o yüzden istemiyorlar ama, ben kapıdan girer girmez sızlanmaya başlıyorlar, alıştılar her akşam işten gelince çıkarmama.
Pazar günü onlardan 5 gün büyük kuzenleri geldi, kız yürümeye başlamış. Bizimkiler de gördü, onlar gittikten sonra ikisi de 2-3 adım atmaya başladı, çok şekerlerdi. Annemle karşılıklı oturduk. Biri bana doğru gelirken diğeri anneme doğru gidiyor. Birini ben tutuyorum tekrar gönderiyorum, diğerini annem gönderiyor:52:
Çok eğlenceliydi ama dün yürüme eğitimi yapmadık hiç. Tek başına ikisini birden tutmak zor çünkü, annem de gün içinde uğraşamıyor o yüzden.
Poyrazımın alttan 4 üstten 4 dişi çıktı, Sarpımın ise 6 dişi var, 4 üst 2 alt. Kuzenlerinin 14 tane falan varmış, kız durmadan diş çıkarıyor :1:

açıkcası ben artık kimse girmiyor ben girdiğimde kimse olmuyor diye yazışmıyorum.girenlerde önceki msjlara cvp veriyor benim msjlar arada kaynıyor.yoksa boş boş yazmış oluyorum

mayıs ayını bekliyorum lalus.tayinler o zaman belli olcak heyecanlıyım acaba neresi çıkacak diye.aslında araştırmalarıma göre istediğimiz yerlerden biri çok güzelmiş.çoook istiyorum oraya tayinimiz çıksın.tabi ki devlet baba nereye yollarsa.sonuçta memleketimin heryeri güzel ve seve seve giderim :):):) ev toparlıyorum azcık azcık.

bugün bebeklerimin olmayan eşyalarını ayırdım yardıma muhtaç ailelere yollayacağım.çoğu işim bitti.en son gideceğim zaman bazı mutfak eşyalarımı ve yorgan yastık kolilicem tamamdır.

çok güzel birşey memleket memleket dolaşıp yeni insanlar tanımak.

buralarda havalar çok sıcak dört gündür yanıyoruz tam denizlik hava var.tabi sıcaktan dışarı çıkamıyoruz çünkü sıcak ve nem nefes aldırmıyor iki gündür klima çalıştırıyorum.

oğlum çok haylaz ne kendni sevdiriyor ve de duruyor.sürekli hareket halinde ve araştırmacı herşeyi kurcalıyor kızım nazlı kendi kendine takılıyor .

bazen oğlum kızımı ittiriyor kızım oyun sanıp kahkaha atıyor kaçıyor geri geliyor oğlum ittiriyor yine aynısı.bu oğlanı nasıl eğiticeğimi düşünüyor ve araştırma yapıyorum nasıl hareket etmeliyim diye.

yeni insan eğitmek çok zor ya.:9: hereşy in en güzelini istiyorum.sabırla ahlaken ,manen yetiştirmek için uğraşıyorum :nazar::emir_bebek::72: inşallah başarırım.
Hadi hayırlısı canım, umarım güzel bir yer çıkar, istediğin gibi gider her şey. Yeni yerler görmek, değişiklik yapmak çok iyi gelir insana.
Kuzucuklarını da öp benim yerime, yaramazlıkları başlamış artık.
Her geçen gün daha da sevimli oluyor bu sıpalar. Yok böyle bir aşk hiç durmadan artan, yüreğimize sığmayan. İyi ki varlar...

saçımı boyatacağım :12:
10 buçuk kilo verince havalandım sanki :1:
uzun zamandır saçımı boyatmamıştım daha doğrusu hamilelik kolik derken ancak şimdi aklıma geldi :1:
iki renk arasında karar veremiyorum açık tenli sarışına yakınım açık kural saçlarım var temizken parlar
bal köpüğü ve fındık kabuğu rengi arasında kararsız kaldım
boyayı ben alıcam annem gelince boyayacak

saçımı boyatacağım :12:
10 buçuk kilo verince havalandım sanki :1:
uzun zamandır saçımı boyatmamıştım daha doğrusu hamilelik kolik derken ancak şimdi aklıma geldi :1:
iki renk arasında karar veremiyorum açık tenli sarışına yakınım açık kural saçlarım var temizken parlar
bal köpüğü ve fındık kabuğu rengi arasında kararsız kaldım
boyayı ben alıcam annem gelince boyayacak

Hugocuk
Bal köpüğü rengini dene. madem saçın açık renkli bu renk sende iyi olur.

kızım dün geceden beri ateşlendi oğlumun da burnu akıyor.uykusuzum.kızım yine boğaz enfeksiyonu olmuş.yutkunamıyor farkettim ve evde allahtan antibiyotik ile öksürük şurubu vardı birde burun spreyi sabahtan kullanmaya başladım.

bittim ben bittim.kızım hala ateşli ama geceye ve sabaha göre çok değil sınırda.sabah ın altısı duş aldırdım.o sıra oğulumu da yıkadım aradan çıkmış oldu.

bebeklerim toparlanana kadar bana da uyku yok :ssz:

hamdolsun yine de çok mutluyum evde dolaşan iki minik popo var.rabbim bizlere ve evlatlarımıza sağlık versin.bizler de iyi olmalıyız ki bebeklerimize bakabilelim.yoksa halimiz harap :18::43:

sabahtan yemeğimi de yaptım çamaşırlarımı da topladım dürdüm.bulaşık makinami de çalıştırdım ki öğleden sonra işim kalmasın bebeklerime daha çok vakit ayırabileyim.çok nazlılar hasta oldukları için ama oğluma hastalıkta işlemiyor maşallah yine karıştırmaya devam heryeri.:nazar:

buralar felaket yanıyor .iki gündür klima çalıştırıyordum bi sıcak bi soğuk oluyordu oda.sanırım o yüzden etkilendiler.çünkü çok sıcaklar da açtığımda birşey olmuyordu.odanın kapısı da açık oluyordu.

birde herşeyi ağızlarına atıyorlar özellikle kızım.yapma dedikçe gizli saklı ne bulursa ağzına atıyor.hastalık nedeni olarak başka birşeyde aklıma gelmiyor.

kızım dün geceden beri ateşlendi oğlumun da burnu akıyor.uykusuzum.kızım yine boğaz enfeksiyonu olmuş.yutkunamıyor farkettim ve evde allahtan antibiyotik ile öksürük şurubu vardı birde burun spreyi sabahtan kullanmaya başladım.

bittim ben bittim.kızım hala ateşli ama geceye ve sabaha göre çok değil sınırda.sabah ın altısı duş aldırdım.o sıra oğulumu da yıkadım aradan çıkmış oldu.

bebeklerim toparlanana kadar bana da uyku yok :ssz:

hamdolsun yine de çok mutluyum evde dolaşan iki minik popo var.rabbim bizlere ve evlatlarımıza sağlık versin.bizler de iyi olmalıyız ki bebeklerimize bakabilelim.yoksa halimiz harap :18::43:

geçmiş olsun melitta
tavuksuyu çorba içir terlesin atlatır inşallah
hava burda gündüz sıcak ama gece soğuyor üstelik yorgan battaniyede örttürmüyor hırka giydiriyorum uyurken evin içi şuan 23-24 arası oluyor gece gündüz çok ısınmadı hala

sabahtan yemeğimi de yaptım çamaşırlarımı da topladım dürdüm.bulaşık makinami de çalıştırdım ki öğleden sonra işim kalmasın bebeklerime daha çok vakit ayırabileyim.çok nazlılar hasta oldukları için ama oğluma hastalıkta işlemiyor maşallah yine karıştırmaya devam heryeri.:nazar:

buralar felaket yanıyor .iki gündür klima çalıştırıyordum bi sıcak bi soğuk oluyordu oda.sanırım o yüzden etkilendiler.çünkü çok sıcaklar da açtığımda birşey olmuyordu.odanın kapısı da açık oluyordu.

birde herşeyi ağızlarına atıyorlar özellikle kızım.yapma dedikçe gizli saklı ne bulursa ağzına atıyor.hastalık nedeni olarak başka birşeyde aklıma gelmiyor.

klima çarpmış olabilir seneler önce iş yerinde ağustos sıcağında klimadan sinüzit olmuşum ancak burun akıntım dahi yoktu mide bulantısı baş dönmesi derken hastanede açtım gözlerimi orda doktor dedi yazın sıcağında sinüzit olmuştum dışarı çıkıp terleyip kilomalı yere girince çarptı

Selam millet nasılsınız?

Atoş, karyolasından iniyor çıkıyor. Uyanınca bakıyorum inmeye çalışıyor. Yerlere yumuşak puflar attım ama birgün yerde bulacağım diye korkuyorum, siz nasıl çözüm buldunuz?

Sabahları denize götürüyorum, yarım saat kalıyoruz eve dönerken kıyameti koparıyor. Tam bir su samuru oldu fındık. Kumla da epey oynuyor, kova kürek takımı aldım çok hoşuna gidiyor miniğin.

Selam millet nasılsınız?

Atoş, karyolasından iniyor çıkıyor. Uyanınca bakıyorum inmeye çalışıyor. Yerlere yumuşak puflar attım ama birgün yerde bulacağım diye korkuyorum, siz nasıl çözüm buldunuz?

Sabahları denize götürüyorum, yarım saat kalıyoruz eve dönerken kıyameti koparıyor. Tam bir su samuru oldu fındık. Kumla da epey oynuyor, kova kürek takımı aldım çok hoşuna gidiyor miniğin.

ayy ne kadar büyüdüler değil mi? bende öyle heyecanlıyım ki, denize gireceğimiz günü iple çekiyorum. ama benim oğluşum banyo yaparken kıyametleri koparıyor. acaba denize de girmek istemez mi?

Back