• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

ah sağuln canım benim..umut uyanmıştı,ama belli hala uykusu vardı,yine daldı..çok sürmez bu defa uyanır birazdan..
buarada sizin cinsiyet öğrenme işi gerçekten komik olmuş..insan ikilemde kalır yaa..önce erkek,sonra kız..:))

annesi önümüz yaz,havalarda ısınıca dışarılarda hep cıbıl cıbıl gezecekler..negüzel..herbiyerlerini keşfetsinler bakalım.umutta ayak parmağı takıntııs var.ayaklarımızı çorapsız görünce hemen yapışıyor.kendi ayak parmakları dahil.cumartesi günü avm ye gitmiştik.oradaki cansız mankenin bile ayaklarını nerden gördüyse,gidip ayak parmaklarına yapıştı hemen:))

canım öyle düşüncelerin olmasın,araya alınmamak gibi vs..şubat annelri olarak burda ,aramzızda bulunmanı
isteriz..fırsat buldukça yaz.içini dök..bu aralar herkesin çok vakti olmuyor,afacanlar rahat bırakmıyor,bazen girdiğimiz halde yazamadan çıkabiliyoruz..

bu arada ikinci bebiş geliyor canım.plansız ve zamansız bi hamilelik..

umut da biara altını hiç bağlatmazdı.sanırsam artık altını açmam,temizlemem hoşuna gidiyorki,altı değişirken duruyor.tabi tv karşısında,ve elinde oyalıyıcı bişeyle.ama eskiden senin oğlan gibi,kaçardı hep.bazen belli mi müddet odada öyle dolaşırdı.o bezi hep yamuk bağlardım aceleden..hatta bi kaç kez yere çiş bile yapmıştı..aman sende fazla dolaştırma,bi kaza çıkmasın:))

bişey olmaz herkez herkez kısmetiyle gelir,hayırlısı olsun cnm.

kızlar cuma günü doktora gittiğimzde bi aara bankaya girmiştik.banka okadar kalabalık,sıkıcı,kasvetli,ve bunaltıcıydıki..umutun da arabasını almamıştık,o kalabalıkta deli baş gibi insanların arasında peşinden koşturuyordu beni.elini vermiyorki tutayım.eşime dedim git arabasını arabadan al,ben duramıcam burda,dışarıda gezdireyim dedim.ter içinde kalacak çocuk koşuşturmacadan.eşim çıktı,o sırada umut yine dolanma halinde bi orda bi burda.takım elbiseli bi adam,genç ..telde konuşuyor,sıra bekliyor.umut git iki eliyle adamın bacak arasına yapış.allahtan tam o malum bölgeye gelmedi.ben kesin kıpkırmızı olmuşumdur.adam da bi iirkildi birden,neye uğradığını şaşırdı.ben ne diyeceğimi şaırdım.kusura bakmayın bile diyemedim..))hiç bişey yokmuş gibi umutu aldım ordan.ayy çok kötü bi durumdu.
öyle bi maceramız oldu ..

günışığım çok güldüm ya:9:
allahtan aksi bi durum olmamış:))))))))))))))

bişey olmaz herkez herkez kısmetiyle gelir,hayırlısı olsun cnm.

hoşgeldin aramıza gerçekdoğu
bende hatırlayamadım seni ama sakın aralarına almıyorlar diye düşünme canım
bizim aramızda yok öyle şeyler:34:
havalar ısındı bebeişler büyüdü kimse pek fırsat bulamıyor gerçekten
ama dicleninde dediği gibi burası içimizi döküp gittiğimiz yer gibi

sanırım çilek ömer'e alerji yaptı. daha önce de çilek yedirmiştim ama birer tane. geçen akşam 3-4 tane yedi. sonra kabartı çıktı. ama su çiçeği mi, alerji mi anlamadım. kızım 10 gün önce su çiçeği olmuştu çünkü. sulu sulu uçları kabarcıkların.

ben size yazarken ömer de benim eski cep telefonumu almış, hem dolanıyor, hem de güya telefonla konuşuyor :1:

geçmiş olsun catcim takip et bakalım çilektenmi
ama su çiçeğinin kuluçka dönemi uzun oluyor diye biliyorum
eğer kızın 10gün önce su çiçeğiyse ömerde de 10gündür kuluçka döneminde olup yeni baş gösteriyor olabilir
aşı olunsa bile %100 koruma sağlanamıyor sanırım
bi süre çilek verme dene bakalım

canım bizde hep dışardayız özellikle oğluş parkı çok seviyor kaydırak delisi :)) salıncağı ilk sevmezdi şimdi ondan da keyif alıyor.Ama dışardayken elimizi tutmak istemiyor:) beyefendi kendi gitmek istiyor:) Son günlerde çok hareketlendiler sanki bana zayıfladı gibi geliyor aranızda tartıya giden varmı bu aylarda ne kadar oluyorlar?

bizimki salıncak delisi
ne evde ne parkta indiremiyoruz:)))
bende ne zamandır tarttırmadım kızımı
arada evdeki tartıyla tartıyorum 10,5 falan çıkıyor ancak oda kıyafetleriyle
biz henüz 10 kilo civarlarındayız yani:)

kızlar bizimde bugün babamızın doğumgünü:)
okuldan eve koştur koştura geldim
hemen yemek yaptım masa kurdum
stikerlara kızımın ağzından güzel sözler yazıp duvarlara yapıştırdım
pastayı hazırladım
kızımın eline karton ve kalem verip karalamasını sağladım içine de sana resim yaptım babacığım yazıp rulo yaptım kırmızı kurdeleylede bağladım:))
kızımla süslendik püslendik beklemeye başladık
sonra eşim geldi kızımı elindeki hediye resmiyle babasına yolladım
daha kapıda hediyesini vermiş oldu kızım

kıızımın resmine bayıldı:))))
mumlarımızı üfledik yemeğimizi pastamızı yedik,hediyelerini açtık
güzel bi akşam geçirdik sizin anlayacağınız
çok mutlu oldu eşim
böyle hoş süprizlerin evliliği diri tuttuğuna inanıyorum

kızlar bizimde bugün babamızın doğumgünü:)
okuldan eve koştur koştura geldim
hemen yemek yaptım masa kurdum
stikerlara kızımın ağzından güzel sözler yazıp duvarlara yapıştırdım
pastayı hazırladım
kızımın eline karton ve kalem verip karalamasını sağladım içine de sana resim yaptım babacığım yazıp rulo yaptım kırmızı kurdeleylede bağladım:))
kızımla süslendik püslendik beklemeye başladık
sonra eşim geldi kızımı elindeki hediye resmiyle babasına yolladım
daha kapıda hediyesini vermiş oldu kızım

kıızımın resmine bayıldı:))))
mumlarımızı üfledik yemeğimizi pastamızı yedik,hediyelerini açtık
güzel bi akşam geçirdik sizin anlayacağınız
çok mutlu oldu eşim
böyle hoş süprizlerin evliliği diri tuttuğuna inanıyorum

neden bilmiyorum ama bu yazdıkların gözümde canlandı birden ve beni çok duygulandırdı nisane.!:((
allah daha nice güzel,sağlıklı günlerinizi göstersin inşallah ailecek..
çok mutlu seneleriniiz olsun..
'kzımı elindeki hediye resmiyle babasına yolladım' cümlesi ..çok duygusal olmuş..
bu hamilelik beni çok sulu göz yapptı yaa..offfff...
arada bi fırsat bulup,zaman ayrıp böyle süprizler yapmak iyi geliyor ,hem yapana,hemde karşı tarafa..

kzının kösteğini kestinizmi??????:))) çok ilginçmiş buda?her yörenin değişik adetleri oluyor sanırım..

neden bilmiyorum ama bu yazdıkların gözümde canlandı birden ve beni çok duygulandırdı nisane.!:((
allah daha nice güzel,sağlıklı günlerinizi göstersin inşallah ailecek..
çok mutlu seneleriniiz olsun..
'kzımı elindeki hediye resmiyle babasına yolladım' cümlesi ..çok duygusal olmuş..
bu hamilelik beni çok sulu göz yapptı yaa..offfff...
arada bi fırsat bulup,zaman ayrıp böyle süprizler yapmak iyi geliyor ,hem yapana,hemde karşı tarafa..

kzının kösteğini kestinizmi??????:))) çok ilginçmiş buda?her yörenin değişik adetleri oluyor sanırım..
:))kıyamammmm canım benim içerdeki minik bebiş biraz annesini ağlatıyor sanırım bu aralar;)
hamilelikte bende böyleydim herşeye ağlıyordum
şimdide çok değişmedim aslında
kızım doğduktan sonra daha bi hassasım her konuda
televizyonda gördüğüm her duygusal habere bende gözyaşı döker oldum
yalnız değilsin yani:)
bu hamilelik ve tabi annelik insanı alt üst eden bişey
eee sen her ikisinede sahip olduğun için katmerli duygusallık yaşaman çok normal;)
bugün gerçekten güzeldi
kızım büyüdüde babasına resim yapıp (karalayıp:)) hediye ediyor
vayyy be yaşlanıyoruz:))
buarada kösteğimizde kesildi ayaklarını birbirine bağlayıp duasıyla beraber kestiler
ama kızım hala çok düşüyor:)))

geçmiş olsun catcim takip et bakalım çilektenmi
ama su çiçeğinin kuluçka dönemi uzun oluyor diye biliyorum
eğer kızın 10gün önce su çiçeğiyse ömerde de 10gündür kuluçka döneminde olup yeni baş gösteriyor olabilir
aşı olunsa bile %100 koruma sağlanamıyor sanırım
bi süre çilek verme dene bakalım

sağol canım. ben de kuluçka döneminde olduğunu ve ömer'de yeni çıkmaya başladığını düşünüyorum. sanırım alerji değil, çünkü kafasında bile çıkmış :( yarın aile hekimine götürüp göstereceğim Allah kısmet ederse.

geçmiş olsun cat.belli bi süre verme bakıyım çilekten mi değilmi analaşılır..bende çilek verirken çok tereddüt etmiştim..yapmadı bizde. .su çiçeği aşısı vuruldunuz dimi?

sağol canım. su çiçeği aşısı olacaktı ömer, yalnız şöyle bir durum oldu. görümcem çiçek çıkardı. ben de aile hekimini aradım aşı için. hemşire dedi ki, eğer ömer'e de bulaştıysa boşuna aşıyı yapmayalım. biraz bekleyelim. geçmemişse yaparız dedi. ömer'e de geçti. yani aşısı yok :((

bugün taaa liseden beri irtibatı koparmadığımız arkadaşım geldi. düğün davetiyesini getirdi. telefonla sürekli görüşüyoruz ama yüzyüze görüşmeyeli 6 sene olmuş. yemek yedik, eski günleri yad ettik. senin çocukların kocaman oldu, ben daha davetiye getiriyorum dedi :1:

bu akşam kayınpeder geldi yılan balığı getirdi yeni tutmuş
akarsuda tutmuş epey vardı
hemen piişirdi tavada mehmete yedirdi
akşam köfteleri götüren memoş üzerine birde yılan balığı yedi
korktum kuvvetli çünkü yılan balığı
maşallah et olsunda ne olursa olsun hepsini götürüyor etobur fare
bende severimde bu kadar değil
eşime çekmiş

geri kalanınıda dolaba koyduk yarın yiyecek
kayınpeder ver bol bol yesin ben yine tutar getiririm dedi
kayınpeder asker emeklisi dolayısıyla soğuk insan disiplinli
eşim bile çekinir babasından
herkes çekinir yakın olmazlar
dşğer torunlarda öyle hiç gitmezler
bu akşam memo dedesinin kucağından inmedi kıyameti kopartıyor sürekli sev beni öp diyor
kayınpederde şaşırdı adaama hayatında yakınlık gösteren tek kişi memo oldu :1:
kayınvalide bi ara eşimi sevdi omzuna dokundu filan mehmet koşa koşa geldi ittiriyor kayınvalideyi ıhh diye kızıyor elleme babamı diyor resmen
ilkkez kıskançlık yaptı elletmedi babasını
ısırma huyu çıktı yapışıyor ısırıyor ve çekerek götürmeye çalışıyor çok can yakıyor sıpa

sağol canım. ben de kuluçka döneminde olduğunu ve ömer'de yeni çıkmaya başladığını düşünüyorum. sanırım alerji değil, çünkü kafasında bile çıkmış :( yarın aile hekimine götürüp göstereceğim Allah kısmet ederse.

sağol canım. su çiçeği aşısı olacaktı ömer, yalnız şöyle bir durum oldu. görümcem çiçek çıkardı. ben de aile hekimini aradım aşı için. hemşire dedi ki, eğer ömer'e de bulaştıysa boşuna aşıyı yapmayalım. biraz bekleyelim. geçmemişse yaparız dedi. ömer'e de geçti. yani aşısı yok :((

Çok geçmiş olsun cat'cim. Inşallah en kısa zamanda atlatir Ömercik

bu akşam kayınpeder geldi yılan balığı getirdi yeni tutmuş
akarsuda tutmuş epey vardı
hemen piişirdi tavada mehmete yedirdi
akşam köfteleri götüren memoş üzerine birde yılan balığı yedi
korktum kuvvetli çünkü yılan balığı
maşallah et olsunda ne olursa olsun hepsini götürüyor etobur fare
bende severimde bu kadar değil
eşime çekmiş

geri kalanınıda dolaba koyduk yarın yiyecek
kayınpeder ver bol bol yesin ben yine tutar getiririm dedi
kayınpeder asker emeklisi dolayısıyla soğuk insan disiplinli
eşim bile çekinir babasından
herkes çekinir yakın olmazlar
dşğer torunlarda öyle hiç gitmezler
bu akşam memo dedesinin kucağından inmedi kıyameti kopartıyor sürekli sev beni öp diyor
kayınpederde şaşırdı adaama hayatında yakınlık gösteren tek kişi memo oldu :1:
kayınvalide bi ara eşimi sevdi omzuna dokundu filan mehmet koşa koşa geldi ittiriyor kayınvalideyi ıhh diye kızıyor elleme babamı diyor resmen
ilkkez kıskançlık yaptı elletmedi babasını
ısırma huyu çıktı yapışıyor ısırıyor ve çekerek götürmeye çalışıyor çok can yakıyor sıpa

Maşallah Memo Efendi'ye afiyet bal şeker olsun :nazar:

Sen nasılsın hugocum diyet nasıl gidiyor?

Aynı şekilde Ayaz da öyle.Üzerini değiştirmek istediğimde hemen dönüp kaçıyor,yakalıyıp getiriyorum yine aynı.
Banyodan sonra özellikle o kadar yoruluyorum ki onu giydirmeye çalışırken.
Dün bi de altını değiştirirken deli etti beni ,sürekli poposunu kaldırıp dönüyor,ayağa kalkıyor.Bıraktım biraz kaldı öyle çıplak ayaklarıyla bi parkelere basıyo bi halıya oyun yaptı çok hoşuna gitti.Zar zor bezledim yani :)
Bu ara yerde ne bulsa ağzına götürüyor bidaha da katiyen açmıyo ağzını almayalım diye :)

Not: Hala dişimiz yok :1::1::1:

Sanki hirayı anlatıyormuşsunuz gibi geldi aylardır aynı durumdayız bukadar olur yani kriz geçirtiyor bana.

hoşgeldin aramıza gerçekdoğu
bende hatırlayamadım seni ama sakın aralarına almıyorlar diye düşünme canım
bizim aramızda yok öyle şeyler:34:
havalar ısındı bebeişler büyüdü kimse pek fırsat bulamıyor gerçekten
ama dicleninde dediği gibi burası içimizi döküp gittiğimiz yer gibi

Teşekkürederim hoşbulduk...

Birşey sorucam belki eskiden muhabbeti olmuştur ama ben aranıza geç katıldığım için okumadım.Emir hira doğduğunda sünnet ettirdik bazen bezinden çiş kaçırıyor acaba her erkek bebekte bu sorunu yaşıyormusunuz yoksa sadece sünnet olduğu içinmi yukarı doğru yapıyor oğlum, bilgisi olan arkadaş varmı...

çok geçmişolsun...Çilek alerjisine gelince bana dr.um tropikal meyveleri yedirme bir müddet demişti. çilek,ananas,mango,kivi vs

kızlar cuma günü doktora gittiğimzde bi aara bankaya girmiştik.banka okadar kalabalık,sıkıcı,kasvetli,ve bunaltıcıydıki..umutun da arabasını almamıştık,o kalabalıkta deli baş gibi insanların arasında peşinden koşturuyordu beni.elini vermiyorki tutayım.eşime dedim git arabasını arabadan al,ben duramıcam burda,dışarıda gezdireyim dedim.ter içinde kalacak çocuk koşuşturmacadan.eşim çıktı,o sırada umut yine dolanma halinde bi orda bi burda.takım elbiseli bi adam,genç ..telde konuşuyor,sıra bekliyor.umut git iki eliyle adamın bacak arasına yapış.allahtan tam o malum bölgeye gelmedi.ben kesin kıpkırmızı olmuşumdur.adam da bi iirkildi birden,neye uğradığını şaşırdı.ben ne diyeceğimi şaırdım.kusura bakmayın bile diyemedim..))hiç bişey yokmuş gibi umutu aldım ordan.ayy çok kötü bi durumdu.
öyle bi maceramız oldu ..
İlahi çocuk yaa, çok güldüm Umut'a:1::1:. Çocuk işte, nerde ne yapacağı belli olmuyor.

bu aralar yağmuru giydirmek ayrı bir sorun..bırakın cıbıl cıbıl gezeyim diyor..üstü çıkartıyorum değiştireyim diye bir bakıyorum cadı hızla koşmaya başlıyor:1: evde dört dönüyoruz..çıplaklık hoşuna gidiyor..kendi bacağını elliyor benim bacağımı elliyor..hele çoraplarını çıkartınca ayaklarıyla oynamak o kadar çok hoşuna gidiyor ki..yazın mümkünü yok bu kız birşey giymiyecek anlaşılan:1:
Allahım allahımm, bu çocuklar gün geçtikçe karakterlerini çıkarıyor ortaya. Çok da bağımsızlar, maşallahh:1: Dolaşsın cıbıl cıbıl, özgürlüğü tadını çıkarsın cadı :52::52:

sanırım çilek ömer'e alerji yaptı. daha önce de çilek yedirmiştim ama birer tane. geçen akşam 3-4 tane yedi. sonra kabartı çıktı. ama su çiçeği mi, alerji mi anlamadım. kızım 10 gün önce su çiçeği olmuştu çünkü. sulu sulu uçları kabarcıkların.

ben size yazarken ömer de benim eski cep telefonumu almış, hem dolanıyor, hem de güya telefonla konuşuyor :1:
Çok geçmiş olsun Ömerciğe, umarım kötü birşey yoktur. Bu çocukların hepsi neden telefonu, kumandayı sever anlamıyorum.:1:

Back