• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

selam kızlar
ne zamandır girip yazmak istiyorum ama bi türlü mümkün olmuyor
kızım tam bi bilg.delisi oldu kesinlikle elime aldırtmıyor
aldığım anda oda istiyor deli gibi ağlıyor
forum sessizleşti iyice yazında çok büyük etkisi var tabi
herkes dışarıyı tercih ediyor tabi bizde:))
bulduğumuz her fırsatta dışardayız ailecek bayılıyoruz buna:)
ama hava bozdu yine bu hafta bozukmuş malesef
bugünde kızımın kösteği kesilecek:52:bende bilmiyordum buranın ilginç bi adeti..
kızım yürürken çok düşüyordu bakıcısıda eğer ailesinin ilk çocuğu olan birine kızımın ayaklarına bağladığımız ipi duasıyla birlikte kestirirsek düşmez dedi:27:bende iyi yapalım bakalım dedim maksat eğlence olsun yoksa inanmam öyle ip falan kesmeye:))

hugocum
mehmetin babasına yaptığı herşeyi kızım bana yapıyor inan yakamdan inmiyor,paçamdan ayrılmıyor..eşin gibi bende wc ye dahi gidemiyorum çıldırıyor..hep onunla ilgilenmemi hep kucağıma almamı istiyor..babasını istemiyor başka bişeyle oyalanmıyor varsa yoksa ben..inan yemek dahi yapamıyorum bu huyu yüzünden

günışığım cinsiyet belli olmamış canım ama bence kız
çünkü erkek bebeklerde daha çabuk görüyorlar
benim kızımda çok bekletti bizi:))

mozp,lalus,melitta,sinem,gingerus,cat,dicle,tontinik ve aklıma gelen gelmeyen herkese sevgiler

Son düzenleme:
selam kızlar
bugünde kızımın kösteği kesilecek:52:bende bilmiyordum buranın ilginç bi adeti..
kızım yürürken çok düşüyordu bakıcısıda eğer ailesinin ilk çocuğu olan birine kızımın ayaklarına bağladığımız ipi duasıyla birlikte kestirirsek düşmez dedi:27:bende iyi yapalım bakalım dedim maksat eğlence olsun yoksa inanmam öyle ip falan kesmeye:))

hugocum
mehmetin babasına yaptığı herşeyi kızım bana yapıyor inan yakamdan inmiyor,paçamdan ayrılmıyor..eşin gibi bende wc ye dahi gidemiyorum çıldırıyor..hep onunla ilgilenmemi hep kucağıma almamı istiyor..babasını istemiyor başka bişeyle oyalanmıyor varsa yoksa ben..inan yemek dahi yapamıyorum bu huyu yüzünde

benim kızımda çok bekletti bi

mozp,lalus,melitta,sinem,gingerus,cat,dicle,tontinik ve aklıma gelen gelmeyen herkese sevgiler

canım bizde hep dışardayız özellikle oğluş parkı çok seviyor kaydırak delisi :)) salıncağı ilk sevmezdi şimdi ondan da keyif alıyor.Ama dışardayken elimizi tutmak istemiyor:) beyefendi kendi gitmek istiyor:) Son günlerde çok hareketlendiler sanki bana zayıfladı gibi geliyor aranızda tartıya giden varmı bu aylarda ne kadar oluyorlar?

slm..
sanırım yenisin şubat annelerinde,yada ben yeni farkettim seni!daha önce rastlamamıştım sana,yada bana denk gelmedi..herneyse.))
öyleyse hoşegeldin..:))

burada genelde hemen hemen herkesin bebeği ,benimki dahil pek oyuncaklarla oynamayı sevmiyor sanırım.
belki içinde bulundukları ayın bir özelliğidir bilemiyorum ,benimkide öyle çünkü!tamamen senin aanlattığın gibi yani.
yürüümeye başladılar,haliyle merak ettikleri,ve ulaşmak istedikleri yerlere daha çabuk gidebiliyorken oturup oyuncakla oynamak sıkıcı geliyordur belki.benim düşüncem bu!sürekli farklı şeyler peşinde olmak daha cazip şimdi onlar için.ben 2-3 ay içinde düzeliceklerini umuyorum.nereye kadar çekmece dağıt,dolap dağıt,dök saç..vs dimi ama!böyle teselli ediyorum kendimi!:))

ben evde alabildiğim her önlemi aldım artık.baktım sonu yok,hergün dolap,çekmec topla,yetişemiyorum.çekmece kiliti aldım,uyan dolaplara taktım,uymayanlarını ben bağladım birbirine,hatta bazı çekmecelerin tutma yerlerini bile söktürdüm!kendimiz açabiliyoruz ama o açamayacak hale getirdim.

dün buz dolabı tam kapanmamış,bi bakktım açtı,normalde kolay açılmıyor!şimdi orayı keşfetti ya,gidip gelip yokluyor yine açılacakmı diye!açılmayınca da sinirlenip dolabı ısırmaya çalışıyor yada gelip beni ısırıyor:))
mutfaktafi su sebilini itiritiyor tüm gücüyle,o damacana üzerinde bi ileri bi geri nasıl sallanıyor,allah korusun üzerine devirilecek.dün akşam onunda yerini değiştirdik.şimdi kendini parçalasada yapaamaz.demek istediğim bişekilde çocuğa göre ayarlama yapıyoruz.
mutfak ta daha önceleri dağıtmasına müsade ediyordum ,bir nevi iyi oluyordu,o onlarla oyalanırken ben yemeğimi yağpıyordım vs..ama baktım ki kendini iyice aştı,işi abarttı,dediğim gibi dolapları kiitlemekte bldum son çareyi.sadece 1-2 çekmeceyi ona ayırdım onlarda çok dolu değil.dağıtsın dursun onları.onları toplamak kolay.

mutfak çöpüne dadanmıştı bi ara,açıp,yerlere atıyordu herşeyi,onuda balkona taşıdım.böyle işte canım..

bu arada starda bi yrışma var,ne adı aklımda,ne de sunucusu.aşkı memnu bihterin kocası sunuyor desem.selçuk yöntem miydi ismi !:)) ona bayılıyor benimki.tavsiye ederim.seninkide yarışma izliyormuş madem,onu sever büyük ihtimalle..))

onun dışında,reklam delisi.ve buaralar nasıl olduysa sevdiği bi kaç çizgi filim var artık.elimden geldiğince açmamya çalışıyorum desemde tv genelde açık:(((

Günaydın günışıgımmm;öncelikle teşekkürler,ben daha önceleride birkaç konuya dahil oldum ama aralarına almıyorlar pek,neyse aynı benim oğlumu anlattım bukadar olur yani herşey bukadarmı uyar :) çekmece kilitlerini bende aldım ama benim sıpa onlarında nasıl açıldığını öğrenmiş durumda yada okadar güçlü ki çekip kırıyor.Stardaki yarışmaya gelince onun müptelası zaten.Umarım dediğin gibi olur bir iki ay sonra düzelirler yoksa ben çıldıracağım çalışan bir anne olarak topla topla nereye kadar.

slm kızlar..
biz doktordan geldik..

amaaaaa
bebeğimin cinsiyetini öğrenemedikk:((((
göztermediii!:((((doktorum aslında çok iyi anlıyor,güveniyorum umut 11+4 te ikili testte öğrenmiştik.ama bu minik göstermedi şeyini!
15+3 günlüğüz.

1 ay sonraya kaldı..:((
ben merak edip 15 gün sonrada gidebilirim belki.

omunn dışında gemnl durum iyi,bi sorun yok çok şükür..
sağlığı iyi olsunda varsın 1 ay sonra öğrenelim.ama insan çok heyecan yapıyor yaa..
böyle benim gibi geç öğrenen varmıydı aranızda?

Aaa ikinci bebişmi? ne güzel rabbim hayırlısını versin sağlıkla sıhatla gelir inşallah...Benim oğlumda 3 boyutluda gösterdi 24 haftalık falandı ondan önce görememiştik 9 ay hiç göstermeyen var inşallah 15 gün sonra gösterir minnoş ...

slm kızlar..
biz doktordan geldik..

amaaaaa
bebeğimin cinsiyetini öğrenemedikk:((((
göztermediii!:((((doktorum aslında çok iyi anlıyor,güveniyorum umut 11+4 te ikili testte öğrenmiştik.ama bu minik göstermedi şeyini!
15+3 günlüğüz.

1 ay sonraya kaldı..:((
ben merak edip 15 gün sonrada gidebilirim belki.

omunn dışında gemnl durum iyi,bi sorun yok çok şükür..
sağlığı iyi olsunda varsın 1 ay sonra öğrenelim.ama insan çok heyecan yapıyor yaa..
böyle benim gibi geç öğrenen varmıydı aranızda?
Günaydınlarrr, bebeğinin sağlıklı olmasına sevindim, cinsiyetini de bir sonrakine öğrenirsiniz artık. Kız olabilir mi acaba ::1: Erkeklerde daha kolay görünmesi, kızlar daha zor gösteriyor

Son düzenleme:
canım bizde hep dışardayız özellikle oğluş parkı çok seviyor kaydırak delisi :)) salıncağı ilk sevmezdi şimdi ondan da keyif alıyor.Ama dışardayken elimizi tutmak istemiyor:) beyefendi kendi gitmek istiyor:) Son günlerde çok hareketlendiler sanki bana zayıfladı gibi geliyor aranızda tartıya giden varmı bu aylarda ne kadar oluyorlar?

slm
Emir hira da bu hafta boya gitti göbeği vardı,pantolonları biraz göbekten dar geliyordu bu hafta aynı pantolan bol geldi,bu arada oğluşum 12 kilo bence artık kilo almamaya boya gitmeye başladılarr sanırım..

slm
Emir hira da bu hafta boya gitti göbeği vardı,pantolonları biraz göbekten dar geliyordu bu hafta aynı pantolan bol geldi,bu arada oğluşum 12 kilo bence artık kilo almamaya boya gitmeye başladılarr sanırım..

selam dönem dönem kuzuların gelişimi değişiyor..bir dönem kilo fazla
bir dönem de boy daha fazla artıyor..sağlıklı olsunlar keyifleri yerinde olsun kuzucukların
emir hira hangi gün doğumlu merak ettim kova mı balık mı acaba diye:1:
sakın aklına beni aralarına almıyor diye gelmesin..inan burda öyle birşey yok..saolsun herkes mümkün olduğunca cevap verir..
diğer taraftan biraz da burası içimizi dökme yeri,yazarız rahatlarız illa cevap gelsin diye beklemeyiz..
son zamanlarda foruma daha az giriyoruz sıpacıklar hareketlendi,havalar ısındı derken buraya vakit kalmıyor
ama yine de kendi adıma söyleyim aklım burda kalıyor kim ne yaptı ne etti diye:1:

günışığım bizim yağmurun cinsiyetini öğrenmemiz çok komik olmuştu
ben ilk önce başka bir doktor gidiyordum 16. haftadayken doktorum erkek dedi ,
eşim ve ailesinin gönlü kızdan yanaydı
onlar 3 erkek kardeş bir de erkek torun var kız olsun diye pek hevesliler..
ama olsun sağlıkla kurtulun önemli olan o falan dediler :)
sonra benim doktorum tam gün yasasına takıldı muayenehanesini kapattı müfettişliğe devam etti
ben de özel bir hastaneye gitme karar verdi
22. haftada kontrole gittim..bayan bir doktordu arkadaşım tavsiye etmişti,ultrasonda inceledikten sonra
döndü bize kızımız gayet sağlıklı maşallah dedi...biz dumur,eşimle ben birbirimize bakıyoruz
nasıl yani kız mı emin misiniz falan ,evet işte şurası şu falan diye anlatıyor sanki biz anlarmışız gibi:1:
eşim havalara uçuyor kız diye ama biz çelişkiye düştük şimdi kesin kız mı erkek mi diye
ertesi gün 4 boyutlu da kız çıkınca tamam o zaman dedik:1:

ben de merak ediyorum senin kuzunun cinsiyetini, ama herşeyden önce sağlıkla kurtulun inşallah

slm

oy maşallah olabilir canım bizimki en son 11kg .tabi sağlıklı olsunlar ilk önce:)

selam kızlar

hugocum
mehmetin babasına yaptığı herşeyi kızım bana yapıyor inan yakamdan inmiyor,paçamdan ayrılmıyor..eşin gibi bende wc ye dahi gidemiyorum çıldırıyor..hep onunla ilgilenmemi hep kucağıma almamı istiyor..babasını istemiyor başka bişeyle oyalanmıyor varsa yoksa ben..inan yemek dahi yapamıyorum bu huyu yüzünden

benim kızımda çok bekletti bizi:))

Günaydın günışıgımmm;öncelikle teşekkürler,ben daha önceleride birkaç konuya dahil oldum ama aralarına almıyorlar pek,neyse aynı benim oğlumu anlattım bukadar olur yani herşey bukadarmı uyar :) çekmece kilitlerini bende aldım ama benim sıpa onlarında nasıl açıldığını öğrenmiş durumda yada okadar güçlü ki çekip kırıyor.Stardaki yarışmaya gelince onun müptelası zaten.Umarım dediğin gibi olur bir iki ay sonra düzelirler yoksa ben çıldıracağım çalışan bir anne olarak topla topla nereye kadar.

Aaa ikinci bebişmi? ne güzel rabbim hayırlısını versin sağlıkla sıhatla gelir inşallah...Benim oğlumda 3 boyutluda gösterdi 24 haftalık falandı ondan önce görememiştik 9 ay hiç göstermeyen var inşallah 15 gün sonra gösterir minnoş ...

Günaydınlarrr, bebeğinin sağlıklı olmasına sevindim, cinsiyetini de bir sonrakine öğrenirsiniz artık. Kız olabilir mi acaba ::1: Erkeklerde daha kolay görünmesi, kızlar daha zor gösteriyor

bir dönem de boy daha fazla artıyor..sağlıklı olsunlar keyifleri yerinde olsun kuzucukların
sakın aklına beni aralarına almıyor diye gelmesin..inan burda öyle birşey yok..saolsun herkes mümkün olduğunca cevap verir..
diğer taraftan biraz da burası içimizi dökme yeri,yazarız rahatlarız illa cevap gelsin diye beklemeyiz..
son zamanlarda foruma daha az giriyoruz sıpacıklar hareketlendi,havalar ısındı derken buraya vakit kalmıyor
ama yine de kendi adıma söyleyim aklım burda kalıyor kim ne yaptı ne etti diye:1:

günışığım bizim yağmurun cinsiyetini öğrenmemiz çok komik olmuştu
ben ilk önce başka bir doktor gidiyordum 16. haftadayken doktorum erkek dedi ,
eşim ve ailesinin gönlü kızdan yanaydı
onlar 3 erkek kardeş bir de erkek torun var kız olsun diye pek hevesliler..
ama olsun sağlıkla kurtulun önemli olan o falan dediler :)
sonra benim doktorum tam gün yasasına takıldı muayenehanesini kapattı müfettişliğe devam etti
ben de özel bir hastaneye gitme karar verdi
22. haftada kontrole gittim..bayan bir doktordu arkadaşım tavsiye etmişti,ultrasonda inceledikten sonra
döndü bize kızımız gayet sağlıklı maşallah dedi...biz dumur,eşimle ben birbirimize bakıyoruz
nasıl yani kız mı emin misiniz falan ,evet işte şurası şu falan diye anlatıyor sanki biz anlarmışız gibi:1:
eşim havalara uçuyor kız diye ama biz çelişkiye düştük şimdi kesin kız mı erkek mi diye
ertesi gün 4 boyutlu da kız çıkınca tamam o zaman dedik:1:

ben de merak ediyorum senin kuzunun cinsiyetini, ama herşeyden önce sağlıkla kurtulun inşallah

ya ben az önce tüm bu alıntılara cevap yazmıştım..herkese sırayla,uzun uzun hemde..
ama tam gönder e bastım,internet gitti,ve kk geçici olarak hizmet dışı dedi sonra.ve yazdıklarım silindi..inşlallah bişey olmamıştır dedim ama silinmişş:(((((8:47::47::47::47::47::47::47:
ya ağlıcam şimdi..tamds umut uyuyordu,oturup yazmıştım yavaş yavsş..ama şuan uyanır o..yarım kalır..
ne olur kusura bakamayın...
ağlıcam şimdii!!!!!:(((((8:14::14::14::14::14::14:

Son düzenleme:
ya ben az önce tüm bu alıntılara cevap yazmıştım..herkese sırayla,uzun uzun hemde..
ama tam gönder e bastım,internet gitti,ve kk geçici olarak hizmet dışı dedi sonra.ve yazdıklarım silindi..inşlallah bişey olmamıştır dedim ama silinmişş:(((((8:47::47::47::47::47::47::47:
ya ağlıcam şimdi..tamds umut uyuyordu,oturup yazmıştım yavaş yavsş..ama şuan uyanır o..yarım kalır..

ahh kıyamam ya sen canını sıkma günışığımmm biz cevabımız almış kadar olduk :)
internet bende de sıkıntı girmeye çalışmak ayrı bir dert yazmaya çalışmak ayrı bir dert

bu aralar yağmuru giydirmek ayrı bir sorun..bırakın cıbıl cıbıl gezeyim diyor..üstü çıkartıyorum değiştireyim diye bir bakıyorum cadı hızla koşmaya başlıyor:1: evde dört dönüyoruz..çıplaklık hoşuna gidiyor..kendi bacağını elliyor benim bacağımı elliyor..hele çoraplarını çıkartınca ayaklarıyla oynamak o kadar çok hoşuna gidiyor ki..yazın mümkünü yok bu kız birşey giymiyecek anlaşılan:1:

bu aralar yağmuru giydirmek ayrı bir sorun..bırakın cıbıl cıbıl gezeyim diyor..üstü çıkartıyorum değiştireyim diye bir bakıyorum cadı hızla koşmaya başlıyor:1: evde dört dönüyoruz..çıplaklık hoşuna gidiyor..kendi bacağını elliyor benim bacağımı elliyor..hele çoraplarını çıkartınca ayaklarıyla oynamak o kadar çok hoşuna gidiyor ki..yazın mümkünü yok bu kız birşey giymiyecek anlaşılan:1:

Slm;
İlginize teşekkürler.Benimde ilk bebeğim olduğu için burdaki yazılanları okuyorum ve hem tecrübe ediniyorum hemde kendi bildiklerimi ve merak ettiklerimi yazma fırsatı buluyorum güzel bir paylaşım sitesi.Oğluma gelince emir hira 28/02/2012 doğumlu balık burcu...

Ağlama ağlama biz cevabımızı aldık sen umudunla ilgilen herşeyden önce kuzularımız gelir...:))

Aynı şekilde Ayaz da öyle.Üzerini değiştirmek istediğimde hemen dönüp kaçıyor,yakalıyıp getiriyorum yine aynı.
Banyodan sonra özellikle o kadar yoruluyorum ki onu giydirmeye çalışırken.
Dün bi de altını değiştirirken deli etti beni ,sürekli poposunu kaldırıp dönüyor,ayağa kalkıyor.Bıraktım biraz kaldı öyle çıplak ayaklarıyla bi parkelere basıyo bi halıya oyun yaptı çok hoşuna gitti.Zar zor bezledim yani :)
Bu ara yerde ne bulsa ağzına götürüyor bidaha da katiyen açmıyo ağzını almayalım diye :)

Not: Hala dişimiz yok :1::1::1:

sanırım çilek ömer'e alerji yaptı. daha önce de çilek yedirmiştim ama birer tane. geçen akşam 3-4 tane yedi. sonra kabartı çıktı. ama su çiçeği mi, alerji mi anlamadım. kızım 10 gün önce su çiçeği olmuştu çünkü. sulu sulu uçları kabarcıkların.

ben size yazarken ömer de benim eski cep telefonumu almış, hem dolanıyor, hem de güya telefonla konuşuyor :1:

ahh kıyamam ya sen canını sıkma günışığımmm biz cevabımız almış kadar olduk :)
internet bende de sıkıntı girmeye çalışmak ayrı bir dert yazmaya çalışmak ayrı bir dert

ah sağuln canım benim..umut uyanmıştı,ama belli hala uykusu vardı,yine daldı..çok sürmez bu defa uyanır birazdan..
buarada sizin cinsiyet öğrenme işi gerçekten komik olmuş..insan ikilemde kalır yaa..önce erkek,sonra kız..:))

annesi önümüz yaz,havalarda ısınıca dışarılarda hep cıbıl cıbıl gezecekler..negüzel..herbiyerlerini keşfetsinler bakalım.umutta ayak parmağı takıntııs var.ayaklarımızı çorapsız görünce hemen yapışıyor.kendi ayak parmakları dahil.cumartesi günü avm ye gitmiştik.oradaki cansız mankenin bile ayaklarını nerden gördüyse,gidip ayak parmaklarına yapıştı hemen:))

Slm;
İlginize teşekkürler.Benimde ilk bebeğim olduğu için burdaki yazılanları okuyorum ve hem tecrübe ediniyorum hemde kendi bildiklerimi ve merak ettiklerimi yazma fırsatı buluyorum güzel bir paylaşım sitesi.Oğluma gelince emir hira 28/02/2012 doğumlu balık burcu...

canım öyle düşüncelerin olmasın,araya alınmamak gibi vs..şubat annelri olarak burda ,aramzızda bulunmanı
isteriz..fırsat buldukça yaz.içini dök..bu aralar herkesin çok vakti olmuyor,afacanlar rahat bırakmıyor,bazen girdiğimiz halde yazamadan çıkabiliyoruz..

bu arada ikinci bebiş geliyor canım.plansız ve zamansız bi hamilelik..
Aynı şekilde Ayaz da öyle.Üzerini değiştirmek istediğimde hemen dönüp kaçıyor,yakalıyıp getiriyorum yine aynı.
Banyodan sonra özellikle o kadar yoruluyorum ki onu giydirmeye çalışırken.
Dün bi de altını değiştirirken deli etti beni ,sürekli poposunu kaldırıp dönüyor,ayağa kalkıyor.Bıraktım biraz kaldı öyle çıplak ayaklarıyla bi parkelere basıyo bi halıya oyun yaptı çok hoşuna gitti.Zar zor bezledim yani :)
Bu ara yerde ne bulsa ağzına götürüyor bidaha da katiyen açmıyo ağzını almayalım diye :)

Not: Hala dişimiz yok :1::1::1:

umut da biara altını hiç bağlatmazdı.sanırsam artık altını açmam,temizlemem hoşuna gidiyorki,altı değişirken duruyor.tabi tv karşısında,ve elinde oyalıyıcı bişeyle.ama eskiden senin oğlan gibi,kaçardı hep.bazen belli mi müddet odada öyle dolaşırdı.o bezi hep yamuk bağlardım aceleden..hatta bi kaç kez yere çiş bile yapmıştı..aman sende fazla dolaştırma,bi kaza çıkmasın:))

kızlar cuma günü doktora gittiğimzde bi aara bankaya girmiştik.banka okadar kalabalık,sıkıcı,kasvetli,ve bunaltıcıydıki..umutun da arabasını almamıştık,o kalabalıkta deli baş gibi insanların arasında peşinden koşturuyordu beni.elini vermiyorki tutayım.eşime dedim git arabasını arabadan al,ben duramıcam burda,dışarıda gezdireyim dedim.ter içinde kalacak çocuk koşuşturmacadan.eşim çıktı,o sırada umut yine dolanma halinde bi orda bi burda.takım elbiseli bi adam,genç ..telde konuşuyor,sıra bekliyor.umut git iki eliyle adamın bacak arasına yapış.allahtan tam o malum bölgeye gelmedi.ben kesin kıpkırmızı olmuşumdur.adam da bi iirkildi birden,neye uğradığını şaşırdı.ben ne diyeceğimi şaırdım.kusura bakmayın bile diyemedim..))hiç bişey yokmuş gibi umutu aldım ordan.ayy çok kötü bi durumdu.
öyle bi maceramız oldu ..

sanırım çilek ömer'e alerji yaptı. daha önce de çilek yedirmiştim ama birer tane. geçen akşam 3-4 tane yedi. sonra kabartı çıktı. ama su çiçeği mi, alerji mi anlamadım. kızım 10 gün önce su çiçeği olmuştu çünkü. sulu sulu uçları kabarcıkların.

ben size yazarken ömer de benim eski cep telefonumu almış, hem dolanıyor, hem de güya telefonla konuşuyor :1:

geçmiş olsun cat.belli bi süre verme bakıyım çilekten mi değilmi analaşılır..bende çilek verirken çok tereddüt etmiştim..yapmadı bizde. .su çiçeği aşısı vuruldunuz dimi?

Back