- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #79.941
Kendi kendine uyutma olayı benim gözümde büyüyor, nasıl alıştıracağım bilemiyorum. İkisinin de park yatakları sallanan şekilde ve öyle uyumaya alıştılar. Nasıl düzelecek acaba, sallamadan nasıl uyuyacaklar ??merhaba. geçen hafta oğlumu doktora götürdük, geceleri uyku problemi olduğunu, saat başı uyandığını söyledim. emziriyor musun dedi? emzirmiyorum dedim. o zaman gündüz fazla uyutmayın dedi. kendi kendine uymayı öğretin, ayakta da sallamayın dedi. perş, cuma, cmt ve pazar günü denedim sonuç gayet iyi. yere battaniye ve her zaman uyduğu yastığını koydum, artık bakıyor ayakta sallayan yok, döne döne uyuyor kendisi
bence denemelisin. gerçi benim kayınvalidem hafta içi alperenle başedemeği için epeyce saalıyor ayağında ama ne yapalım, 3 günlük beylikte beyliktir.
canım hayırlı uğurlu olsun yeni bebişin :)))) çok zor olucak senin için ama büyüyünce güzel olur :)))benim olan hamileliğimi sormuşsun:
mide bulantılarım var çok,istifra 1 kez ettim sadece.canım hiç bişey çekmiyor,yemek görmiyim yeter.
çizi,haşlanmış patates ve tosta hayır diyemiyorum birtek.ne ekşi çekiyor ,ne tuzlu.tatlıdan iğreniyorum.umuttada aynı belirtiler vardı.zaten rüyamda iki kez erkek gördüm.çin takvimide erkek gösteriyor.herkesin içine doğan erkek.umuta erkek bi kardeş gelicek sanırım.abi olacak yavrum.daha kendinden haberi yok!:))
günaydınnn
İyi haftalarr herkese
Pazartesileri hiç sevmiyorumm,oğlumla vakit geçirmeye alışıyorum haftasonu,ptesi bırakıp gelmek çok zor oluyo
Kendi kendine uyutma olayı benim gözümde büyüyor, nasıl alıştıracağım bilemiyorum. İkisinin de park yatakları sallanan şekilde ve öyle uyumaya alıştılar. Nasıl düzelecek acaba, sallamadan nasıl uyuyacaklar ??
O yorgunluktan sonra tekrar uyanıp herşeyi yeni baştan yapma riskini ben de göze alamam doğrusu. Yorgun ve uykusuz olunca çocuğa karşı da sabırsız oluyorsun. Zamana bırakacağım sanırım bu işi, onların kontrolüneBen de çok istiyorum kendisi uyusun ama denemedim hiç, daha doğrusu cesaret edemedim. Akşam zaten benim de çok uykum gelmiş oluyor, o uyuyunca ben de yatıyorum hemen. Hafif mayışınca koyun kendisi uyusun diyorlar ama yatağına koyduktan sonra uyumazsa da uykusunun açılma ve yeniden oyun oynamayı istemesi riskini göze alamadım :18:
O yorgunluktan sonra tekrar uyanıp herşeyi yeni baştan yapma riskini ben de göze alamam doğrusu. Yorgun ve uykusuz olunca çocuğa karşı da sabırsız oluyorsun. Zamana bırakacağım sanırım bu işi, onların kontrolüne
görmedim mesajını canım
o çocuk sütlerinde değişik şeyler var sanırım bence olmaz ama yinede bilemicem
netten baktınmı hiç
normal sütten yapsan
merhaba. geçen hafta oğlumu doktora götürdük, geceleri uyku problemi olduğunu, saat başı uyandığını söyledim. emziriyor musun dedi? emzirmiyorum dedim. o zaman gündüz fazla uyutmayın dedi. kendi kendine uymayı öğretin, ayakta da sallamayın dedi. perş, cuma, cmt ve pazar günü denedim sonuç gayet iyi. yere battaniye ve her zaman uyduğu yastığını koydum, artık bakıyor ayakta sallayan yok, döne döne uyuyor kendisi
bence denemelisin. gerçi benim kayınvalidem hafta içi alperenle başedemeği için epeyce saalıyor ayağında ama ne yapalım, 3 günlük beylikte beyliktir.
slm kızlar..
umutum hasta olduğundan bahsetmiştim,dünden beri daha iyi,ateşlenmeside yok çok şükür geceden beri.ben çok keyifsizim.onu böyle hasta görmek zor.( arada bir girip baktım ama yazamadım.
çarşamba su çiçeği aşımız vardı,omuda 1 hafta erteledik.ama daha iyi olursa pazartesi yaptırıcam.
hiç bişe yemiyor.meyveli yoğurt yaptım az önce 2 kaşık anca yedi.tüm gün de yediğği anne sütü.tam da artık kesicem derken,bişey yememesi içim rahat etmiyor birde memede vermezsem iyice aç kalacak.(
fitil veriyorum fitilin etkisi kendini gösterince rahatlayıp muzurluklarına devam ediyor.etkisini kaybedince mızmızlanamaya başlıyor.
yinede eski neşesi yok.baygın baygın bakıyor kuzum.
kızlar bişey sorucam:
hiç ciğer verdinizmi bebeklerinize?
yürümeye başlayan bebişler desteksiz ayağa kalkmayada başladılarmı?nezaman başladılar?yürümeden öncemi?yürümeye başladıktan kısa süre sonramı?
geçmiş olsun umutçuğa
iştahlı bebekler hasta olup iştahsızlaşınca çok tuhaf oluyor değilmi
bizimki yürümeden ömce desteksiz kalkıp dikiliyordu sonra yürüdü
şimdi yürüyor emeklemeyi unuttu sayılır çok nadir emekliyor hızlanması gerekirse emekleyerek hızlı hızlı gidiyoronun dışında yürüyor
ama bizimki çok temkinlidir çok dikkatli yürüyor hiç düşmedi düşmekten çok korkuyor azcık düşecek gibi olsa dakikalarca korkudan ağlarr
şimdi yürüyor ama bazen koltuktan filan destek alıp kalktığıda oluyo
hatta benim bile oluyor bende bazen koltuktan yerden destek alıp kalkıp öyle yürüyorum
mehmet sabit duramadığı için sürekli hareket ediyor uykusu gelincede öyle
uyuyabilmesi için durması lazım onuda yapamadığı için ağlıyor
bende yastığa koyup sallıyorum ama dizlerimde değil
yatağa yastığı koyuyorum üzerinede memoyu yastığı hızlı hızlı sallıyorum
hızlı hızlı salladığım için kıpırdamıyor uykusu çabuk geliyor
yavaş sallarsam hemen kalkıyor kıpırdıyor duramıyor
bazen gece uyanıyor sesine bende uyanıyorum ama hemen cevap vermiyorum artık gece beslenmiyor
emzik filan veriyorum
kalkıyor epey zaman zıplıyor zıplıyor sallanıyor bişeyler yapıyor kendince enerjsini boşaltıncada uyuyakalıyor ama duramadığı zamanda oluyor veya korkuyor o zaman böyle sallıyorum uyutuyorum
slm kızlar..
umutum hasta olduğundan bahsetmiştim,dünden beri daha iyi,ateşlenmeside yok çok şükür geceden beri.ben çok keyifsizim.onu böyle hasta görmek zor.( arada bir girip baktım ama yazamadım.
çarşamba su çiçeği aşımız vardı,omuda 1 hafta erteledik.ama daha iyi olursa pazartesi yaptırıcam.
hiç bişe yemiyor.meyveli yoğurt yaptım az önce 2 kaşık anca yedi.tüm gün de yediğği anne sütü.tam da artık kesicem derken,bişey yememesi içim rahat etmiyor birde memede vermezsem iyice aç kalacak.(
fitil veriyorum fitilin etkisi kendini gösterince rahatlayıp muzurluklarına devam ediyor.etkisini kaybedince mızmızlanamaya başlıyor.
kızlar bişey sorucam:
yürümeye başlayan bebişler desteksiz ayağa kalkmayada başladılarmı?nezaman başladılar?yürümeden öncemi?yürümeye başladıktan kısa süre sonramı?
Sorma, ben de o sendromu yaşıyorum, gecenin ikisi oğlan kucağımda, elini omzuma atmış uyuyor, öyle güzel ki, seyrediyorum ben de, kucağımda uyusun diyorum böyle, aaaa o da ne, benim diğer oğlan sızlanmaya başlıyor, hoopp hemen kucağımdan atıyorum yatağına, diğerini alıyorumBir de çalışan anne sendromu var tabii, aman azıcık daha yanımda dursun, bana dokunsun, kokumu duysun diye düşünüyorum ve kucağımda uyutuyorum, hatta uyuduktan sonra da yatağına bırakana kadar bir süre daha yüzünü filan seyrediyorum. Dediğin gibi zamanla çözülecektir, ben şikayetçi değilim şimdilik
Geçmiş olsun kuzucuğuna. Ben ciğer vermeyi denedim, ama tabii ki bayılarak yemedi. 2-3 kez haşlayıp çorbalara filan karıştırıp iyice ezdim, zorla yedi. 1 kez de arnavut ciğeri gibi yaptı annem, tabii ki onu da yemedi1 kere de beyin denedim, beyini ööle görmeye bile tahammül edemedim bırak pişirmeyi Yine annem pişirdi tabii ki, zarı filan soyulurmuş, benim ellemem mümkün değil ööle şeylere, onu da zorla yedirdik ama bunların hazırlama olayları da zor, ee kuzucuk da bayılmayınca yemeye üstüne düşmedim
Çok geçmiş olsun Umut'a. Çocuklar hasta olunca ne keyif kalıyor, ne moral. Senin bir de hamileliğin var, çok dikkat etmen lazım kendine. Hastalık döneminde iştahsız olması çok normal, eski haline dönecek, böyle düşün ve moralini bozma. Her hastalıktan sonra karakterleri de değişir derler, yeni şeylere de hazırlıklı olmak lazım.slm kızlar..
kızlar bişey sorucam:
Canı kıymetli oğluşunun :)geçmiş olsun umutçuğa
iştahlı bebekler hasta olup iştahsızlaşınca çok tuhaf oluyor değilmi
bizimki yürümeden ömce desteksiz kalkıp dikiliyordu sonra yürüdü
şimdi yürüyor emeklemeyi unuttu sayılır çok nadir emekliyor hızlanması gerekirse emekleyerek hızlı hızlı gidiyoronun dışında yürüyor
ama bizimki çok temkinlidir çok dikkatli yürüyor hiç düşmedi düşmekten çok korkuyor azcık düşecek gibi olsa dakikalarca korkudan ağlarr
şimdi yürüyor ama bazen koltuktan filan destek alıp kalktığıda oluyo
hatta benim bile oluyor bende bazen koltuktan yerden destek alıp kalkıp öyle yürüyorum
Aaaa hamileyken neden ciğer yenmezmiş?? Ben ikizlerime hamileyken mutlaka 15 günde ayda bir ciğer yemeye çalışırdım, doktor tavsiyesi.ya off ayneen..ciğer miş beyinmi onları ellemek zor oluyor.kaygan kaygan,ııyyy..bizimkinde biraz kansızlık çıktıya ciğer kan yaparmış diye duydum.bugüne kadar hiç vermemiştim.hatta cumartesi aldık,ama eşim sağolsun kuş başı doğratmayı bile akıl edememiş.gözüm kapalı ben doğradım ,zarı falan da var.çok az pişirdim bugün,tarhana çorbasına kattım ama kokusunu duyduğu an kafasını çevirdi.dilini bile sürmed,tatmadı(
arnavut ciğerini ben çok severim,ama hamileyken ciğer yenmezmiş,onuda dün öğrendim.(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?