2012 Şubat Anneleri

Aaaa hamileyken neden ciğer yenmezmiş?? Ben ikizlerime hamileyken mutlaka 15 günde ayda bir ciğer yemeye çalışırdım, doktor tavsiyesi.

bende umuta hamileyken yemediğimi hatırlamıyorum.çok olmasada yedim arada.dün tv de ilk nefes diye bi programa rast geldim,ordakii doktor hamilelerin yemesi,yememsi gereken şetlerden bahsediyordu.ciğeride saydı.çok yüksek a vitamini içerdiğiğnden zaralı olabiliyormuş diye.hergün yeni bişey öğreniyoruz işte!

benim bu hamileliğim allaha emanet gidiyor zaten canım.umutta neç ok dikkat ederdim herşeyime.bunda öylemi!tam tersi neredeyse.bazaen diyorum ki bukadar yoğunlukta bünyem bu hamileliği kaldıramayacak gibi geliyor.
iki.zler ama nekadar farklı olabiliyor dimi huyları,gelişimleri vs..ne tatlılardır.seninkilerden biri tersten gidiyor:))
yürümüyor olanda yakında yürür bence kardeşinden göre göre..

geçmiş olsun kuzucuğuna.Ciğeri bende duymuştum tavuk ciğeri özellikle daha iyimiş ama hiç vermedim.15 günde sanırım iyimiş.Bizimki çömelip kallıyor kendi yada popoyu hava kaldırıp ama benim daha 20 gündür yürümeye başladı hızlı ilerlerdi oğluş.

Benim oğlumda memede uyuyor. Kendi kendine uyumasını ya da en azından gece hiç uyanmadan uyumasını çok istiyorum. Sırf bu nedenlerden dolayı 15 aylık olmasını bekliyorum memeden keseceğim.

boşuna endişe ediyorsun temkinli davranıyor olabilir
mehmet öyle mesela herzaman öyleydi
yeni bişey görsün hemen atlamaz ellemez epey döner etrafında elleyexek gibi olur geri çekilir az dokunur geri çekilir filan epey inceler emin olduktan sonra tamamen dokunur eller
yürürkende öyle oldu aslında 11 aylıkken adıımlama başladı ama o kadar temkinli ve düşmemek için uğraşıyorduki tamamen yürümesi 1 ayını aldı diyebilirim
iki üç adım atıp hemen yavaşça yere otururdu
umutta bu yüzden yapabilir destekle düşmeden kalktığı için güveniyordur bence
kilosu çok değildi yanlış hatırlamıyosam

Ay bu çocuk beni öldürecekKalkıp zıplama nedir yaa Çok alem bir çocuk, çok eğlenceli!

enerjisibni boşaltıyor napsın
gündüzde yere minder koyuyorum onunla güreşiyor yuvarlanıyor filan
ama bu aşıdan sonra dişte çıkarttı eskisi gibi hareketli değil azda olsa fark var eskiden daha çok kuduruktu

pancar yedirsene kan yapar
pekmezde içir
bizimki üzüm pekmezini pek sevmedi ama keçiboynuzu pekmezine bayılıyor

Teşekkür ederim. Doktorların her söylediğine teslim olmak gibi bir huyum yoktu aslında ama bebeğime o kadar düşkünüm ki ödüm kopuyor. Bende doktor fobisi vardır hatta, hiç gitmem desem yeridir.
3 aylık kuzunun kolonoskopi olduğunu düşünemiyorum ya kıyamam. Ata da o dönemler bir hafta kakasını yapmıyordu ama normaldir deyince üstelememiştim.
Sanırım netten okuyup kendimizi doldurmak ilk yanlışımız, doktorların her ihtimali düşünerek söyledikleri olasılıklara müdahale etmek de ikinci yanlışımız.

günaydın kızlar
dün akşam günlük süt aldım, yoğurt mayaladım,sabah baktım gayet güzel tutmuştu
birde kefir mayaladım ama sanki olmayacak gibi geliyo açıp bakmadımda gerçi ama bilmiyorum nasıl olacak

Günaydınlar,

Ayaz'ın kan tahlil sonuçları iyi çıkmış dün doktorunu aradık öğrendik,çok şükür.
Cuma günü kontrole gittiğimiz de de idrar tahlili yapılacak.
Dün ilk kez bi iki lokma kek yedi ,çok şaşırıyorum onu böyle normal şeyler yerken gördüğümde.
İnşallah düzelir artık yemesi

Canım çok sevindim tahlillerin iyi olmasına, yemeside zamanla düzelecek inşallah sen kendini üzme

Anneler güçlü olur, sağlıkla kucağına alacaksın mutlaka.
İkizlerim çok farklı, gelişimleri, karakterleri, iştahları, tipleri, kiloları, her şeyi. O yüzden söylenen hiç birşeye, söylenenlere aldırmıyorum, sen ne yaparsan yap herşey onlara göre şekilleniyor. Aşı için gittiğimizde hamşiremiz kilolu olan için daha az mama ver demişti, halbuki o zayıf olana göre daha az mama yiyip daha sık ve çok emiyordu. Ne zaman emzirmek istesem aç tok farketmez emiyordu, mama da veriyordum tabii takviye olarak. Neymiş mamadanmış, alakası yok. Herkesin doğru dediğini kabul etmem o yüzden. Ben yaşıyorum o çocuklarla, en doğrusu benim bildiğim

tam 1 aydır yavaş yavaş başladık, kendi kendine uyumayı öğrenecek dedi doktorumuz,eğer kendi kendine uyumayı öğrenirse gece uyandığında kendi kendine uykuya dalmayı da öğrenirmiş. helal olsun doktora, tam 1 haftadır, gece 1 defa çok acıkırsa uyanıyor, hatta 1 ay sürebilir sabırlı ol sakın pes etme dedi, meşakatli bir süreç oldu. önce devam sütünü hazırlıyorum, yere rengarenk en sevdiği yorganını seriyorum yastığını da koyuyorum, ilk zamanlar bende yanına uzandım birbirimizi okşaya okşaya uyuduk, tabi en az 1 saat sürüyor bu süreç. ilk zamanlar döne döne tüm odayı geziyordu, gidip kaldırıyorum tekrar yastığına yatırıyorm,belim kopuyordu acıdan. ve iyice uykusu gelmeden asla öğretemezsin. dün akşam ben pepe ve aramızda oğlum, uyudu kendisi. saçlarımı okşadı 15 dk filan, sonra sütünü bitirdi, emziğini emerek uyudu tabi 1 saat sürdü

daha önce söyledim mi bilmiyorum dil öğretmeniyim ben, fakülte de eğitim bilimleri dersinde bir davranışı alışkanlık haline getirme süreçlerini epeyce detaylı araştırmıştım. birde pekiştireçler vardır, mesela çocuğunuzda istemediğiniz bir davranış var, onu değiştirmek için yasak koydunuz çocuk bu davranışı daha şiddetli bir şekilde yapar ve sen vazgeçersin pas ettirir seni ama vazgeçmez devam edersen bir süre sonra olumsuz davranış söner,biter. işte bunları düşünerek uyku eğitimine başladım

bu arada ben yokken gün içerisinde babaannesi nasıl uyutuyor bilmiyorum, kadının işine karışmak istemiyorum, bunca ay oğluma baktığı süreçte kalbini hiç kırmadım, o da aynı şekilde, hatalar yaptı elbette ama kendisi kendi yaptığı hatadan ders çıkarttı, içim içimi yedi sustum, eleştirmedim, şöyle yap böyle yapma demedim, çünkü çooook uzun bir yol ve birbirimize sinir olsaydık hayat çekilmez olurdu.

benimolan star'ı aç, melek'in reklamında gördüm, temizlikle ilgili olacakmış program, aklıma sen geldin :)

kesinlikle katılıyorum arkadaşım, bende her söylenene kulak asmam ama kafama yatanı mutlaka denerim. ve her anne bebeğini en iyi tanıyan kişidir. mesela bu uyku konusunda söylediği şey kafama yattı çünkü bende aynı şeyleri okumuştum.

ama sadece konuşmak için laf olsun diye yorum yapanlara sinir olurum.

olur canım neden olmasın
bende dün mayaladım bugün olmuştur
ben az az yapıyorum ziyan olmasın diye memoya kadar

sinemcim çok sevindim sizin adınıza, bende çok istiyorum oğlum kendi kendine uyusun, hatta nette uyku eğitimi ile ilgili yazılar okudum ama bi türlü başlayamadık malesef,
darısı başımıza diyelim

olur canım neden olmasın
bende dün mayaladım bugün olmuştur
ben az az yapıyorum ziyan olmasın diye memoya kadar

hugocum kefir mayasını aktardan aldık, cam kavanozdaydı ancak kapağı metalmiş sonradan farkettik acaba mayaya bişey olmuşmudur? bundan dolayı endişeliyim açıkçası
birde bir tane fındık büyüklüğünde maya çıktı kavanozdan ben onu sütü ılıtıp yaklaşık 600ml sütün içine koydumi karanlık olsun diyede üzerine siyah bir örtü öttüm mutfakta duruyor,
akşama bakayım olmamışsa yazarım yine

canım o metal değildir metal görünümlü kapaktır metal kapak koymazlar üzerinde zaten yazıyor
ilk yaptığın kefiri içme dök ilkkez yapıyorsunya ondan
bugün yine yap kefir
evet maya çok az oluyo dediğin gibi fındık kadar filan oluyo ama zamanla artıyor o kadar çoğalıyorki zamanla etrafına bile dağıtabiliyorsun

o zaman tutmazsa akşam bi daha mayalıyım, ben sevmem kefiri daha doğrusu hiç içmedim önyargılıyım, ama annem çok sever, faydasından dolayı yusuf'ada içirmek istiyorum, belki zamanla bende severim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…