2012 Şubat Anneleri

neyse benim sinirler tavan yaptı ya derdimi anlatacak bir yer arıyordum.

kusura bakmayın...

ben dün akşam kadayıflı muhallebi yapmıştım bebeklerim çok seviyor maşallah bol bol yiyorlar.

neyse benim sinirler tavan yaptı ya derdimi anlatacak bir yer arıyordum.

kusura bakmayın...

ben dün akşam kadayıflı muhallebi yapmıştım bebeklerim çok seviyor maşallah bol bol yiyorlar.

afiyet olsun dobişlere
bizimki bu ara çok iştahsız varsa yoksa süt mama

afiyet olsun dobişlere
bizimki bu ara çok iştahsız varsa yoksa süt mama

teşekkür ederiz teyzesi.

biz çok çeşit yiyoruz hepsini de tadıyorlar maşallah ama bazen yiyorlar bazen yemiyorlar bende artık önemsemiyorum .

mama olarak ise sabah öğleden sonra bir de akşam yatmadan önce veriyorum.gece maması pek yemiyorlar sulu olarak mamalarına karıştırıyorum

süt hiç denemedim kontrolümüz olcak haftaya o zaman danışacağım doktor a .burada devlet üretme çiftliği var süt alacağım kefirimi mayalayacağım ve kalanı yoğurt yapacağım tatlı yapacağım inş.

yaramazlık durumları sizde nasıl kızlar
b,zde hat safhada
kumandayı alıp çat çat yere vuruyor hayır deyince kızıp bağırıyor ağlıyor
bugün hiç ses çıkartmadım çok şaşırdı yere vurup vurup kumandayı dönüp birde bana bakıyor neden hayır demiyorum diye şaşırıyor
heryeri karıştırıyor
hele oturduğumuz oda harabe gibi darmadağınık

bizde de öyle hugocuk. geçen gün koca cam biberonu kırdı. yerde uslu uslu bakıyordu biberona. sonra yaramazlığı tutunca bir fırlattı elinden. kırıldı tabi.bugünlerde ilgisini çeken birşey gördüğünde "ooooo" diyor

Son düzenleme:

bizdede akşam huysuzlukları çekilmiyor nedensiz sebepsiz ağlamalar.. benim kızda kumanda manyağı ama kanal değiştirme peşinde çocuk kilidi var allahtan onu devreye sokuyoruz ama kanal değişmediği içinde çok kızıp kumandayı fırlatıyor bide kızınca insanın yüzüne saldırıp tırmalıyor kızıyorum ciddi ciddi oda bana daha çok kızıp kendini kucağımdan atmaya çalışıyor ağlamalar bağırmalar ayrı.. hırsını alamayıp daha çok tırmalamaya çalışıyor nerede abuk subuk şey nil orada işte her çocuk gibi..:)

turmalıyormu kedi kızz nerden öğrenirler bilmem bizimkide insan tekmeler
yerde altını alırken veya giydirirken tekmelerde tekmeler bacaklarını insanın boynuna dayar ittirirde ittirir

turmalıyormu kedi kızz nerden öğrenirler bilmem bizimkide insan tekmeler
yerde altını alırken veya giydirirken tekmelerde tekmeler bacaklarını insanın boynuna dayar ittirirde ittirir

benim kiz sakin sayilacak bi cocuktu ama gittikce fena birsey oluyor gozum korkmaya basladi kucucuk bebekti boyle aglamalari yoktu simdi aksamlari bi hiysuzlugu tutuyor ben kizinca takmiyor , bana vurunca babasi kiziyor , hemen dudagini bukup aglamaya basliyor, babasi sesini bile yukseltmemistir ona, ama babasi yapma diyip kaşini çatsa cok fazla tepki veriyor kiz iste.. tam babaci icerliyor herhalde:))

mehmette yapma hayır dedimmi anne ıhh derdi hala ısrar edince ağlardı
bugün yapma etmede işe yaramıyor gülüp gülüp yapıyor yapacağını hiç oralı bile değil
kaşla göz arası yapıyor yapacağını beni takip ediyor bişeylerle meşgulsem hemen başlıyor yapacaklarına

ömer bu akşam saçıma iki eliyle bir yapıştı, onu tutmasam, serbest bıraksam saçıma asılıp durur yani. ben de yapma ömer diye bağırdım, o da kızdı daha çok asıldı. anammm, başım ağrıdı resmen. ben de size bunu soracaktım. ömer hep saçlarımıza saldırıyor. kızım da ben de bu dertten çok muzdaribiz sizlerin bebelerinde de var mı bu durum?

bir de alışmış, çamaşır makinesinin deterjan gözünü çekince orada biraz deterjan yapışmış, çekiyor o gözü, öbür eliyle de deterjanı alıp, ağzına atıyor bunu görünce artık her çamaşır yıkamadan sonra siliyorum orayı. onun çamaşırlarını sıvı deterjanla yıkıyorum ama bizimkileri bu ara tozla yıkadığım için deterjan yapışmış.

mehmet saç yolmayı üç aylıktan beri yapıyor
o zamanlar küçüktü ama yaramaz herzaman yaramaz işte
ensemde saçlarım hala yoluk yoluktur kuaför bile noldu saçlarınız yandımı yarısı uzun yarısı kısa dedi
aama şimdi unuttu artık yolmuyor

İyi geceler kızlar

Yaramazlık konusunda,bizimki pek yaramaz sayılmaz ama eline ne geçerse halı olmayan yere götürüyor atıyor ses çıkartması hoşuna gidiyor,alıp alıp tekrar atıyor.Tabi kumandalar favorisi ama vermiyoruz alıyorum elinden biraz mızmızlanıyo sonra unutuyor :)
Mutfağa gelirse çekmeceleri dolap kapaklarını açıyor.Elini sıkıştırıcak diye korkuyorum.
Benim saçlarımla oynamaya bayılıyor.Tutuyor saçlarımı sallıyor neyseki çok uzun değil saçlarım :)

Oyuncaklara oynamayı çok seviyor,bırak uzun bi süre oynar hiç zararı olmaz sana.B
enim tek derdim iştahsızlığı işte.Vitamine başladık inşallah geçecek bu dönemde.
Bugün dışarı çıktık alışveriş merkezine gittik,atlı karıncaya bindirdik onu çok eğlendi.Arabasından indi yürüdü biraz.Uyudu kalktı biraz mama yedi.Baya kaldık dışarda dönüşte yine uyuya kaldı :)

Bızımkınde esyaları tasıma hastalıgı var butun esyaların yerını degısıyor fırın delısı ne bulursa dolduruyor ıcıne mınık penguenım:)

günaydınnn

İyi haftalarr herkese

Pazartesileri hiç sevmiyorumm,oğlumla vakit geçirmeye alışıyorum haftasonu,ptesi bırakıp gelmek çok zor oluyo

günaydın canım arkadaşım, beni sormuşsun bugün, nasıl mutlu oldum bir bilsen mozp biliyor musun oğlum iyi olduğunda onunla ilgili güzel şeyler duyduğumda dünyalar benim oluyor, içimi öyle bir sevinç kaplıyor ki, kendimi unutuyorum. bu aralar iyiyiz çok şükür, gece 2 defa kalkıyor hayretler içindeyim. inşallah hep böyle devam eder. cuma günü işten eve gittim, ve bu sabah işe geldim, düşün kapının önüne çıkmadım,oğlumla bol bol oyun oynadım, evi temizledim sürekli değişik birşeyler pişirdim, sürekli ayaktaydım anlayacağın, en son dün akşam 22:30 da çamaşırları astım ve 23 te yatağa uzandım, bu arada eşim tüm gün elinde kumanda tv izledi, adaletsiz dünya...

kendin için ne yaptın diye sorarsan cumartesi günü banyo yaptım, ve bu sabah yeniden duş alıp saçlarımı düzleştirdim, zaten dümdüz 5 dk sürüyor. işte böyle arkadaşım. yine aynı felsefem oğlum iyi olsun da gerisi boş...

çooooook geçmiş olsun arkadaşım. cuma günü sürekli birşeyler yazmaya çalıştım sana ama gönderdim mi hatırlayamıyorum iş yoğunluğundan. şimdi bloğunda gödüm süreci, daha önce de yazmıştım alperen ve ata birbirine çok benziyor diye, kuzum benim nasıl uyumuş masum masum. bende birşey çıkmayacağından emindim. alperen daha 3 aylıktı kakasını yapamıyor diye korkuttular beni ve oğluma kolonoskopi çektirdik, yavrum perişan oldu, makattan 1 lt sıvı verdiler, işlemden sonra onu çıkarttırmaya çalıştılar, 1 hafta uykusunda bile iç çekti yavrum. hatta annem çok kızmıştı, birşeyin bu kadar çok üstüne gidilmez,zorla hasta edeceksin sapasağlam çocuğu diye. sonra dr. kalp atışları yüksek gibi dedi(meğerse gaz varmış) doğru hastaneye kalp grafisi v. s. tüm iç organlarına bakıldı, tertemiz çıktı. bende senin gibiyim, oğlumla ilgili en ufak bir şüpheye yer yok beynimde

günaydınnn

İyi haftalarr herkese

Pazartesileri hiç sevmiyorumm,oğlumla vakit geçirmeye alışıyorum haftasonu,ptesi bırakıp gelmek çok zor oluyo

merhaba arkadaşım. aynı dertten müzdaribiz demek, dün akşam nasıl koklaya koklaya öptüm oğlumu, çünkü biliyorum her pazartesi sabahı aynı hüznü yaşıyorum. sabah melekler gibi uyuyordu

mehmet çok erken kalkıyor bu sabah 7 de kalktık şimdi uyudu
kesinlikle kahvaltı yapmıyor ne versem reddediyor bol bol mama ile süt içiyor
zorlamıyorum nasılsa ilerde kalhvaltı eder demekki şimdi istemiyor
bikaç gündür eski haline dönmeye başladı çok bunaltmıyor beni
devamlı ağlamıyor
hem aşının etkisi sanırırm geçti hemde aşı korkusu geçti
bugün hava çok güzel öğleden sonra arabasıyla gezdiririm
erkenden sabahın yedisinde yemekleri yaptım öğleden sonraya iş kalmasın gezdireyim diye
mehmet uyurken evde gezmek bile imkansız hemen uyanıveriyor

günaydın canım, bizde cumartesi günü bol bol oynadık oğlumla, alışverişe gittik, çok seviyo dışarı çıkmayı şaşkın bir mutlulukla etrafı seyrediyor birde cumartesi günü dikiş diktik annemle onuda müsait olunca yazarım.
dünde eşim birkaç saatliğine oğlumla oynadı onu uyuttu bende bu arada evi temizledim yemeklerimizi yaptım, sonra akşama teyzeme gittik, orada kuzenimin kızı var 2,5 yaşında yusuf kayra çok seviyo onunla oynamayı beraber güzelce oynadılar

günaydın canım haftasonu yusuf kayra'da 6 gibi kalktı 8den sonra zorla biraz daha uyuttuk
birde gece 4 gibi uyanıp yatağında oturma huyu çıkarttı birkaç gündür, gece gece çok komik görünüyor

ya hugocum aslında cumartesi sordum arada kaynadı sanırım, çocuk sütü ile kefir mayalanırmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…