• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

günaydın canım haftasonu yusuf kayra'da 6 gibi kalktı 8den sonra zorla biraz daha uyuttuk
birde gece 4 gibi uyanıp yatağında oturma huyu çıkarttı birkaç gündür, gece gece çok komik görünüyor :9:

ya hugocum aslında cumartesi sordum arada kaynadı sanırım, çocuk sütü ile kefir mayalanırmı?

görmedim mesajını canım
o çocuk sütlerinde değişik şeyler var sanırım bence olmaz ama yinede bilemicem
netten baktınmı hiç
normal sütten yapsan

günaydın canım, bizde cumartesi günü bol bol oynadık oğlumla, alışverişe gittik, çok seviyo dışarı çıkmayı şaşkın bir mutlulukla etrafı seyrediyor :9: birde cumartesi günü dikiş diktik annemle onuda müsait olunca yazarım.
dünde eşim birkaç saatliğine oğlumla oynadı onu uyuttu bende bu arada evi temizledim yemeklerimizi yaptım, sonra akşama teyzeme gittik, orada kuzenimin kızı var 2,5 yaşında yusuf kayra çok seviyo onunla oynamayı beraber güzelce oynadılar :34:

ben dışarı çıkaramadım kuzucuğumu, zaten hava baya serindi izmirde. çok esiyordu daha doğrusu. biraz önce komşum aradı iş çıkışı yeni gelen komşumuza gel hoşgeldine gidicez dedi:1: komşu gezmelerini pek sevmemekle beraber bu yeni taşınan komşum annemin arkadaşı olduğundan ve bana doğum tebriğine geldiğinden 1 saatliğine gitmeyi düşünüyorum.

Günaydın kızlar, geçen hafta oğullarımın ve annemin rahatsızlığı yüzünden pek keyfim yoktu. Girip okudum yazılanları, ama yazmak için vakit ayıramadım pek.
Hasta olan bebişlere ve annelere çok geçmiş olsun. Hamile olan annelere kolay gelsin. İki bebeğe aynı andan bakmak zor gelmiyor bana ama evde bir bebek varken hamileliği düşünemiyorum bile, düşüncesi bile zor, kolaylıklar diliyorum.

İyi geceler kızlar

Yaramazlık konusunda,bizimki pek yaramaz sayılmaz ama eline ne geçerse halı olmayan yere götürüyor atıyor ses çıkartması hoşuna gidiyor,alıp alıp tekrar atıyor.Tabi kumandalar favorisi ama vermiyoruz alıyorum elinden biraz mızmızlanıyo sonra unutuyor :)
Mutfağa gelirse çekmeceleri dolap kapaklarını açıyor.Elini sıkıştırıcak diye korkuyorum.
Benim saçlarımla oynamaya bayılıyor.Tutuyor saçlarımı sallıyor neyseki çok uzun değil saçlarım :)

Oyuncaklara oynamayı çok seviyor,bırak uzun bi süre oynar hiç zararı olmaz sana.B
enim tek derdim iştahsızlığı işte.Vitamine başladık inşallah geçecek bu dönemde.
Bugün dışarı çıktık alışveriş merkezine gittik,atlı karıncaya bindirdik onu çok eğlendi.Arabasından indi yürüdü biraz.Uyudu kalktı biraz mama yedi.Baya kaldık dışarda dönüşte yine uyuya kaldı :)

:) Ses çıkaran herşeyi seviyor demek ki bizim bu sıpalar. Evin her tarafını halıyla kapattık nerdeyse bu sene biz de, çocuklar emeklerken üşütmesinler diye, ama veletler nerde boş alan var oraya gidip elinde ne varsa oraya atıp sesi dinliyorlar, bir daha bir daha. Alttaki komşu rahatsız olmayacak olsa aldırmam, yapsınlar, çok keyif alıyorlar çünkü, ama alttakine de ayıp. Mutfakta erzak dolabının alt rafını boşaltıp içine giriyor ikisi de :1: Mutfak farelerim benim. Maalesef ufak tefek kazalarımız da oluyor.
Umarım iştahsızlığı için vitaminler işe yarar.

günaydınnn

İyi haftalarr herkese

Pazartesileri hiç sevmiyorumm,oğlumla vakit geçirmeye alışıyorum haftasonu,ptesi bırakıp gelmek çok zor oluyo :14:
Ben de hiç sevmiyorum yaa:50: Biz alıştığımız gibi onlar da alışıyor, bu sabah iki tane bebek bıraktım arkamda ağlayan, iş yerinde asık suratla dolaşıyorum üzüntümden:50: Eşim söyledi sonra, babasının elinden tutmuş illa beni dolaştır diye, anneanneye gidecek sanmış eşim önce, ama oğlum evi dolaşmış, seni arıyordu diyor eşim, nasıl canım sıkıldı anlatamam.

Günaydın kızlar, geçen hafta oğullarımın ve annemin rahatsızlığı yüzünden pek keyfim yoktu. Girip okudum yazılanları, ama yazmak için vakit ayıramadım pek.
Hasta olan bebişlere ve annelere çok geçmiş olsun. Hamile olan annelere kolay gelsin. İki bebeğe aynı andan bakmak zor gelmiyor bana ama evde bir bebek varken hamileliği düşünemiyorum bile, düşüncesi bile zor, kolaylıklar diliyorum.

Çok geçmiş olsunn annene de bebişlere de .
Umarım daha iyilerdir şimdi
Hastalık olunca keyif falan kalmıyor tabi

Bana da zor gelir bebek varken hamilelik zaten en korktuğum şey bu aralar.
Bi arkadaşım mart 2012 de doğum yaptı Ayaz'dan 20 gün küçük kızı var.Mayısda doğumu var 2.ye.
Hamile olduğunu duyunca şok olmuştum.Daha 5 aylıkken falan galiba hamile kalmış.Tabi kızını da sütten de kesmek zorunda kaldı.
En çok ona üzüldüm tabi.

Ben de hiç sevmiyorum yaa:50: Biz alıştığımız gibi onlar da alışıyor, bu sabah iki tane bebek bıraktım arkamda ağlayan, iş yerinde asık suratla dolaşıyorum üzüntümden:50: Eşim söyledi sonra, babasının elinden tutmuş illa beni dolaştır diye, anneanneye gidecek sanmış eşim önce, ama oğlum evi dolaşmış, seni arıyordu diyor eşim, nasıl canım sıkıldı anlatamam.

Oyyy kıyamam çok haklısın ama yapacak birşey yok işte.
Biraz daha büyüsünler iyice zor olucak onlar için de bizim için de :14:

selam kızlar ya benim oğlum gece 2 de yatıyor hala ama saat başı bazen yarım saatte bir hep dişe yorumluyoruz ama başka bir sıkıntısı da yok çünkü uyanıkken gayet neşeli anlam veremedim.Acaba diyorum gece emzirmekten mi alışkanlık mı yaptı.Çok yorgunum gün içerisinde ruh gibi dolaşıyorum

:) Ses çıkaran herşeyi seviyor demek ki bizim bu sıpalar. Evin her tarafını halıyla kapattık nerdeyse bu sene biz de, çocuklar emeklerken üşütmesinler diye, ama veletler nerde boş alan var oraya gidip elinde ne varsa oraya atıp sesi dinliyorlar, bir daha bir daha. Alttaki komşu rahatsız olmayacak olsa aldırmam, yapsınlar, çok keyif alıyorlar çünkü, ama alttakine de ayıp. Mutfakta erzak dolabının alt rafını boşaltıp içine giriyor ikisi de :1: Mutfak farelerim benim. Maalesef ufak tefek kazalarımız da oluyor.
Umarım iştahsızlığı için vitaminler işe yarar.

Öyle yaa nerde boş yer var bulup orda oynuyor.
Altını kalın giydiriyorum özellikle zaten.Bizim alt katımızda mobilya mağazası var o yüzden buz gibi oluyor yerler.
Ama eline bişey geçirdimi hemen boşluğa gidiyo paytak paytakk :)
Az önce annem aradı hala kahvaltısını yedirmeye çalışıyormuş.Bi iki kaşık aldı bekliyo şimdi diyor :(

selam kızlar ya benim oğlum gece 2 de yatıyor hala ama saat başı bazen yarım saatte bir hep dişe yorumluyoruz ama başka bir sıkıntısı da yok çünkü uyanıkken gayet neşeli anlam veremedim.Acaba diyorum gece emzirmekten mi alışkanlık mı yaptı.Çok yorgunum gün içerisinde ruh gibi dolaşıyorum

Allah kolaylık versin canımm,eminim çok zordur.
Uyandığında ağlamıyosa alışkanlıktan olabilir.
Daha erken uyutmaya çalış ama 2 çok geç

Öyle yaa nerde boş yer var bulup orda oynuyor.
Altını kalın giydiriyorum özellikle zaten.Bizim alt katımızda mobilya mağazası var o yüzden buz gibi oluyor yerler.
Ama eline bişey geçirdimi hemen boşluğa gidiyo paytak paytakk :)
Az önce annem aradı hala kahvaltısını yedirmeye çalışıyormuş.Bi iki kaşık aldı bekliyo şimdi diyor :(
:) Annene kolay gelsin, yemedikçe o da üzülüyordur eminim. Altın boş olunca çok zor, hele ki mağaza, gün içinde de çok yakmıyordur onlar. Bizimkilerin altı da üstü de çok kalın, annem sağolsun kendi üşüdüğü için onları da giydiriyor, ben eve gidince çıkarıyorum :9: Çocuklar çok terliyor hareketten dolayı.
Ben annemi aramam genelde iki bebekle olunca, kardeşlerime de yasakladım gün içinde aramalarını. Çünkü annem bırakıyor çocukları telefonla konuşuyor. Ya bırak arayan gene arasın, acilse zaten ısrar ederler, yok, bizimki herşeyi bırakır telefonla konuşur :1:

Çok geçmiş olsunn annene de bebişlere de .
Umarım daha iyilerdir şimdi
Hastalık olunca keyif falan kalmıyor tabi

Bana da zor gelir bebek varken hamilelik zaten en korktuğum şey bu aralar.
Bi arkadaşım mart 2012 de doğum yaptı Ayaz'dan 20 gün küçük kızı var.Mayısda doğumu var 2.ye.
Hamile olduğunu duyunca şok olmuştum.Daha 5 aylıkken falan galiba hamile kalmış.Tabi kızını da sütten de kesmek zorunda kaldı.
En çok ona üzüldüm tabi.
Teşekkür ederim canım, daha iyi annem ve oğlum, diğer oğlum gece öksürmeye başladı ama çok ağır geçirmiyor şimdilik.
Arkadaşın kızını kaç aylıkken kesti sütten, 5 aylıkken miii???

Oyyy kıyamam çok haklısın ama yapacak birşey yok işte.
Biraz daha büyüsünler iyice zor olucak onlar için de bizim için de :14:
Maalesef daha zor olacak dediğin gibi, artık herşeyin daha çok farkına varıyorlar, anneyi babayı biliyorlar. Kreşe göndereceğim ben bir de, artık nasıl ayrılırız kreş kapısından bilemiyorum :44: Arkadaşım anlatıyor, çocuğunu kreşe bırakırken yeri göğü inletirmiş, anne gittikten sonra 1 dakika içinde unutup oyuna dönermiş, bir daha da aramazmış anneyi.
Bütün nazları bize, içimizi yakıyorlar.

:) Annene kolay gelsin, yemedikçe o da üzülüyordur eminim. Altın boş olunca çok zor, hele ki mağaza, gün içinde de çok yakmıyordur onlar. Bizimkilerin altı da üstü de çok kalın, annem sağolsun kendi üşüdüğü için onları da giydiriyor, ben eve gidince çıkarıyorum :9: Çocuklar çok terliyor hareketten dolayı.
Ben annemi aramam genelde iki bebekle olunca, kardeşlerime de yasakladım gün içinde aramalarını. Çünkü annem bırakıyor çocukları telefonla konuşuyor. Ya bırak arayan gene arasın, acilse zaten ısrar ederler, yok, bizimki herşeyi bırakır telefonla konuşur :1:

Annem çok üzülüyor evet.Yemek yeme problemi olmasa Ayaz'ın hiçbir zorluğu yok bana diyor hep.
Bizimki de çok konuşur telle,ablam arar çok gün içinde bi de ben :)
Ama Ayaz'ı ihmal etmez asla.Çocuğu yediriyorum kapat der mesela :1:

Allah kolaylık versin canımm,eminim çok zordur.
Uyandığında ağlamıyosa alışkanlıktan olabilir.
Daha erken uyutmaya çalış ama 2 çok geç

çok geç ama uyumuyor bizimki uykuyu hiç sevmez 8 saat ayakta kalabiliyor düşün:)nasıl büyüyecek bu bilmem.Gece ağlıyor oturuyor beşiğinde emzirmeye alınca orada uykuya dalıyor sonra tekrar hacı yatmaz gibiyiz

merhaba. geçen hafta oğlumu doktora götürdük, geceleri uyku problemi olduğunu, saat başı uyandığını söyledim. emziriyor musun dedi? emzirmiyorum dedim. o zaman gündüz fazla uyutmayın dedi. kendi kendine uymayı öğretin, ayakta da sallamayın dedi. perş, cuma, cmt ve pazar günü denedim sonuç gayet iyi. yere battaniye ve her zaman uyduğu yastığını koydum, artık bakıyor ayakta sallayan yok, döne döne uyuyor kendisi:1:

bence denemelisin. gerçi benim kayınvalidem hafta içi alperenle başedemeği için epeyce saalıyor ayağında ama ne yapalım, 3 günlük beylikte beyliktir.

merhaba. geçen hafta oğlumu doktora götürdük, geceleri uyku problemi olduğunu, saat başı uyandığını söyledim. emziriyor musun dedi? emzirmiyorum dedim. o zaman gündüz fazla uyutmayın dedi. kendi kendine uymayı öğretin, ayakta da sallamayın dedi. perş, cuma, cmt ve pazar günü denedim sonuç gayet iyi. yere battaniye ve her zaman uyduğu yastığını koydum, artık bakıyor ayakta sallayan yok, döne döne uyuyor kendisi:1:

bence denemelisin. gerçi benim kayınvalidem hafta içi alperenle başedemeği için epeyce saalıyor ayağında ama ne yapalım, 3 günlük beylikte beyliktir.

Ayaz ,gündüz 3 sefer ( bazen 2 de oluyor,bi uykusu uzun olduysa ) uyur.
Akşam en geç 10 da yatar sabah da en geç 7.30 da kalkar :)
Genel olarak gece hiç uyanmaz.Uyanırsa da gözünü açmadan mızmızlanır emziği düşmüştür onu veririm devam eder ya da ayağıma alıp sallarım dalar hemen .Ama arada istisnalar olabiliyor :)
Ayağımda sallıyorum,uykusu gelmişse 10 dk bulmaz uyur.Tabi yarım saat salladığımı da bilirim ama nadir :)
Kendi kendine uyumaya alıştırmak istiyorum ama nasıl yapıcağımı bilmiyorum.
Kendi haline bıraksam hiç uyumaz gibi geliyor bana şuan hiç denemedim ama .

Annem çok üzülüyor evet.Yemek yeme problemi olmasa Ayaz'ın hiçbir zorluğu yok bana diyor hep.
Bizimki de çok konuşur telle,ablam arar çok gün içinde bi de ben :)
Ama Ayaz'ı ihmal etmez asla.Çocuğu yediriyorum kapat der mesela :1:
Benimki demez, çocuk o arada maaammmaa maaamma diye sızlanır, anne derim kapat telefonu ya, sonra konuşuruz yedir çocuğu öyle :)
Ben işe gitmek için hazırlanırken oğlanlar annemin peşinde dolanır, ağlarlar falan, o arada annem bana kahvaltı hazırlamaya uğraşır, koşturur. Herkes kendi yavrusuna işte :1:

Back
X