- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #79.741
Merhaba, bende mart annesiyim bahsettigin anaokulunun oyun gurubuna bu cumartesi misafor olarak katilicaz benim kizimda henuz yurumuyor ama biz 9,5 aylik basladik oyun guruplarina katilmaya ve cok egleniyordu kizim ama fuarda joyfull okullariyla tanistik.
devam ettigimiz gurupta hosuma gitmeyen seyler vardi bazi etkinliklerde kizim kucuk oldugu icin yalniz kaliyordu o yuzde cumartesi bi gurubu beginirsek oraya devam etmeyi dusunuyorum.sen hangi subey dusunuyorsun birkac subesi var ist.da biz florya ya gidicez
canım ben de sizleri özledim. ömercik tembel çıktı. sağlıklı olsun da artık, bekleriz. bana diyorlar "yürüsün sen, asıl o zaman gör" . ama ben yürüyünce daha rahat olacağım kanaatindeyim.
ayakkabısını güle güle giysin esad, ayağında paralansın.
geçmiş olsun canımm
biz inek sütüne geçemedik devam sütüde öyle içmiyor varsa yoksa mama hala
Ben bi sefer aptamilin çocuk sütünden aldım verdim ama içmedi,gerçi Ayaz devam sütünü de doğru dürüst içmediği için beğendi mi beğenmedi mi anlamadım.
Sonra attım paketi açıldıktan sonra 2 günde tüketin yazıyodu
Yine aptamil 4 aldım ben de hergün 180 ml içiyo işte
Yine öksürmeye başladı anlamıyorum ben bu çocuğu,yarın götürücem doktora bakalım
bıldırcın yumurtası minikya bi yolunu bulup yedirebilirim aslında
tavuk bende hiç vermedim sadece kuzu eti veriyordum ama üç aydır bizde köy tavuğu buluyoruz annemler köyden gidip alıyor böylece düzenli veriyorum birgün kuzu birgün köy tavuğu şeklinde ekliyorum çorbalarına ama öyle pişirip vermedim hiç eti sert oluyo şimdilik yemez eminimki
Benim eşimde bıldırcın yumurtasını pek sever,arada alır yedirirdi bana da.
Geçen gün Ayaz'a da verelim diye tutturdu ben de olmaz daha erken dedim ama aslında bi bilgim de yoktu.
Sanki okumuştum biyerde ağır geliyomuş falan diye.
bizde aşı yaptırmadık daha hastaydı kızım bu hafta sonu gidicez randevu aldık
aradım hemşireyi..
aşı takvime yeni eklendi dedi.
şuabat ayında ocak doğumluları yapıyorum,marttada şubat doğumluları çağırıcam dedi.
o da beni arayacakmış zaten ,öyle dedi!!!
martın 6 sına gün verdi.
içim rahatladı biraz olsun.
ama gayet kibar konuştum,niye söylemediniz bile demedim!okadar sinirlenmiştim bide!
mehmet uyudu eczaneye gittim felaket yağmur var
tetagil gelmemiş daha
balık yağı baktım
octomar ve zinkomega vardı bende zinkomega aldım bugün vermicem çünkü akşama mezgit veririm
yarın vericem ayrıca 1 ayda 3 hafta verip 1 hafta vermeyip sonra tekrar başlayınca daha etkili oluyor diye söyledi eczaneci
içinde acd3 vitaminleride var multivitamine gerek yok dedi eczacı
bıldırcın yumurtası hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi alabilirmiyimm kısslar
bende:)))))))))))))))
anaaaaaaa makarnamııı
nasıl yiyor nasıl yapıyosun hangi makarna çeşidini kullanıyosunnnn
canım kaç kilo Ayaz? benim oğlum 79cm 9kg
en toraman benim ooğlanmı burdaa
kızlar merhabalar nasılsınız?
bu son sayfayı okuyunca anladım ki biz burada yaşlancaz.oğlum bu kızla evlencek ,kızım aşık oldu.üniversite kazandı diye muhabbetler de ederiz :):)
bi önceki gün kızımı doktorumuza götürdük.yavrumun boazı enfeksiyonlu kulağı iltihaplı çıktı.kulağı boğazndan dolayı dedi doktorumuz antibiyotik vermek zorundayım dedi.kullanıyoruz birde ciğerlere inmesin diye sanırım bir şurup verdi.
haftaya yine kontrolümüz var.kilomuz hep aynı üç aydır 9,5 kg yi göremedik bi türlü.çok hareketliler ondan mı anlamadım ama doktrorumuz normal dedi.
boyumuz ,ise birinin 72 birinin 74 cm bana az gibi geliyor boy ve kiloları bilemiyorum.
sizin bebeklerinizin nasıl ?
melittacım geçmiş olsun canım , biran önce düzelir inşallah kızın
kilo konusuna takılma bizimki daha anca 9kg olabilidi boyuda 78cm
Biz halkalı şubesine gideceğiz. Evim oraya çok yakın. katılım için İnternetten satın aldım. umarım iyi bir grup denk gelir. Senin Hoşuna gitmeyen şey neydi? Neler yapılıyor biraz anlatabilir misin
ne güzel bende bulsam buralarda oyun grupları bende katılırım ama yokbebeklerim sosyal olmasını istiyorum tüm gün sıkılıyorlar ve oynayacak yerde yok dışarı çıkarıp gezdiriyorum eve geldiğimiz de yerlerde paralanıyorlar addaaa diye doymuyorlar
Merhaba, bende mart annesiyim bahsettigin anaokulunun oyun gurubuna bu cumartesi misafor olarak katilicaz benim kizimda henuz yurumuyor ama biz 9,5 aylik basladik oyun guruplarina katilmaya ve cok egleniyordu kizim ama fuarda joyfull okullariyla tanistik.
devam ettigimiz gurupta hosuma gitmeyen seyler vardi bazi etkinliklerde kizim kucuk oldugu icin yalniz kaliyordu o yuzde cumartesi bi gurubu beginirsek oraya devam etmeyi dusunuyorum.sen hangi subey dusunuyorsun birkac subesi var ist.da biz florya ya gidicez
Biz halkalı şubesine gideceğiz. Evim oraya çok yakın. katılım için İnternetten satın aldım. umarım iyi bir grup denk gelir. Senin Hoşuna gitmeyen şey neydi? Neler yapılıyor biraz anlatabilir misin
Gingerus, bence takılma oğlunun kilosuna, bünyeyle ilgili bu. Benim ikizleri gördüysen eğer aradaki farkı da görmüşsündür. Biri diğerinden 3 kg fazla, üstelik zayıf olan onun 3 katı falan yer. Tombişimiz yoğurt ve çorba dışında henüz birşey yemiyor, herşeyi sorunlu, hastalığa hemen yakalanır, nerde mikrop virüs varsa bunu bulur, gözleri iltihaplanır, bünyesi zayıf yani o kiloya rağmen. Önemli olan kilosu değil sağlıklı olup olmaması.Bizimki de işte baby tv izliyor sadece onda da sevdiği bişey çıkarsa yer anca ,bazen bitmesin diye dua ediyorum ama çok kısa ordaki şeylerde :)
Beni emdiği zamanlar çok güzeldi kilosu her 1 kilo alıyodu .8,5 aylıkken emmeyi bıraktı o zamandan beri doğru dürüst kilo almadı.
süt de içmiyor en fazla içtiği 180 ml.bütün gün yani.
gündüz neyse gece de aynı.
O yatakta yatmadık yer kalmıyo sabaha kadar.Uyurken kalkıp oturuyo sonra kafasını koyuyo önüne biyere öyle uyumaya devam ediyo.
Yatağından çıkabilse evi gezer eminim,uyurgezer gibi :)
Anne baba çocuğuna bu kötülüğü nasıl yapar yaa!!! Bu nasıl bir vicdandır, neye dayanarak yapıyorlar bu zulmü evlatlarınaaşimdi size bişey anlatayım
bahsetmiştim eltimin 4 çocuğu var büyük oğlunu çok dövüyor senelerdir bildim bileli böyle çocuk bi ara psikolojik ilaç kullandı filan
annede babada hep büyük oğlanı dövüyor bişey olsa onun üzerine kalıyor
kardeşleride ne olsa büyük oğlanın üzerine suçu atıyor
şimdi 15 yaşında bu zamana dek dersleri iyiydi fakat son yıllarda derslerine konsantre olamama sorunu yaşıyormuş bu yıl 9 tane zayıf getirmiş filan
o kadar çok sorun yaşıyormuşki ailesiyle iki kez evden kaçmış zar zor bulmuşlar
bu sefer geldiklerinde elti odaya almış çocuğu ve kocaman fırçayla girişecekmişki kayınpederi görünce vazgeçmiş ama daha önceden kemerle filan çok dövüyordu biliyorum
eltinin abisi ve eniştesi kayınpederlere demişki ne yapın edin bu çocuğu onların elinden alın yoksa ya bu çocuk annesini babasını öldürecek yada intihar edecek demiş
kayınvalide kayınpeder bu yaz almak isteyeceklermiş bilmiyorum verirlermi
ne kadar üzücü değilmi yazık gencecik çocuk geleceğinide yakıyorlar sorunlu bir çocuk nasıl ne şartlarda okuyabilirki
benimde çocuğum var asla alay etmem ama bakamadıktan sonra o kadar çocuk yapmakta ne kadar mantıklı sadece maddiyatla bitmiyor işte
Kızlar naber?
Bugün Ata'yı sahilde dolaştırmaya çıkarmıştım yolda, komşu ve kızını gördüm. Kızı 19 yaşında ve bekar. Bir baktım kucaklarında bir bebek.
Kimin bu dedim kızınınmış. Şok oldum. Kız hamileyken bir defa görmüştüm ama kilo aldı sanmıştım çevrede de çok dedikodusu çıkıyordu kızın, habire erkeklerle geceliyor eve gelmiyor diye.
Bebeğe baktım kırkı yeni çıkmış. Babası belli değil diyorlar ama irdelemedim pek. Utandırmak istemedim gerçi kız hiç mahçup durmuyordu. Emziriyor musun dedim, emzirmicem bu yaşta göğüslerim mi sarksın dedi şok oldum ya. Saçmala, emzir diye kızdım ama kızın aklı beş karış havada.
Çok içime battı ya, olan bebeğe oldu. Nasıl bir dünyaya doğdu. Durumlarıda çok iyi değil, bebeğin şapkası kulaklarını kapamıyordu dedim rüzgar yer üşümesin, küçülmüş şapka dediler.
Bir eksiğiniz var mı dedim, bir şey demediler. Ama Ata'nın bir sürü hiç kullanamadığı şey var. Gerçi bir kısmını verdim ama yine de ana kucağıydı, kangurusuydu vereceğim. Birkaç da üst baş alacağım. Bundan sonraki talihi güzel olur umarım yavrunun.
Gingerus, bence takılma oğlunun kilosuna, bünyeyle ilgili bu. Benim ikizleri gördüysen eğer aradaki farkı da görmüşsündür. Biri diğerinden 3 kg fazla, üstelik zayıf olan onun 3 katı falan yer. Tombişimiz yoğurt ve çorba dışında henüz birşey yemiyor, herşeyi sorunlu, hastalığa hemen yakalanır, nerde mikrop virüs varsa bunu bulur, gözleri iltihaplanır, bünyesi zayıf yani o kiloya rağmen. Önemli olan kilosu değil sağlıklı olup olmaması.
Geçmiş olsun, kış olunca maalesef bu hastalıklar da bitmiyor.Ne mutlu sana ,biz 4 de kalktık sürekli uyandık ondan sonra.
Öksürmekten uyuyamadı yavrum
Maşallah boyu ne kadar uzunmuş bebişinin.melittacım geçmiş olsun canım , biran önce düzelir inşallah kızın
kilo konusuna takılma bizimki daha anca 9kg olabilidi boyuda 78cm
Geçmiş olsun, kış olunca maalesef bu hastalıklar da bitmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?