- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #79.701
3 aşı yapılması lazım bize 3 aşı yaptılar üçüde koldan oldu biri kızamık diğer pnomokok diğeride su çiçeği idi
sizede üç tane vurdularsa su çiçeğide yapılmış demektir
evet parası sorun değil dediğin gibi arada kaynamasından korkuyor insan
bak mesela bizim rotavirüsü aşımız yok çünkü doktor kafamızı karıştırdı ve doktorun dediklerinden yaptırmamız gerektiği sonucuna vardık ve yaptırmadık korktuk
bize 2 yapıldı canım.biri bacak,diğeri koldan.
şuan çok sinir oldum hugo!hemşire niye bize söylemedi su çiçeğide var,yaptırın diye!
aşı zamanı oğlum hastaydı doktora götürüyorduk özele,oradaki doktorda hiç bahsetmedi!
nekadar sorumsuzlar ya!
arıcam birazdan hemşireyi ağzıma geleni söylemek istiyorum!
hemşire her aşıyı yaparken sayar şu şu aşılar diye,o günde saydı ama bendede salaklık hiç dikkat etmemişim demekki!
canım bizede 3 yapıldı ikisi koldan biri bacaktan su çiçeği yapılmadı heralde size onu yeni yapmaya başladı devlet özel aşıydı ya onceden belki daha gelmemiş olabilir sağlık ocağına bizimki geç geldi çunkü.
ben kendi yemediğim şeyleri yedirmiyorum pek kızıma :) ben ne yersem ondan yiyo.
hugocuk bıldırcın yumurtası hakkında şu kabızlığı için götürdüğüm doktor birşeyler söylemişti ama nil o kadar bağırıyorduki adamın söylediği hiçbirşeyi anlamamıştım, yumurtayı hergün yesin dedi ama memo hertürlü yemiyormuş yapacak birşey yok :) birde tavuğu pek önermedi tabii yani yedirip yedirmemek size kalmış demişti ama ben annem sayesinde köy tavuğu buldum annemin arkadaşının köyde akrabalarımı ne varmış onlar kesiyormuş çok sevindim nil tavuğu seviyor ve hiç içime sinerek yediremiyordum martta kontrol var tekrar sorarım bıldırcın yumurtasını kefiri yaptım ama nilde onu içmiyor bardakla içmeyi sevdiği için bardağa koydum ama yok bir kere süt tattırmıştım acaba sütmü sanıyor yine:44: birşeyde unutmaz fil hafızası var çocukta renkli bardakta yine denicem bakalım
yusuf kayrada süt sevmiyo, dondurucuda bahçe çileği var birazda pudra şekeri ve sütü rondoda karıştırıp öyle verecem bugün, belki içer
dün çilekli pudingi yemek için baya ısrar etti çünkü, süttede şansımı denemek istiyorum
bize 2 yapıldı canım.biri bacak,diğeri koldan.
şuan çok sinir oldum hugo!hemşire niye bize söylemedi su çiçeğide var,yaptırın diye!
aşı zamanı oğlum hastaydı doktora götürüyorduk özele,oradaki doktorda hiç bahsetmedi!
nekadar sorumsuzlar ya!
arıcam birazdan hemşireyi ağzıma geleni söylemek istiyorum!
hemşire her aşıyı yaparken sayar şu şu aşılar diye,o günde saydı ama bendede salaklık hiç dikkat etmemişim demekki!
şimdi size bişey anlatayım
bahsetmiştim eltimin 4 çocuğu var büyük oğlunu çok dövüyor senelerdir bildim bileli böyle çocuk bi ara psikolojik ilaç kullandı filan
annede babada hep büyük oğlanı dövüyor bişey olsa onun üzerine kalıyor
kardeşleride ne olsa büyük oğlanın üzerine suçu atıyor
şimdi 15 yaşında bu zamana dek dersleri iyiydi fakat son yıllarda derslerine konsantre olamama sorunu yaşıyormuş bu yıl 9 tane zayıf getirmiş filan
o kadar çok sorun yaşıyormuşki ailesiyle iki kez evden kaçmış zar zor bulmuşlar
bu sefer geldiklerinde elti odaya almış çocuğu ve kocaman fırçayla girişecekmişki kayınpederi görünce vazgeçmiş ama daha önceden kemerle filan çok dövüyordu biliyorum
eltinin abisi ve eniştesi kayınpederlere demişki ne yapın edin bu çocuğu onların elinden alın yoksa ya bu çocuk annesini babasını öldürecek yada intihar edecek demiş
kayınvalide kayınpeder bu yaz almak isteyeceklermiş bilmiyorum verirlermi
ne kadar üzücü değilmi yazık gencecik çocuk geleceğinide yakıyorlar sorunlu bir çocuk nasıl ne şartlarda okuyabilirki
benimde çocuğum var asla alay etmem ama bakamadıktan sonra o kadar çocuk yapmakta ne kadar mantıklı sadece maddiyatla bitmiyor işte
slm kızlar..
dün geçmişe göz atarken gözüme çarptı,aşılardan falan bahsetmişsiniz.su çiçeği aşısı dikkatimi çekti.
netten aşı takvimine baktım az önce,su çiçeği aşısı özel aşı olarak 12.ayda görünüyor.
hemen sağlık ocağını aradım öğle paydosundalarmış,1 de geliceklermiş.
bekleyemedim sizlere sorayım dedim?
acaba sağlık ocağında 12.ay aşılarının arasında su çiçeğide varmıydı ki?sizler özel olarakmı yaptırdınız?
eğer öyleyse ay sonu gelmeden yaptırmama lazım,1 şubat doğumlu oğlum.
inşallah zamanı geçmemiştir!!!
lütfen acil cevap yazarmısınız:44:
Allahım ya nasıl insanlar bunlar nasıl bir psikolojiye sahiplerde çocuğu sürekli dövüyorlarçok üzüncü rabbim o gencecik çocuğa yardım etsin.
Kızlar naber?
Bugün Ata'yı sahilde dolaştırmaya çıkarmıştım yolda, komşu ve kızını gördüm. Kızı 19 yaşında ve bekar. Bir baktım kucaklarında bir bebek.
Kimin bu dedim kızınınmış. Şok oldum. Kız hamileyken bir defa görmüştüm ama kilo aldı sanmıştım çevrede de çok dedikodusu çıkıyordu kızın, habire erkeklerle geceliyor eve gelmiyor diye.
Bebeğe baktım kırkı yeni çıkmış. Babası belli değil diyorlar ama irdelemedim pek. Utandırmak istemedim gerçi kız hiç mahçup durmuyordu. Emziriyor musun dedim, emzirmicem bu yaşta göğüslerim mi sarksın dedi şok oldum ya. Saçmala, emzir diye kızdım ama kızın aklı beş karış havada.
Çok içime battı ya, olan bebeğe oldu. Nasıl bir dünyaya doğdu. Durumlarıda çok iyi değil, bebeğin şapkası kulaklarını kapamıyordu dedim rüzgar yer üşümesin, küçülmüş şapka dediler.
Bir eksiğiniz var mı dedim, bir şey demediler. Ama Ata'nın bir sürü hiç kullanamadığı şey var. Gerçi bir kısmını verdim ama yine de ana kucağıydı, kangurusuydu vereceğim. Birkaç da üst baş alacağım. Bundan sonraki talihi güzel olur umarım yavrunun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?