- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #79.781
sağol canım arkadaşımın 17 aylık kızından uzun ve iri
ilk 6 ay kolikten ben çok zorlanıyodum sütüm azdı yetmiyordu mamada çok vermedik kilosu zayıftı ek gıdaya geçincede aynısı oldu
7. aydı sanırırm kefir verebilirsin dedi doktorumuz bağırsak tembelliğinden ötürü bende kefir yapıp içirmeye başladım sonra mamada çok içmeye başladı bianda serpildi büyüdü ben kefirden diyorum eşimde aynı fikirde
mevsimlik sebzelerden karışık çorbalar kuzu veya köy tavuğu etli yiyor meyve yiyor ve mama içiyor hurma yiyor
kahvaltı hala yok diyebilirim heele bu ara hiç yok dişinden ötürü
sabah bolca mama içer yatar öğlen yaptığım çorbayı içer ama o çorbanın içinde herşey var en az üç çeşit sebze et filan var akşamda öğlenden çorbası varsa içer iki üç günde bir yanına balık o kadar
ekmek bile yok diyebilirim
meyve yer günde 2 hurma
biara kurur meyveli irmikli sütlü tatlılar yapıyordum yiyordu bu ara yemiyor meyve dışında tatlı yemiyor bebe bisküvisi bile yemiyor
sadece aburcubur olarak eline çubuk kraker veriyorum başkada bişey yemedi bilmez
akşamları bizim yemeklerden yedirmeye çalışıyorum bazen yiyor bazen az yiyor bazen onuda yemiyor
yumurta hiç yemiyor bıldırcın yumurtasına başlayacağım ama daha küçük diye güvenemedim bakalım doktora danışalıda öyle başlarım
yedikleri bunlar birde hergün 2 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi içer
hurma kefir doğal kalmış çok faydalı şeyler bunları hiç eksik etmiyorum
evet öyle bizimkide nerdeyse emeklemeyi unutacak devamlı penguen gibi yürüyor
ben kefir mayasını aktarda buldum ama ziraat fakültelerindede satılıyor
10 tl gibi bir fiyatı var 1 kez alıyorsun o çoğalıyor canlı bir maya
metalle temas etmemesi lazım ölüyor yaparken alyansımı bile çıkartıyorum ben
nette resimli görüntülü anlatılıyor ordan bakabilirsin anlamadığın yeri anlatırım epey uzun sürüyor tefarruatı var
ben dün mayaladım bugün hazır oldu uyanınca içecek ama benimki çok yoğun oluyor mayayı uzun zamandır kullanıyorum çok gğzel oldu mayası
içine birazda su ekleyip içiriyorum
çok severk içti denemez ama ne içse kardır diyorum kefir konusunda
hamileyken ilk aylar çok çok fazla içtim sonradan doktor tavsiyesiyle iki günde bir içtim doktorda iç bağırsakları sindirim sistemi düzene girer dedi hep
ne zaman kefir içsen fıldır fıldır dönerdi karnımdaa
ağır reflüm vardı geceleri uyanıyordum çok kahvede içerdim çok kötüydü kefirle tamamen geçti tüm ilaçları bıraktım bir gram ekşime ağrı bişey olmuyor mideme iki yıldır çok şükür
maşallah memoşa nazar değmesin..annesi güzel bakıyo ona...
benim kuzunun da aşıya gittiği gün boyu 80 cm kilosu 11,500 çıktı
ilk 6 ay kolikten ben çok zorlanıyodum sütüm azdı yetmiyordu mamada çok vermedik kilosu zayıftı ek gıdaya geçincede aynısı oldu
7. aydı sanırırm kefir verebilirsin dedi doktorumuz bağırsak tembelliğinden ötürü bende kefir yapıp içirmeye başladım sonra mamada çok içmeye başladı bianda serpildi büyüdü ben kefirden diyorum eşimde aynı fikirde
mevsimlik sebzelerden karışık çorbalar kuzu veya köy tavuğu etli yiyor meyve yiyor ve mama içiyor hurma yiyor
sabah bolca mama içer yatar öğlen yaptığım çorbayı içer ama o çorbanın içinde herşey var en az üç çeşit sebze et filan var akşamda öğlenden çorbası varsa içer iki üç günde bir yanına balık o kadar
meyve yer günde 2 hurma
biara kurur meyveli irmikli sütlü tatlılar yapıyordum yiyordu bu ara yemiyor meyve dışında tatlı yemiyor bebe bisküvisi bile yemiyor
sadece aburcubur olarak eline çubuk kraker veriyorum başkada bişey yemedi bilmez
akşamları bizim yemeklerden yedirmeye çalışıyorum bazen yiyor bazen az yiyor bazen onuda yemiyor
yumurta hiç yemiyor bıldırcın yumurtasına başlayacağım ama daha küçük diye güvenemedim bakalım doktora danışalıda öyle başlarım
slm kızlar..
negüzel bilgiler aktarılmış bugün de ara ara girip takip ettim ama yazamadım.
daha 1 ay öncesine kadar umut uyuyr uyumaz deli gibi iş yapardım evin içinde,orayı burayı temizlerdim.bu aralar uyuusunda bende yatıyım diye bakıyorum valla.o uyanıkkende dağıtmasına müsade ederkten yemeğimi yapıyorum,üstten üsstten ev süpürüyorum vs..
hiç halim yok.çizi ve patates haşlanması yemekten midem kurudu.
bide gribin etkileri hala devam ediyor.
yarın umutu çocuk cerrahına göstericez.
bakalım gerçekten testisi inmemişmi!inşallah öyle bişey yoktur.
eşimde yarın burun ameliyatı için gün alıcak.kemik eğriliği vardı burnunda,artık sıkıntılarına dayanamıyor,ameliyat olayım kurtulayım diyor.
off onunda sıkıntısı başladı bende.ya ameliyatta bişey olursa diye korkuyorum.
umutta 80 cm 12 kilo.benimkininde arpası fazla geliyor galiba.ama çok da iştahlı maşallah.ne versem yer,yemek için benim peşimden koşar.bi okadar da hareketli ama yediikleride yarıyor heralde.bu aralar yani doğumgününden bu yana iştahsız aslında.hastalanmıştı,birde diş sıkıntısı eklenince iştahsızlaştı.yemek seçmeye başladı.
sizinkiler gibi yumurtayı hiç sevmiyor,özellikle haşlanmış asla yemez.ıspanağıda sevmediğini farkettim.makarnayı çok seviyor.
hugo:
hurma dediğin bildiğimiz hurma dimi?
slm kızlar..
daha 1 ay öncesine kadar umut uyuyr uyumaz deli gibi iş yapardım evin içinde,orayı burayı temizlerdim.bu aralar uyuusunda bende yatıyım diye bakıyorum valla.o uyanıkkende dağıtmasına müsade ederkten yemeğimi yapıyorum,üstten üsstten ev süpürüyorum vs..
eşimde yarın burun ameliyatı için gün alıcak.kemik eğriliği vardı burnunda,artık sıkıntılarına dayanamıyor,ameliyat olayım kurtulayım diyor.
umutta 80 cm 12 kilo.benimkininde arpası fazla geliyor galiba.ama çok da iştahlı maşallah.ne versem yer,yemek için benim peşimden koşar.bi okadar da hareketli ama yediikleride yarıyor heralde.bu aralar yani doğumgününden bu yana iştahsız aslında.hastalanmıştı,birde diş sıkıntısı eklenince iştahsızlaştı.yemek seçmeye başladı.
sizinkiler gibi yumurtayı hiç sevmiyor,özellikle haşlanmış asla yemez.ıspanağıda sevmediğini farkettim.makarnayı çok seviyor.
hugo:
selam kızlar bebeğinize tuzsuz kabak çekirdeği kullandınız mı çinko içerdiği için bağışıklık sistememi kuvvetlendiriyormuş un haline getirip katılabiliyormuş mamalarına ara öğün olarak
gunisigimmm
Bende oglum uyuyunca is yapiyordum. Artik surekli kk ne takiliyorum. Bagimli gibi oldum. Kim ne yapmis illa girip okuycam
Bu arada Umut a da masallah.boyu kilosu gayet iyi. ona iyi bakmissin annesi kendinede bak biraz.
Esadın bacakları zayıfyaa..özellikle tayt giydirince pijama altına çok komiş duruyoo aslında kilosu iyi o kadar hareketine karşı iyi yarım kilo almış...ama bacaklar zayıf..etli etli olmadı hiçbi zaman ama kemikli sanırım ondn kilolu geliyoo
selam şubat anneleri doğumdan sonra pek sık giremedim foruma. inşallah sizler de bebekleriniz de iyisinizdir.
günışığımmm hoşgeldin..bir kaç gün önce günışığımm nerelerde merak ediyorum demiştim..hastalanmışsın geçmiş olsun..umarım şimdi daha iyisindir
slm kızlar..
hugo:
halkali subesi banada yakin soyaktaymis :) ordami oturuyosun:)
slm kızlar..
hugo:
insallah bisey cikmaz. benim kizmda da daha kucukken bi ara bi kac gun goz dalmasi oldu. ve bi sure sonra gecti bende nette baktim herseyin en kotusu yaziyo hep. bence gonlunu ferah tut dr suphelndigin biseyi soylediinde tetkikleri yaptirip emin olmak istemistir. insallah hic bisey cikmazz. bak yarin bisey cikmadiginda hemen bizede yaz
melitta çok geçmiş olsun..kulak enfeksiyonu için antibiyotiği ihmal etme..kulak enfeksiyonu gelişmi de etkiliyor..sağlıklı olsunlar boy pos önemli değil
günışığımmm hoşgeldin..bir kaç gün önce günışığımm nerelerde merak ediyorum demiştim..hastalanmışsın geçmiş olsun..umarım şimdi daha iyisindir
gingerus geçmişolsun , melita sizede geçmişolsun benim kızda uzun zamandır ancak 9 kilo oldu ve 72 cm 1 yaş aşılarında böyleydi son durum
Merhabalar,
Oğlumun hastalığı, aciller, sonra annemin hastalığı derken dün işe gelemedim, evden sadece okudum yorumları, birşey yazamadım.
Geçmiş olsun kızına canım, kulak, boğaz, iltihap offff çok zor zamanlar geçirmiştir yavrucak ve tabii ki sen de.
Bizim oğlanların birinin boyu 73 cm, 9,5 kg diğeri 75 cm 12,300 kg. Diğer çocuklara bakıyorum bizimkilerden daha uzun. Sanırım ikiz bebek olmayla ilgili bu. Yaşıtlarına göre daha kısalar. Sen mi demiştin geçenlerde 2 senede yaşıtlarını yakalayabiliyor diye. Sanırım bununla ilgili, Varsın kısa olsunlar, bizim kıymetlilerimiz onlar
en son 82 cm 11 buçuk kiloydu ama bu ara sanki yine uzadı biraz
çocuk olunca pekçok şeyi netten alıyorum artık gidip beyenip alma şansım olmuyor
netten banyo dolabı siparişi verdim bugün geldi
getiren kargocunun surati bi karıştı
o kadar kocaman dolabı getirmek zor gelmişşkapıda kontrol edeyim dedim biz gidince edersiniz alın dolabı dedii
meyve yer günde 2 hurma
insallah bisey cikmaz. benim kizmda da daha kucukken bi ara bi kac gun goz dalmasi oldu. ve bi sure sonra gecti bende nette baktim herseyin en kotusu yaziyo hep. bence gonlunu ferah tut dr suphelndigin biseyi soylediinde tetkikleri yaptirip emin olmak istemistir. insallah hic bisey cikmazz. bak yarin bisey cikmadiginda hemen bizede yaz
icin rahatlarmi bilmem ama ayse 6 aylikkn ben birden gozunun icinde karartilar oldugunu farkettim emziriyken kurt dustu icime netten baktim allahim neler neler kptu hastaliklar belirtisi vs. sonra saglk ocgnda aile dr.una sordum bi goz druna gotur dedi. ben onemli bisy degil der diye bekliyoken o oyle diyince nasil moralim bozuldu anlatamam dr. a gittik genel.bi goz muayenesi sonucu hic bisi cikmadi ama icim oyle rahatladi ki. o muayeneye kadar da esim dedi yuzun bi sn gulmedi.
selam kızlar bebeğinize tuzsuz kabak çekirdeği kullandınız mı çinko içerdiği için bağışıklık sistememi kuvvetlendiriyormuş un haline getirip katılabiliyormuş mamalarına ara öğün olarak
evet öyle bizimkide nerdeyse emeklemeyi unutacak devamlı penguen gibi yürüyor
ben kefir mayasını aktarda buldum ama ziraat fakültelerindede satılıyor
10 tl gibi bir fiyatı var 1 kez alıyorsun o çoğalıyor canlı bir maya
metalle temas etmemesi lazım ölüyor yaparken alyansımı bile çıkartıyorum ben
nette resimli görüntülü anlatılıyor ordan bakabilirsin anlamadığın yeri anlatırım epey uzun sürüyor tefarruatı var
ben dün mayaladım bugün hazır oldu uyanınca içecek ama benimki çok yoğun oluyor mayayı uzun zamandır kullanıyorum çok gğzel oldu mayası
içine birazda su ekleyip içiriyorum
çok severk içti denemez ama ne içse kardır diyorum kefir konusunda
hamileyken ilk aylar çok çok fazla içtim sonradan doktor tavsiyesiyle iki günde bir içtim doktorda iç bağırsakları sindirim sistemi düzene girer dedi hep
ne zaman kefir içsen fıldır fıldır dönerdi karnımdaa
ağır reflüm vardı geceleri uyanıyordum çok kahvede içerdim çok kötüydü kefirle tamamen geçti tüm ilaçları bıraktım bir gram ekşime ağrı bişey olmuyor mideme iki yıldır çok şükür
Hugocuk
Senin oglus uyanikken sen surekli biseyler yiyor anlasilan. Bir gun icinde bu kadar yiyecegi yedirmeyi nasil basariyorsun?
bizimkiler de dalıyor çok ? ne anlama geliyor ki ?geçmişi okuyamadım birde cvp yazdıklarım hiç gitmemiş başlığa.
bazı hastalıkların belirtisi olabilirmiş canım epilepsi gibi. ama büyük ihtimalle hiç bişey değil. bütün bebklerde olabilir ve biz ailelere sadece kontrol ettirmek tedbirli olmak düşer :) ben bişey çıkmayacağını düşünüyorum inşallah çıkmaz ata da.
durasella bak bir doktorun bi annenin sorusuna cevabı göz dalması ile ilgili
Eğer bir doktor bu "göz dalması" arazı karşısına, EPİLEPSİ tanısını koyuyor ise, kesin kötü niyetli demektir. Bu "epilepsi" sizin anladığınız manada epilepsi değildir. En kötü ihtimal ile; "Petit Mall" denilen bir cins epilepsidir ama, "Grand Mall" denilen ve sizin anladığınız epilepsiden çok farklıdır. Hiçbir tedavi gerekmeden, zamanla kendiliğinden ve hiçbir iz bırakmadan iyileşirler. Ama maksat sizleri korkutmak olunca bu mevzuyu bu şekilde anlatmazlar. Büyük bir ihtimal ile çocuğunuz tamamen normal, ama dediğim gibi en kötüsü olsa bile bir şey yapmanıza gerek yok, kendiliğinden düzeliyor.
slm kızlar..
hugo:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?