- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #79.661
akşamdan beri eğitici halkalarla oynuyoruz bugünde öyle yaptık ben halkayı veriyorum o sırasına göre takıyor sonra çeviriyor şıkır şıkır sesler çıkınca çok seviyorr
sonra bianda dişleri kaşındı çığlık atıp halkayı ısırdı daha çok acıyınca çok sinirlenip halkaları dağıttı halkaları geçirdiğimiz oyuncağıda alıp kafama vurup kolumu sıktı
hişşşt hayır dedim daha çok sinirlendi ısırdı kolumu ağladıı
nolcak benim oğlanın bu siniri bilmem
arkadaşım kızına hayır diyor kız yerine oturuveriyor ben hayır diyorum başıma gelmeyen kalmıyor
eşim bile seni dövecek neredeyse diyor
Yağmur bugün biraz huzursuzdu dün yapılan aşılardan sanırım..zar zor uyudu..o uyuyunca ben de uyudum..adet oldum çok kanamam var felaket halsizlik ve sinir yaptı ben de..uyumak iyi geldi..Allahtan annem yanımda saolsun herşeyime koşturuyor..
benim cadı da hayırı biliyor ,hayır deyince gelip suratıma bakıp şirinlik yapıyor aklınca beni yumuşatacak..yumuşatıyorda sıpa ciddi durmaya çalışıyorum ama o haline gülmemek elde değil
hugocuk memoşla işin zor, o akıllı bir çocuk büyük ihtimal yaşıtlarıyla çok muhatap olmayacak olgun ,ağır takılan bir çocuk olacak..
mozp senin oğlanda anlaşılan öyle..baksana bizim kuzular hep hareketli..kendilerinden daha büyük tepkileri var..
nisane aklıma gelmişken senin bir ara göğsünde şişlik vardı..ne yaptın merak ettim
hugocuk senin üst komşuyu annen gitmeden halledemedi mihalbuki ben annenden epey ümitliydim
kız işin var bu cocukla..acayip sinirli...bizimkide hayırdan hiç anlamıyo cok meraklı herseyi karıştırmak istiyo....10 kere söylemem gerekiyo...cıstan biraz anlıyo oda canı yanıınca...
selam kızlar bi ara bakıyorum kimse yok bir bakıyorum sayfalar bayaa ilerlemiş bu sefer okumaya yetişemiyorum bende yarım yamalak atlaya atlaya okudum nil musallat olmadan hepsini bitirmek mümkün olmuyor nil hayırdan anlıyor arkası dönükse bile hayır dedimmi hemen elini çekiyor yüzüme bakıp o şey neyse bu sefer eliyle işaret edip onu istiyorum der gibi hıı hıı diye ses çıkarıyor hayır diyip anlatıyorum anlamıyor ama yeltenmiyor birdaha söz dinliyor çocuğum :))
durasella yumurta sarısını kahvaltıda yemeyi sevmiyorsa çorbalarına terbiye yap o şekildede besin değerini kaybetmiyor ama bir şekilde yedirmeye çalış doktorumuzda hergün yesin demişti benim kız hiç süt içmiyor peynir yer birde emiyor ama çok sütüm yok yoğurt yemediği için çorbalarına katıyorum yoğurt çorbası yapıyorum o şekilde telafi etmeye çalışıyorum birde sütlü çorbalar yapıyorum
Bu yemek işindeki porsiyonlar ne kadar? Benim oğlanlar net olarak kahvaltı,çorba ve yoğurdu bir kase yiyor ama yemekler için bunu diyemiyorum. Tadımlık yiyorlar, bir kaç parça, kuş gibi. Belki mama yedikleri için böyle. Tamamen kesersem normal porsiyonlarda yerler mi acaba?
Çok geçmiş olsun yavruna, ateş yapmama diye birşey yok ama ateşin başlaması 1 hafta 10 günü bulur demişlerdi. Seninki hemen tepki vermiş demek ki. Ateşi kaç derecede seyrediyor peki?
Kızlar günde kaç cc süt içiyor sizin minikler? Ben günlük süt alıp içiriyorum. Önceleri istemedi, gece çok acıkmışken verdim içmek zorunda kaldı öyle öyle alıştı, sütüm yetmiyor artık 400cc anne sütü içiyor günlük, 200cc de inek sütü. Yumurtanın sarısını pek sevmiyor, beyazını severek yiyor. Benim gibi tam bir peynirci, iki çeşit peynir veriyorum sabahları. Bir de kaymak alıyorum onu da yiyor kahvaltıda. Ee gün içerisinde yoğurt, muhallebi derken kalsiyumu iyi alıyor diye düşünüyorum.
Doktora gidip kan testi yaptırmadım henüz, çok fazla et yedirmiyorum. Ben vejetaryen olduğum için yemeklerimiz etli olmuyor daha doğrusu evde ettir, sucuktur gibi şeyler olmuyor. Annem minik kavanozlara et suyu ve pişmiş minik etler koymuş. Buzlukta duruyor. Ata'nın çorbasına koyuyorum. Zaten annemlere bıraktığımda mutlaka köfteydi, balıktı tıkıştıyorlar tospiğe.
Nisane canım, dokun hissetler hakikaten hayat kurtarıyor. Ata da okuyor, çok seviyor. Epey oyalanıyor kitaplarla. Kitaplığımızın bir rafını ona ayırdım, neredeyse doldu bile. Ben kitap delisi olduğumdan, gördükçe miniğime de alıyorum. D & R larda da bulabilirsiniz ama indirimli olarak netteki alışverip kulüplerini takip edin derim. Ben görürsem bu ara yine yazarım siteyi sizlere.
selam kızlar bi ara bakıyorum kimse yok bir bakıyorum sayfalar bayaa ilerlemiş bu sefer okumaya yetişemiyorum bende yarım yamalak atlaya atlaya okudum nil musallat olmadan hepsini bitirmek mümkün olmuyor nil hayırdan anlıyor arkası dönükse bile hayır dedimmi hemen elini çekiyor yüzüme bakıp o şey neyse bu sefer eliyle işaret edip onu istiyorum der gibi hıı hıı diye ses çıkarıyor hayır diyip anlatıyorum anlamıyor ama yeltenmiyor birdaha söz dinliyor çocuğum :))
durasella yumurta sarısını kahvaltıda yemeyi sevmiyorsa çorbalarına terbiye yap o şekildede besin değerini kaybetmiyor ama bir şekilde yedirmeye çalış doktorumuzda hergün yesin demişti benim kız hiç süt içmiyor peynir yer birde emiyor ama çok sütüm yok yoğurt yemediği için çorbalarına katıyorum yoğurt çorbası yapıyorum o şekilde telafi etmeye çalışıyorum birde sütlü çorbalar yapıyorum
slm kızlar...
dün evimize döndük,ben anca vakit bulup yazabildim.önce biraz geçmişe bakıyım dedim,çok birikmiş,nezamandan beri girmediğimi bile unutmuşum,ara ara baktım bende..
öncelikle 1 yaşını dolduran ,doğum günlerini kutlayan tüm bebişleri kutlarım..allah daha nice yıllarını gösterir inşallah..
öperim minnoşları..
balık yağından bahsedilmiş:
özendim şimdi sizden,heves ettim acaba doktora danışmadan başlasam olurmuki?
biraz kendimizden bahsedeyim:
biliyorsunuz annemlerdeydik,öncesinde annem bendeydi.
çok güzel bi 15 gün geçirdik diyemem.benim açımdan.
ben çok hasta oldum,tam iyileştim derken gribim tekrar üsteledi.
birde hamileyim biliyorsununz ,direncim iyice düştü.hiç ilaç alamadım,ara ara ateş yaptı,boğaz ağrısı cabası.
çoook halsizdim.
neredeyse hep yattım.lohusa gibi umutu emzirmeye bile annem verdi kucağıma annem aldı.
sadece umutu emzirdim,başka hiç bir işiyle ilgilenemedim yavrumun.
allah razı olsun beceriksiz dediğim kız kardeşiminden hiç ummadığum bi ilgi gösterdi umuta.herşeiyile ilgilendi.
annem zaten bana bütün gece kaç defa kalktı hiç bilmiyorum,her öksürdüğümde başımdaydı.artık adaçayı,zencefil görmekten bile midem bulanıyor.ama anneciğim iyileştirdi beni.
babam da umutla oynadı hep,birsürü şey öğretti.
kalabalıktan bunalır,huysuz olur sanmıştım ama tam tersi umut çok mutluydu.çok kudurdu,çok yordu annemleri,
artık yürüyor,tam olarak orda başlamış oldu.annemlerin evi çok büyük,gezmeye çok yer olunca hep yürüdü oğlum.penguen gibi yürüyor.
oda orda biara öksürünce doktora götürdük.üstelemesin diye.
3 köpek diş birden çıkartıyormuş.3 ü birden patladı.
birde ne öğrendik testiisinin biri inmemiş,boşmuymuş neymiş,yukarı aşığaya hareket ediyormuş.
çocuk cerrahına gösterin dedi ordaki doktor.
d vitaminindede 2 yaşına kadar öneriyorum dedi.
çok üzüldüm,ameliyat derler büyük ihtinalle.(((
umut çok iştahsızdı annemlerdeyken,hep zorla bişeyler yedirdik.
onun açısından yinede iyi bir tatil oldu.iyice coştu,kusdurdu,evi dağıttı,..:)))
ilk defa kuşla tanıştı.komşumuzda vardı.bi ara bi kaç gezme yaptık annemle alt komşumuzda muhabeet kuşu vvardı,bayıldı kuşa,hiç korkmadı,o uçtukça yürüyerek peşinden gitmeye kalktı hep.
:))
ben desem mide bulantısından sadece tost yiyebildim 15 gün boyunca,birde tarhana çorbası,başka hiiiiç bişey ağzıma sürmedim.birde portakal.
tost yemekten şişerim sandım ama 2 kilo vermişim bile.
offff anne evinin rahatlığına çok alıştım,evimi eşiimide çok özlemiştim ama halsizlikten bugün çok zor geçti.
eşim umutu çok özlemiş.o gün evden çıkarken pijamalarını beşiğinde bırakmışştım hergün onları koklamış.
bi kaç kez msnde gördü,ama umut huysuzdu pek gördü saıyılmaz.
sizler iyiisiniz umraım kızlar
gingerus benim için de yemek yedirmek tam bi savaş demek
oda bende bu işten nefret ediyoruz:)))
şimdide ağzındakileri dilinin ucuyla çıkarmayı öğrenmiş
ne versem atıyor
yazık ya üzüldüm
mehmette katıda ilk önce zorlandı köfte yemedi sonra eline elma dilimi susamlı çubuk kraker filan verdim şimdi katıda yiyor
dün akşam biber dolması verdim yoğurtlu yemek istemedi kaçtı sonra kendi geldi severek yedi
çorbaylada arası yokmu eğer varsa çorbasına et sebze tahıl hepsini eklersen günlük ihtiyacını karşılarsın
muhallebi seviyorsa meyveli muhallebiler yaparsın meyvede yemiş olur alternatif üretmeye çalışıyorum
canım kaç kilo Ayaz? benim oğlum 79cm 9kg
Geçen ay 8.900 dü
bu ay tartılmadı daha ama bana zayıfladı gibi geliyor.Kuş gibi zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?