2012 Şubat Anneleri

lalus,melitta kuzucuklarınız hastaydı nasıl oldular?

melitta kızına nazar değdi..canım yeni de yürümeye başlamıştı kıyamam

kız işin var bu cocukla..acayip sinirli...bizimkide hayırdan hiç anlamıyo cok meraklı herseyi karıştırmak istiyo....10 kere söylemem gerekiyo...cıstan biraz anlıyo oda canı yanıınca...

sorma canım annemin anlayışlı alacağı tuttu

kız işin var bu cocukla..acayip sinirli...bizimkide hayırdan hiç anlamıyo cok meraklı herseyi karıştırmak istiyo....10 kere söylemem gerekiyo...cıstan biraz anlıyo oda canı yanıınca...

evet malesef çok çektiriyo bazen
seside öyle gürki maşallah birinci kattayız 3. kat net duyup arıyor 4. kat gelmedi daha şimdilik

selam kızlar bi ara bakıyorum kimse yok bir bakıyorum sayfalar bayaa ilerlemiş bu sefer okumaya yetişemiyorum bende yarım yamalak atlaya atlaya okudum nil musallat olmadan hepsini bitirmek mümkün olmuyor nil hayırdan anlıyor arkası dönükse bile hayır dedimmi hemen elini çekiyor yüzüme bakıp o şey neyse bu sefer eliyle işaret edip onu istiyorum der gibi hıı hıı diye ses çıkarıyor hayır diyip anlatıyorum anlamıyor ama yeltenmiyor birdaha söz dinliyor çocuğum :))
durasella yumurta sarısını kahvaltıda yemeyi sevmiyorsa çorbalarına terbiye yap o şekildede besin değerini kaybetmiyor ama bir şekilde yedirmeye çalış doktorumuzda hergün yesin demişti benim kız hiç süt içmiyor peynir yer birde emiyor ama çok sütüm yok yoğurt yemediği için çorbalarına katıyorum yoğurt çorbası yapıyorum o şekilde telafi etmeye çalışıyorum birde sütlü çorbalar yapıyorum

slm kızlar...
dün evimize döndük,ben anca vakit bulup yazabildim.önce biraz geçmişe bakıyım dedim,çok birikmiş,nezamandan beri girmediğimi bile unutmuşum,ara ara baktım bende..

öncelikle 1 yaşını dolduran ,doğum günlerini kutlayan tüm bebişleri kutlarım..allah daha nice yıllarını gösterir inşallah..
öperim minnoşları..

balık yağından bahsedilmiş:

özendim şimdi sizden,heves ettim acaba doktora danışmadan başlasam olurmuki?

biraz kendimizden bahsedeyim:

biliyorsunuz annemlerdeydik,öncesinde annem bendeydi.
çok güzel bi 15 gün geçirdik diyemem.benim açımdan.
ben çok hasta oldum,tam iyileştim derken gribim tekrar üsteledi.
birde hamileyim biliyorsununz ,direncim iyice düştü.hiç ilaç alamadım,ara ara ateş yaptı,boğaz ağrısı cabası.
çoook halsizdim.
neredeyse hep yattım.lohusa gibi umutu emzirmeye bile annem verdi kucağıma annem aldı.
sadece umutu emzirdim,başka hiç bir işiyle ilgilenemedim yavrumun.
allah razı olsun beceriksiz dediğim kız kardeşiminden hiç ummadığum bi ilgi gösterdi umuta.herşeiyile ilgilendi.
annem zaten bana bütün gece kaç defa kalktı hiç bilmiyorum,her öksürdüğümde başımdaydı.artık adaçayı,zencefil görmekten bile midem bulanıyor.ama anneciğim iyileştirdi beni.
babam da umutla oynadı hep,birsürü şey öğretti.
kalabalıktan bunalır,huysuz olur sanmıştım ama tam tersi umut çok mutluydu.çok kudurdu,çok yordu annemleri,
artık yürüyor,tam olarak orda başlamış oldu.annemlerin evi çok büyük,gezmeye çok yer olunca hep yürüdü oğlum.penguen gibi yürüyor.

oda orda biara öksürünce doktora götürdük.üstelemesin diye.
3 köpek diş birden çıkartıyormuş.3 ü birden patladı.
birde ne öğrendik testiisinin biri inmemiş,boşmuymuş neymiş,yukarı aşığaya hareket ediyormuş.
çocuk cerrahına gösterin dedi ordaki doktor.
d vitaminindede 2 yaşına kadar öneriyorum dedi.
çok üzüldüm,ameliyat derler büyük ihtinalle.(((

umut çok iştahsızdı annemlerdeyken,hep zorla bişeyler yedirdik.
onun açısından yinede iyi bir tatil oldu.iyice coştu,kusdurdu,evi dağıttı,..:)))
ilk defa kuşla tanıştı.komşumuzda vardı.bi ara bi kaç gezme yaptık annemle alt komşumuzda muhabeet kuşu vvardı,bayıldı kuşa,hiç korkmadı,o uçtukça yürüyerek peşinden gitmeye kalktı hep.
:))
ben desem mide bulantısından sadece tost yiyebildim 15 gün boyunca,birde tarhana çorbası,başka hiiiiç bişey ağzıma sürmedim.birde portakal.
tost yemekten şişerim sandım ama 2 kilo vermişim bile.

offff anne evinin rahatlığına çok alıştım,evimi eşiimide çok özlemiştim ama halsizlikten bugün çok zor geçti.
eşim umutu çok özlemiş.o gün evden çıkarken pijamalarını beşiğinde bırakmışştım hergün onları koklamış.
bi kaç kez msnde gördü,ama umut huysuzdu pek gördü saıyılmaz.

sizler iyiisiniz umraım kızlar

diclecim sözde ara tatilde gidecektim doktora ama geçince gitmedim..off ne bileyim çok sevimsiz ya mevzu gidemedim bende..ama bi sorun yok gibi duruyor bakıyorum bulamıyorum

durasella gerçekten sana çok teşekkür ederim kitapları kızım çok sevdi
bunlar epeyce yıprandı hemde şu neşeli saklambaç serisini merak ediyordum
sipariş vermiştim ama akşam aradılar yayınevinden bile temin edemiyoruz paranızı iade edicez diye çok üzüldüm(
şimdi başka bi siteden tekrar sipariş verdim umarım sorun çıkmaz
D&R hiç aklıma gelmemişti burasıda olmazsa oraya bakarım

günışığım hoşgeldin canım..tatil sana ii gelmiştir.anne gibisi var mı..çok geçmiş olsun..bünyen şimdi daha hassas daha yorgun hem karnında hem kucağında 2 bebekle de zor tabi
senin dinlenmeye ihtiyacın var
keşke biraz daha kalsaydın

bende süt içiremiyorum peynir desen nefret ediyor
sağmayı bırakınca benim sütümde azaldı epeyce
bende yoğurdu yemeklerine karıştırıp verebiliyorum
devam sütü aldım onuda istemiyor ki zaten biberon almadığı için kaşıla bin türlü eziyet

hiçbişeyi isteyerek yemediği için farkında olmadan tıkıştırıyorum ben bi şekilde
kaahvaltısını bakıcı bulamaç şeklinde yediriyor önceden tek tekti
sonra dilinin ucuyla tamayı öğrendi yemiyordu mecbur kaldık
öğle çorbasını ben bi kase veriyorum
akşam yemeğine bizimle oturtuyorum işte orda dediğin gibi kuş kadar ancak yiyor eline muz elma veriyorum arada 2-3 ısırık ya yer ya yemez
gece yatarken devam sütüyle 1 kaseye yakın muhallebi veriyorum
makarna olduğunda ise 8-9 tane ancak yer
bayıldığı makarna bile o kadar yani

Benimki de yemiyor... Ne zaman bişeyden yakınacak olsam bakıyorum burdan birileri aynı seyleri yazmış :) tarhanali sebze corbasi vardı birazcık yedi, sonra muzlu tam tahilli mamasını götürdü, emdi, yattı uyudu.
Yuvadan aldım bugun iki gözü iki cesme yorulmuş ağlamaktan, beni görünce sustu oradakiler de derin bir oh çekti :/ özlüyor miniğim napsin... Ben de ozluyorum.
Sıkıntısı yok ama kakası hala ishal gibi, yarın doktoru ariycam bakalım .
Cuma gunu fotograf çekimine gidiyoruz cok heyecanlıyım , 6 aylık fotoları albümü süper olmadı , Zümrüt te çekildi ama iste çeken adamda yetenek olmalı biraz, bu seferinden umutluyum .
Sevgiler..

Çok geçmiş olsun yavruna, ateş yapmama diye birşey yok ama ateşin başlaması 1 hafta 10 günü bulur demişlerdi. Seninki hemen tepki vermiş demek ki. Ateşi kaç derecede seyrediyor peki?

canım tşk ederim bugün ateşi yoktu hiç huysuzlukta yapmadı ağrısı falan yoktu sanırım keyfi yerindeydi korktuğum başıma gelmedi çok stres yapmıştım:)

slm arkadaşlar sürekli takipteyım yazılanları okuyorum ama fırsat bulup hiç yazamıyordum. oğluşum uyumuşken yazayım dedim.çoğunuz bebeklerinizin yememesinden yakınmış, benim oğluşum ise tam tersi inanın ne yediricemi şaşırıyorum. hiç doymuyo mutfaktan çıkmıyo butun gun mam mam diye bağrıyo benide emiyo ne bulursa yiyiyo hiç bişeye hiç bizamn hayır demedi hastada olsa yemeye devam.babası akşam eve gelince kapıyı açar açmaz ellerine bakıp mam mam diyo verene kadar soruyo babasıda mecbur cebine bişeyler koyup geliyo.arabayı hiç sevmez bindiği an ağlamaya başlar biyere gitmek eziyet halini almıştı artık taaa kii topido gözüne yiyecek doldurana kadar artık yolculuklarımız rahat. tabi tum gun yediği için gecede karnı ağrıyo ağlıyo bağrıyo, doktora soyledim bırak yesin diyo. bukadar yemesine karşı Allahtan obez faln değil(şimdilik) kilosu 10,5.emmeyede çok düşkün nasıl bıraktırırım bilmiyorum................))))))))

süt konusunda iyi maşallah peynirde yiyor
et konusunda bilemicem ben hergün veriyorum öyle inanıyorum ama her doktora göre farklıdır birde demir damlası kullanamıyoruz biz o yğzdende muhakkak veriyorum

ben yumurta yediremiyorum malesef
kaynamış veya tavada her türlü yemiyor çorbaları terbiye edincede yemiyor

hoşgeldiin yokluğun belli oldu valla
çok geçmiş olsun canım neyseki annenlerdeymişsin dinlenebilmişsin
bende annem gelince rahatlıyorum mehmet anneme sarıyor

hipp in elmalı organik bebek bisküvisini aldım verdim eline baktı baktıı yüzünü buruşturdu attı,ağzına bile götürmedi
Havuç veriyorum eline atıyo,oyuncaklarının hepsini ağzına götüren çocuk yiyicek oldumu atıyo elinden.
Sebze çorbalarına koyuyorum tavuk,et falan ama yemiyo ki işte.Zar zor sevdiği bişey varsa tv de ona bakarken robot gibi açıyo ağzını biter bitmez de bırakıyo.
Yemiyo diye de bırakmıyoruz tabi az da olsa yediriyoruz elimizden geldiğince.anneme üzülüyorum saatlerce başında bekletiyo 2 kaşık yiyicek diye

Geçen ay 8.900 dü
bu ay tartılmadı daha ama bana zayıfladı gibi geliyor.Kuş gibi zaten.

yememesi zor, biz yine bin türlü numarayla oyunla yediriyoruz, ama en çok minuscule'yi seviyo o varsa tv'ye odaklanıyo gülerken yiyo yemeğini,
yalnız bizimkinin bünyesi kilo almaya uygun değil, ne kadar yesede almıyo kilo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…