2012 Şubat Anneleri

benim kızım öyle.yastık kenarları , demirler , saç kılı , ip ne bulursa ağzına götürüyor.kıl ve ip kakasından çıkıyor tahliller yapıldı izmir de iken çok şükür kansızlığı bile çıkmadı vitamin eksikliği bile yoktu.sanırım huy edindi.şimdi de yerdeki serili naylonlar var ya adını unuttum onları ısırıyor ve koparıyor.dişleri kaşıdığı içinde olabilir diye düşündüm huy işte ama doktorun var ise sürekli rutin kontrollere götürdüğün söylemelisin.

canım bişey sorucam bu balık yağını düzenli balık yiyen bebeklerinde içmesi gerekiyormu
ben iki üç günde bir iglo mezgit veriyorum çok severek yiyor

vermene gerek yok hafta da en az iki gün balık yemesi yeterli.benim eşimde takmış kafaya balık yedirmemize rağmen alalım takviye olur zeki olsun çocuklarım diyor balık yağı araştırıyor hangisi daha iyi diye.

bende uskumru sardalya ve çupra yediriyorum ızgara yapıyorum fileto şeklinde yapıp.terbiye ediyorum.afiyetle yiyorlar kılçıksız oluyor hem bu sefer balıkçı da varsa mezgit vermek istiyorum.

sardalya çok faydalı imiş internette araştırırken öğrendim ki izmir de balıkçımız sardalya bebelere çok faydalı bundan al diyordu birde birkaç balık daha söylemişti.zeka kemik gelişimi için.

benimkilerin eline veriyorum ısıra ısıra yiyorlar bazen de tatlı kaşığı ile sıyırtıp veriyorum biz bıraktık artık meyve ve çorba pürelerini.bizim gibi yiyorlar artık

portakal gaz yaptığı için önermiyorlar.mandalin bizimkiler de şükür gaz sorunu yapmamıştı pek ama poposu kızarık olmuştu.ahbabımız ve komşumuz asit yapar demişti bi daha da vermemiştim.

ayva kabız yapar veriken takip et.

Canim benim oglumda nerde kagit veya iplik bulsa yemeye kalkiyordu doktorunu aradim hastaneye getirmemi kan tahlili yapacagini soyledi. Goturdum demir eksikligi cikti.
Benim ikizlerden biri de kağıt, peçete ne bulursa yemek istiyor. Senin bu yazdığını görünce biz de tahlil yaptırsak mı diye düşündüm. Ama kumaşı yalayan oğlum sadece uykusu geldiğinde yapıyor bunu, resmen keşler gibi, kumaşkeş bizimki :)

Benim oğlan yani uyurken yalanan uzun süre önce bıraktı yerden birşey alıp yemeyi. Çok yapmadı zaten, diğeri Poyraz felaket o konuda, yerde ne bulursa yer, ama Sarp uyurken hep yastığı çarşafı emer gibi yalıyor. Çok fazla emmedi acaba bundan olabilir mi? Prematüre doğunca ilk bir ay falan memeyi alamadı, istemiyordu da. Sonra zorla alıştırdım,7,5 aylık olana kadar iyiydi, sonra memeyi görünce ııığğhhk yapmaya başladı ve bıraktı. Çok emziremedim çocukta ihtiyaç mı kaldı acaba

benimkiler de selpak yiyor özellikle kızım.benim kızım da memeyi çok seviyordu ama meme ucu pek olmadığı için almıyordu ama oğlum cuk cuk maşallah ı vardı gözlerimin içine baka baka emerdi.

zaten bebeklerin çeneleri çabuk yorulduğu için yoruluyorlar.bırakıyorlar parmakla çeneyi desteklemek gerekiyor alttan.ayrıca benim bebekler de prematüre ve hep sorunlu oluyorlar normal bebekelre göre.iki yılda yakalıyorlarmış zaten akranlarını.ayrıca benimkiler de pek emmediler dramatik bir hikaye bu da.

zaten alacağını almıştırlar allah ömür ve sağlık versin kuzucuklara.eskiden sütü olmayanlar pirinç lapası verirlermiş pirinç dövüp mama edip verirlermiş.

bak şimdi yine kıl ağzına atarken yakaladık. çıldırtıcak bu cadı beni

hclc ben bahsetmiştim kızım yerde bulsa özellikle ip kıl türleri daha cazip geliyor diye
sağlık ocaüğındanda bize kansızlığa işaret demişlerdi malesef merkeze uzak olduğumuz için tahlil yaptıramadım ama kan ilacına başladım yinede

melitta lalus geçmiş olsun bebişlerinize.kızım hemş,irenin dediği gibi tam 10.gün atyeşlendi 38-38,5 arası 2 gün sürdü sonra geçti

lalus benim kız kardeşimde bebekken sürekli yorganının kenarını emerdi.epey uzunca bi süre devam etmiş olmalı ki ben bile hatırlıyorum bunu
ama herhangi bişeyin eksikliğimi bilmiyorum
belki dediğin gibi emme ihtiyacını karşılıyordur dicem ama benim kardeşim bunu yaparkende emiyormuş çünkü annem 2 yaşına kadar emzirmiş.
ama şimdi aklıma geldi şöyle de bi olay var
2 kardeşimin doğum arası çok yakın 18 ay
annem hep der ki diğerini kıskandığından başladı buna
belki seninki de diğerini kıskanıyordur
olabilir mi??

sağol nisane doktorumuzu aradım durumu anlattım aşıdan değil o .mutlaka yarın getirin dedi ama öğleden sonra 5 e bulduk randevu ancak bir sıra kalmış :S

3 gün oldu ya nie geçmez bu ateş kızımda bende bittim

sizin bu komşuları ben bile merak ettim:))
iş polis jandarma falan derken çok büyümese bari

kıyamam canım benim yaa
inan çok üzüldüm
ateş söz konusu olunca bende çok tedirgin olurum
inş yarın doktor halledecektir
hatta siz gidene kadar herşey yoluna bile girebilir

kızlar buarada kızıma yeni bi kitap sipariş verdim
daha önce 2 tane dokun hisset kitabı almıştım sağolsun durasellanın tavsiyesi ile
hala bayılarak oynuyor.sayfaları çevirmekten büyük keyif alıyor,içindeki resimler soruyor anlatıyorum bende
şimdide sesli kitap alıyorum,yine durasella teyzemiz tavsiye etmişti:)
bende bi öğretmen olarak hem parmak kaslarının gelişimi hemde ince motor kaslarının gelişimi açısından bu tür kitaplar almanızı öneririm nacizane..zeka gelişiminede katkısı olduğunu düşünüyorum
belki ilginizi çeker
Neşeli Saklambaç:Bıcı,Bıcı

arkadaşlar bugun bebeğimin aşıları yapıldı çok ağladı yavrum ya ateş yapmaz dediler ama şuan ateşi var calpol içirdim geçmedi acaaba fitil kullansammı

merhaba canım kitapları nerden aldın bende almak istiyorum özellikle dokun hisset dediklerini merak ettim

Günaydın kızlar, bu gece oğlum annanesinde kaldı bende bi güzel uyudum :)

Kardeşini kıskanıyor, işten geldiğimde ilk önce kucağıma atlar, ben Poyraz'ı da gidip alırım, ikisi beraber kucağımda olsun diye, önce bana çok kötü bakar sonra da kucağımdan iner. Tepkilerini saklamaz bir de, kıskanıyorsa gelip ya kardeşine vurur ya sesler çıkararak kucağımdan indirmemi ister. Hani içine atıp da farklı şekilde yansıtan bir çocuk değil
Bu hareketi 2. ya da 3. ayından beridir yapıyor. O aylarda farketmemiştir herhalde kardeşini.
Umarım dediğin gibi birşeyin eksikliğinden değildir.

arkadaşlar bugun bebeğimin aşıları yapıldı çok ağladı yavrum ya ateş yapmaz dediler ama şuan ateşi var calpol içirdim geçmedi acaaba fitil kullansammı
Çok geçmiş olsun yavruna, ateş yapmama diye birşey yok ama ateşin başlaması 1 hafta 10 günü bulur demişlerdi. Seninki hemen tepki vermiş demek ki. Ateşi kaç derecede seyrediyor peki?

İnternetten sipariş vereyim diye baktım. Her zaman alışveriş yaptığım kitap sitelerinde kalmamış resmen. Bir kaç yere daha baktım, yok stoklarda. Sen nerden almıştın?

O kılı nasıl yutuyor allahaşkınaa???
Emzirme olayı başlarda resmen büyük acıydı benim için. 1 ay erken doğdular, 2 gün kuvözde kaldılar, doğdukları gün gece 12ye kadar görememiştim zaten. Özel hastane olunca da hemen mamaya başlamışlar, ki ben çok karşıydım mama olayına. Eve getirdiğimiz gün akşama kadar emzireceğim diye diretip çocukları aç bırakmıştım hatta, farkında değilim. Emiyorlar zannediyorum, meğerse çeneleri o kadar zayıf ki çekemiyorlarmış, ağlıyorlar habire. Ben de inat ediyorum, mama içmeyecekler, emecekler diye. Annem durmadan zorluyor mama verelim diye anneme kızıyorum, çocuklar ne uyuyor ne doyuyor.Akşam eşim işten gelene kadar ikna edemedi annem beni, sonra mama verdik de çocuklar 2 saat uyumuştu. Off çok üzücü bir şeydi. Başta sütüm de gelmedi, herhalde 1 hafta falan sabah akşam ağlıyordum, çocukları emziremiyorum diye. Sonrasında sağolsun Poyraz, her şekilde emmeyi çok sevdiği için, süt gelmese de cokkk cookkk memeyi çektiği için sütümü getirdi de yavrum, emzirmeye başladım. O arada çeneleri de güçlendi. Ama asıl çok iyi emen Sarp idi, çok güzel çekerdi, güçlüydü bebeğim. Umarım ona gereken herşeyi almıştır. Koku duyusu o kadar gelişmiş ki, adet olduğum günlerde emmezdi, parfüm, koltukaltı sürdüğüm günlerde hiç emmezdi. Farkedince neden olduğunu memeden kesilene kadar parfüm ya da koltuk altı hiç kullanamadım.
Benim için de emzirme hep dramatik bir olay oldu, sen yazınca kendi yaşadıklarım aklıma geldi, paylaşmak istedim.
Bu arada merak ettim Melitta, 2senede akranlarını yakalıyorlarmış ya, senin çocukların gelişimi nasıl ? Burda kızların yazdıklarına bakıyorum, benimkiler boy olarak burdaki bebeklerden kısa, Sarp değil ama Poyraz motor, dil gelişimi olarak sonradan geliyor gibi.

mozpcum bebişim
tetagili verdinmi kayraya rahatlattımı ben daha alamadım eczaneye getirtecekte onu bekliyorum

kızlar bebeklerinize yoğurt nasıl veriyorsunuz ben devam sütünden yapıyordum şimdi pınar çocuktan yapsam mı ? bu arada kan tahlili yaptıran var mı değerleriniz biz 8.ayında yaptırmıştık,demir eksikliği çıkmıştı.

neden normal sütten yapmıyosun canım büyüdüler artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…