- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #79.581
İlahi Hugocuk, çok tatlısın. Valla Mersin'de yeni yapılan evler genelde büyük. Kolay kolay küçük ev bulamıyorsun. Ben Ankara'dan ilk buraya taşındığımda, tek başıma, bekar yaşıyordum ve oturmak istediğim semtlerde bulabildiğim ev 3+1 idi. Salon büyüklüğündeki balkonlarını saymıyorum bile. Ben hayatımda bu kadar büyük balkonları burada gördüm.
Ankara'da genelde ufak bir balkon olur, bir de uzun bir balkon çamaşır için o kadar.
İki çocuğa gün içinde annem bakıyorakşamları 2-3 saat ancak ben ilgileniyorum, gece uykusuzluğunu saymıyorum. Yemeği de annem hallediyor, sağolsun. Haftada bir temizliğe kadın geliyor, vaktim olmuyor çünkü. Haftasonu çamaşır ve ütü benim işim, çocuklarım uyuduktan sonra yapıyorum. İki kişiyken şimdi 5 kişilik çamaşır ve ütü bayağı vaktimi alıyor. Onun dışında çocuklarımla vakit geçirmek istiyorum, çünkü çok az görüyorum ve onların vaktinden çalmak istemiyorum.
Bizde peteklerde termostat var, kombide termostat olduğunu bilmiyordum, taktıralım olmazsa, ama en düşükte yakıyoruz zaten. Tüm gün yanıyor, evde çocuklar olduğu için.
Çok teşekkür ederim davetin için. O taraflara gelirsek mutlaka haberleşiriz. Mersin'e beklerim ben de, al tatlı Memoşunu gel, bizim oğlanlar da bayılır.
bizim duvarda termostat taktılar kabloyla dışarı kombiye bağlı kombi dışarıda bizim şohbende yok sadece evde doğalgaz açısından tehlike arzedecek ocak var
mesela şuanda oda sıcaklığı 24 gözüküyor biz 23 buçuğa ayarladık
23 buçuktan aşarı düştüğü anda otomatik yanıyor kombi 23 buçuğa geldimi tekrar kapanıyor düşünce yanıyor filan hep böyle
bugün hava güzel diye oda sıcaklığı 23 buçukta uzun süre kalıyor ve kombi çok yanmıyor soğuk havalarda çok yanıyor tabiki
bu derecede ev güzel sıcak fazlasıda zarar oluyordu
bizim salon çok ısınıyordu ikipetek var mutfak daha az ısınıyordu diğer odalar filan çocuk salondan çıkınca filan sıcaklık farkı çok oluyordu şimdi tüm evin sıcaklığı eşit oldu iyi oldu