2012 Şubat Anneleri

yok canım çanakkaledeyiz
mersin gibi yerde sizinde çokmuş binamı eski yalıtımı varmı kaç metrekare
bizimki 120
termostat varmı
Çanakkale'yi çok severim, en beğendiğim şehirlerden biridir. 92 yılında gelmiştik oraya, arkadaşımın evine. Bina yeni, iki yıllık, inşaat halini biliyoruz yani :) Yalıtımı nasıl bilemiyorum ama 175 m2, belki ondan farketmiştir, ama Çanakkale'ye göre gene de çok sıcaktır Mersin. Termostat var, ama peteklerde. Senin dediğin termostat kombide mi, peteklerde mi?

Yağmur'un yeni yaşı kutlu olsun, mutlu seneler!

Nisaneciğim, benim ikizlerimden biri de perşembe geceden beri çok hasta. Ateş dediğin gibi hep 38lerin üstünde. 38,8'i gördük dün gece, nefes de alamıyordu zaten, acile gittik gece. Bir gün iyi bir gün kötü geçirdik biz de. Şu anda iyi, ama gece nasıl geçer bilemiyorum. Aşının etkileri ancak çıkıyor demek ki.

kızlar merhabalar benim kızım iki gündür dolu dolu iki gün ama ateşleniyor duş aldırıyorum ağrı kesici şurup veriyorum su kompressi yapıyorum nafile en fazla 37.2 ye düşürebiliyorum en yükseği ise 38.6 ne yapacağımı şaşırdım.dün gece acil e götürdük orada da ağzı biraz kızarmış yarın sabah çocuk doktor una getirin dediler.işte sağlık koşulları.

güzel ülkemin kıymetini bilin.ben bittim bugünle üç gün oldu uykusuzum minik kızım ateşten sayklayıp durdu geceleri.evde nurofen vardı onu veriyorum calpol ile dnüşümlü.nurofen baya etkili imiş ki 37 ye düşürdü.

çarşamba günü de su çiçeği aşısı olmuştu.ondan olabilir mi dicem ama iki gün sonra da böyle ateş yaparmı aşı yaa.hiç başıma gelmemişti böyle.

ne yapacağımı şaşırdım.enfeksiyon kaptı ise sürekli böyle ateş düşürücüler de nereye kadar.

sizler nasılsınız?bebekleriniz nasıl?

geçmişi okuyamadım şimdi msj ını grödüm senin ve nisanenin bebeği de mi ateşli.benim kızımda ateşli iki ündür.su çiçeği aşı mı oldunuz sizde ?

doktor ne dedi hastane de ?müdahale etti mi yada aşıdan dedi m i?

Evet canım, su çiçeği aşısı oldu bebeklerim, Poyrazım perşembeden beridir ateşlendi, aşıdan 1 hafta sonra. Bu aşılardaki ateş 1-1,5 hafta içinde kendini gösteriyormuş. Bizimkinin ateşi de o yüzden mi değil mi bilemedim çünkü, doktor virüs kapmış dedi. Salgınmış bu aralar. Öksürük ve balgamı da vardı. Sanırım hepsi üstüste geldi, aşı, virüs, dişler, mahvetti oğlumu. Diğerinde hiç bir şey yok şimdilik.
Çok geçmiş olsun kızına

eminim senin kurabiyelerinde çok güzel olmuştur, partinizin güzel geçmesine sevindim diclecim

Lalus ve melitta çok geçmiş olsun, rabbim bebeklerinize biran önce şifa versn

sağol lalus benim kızımın sadece ateşi var çok şkür biz hiç girip olmadık sadece memlekete gitmeden iki gün önce burun akıntımız olmuştu nezle gibi onun dışında ateşli bir hastalığımız olmamıştı ama bu ateş beni biraz endişelendirdi acaba enfeksiyon mu geçirdi diye ama su çiçeği aşısından ise herhalde bugün yarın geçer ki bugün ateşimiz en fazla 37.2 idi hemen nurofen verdim şu anda ateşi yok.inşallah aşıdandır.

eğer enfeksiyon olsa birkaç gün ateşli olur geçmezdi değil mi ?

owwwwwww daha büyük bir ev yokmuyduuu
canım ev çok çok büyük ondan olabilirmii
bizim termostat kombide
iki çocukla o kadar büyük evle nasıl başedebiliyosun canım
çanakkaleye yine gel görüşürüz

canım parti harika görünüyor, renkler,süslemeler herşey çok güzel. umarım ömrüde böyle güzel geçer.

bu arada bugünde hava çok güzel

çok geçmiş olsun. ama sadece aşının bu derece hasta edeceğini sanmam. doktor bana eğer ateş 38 derecenin üzerine çıkıyorsa diş ve aşı ile ilgisi yoktur mutlaka vücutta enfeksiyon vardır demişti.

size de çooooook geçmiş olsun, her söylüyorum oğlum hasta olması ben olayım diye.

lalus melitta çok geçmiş olsun
melitta öksürük akıntı yoksa sesinde değişiklik filan aşıdandır büyük ihtimal
su çiçeği aşısı böyle yapıyor arkadaşımın kızı aşıdan sonra tam 15 gün ateşlendi her bebekte farklı etki yapıyor
ama sen yinede takip edersin

hügocuk merhaba. benim doğalgaz faturamda 400 TL geldi. değil apartmanda sokakta 1. olduk, her ay rekor bizde

ama sorun benim doğalgazı fazla yakmamda, tüm gün açık doğalgaz, bizim komşuların günün en az 14 saati kapalı

mozp eczaneye sordum tetagil yokmuş ama depoda varmış yarın sabaha getirtiriz dediler
eczacı doktora sorun öyle getirtelim dedi
bende aradım sordum ama doktor o ilacı bilmiyorum bişey diyemem diş jeli kullanın dedi
sen doktora sormuşmuydun bende almadım ama alsammı almasammı kararsız kaldım

kızlar size bahsetmiştim üst kattaki kiracıyı
yine başladılarr her akşam çocuk evde top oynuyo koşturuyo
alttan vurunca susuyorlar bi süre sonra tekrar başlıyorlar
jandarma yakın bizim oturduğumuz yere jandarmayı arayıp bilgi alsammıki :26:
napmalıyız filan diye
belediyeyi aramaktan vazgeçtim kadın akp kadın kollarında çalışıyoröuş bize bişey olmaz diye orda burda söylüyormuş

selam 2012 yılının biricik şubat anneleri ve 1 yaşını doldurmuş melekleri :)) bennnn geldimmmmmmmmm.D
aslında hep aranızdayım da bi türlü işten dolayı yazamıyorum ama bundan sonra iki arada bi derede yazıcam karar verdim:))) doğum gününü kutlayanları öncelikle tebrik ederim .Rabbim nice nice yaşlara nasip etsin inş. Ben bu hafta ne yazık ki oğlumun vucudundaki mikroptan dolayı hem ishal hem istiğfar etmesiyle birlkte çok hasta olduğumuz için yapamadım.Ama gecikmeli de olsa bu pazar günü yapıcam:) kızlar size bu arada bişey sormak istiyorum.Oğlum hastalandığı için çok kilo verdi o yüzden bi vitamin surubu almak istiyorum.İçinde balık yağı da barındıran .Bana tavsiye edebileceğiniz bi şurup var mıdır ? teşekkürler :)))

İlahi Hugocuk, çok tatlısın. Valla Mersin'de yeni yapılan evler genelde büyük. Kolay kolay küçük ev bulamıyorsun. Ben Ankara'dan ilk buraya taşındığımda, tek başıma, bekar yaşıyordum ve oturmak istediğim semtlerde bulabildiğim ev 3+1 idi. Salon büyüklüğündeki balkonlarını saymıyorum bile. Ben hayatımda bu kadar büyük balkonları burada gördüm. Ankara'da genelde ufak bir balkon olur, bir de uzun bir balkon çamaşır için o kadar.
İki çocuğa gün içinde annem bakıyor akşamları 2-3 saat ancak ben ilgileniyorum, gece uykusuzluğunu saymıyorum. Yemeği de annem hallediyor, sağolsun. Haftada bir temizliğe kadın geliyor, vaktim olmuyor çünkü. Haftasonu çamaşır ve ütü benim işim, çocuklarım uyuduktan sonra yapıyorum. İki kişiyken şimdi 5 kişilik çamaşır ve ütü bayağı vaktimi alıyor. Onun dışında çocuklarımla vakit geçirmek istiyorum, çünkü çok az görüyorum ve onların vaktinden çalmak istemiyorum.
Bizde peteklerde termostat var, kombide termostat olduğunu bilmiyordum, taktıralım olmazsa, ama en düşükte yakıyoruz zaten. Tüm gün yanıyor, evde çocuklar olduğu için.
Çok teşekkür ederim davetin için. O taraflara gelirsek mutlaka haberleşiriz. Mersin'e beklerim ben de, al tatlı Memoşunu gel, bizim oğlanlar da bayılır.

Melitta sanırım senin kızınki aşıdan, geçici bir durum demek ki. Bizimki virüs kapmış doktorun dediğine göre. Ama hepsi bir araya geldi o yüzden ağır geçiyor diye düşünüyorum ben.

Çok teşekkürler Sinem, kesinlikle haklısın, diş ve aşı değil, virüs demişti doktor.Salgın varmış, normalde ilaç vermeyi sevmeyen bir doktor ( Ben de bu yüzden doktoru seviyorum ) agresif davranmalıyız, ciddi birşey demişti. Ben aşı olduğu ve diş çıkardığı için acaba bir araya mı geldi diye düşündüm.

Biz de tüm gün yakıyoruz, ama burası soğuk bir şehir değil. Bu kadar gelmemesi gerekirdi. Açıp kapamak daha çok enerji kaybına yol açar diye kapatmıyoruz. Mart ayında gün içinde kapatırız ama, sıcaklar başlar burda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…