• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

hemen telaşlanma bişey olmamıştır cnm bebişine olumsuz düşünme....
dr.da söylemiş zaten bi zararı olmamıştır diye..
2.li teste normal ultrasonla bakıyolar ben devlet hastanesinde yaptırdım....

öyle de doktorun görüpte ilaca başlamalısın dediği sonuç ben de uzun zamandır var.
allah bilir en doğruyu,yapacak birşeyim yok.sadece dua edebilirim bebeğimi korusun diye yaradana..
tsh,gebelikte çok ciddi rol oynayan bir bir hormon;bilirsiniz.

peki kızlar bu ikili test çok önemli mi ? yapılması şart mı ?

iyiki doğdun mutlu yıllarrrr:71::71::71::71::71:

Doğum günün kutlu olsun :52::52::52::52: Bebişinle, upuzun sağlıklı bir hayatın olsun tatlım, Hep gülsün yüzünüz :69:

Eki Görüntüle 223136

Bugün cnm. 17:30 da hadi ikimizin bebişleri de aldırsınlar ölçülerini, boş yere yormasınlar kendilerini, doktor amcası rahatsız ediyor bebişimi üzülüyorum ben :)

:66:

:66 mutlu yıllarrrrrrrrrr!!!!

:64::64: çookk teşekkür ederim canlarım benim yeni yaşıma sizlerle girmek çok güzel

bütün iyi dileklerim sizlerle :66: YAŞASIN GÖBÜŞ KARDEŞLİĞİ :62::64::62::62:

Gunaydınlar....
dun randevuma gıderken cıkolatayı mıdem almadıgı ıcın toputopla yetındım :) allahıma sukur bu sefer ılk 3 ayı sag salım atlattım...ense kalınlıgı ölçümü 2 dr. kontrolunda yapıldı.(cunku oncekı gebelıgımde koromozom bozuklugu nedenıyle kaybetmıstım kızımı,bılmeyenlere solıım). degerı 1.5,max. deger 1.7 cıktı..kan sonucumda bu aksam cıkıcak..oglumuz ıı :) yıne bıze pıpısını gosterdı durdu..dr. kordonmu dıe kontrol ettı ama alakası yok dedı..oglunuz hayırlı olsun dedı :) ıkı el ,ikı ayak,mıdesı,burnunu gostermem gerek dedi :)
bı dahakıne de 4 hafta sonra goruselım dedi :( durabılırsem tabı :1:

günaydın kızlar nasılsınız bugün...
biz yine bulantılarla başladık dün çok ağladım bebeğimden özür diledim çünkü vicdan azabı duyuyyorum yemek yiyemediğim için yeterli beslenemiyorum....
kasıklarıma ağrılar giriyo acaba diyorum yemek yiyemediğim içinmi herşeyi oraya bağlıyorum. dr.um demir ilacı verdi içmeye korkuyorum oda bulantı yaparmış :84:
bizde durumlar böyle şimdilik.. bugün test sonuçlarım çıkıyo Allahım inş. ii çıkar......

cnm ben bıde bankada calısıyorum...bulantım azaldı dıorum yanı haftada mın. 3 e dustu kusmalarım...kusarken alttan kacırmalarımda cabası...bankada rahatta olamıyorum tabı...duyan tuvalette bı danayı kesıolar sanır..oyle bır ögürüyorum :(
benımde esım dun sen bu cocugu gerızekalı doguracaksın dedi :(( aksamları sadece mercımek corbası ıcıyorum..ayrandan bıle tıksındım...sut,cevız,et,tavuk..hıc bısı ıstemıo cnm.sadece sabah saglıklı kahvaltı edıorum,öglen patates puresı aksam corba :(
dr.a özellikle sordum dun..bak gerı kalmamıs hıc dedı ama ılerı de degıl..yakında decıcek dıyor..

Günaydınnnn :71:

Güne felaket bir bulantıyla başladım, içim dışıma çıkıyor yine, hani 3 ayda geçecekti bu, kendimi kandırılmış hissediyorum :37:

2. aydan başlayan ve bitmeyen bulantı kusmalar vardı içim dışıma çıkıyordu resmen ama şu iki gündür sabahları az bulanıtm oluyo o kadar , kişiden kişiye değişir illa 3 ay diye bişey yok hiç bulnatı kusması olmayanlar var . neyse en kısa zamanda normal hayatına dnmen dileğiyle ....

tatlım bence süt içemiyorsan aynı oranda yoğurt yemeyi dene. süt ve yoğurdun kalsiyum değerleri birbirine yakın. çok yakın arkadaşımın doktoru yoğurt ve ayran önermiş..

aşağıdakileri alper mumcunun sitesinden aldım...

Eğer süt seven bir kişi iseniz bu sizin için bir avantajdır çünkü süt önemli bir kalsiyum kaynağıdır. Ancak eğer süt sevmiyorsanız ya da herhangi bir nedenden dolayı içemiyorsanız da endişelenmeniz gerekmez. Çünkü önemli bir kaynak olmakla beraber dietteki tek kalsiyum kaynağı süt değildir. Sütten üretilmiş ürünler de yüksek oranda kalsiyum içerir.

Örneğin bir bardak yoğurt hemen hemen bir bardak süt kadar kalsiyum içerir. Bunun yanısıra beyaz peynir başta olmak üzere peynir çeşitleri ve dondurma da önemli ölçüde kalsiyum içerir. Bunun yanısıra brokoli, bürüksel lahanası ve ıspanak gibi sebzeler de kalsiyum açısından zengindir.

Eğer süt içecekseniz yağı alınmış light sütlerden içmeyi tercih edin. Light süt ile normal süt arasındaki fark sadece yağının alınmış olmasıdır. Light sütler genelde normal sütlerden daha fazla kalsiyum içeririler. Light süt içerek hem yeterli miktarda kalsiyum almış olur hem de gereksiz kalori alımının önüne geçmiş olursunuz.

Süt içemiyorsanız endişelenmeyin çünkü bunu yapmak zorunda değilsiniz. Hele hamileliğin başlarında buna kendinizi zorlamak da gereksiz endişe ve strese neden olur.

bende süt içmiyorum ama günde en az 1 bardak ayran içmeye 2-3 günde bir dondurma yemeğe bol bol yoğurt yemeğe özen gösteriyorum. verdiğin bilgiler için teşekkürler...

günaydın kızlar nasılsınız bugün...
biz yine bulantılarla başladık dün çok ağladım bebeğimden özür diledim çünkü vicdan azabı duyuyyorum yemek yiyemediğim için yeterli beslenemiyorum....
kasıklarıma ağrılar giriyo acaba diyorum yemek yiyemediğim içinmi herşeyi oraya bağlıyorum. dr.um demir ilacı verdi içmeye korkuyorum oda bulantı yaparmış :84:
bizde durumlar böyle şimdilik.. bugün test sonuçlarım çıkıyo Allahım inş. ii çıkar......

bebeklerimizi beslemeye daha çok vaktımız var yaklasık 6 ay daha bizimleler bol bol beslicez hayırlısıyla hiç kafana takma...sen üzüldükçe oda üzülcek üzme bebeğini toparlan :D

:66::66::66::66: Günaydınnn kızlarr
bugün benim doğum günümm :64::64::64: Iyi ki doğdum mu ne :52::52:

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN BEBEĞİNLE AİLENLE SAĞLIKLI, MUTLU, HUZURLU YILLAR GEÇİRMEN DİLEĞİYLEE:71:

benim dr um 2 li test yaptırmıcam dedi sadece 3lü test yapıcaz dedi, 2li test yanıltıcı çıkabılıyor boşuna boşuna moral bozukluyu oluyor dedi ki ablamın bebeğinde olmustu 2 li test riskli dedi dr u amınıyosentez yaptırın dedi baya bı korkuttu amnıyosentez temız çıktı ama o bekleme sürecinde yaşadıkları dktüğü göz yaşlarının haddi hesabı yok (şimdi bebeği o kadar akıllıı ve sağlıklıkı) o yüzden bende yaptırmıcam 2 li test , 3 lüyüde eğer bir risk varsa hazırlıklı olayım diye yaptırıcam, tabiki herkesin kendi dşüncesi.

öyle de doktorun görüpte ilaca başlamalısın dediği sonuç ben de uzun zamandır var.
allah bilir en doğruyu,yapacak birşeyim yok.sadece dua edebilirim bebeğimi korusun diye yaradana..

Cnm bu ikili test temelde bebekte down sendromu riskini ölçmek için yapılıyor, ama ultrason sırasında bebeğin diğer organ gelişimlerine de bakılıyor.
Bunun dışında bebeğin ense kalınlığı ölçümünün normalin üstünde çıkması down sendromu dışında bazı kalp rahatsızlıklarının da işareti olabiliyor.
Sonuçta bu rahatsızlıkların tedavisi yok, eğer bilmek istersen yaptırırsın, gerek duymazsan yaptırmazsın, yaptırmayan çok arkadaş oldu burda.

günaydın kızlar nasılsınız ya bu gece çok sıcaktı gece gece ne var ne yok hep soyunuyorum valla gece bir deprem olsa nasıl toparlanırım haberim yok kocam gececi olmasına rağmen cam kesinlikle kapanmaz bende boynumdaki seti yüzükleri bilezikleri hep çıkartıyorum yinede yaatamıyorum sürekli rahatsızım acaba hamilelikmi bizi bunaltıyo birde bazı kızlar yazıyor okuyorum göbeğimde bişi pıt pıt atıyo diye arkadaşlar o herkesde olur hamile olmayanlarda bile orda atan farklı bişi ben 13 haftalık oldum bebeğimi hissedebilirmiyim bilmiyorum ama bir kaç önce bayabi hissettim ama daha yok 20 haftalık olmadan olmazmış yani biraz anneler kendilerini kandırıyolar bana kalırsa :16::17::17::17:

cnm ben bıde bankada calısıyorum...bulantım azaldı dıorum yanı haftada mın. 3 e dustu kusmalarım...kusarken alttan kacırmalarımda cabası...bankada rahatta olamıyorum tabı...duyan tuvalette bı danayı kesıolar sanır..oyle bır ögürüyorum :(
benımde esım dun sen bu cocugu gerızekalı doguracaksın dedi :(( aksamları sadece mercımek corbası ıcıyorum..ayrandan bıle tıksındım...sut,cevız,et,tavuk..hıc bısı ıstemıo cnm.sadece sabah saglıklı kahvaltı edıorum,öglen patates puresı aksam corba :(
dr.a özellikle sordum dun..bak gerı kalmamıs hıc dedı ama ılerı de degıl..yakında decıcek dıyor..

ayyy bende aynı durumdayım benim eşimde bilerek yemiyorum sanki gibi davranıyo... zorlasana kendini biraz yesene....
ama geçecek inş.

canım çok kafana takma. eutroxu düzenli kullanan biri olarak sana bilgi verebilirim. ben 2 yıldır troidle uğraşıyorum ve ilaçla birlikte gebeliğe başladım. gebelikte bir ara değerim yükseldi benim de endokrinci ilacı kullanıyorsun endişelenmene gerek yok dedi. senin değerin zaten çok yüksek değildir. değeri 80 e ulaşmış insanlar var çok sağlıklı bebekler dünyaya getirmişler. sen ilaca başla 4 hafta sonra tsh ölçümü yaptır. doktor ona göre dozunu ayarlar veya keser. kafana takmana gerek yok..

Hiç başı ağrıyanınız varmı? 2 gündür başım inanılmaz çatlıyor dün akşam ağrısından duramadım?bir tek ben de mi oluyor acaba?

bende ayın 20sinde 2li testimi yaptırıcam bugun tam 11haftalık oldum az önce sağlık ocağında dört tüp kan verdim gözlerim kararıyuo şuan dinleniyorum

:66::66::66::66: Günaydınnn kızlarr
bugün benim doğum günümm :64::64::64: Iyi ki doğdum mu ne :52::52:

iyi ki doğdun canıııım, yeni yaşın sana bebeğin ve eşinle mutluluklar huzur ve sağlık getirsin inşallah..

herkese günaydın arkadaşlar..
doktora gidecek arkadaşlarımızdan inşallah güzel haberler alırız..
bulantısı olan arkadaşlar belki denemişsinizdir ama denemeyeniniz varsa diye yazıyorum, bana beyaz leblebi iyi gelirdi. çarçabuk geçer inşallah bu bulantılı döneminiz.

ben ne alemdeyiiiiiiiiiiiiim???
cumayı iple çekiyorum, artık cinsiyetini öğrenip ona göre zıbınlar bodyler almak istiyorum. midem de artık tamamen düzeldi diyebilirim. dün cacık bile yedim. korka korka yedim ama bişi olmadı çok şükür. salatalık şişirip hazımsızlık yaptığı için aylardır yemiyordum.
darısı tüm mide sıkıntısı çeken arkadaşlara inşallah..

benim dr um 2 li test yaptırmıcam dedi sadece 3lü test yapıcaz dedi, 2li test yanıltıcı çıkabılıyor boşuna boşuna moral bozukluyu oluyor dedi ki ablamın bebeğinde olmustu 2 li test riskli dedi dr u amınıyosentez yaptırın dedi baya bı korkuttu amnıyosentez temız çıktı ama o bekleme sürecinde yaşadıkları dktüğü göz yaşlarının haddi hesabı yok (şimdi bebeği o kadar akıllıı ve sağlıklıkı) o yüzden bende yaptırmıcam 2 li test , 3 lüyüde eğer bir risk varsa hazırlıklı olayım diye yaptırıcam, tabiki herkesin kendi dşüncesi.

Cnm bu ikili test temelde bebekte down sendromu riskini ölçmek için yapılıyor, ama ultrason sırasında bebeğin diğer organ gelişimlerine de bakılıyor.
Bunun dışında bebeğin ense kalınlığı ölçümünün normalin üstünde çıkması down sendromu dışında bazı kalp rahatsızlıklarının da işareti olabiliyor.
Sonuçta bu rahatsızlıkların tedavisi yok, eğer bilmek istersen yaptırırsın, gerek duymazsan yaptırmazsın, yaptırmayan çok arkadaş oldu burda.

benim ablama da doktoru riskli gurup demişti bebeği için. amınıyosentez yapalım dediysede ablam yaptırmadı.çok şükür bebeğimiz çok sağlıklı...
çok ciddi bir test değilse yaptırmam diye düşünüyordum zaten.
allah hepimizin hakkında hayırlısını versin.

3 lü testi yaptırırım sadece.o da dediğiniz gibi duruma hazırlıklı olmak amacıyla.

kızlar cinsiyet hakkında içinizden geçen cinsiye var mı ?
cinsiyet öğrenenler,sizin içinizden geçen tuttu mu ?

yeni yaşın sana çok tatlı ve akıllı bir bebiş getirsin inşallah. bir daha ki doğum gününü güzel bebeğinle kutlaman dileğiyle. nice senelere.....:16: :16: :16:

arkadaşım ben yaptırmadım hiçde pişman değilim her tedbiri almak çok iyi sonuçta rabbim hastalığıda veriri şifayıda ama sen ikili testi yaptırdığın vakit donuç kötü çıkarsa 9 ay boyunca onun sıkıntısını çekeceksin ve 9 ay sonunda bir şey olmazsa bebeğin salıklıysa doktora bol bol küfür ediceksin çok var öyle para tuzağından başka bişi değil sonuçta anne karnında rahatsızlığın tedavisi yok ahh keşke bir çaresi olsa ilaçla tedavi edlse yine yaptırılır. ben yaptırmadım içimde sızlamıyo

bende ayın 20sinde 2li testimi yaptırıcam bugun tam 11haftalık oldum az önce sağlık ocağında dört tüp kan verdim gözlerim kararıyuo şuan dinleniyorum
dört tüp kan mı :53: neden ? yat dinlen biraz.karnın açsa biran önce birşeyler ye.
Hiç başı ağrıyanınız varmı? 2 gündür başım inanılmaz çatlıyor dün akşam ağrısından duramadım?bir tek ben de mi oluyor acaba?
akşamları çok ağıyor benimde..bu haftalar normal bir durummuş.
canım çok kafana takma. eutroxu düzenli kullanan biri olarak sana bilgi verebilirim. ben 2 yıldır troidle uğraşıyorum ve ilaçla birlikte gebeliğe başladım. gebelikte bir ara değerim yükseldi benim de endokrinci ilacı kullanıyorsun endişelenmene gerek yok dedi. senin değerin zaten çok yüksek değildir. değeri 80 e ulaşmış insanlar var çok sağlıklı bebekler dünyaya getirmişler. sen ilaca başla 4 hafta sonra tsh ölçümü yaptır. doktor ona göre dozunu ayarlar veya keser. kafana takmana gerek yok..
canım benim çocugum olmadığı için doktora gittiğimde ozamanda değerlerim bazan yüksek çıkıyordu.yani şöyle diyelim bugün testi yaptırdım,beni endokrine gönderdi.ertesi gün endokrin bu testi tekrarladı sonuçlar gayet normal çıktı.1-2 kere değil.benim değerler sürekli değişiyor.bense bu ilaca başlamadan gebe kaldım ve bugün tam 3 aylık oldum,endişelerim bu yüzden.
ama senin dediğin gibi daha yüksen troidli kişilerin bebeleri sağlıklı olabiliyor,allah bilir ne olacağını.
1 ay sonra kontrol dedi,gebelik boyunca her ay kontrol için gidecekmişim.
sen de her ay gidiyor musun ?dozunu yükseltti mi ,ne kadarla başladın,şimdi kaş tablet içiyorsun ?
biraz fazla sordum ama kafam soru işaretleriyle dolu inan.:18:

iyi ki doğdun canıııım, yeni yaşın sana bebeğin ve eşinle mutluluklar huzur ve sağlık getirsin inşallah..

herkese günaydın arkadaşlar..
doktora gidecek arkadaşlarımızdan inşallah güzel haberler alırız..
bulantısı olan arkadaşlar belki denemişsinizdir ama denemeyeniniz varsa diye yazıyorum, bana beyaz leblebi iyi gelirdi. çarçabuk geçer inşallah bu bulantılı döneminiz.

ben ne alemdeyiiiiiiiiiiiiim???
cumayı iple çekiyorum, artık cinsiyetini öğrenip ona göre zıbınlar bodyler almak istiyorum. midem de artık tamamen düzeldi diyebilirim. dün cacık bile yedim. korka korka yedim ama bişi olmadı çok şükür. salatalık şişirip hazımsızlık yaptığı için aylardır yemiyordum.
darısı tüm mide sıkıntısı çeken arkadaşlara inşallah..
sanada günaydın..ben de yarın gidiceğim doktora.ben de bir umut belki öğrenirim cinsiyetini diye düşünüyorum.daha erken ama... :17:
ben midem bulandığında diyorumki,acıkmışım :1:acıktığımı başka türlü anlamıyorum :60:
tuzlu şeylerde iyi geliyor.kraker,galeta..gibi..

Back