• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşım ben yaptırmadım hiçde pişman değilim her tedbiri almak çok iyi sonuçta rabbim hastalığıda veriri şifayıda ama sen ikili testi yaptırdığın vakit donuç kötü çıkarsa 9 ay boyunca onun sıkıntısını çekeceksin ve 9 ay sonunda bir şey olmazsa bebeğin salıklıysa doktora bol bol küfür ediceksin çok var öyle para tuzağından başka bişi değil sonuçta anne karnında rahatsızlığın tedavisi yok ahh keşke bir çaresi olsa ilaçla tedavi edlse yine yaptırılır. ben yaptırmadım içimde sızlamıyo

hak veriyorum sana..ben de senin gibi düşünüyorum.ben de yaptırmayacağım bu testi bakalım bu duruma eşim ne diyecek..biraz pipirikli:1:

Arkadaşlar, ikili testle ilgili herkesin görüşüne saygı duyuyorum, ama unutmayın, bu testlerde sadece down sendromu değil, kalp, böbrek v.s. iç organ sorunları da inceleniyor, özellikle ense kalınlığı normalin üstünde olduğu halde down sendromu riski düşük çıkanların kalbinde sorun olabileceği öngörülerek bu noktada incelemelere ağırlık veriliyor.
Ben de bebeğimde bir sağlık sorunu varsa önlemimi ona göre almak isterim, çünkü yenidoğanda ilk müdahale hayat kurtarıyor, örneğin bebeğimin kalp kapakçıklarında sorun varsa, bu konuda yeterli araştırmayı uygun doktoru bulacak vaktim olsun, bebeğim doğar doğmaz müdahale edilsin, kendimi böyle bir sürece maddi manevi hazırlayayım istiyorum.
Tabi ki hepimiz sağlıklı bebekler dünyaya getirmek istiyoruz, bunu hayal ediyoruz, ama aksine de hazırlıklı olmalıyız, tedbiri elden bırakmamak lazım, tabi bu benim düşüncem, aksine de saygım sonsuz...

kızlar9 ay geçermi yaaa:50::50::50:

evet geçmiyo bende öyle diyorum hep 7 ay kaldı ama beklemek zor bende 2li veya 3lü testi yaptırmayı düşünmüyorum amatüpbebek olduğu için doktor zorunlu istiyo allah korusunda bişey çıkarsada sanki bebeğimimi aldırıcam allahtan heşey onu bana nasıl vermişse öyle kabul ederim ilk anne olucam hayırlısıyla 9bucuk seneden sonra 2 aşılama ve 2 tup bebek yaptırdık sonuncıusunda rabbim yüzüme güldü dualarımı kabul etti şükürler olsun

işte folik asitleri buyüzden doktorlar diyor bebek düşündüğünüz anda kullanmaya başlayın riskleri baya bir farkla azaltıyormuş böyle sorunlarda

canım 15. haftadan önce mümkün olmuyr pek özellkle kesenin olduğu yerde hareket oluşumları o haftalarda bize pıt pıt olarak duyuluyor.çünkü çok erken bir dönem daha kücücük 100 gramlık falan oluyor 2-3 haftada bu iki katına çıkıor o yüzden en çok 16. haftadan sonra hissediliyor.ben bile daha 4-5 gündür hissediyorum .fark olarak kütle hissetmen lazım hissetmezsen orda bebek yoktur bilemezsin ne olduğunu.özellikle yemekten yarım saat sonra yatsırt üstü kendini dinle o haftalara gelince. önce vücudunda göbeğinin sağ,sol çevresine adapta olacaksın.o çevrede çünkü bebek hatta daha aşağıda .bir yumruk tarzı bir kütle hissi var ve orda içerden sağlı sollu seri birsağ bir sol değişler oluyor .bu elleri ve ayak ucları oluyor .ben ilk bebeğimde 18. haftada bunları hissettim şimdi 17 nin içindeyim daha hassasım ve oturduğumda orda aynı yerde ki hep göbeğimin sağında duruyor alt kısımdan sertleşiyor orda sonra kımıldıyor.çok aşırı bariz farkediyorsun .ilerleyen haftalarda hepiniz hissediceksiniz.kütle önemli ama .elle ya da dışardan farkedilmiyor siz orda hissediyorsunuz .bebek uyurken his olmaz ama uyanıkken kendini kasıyo ağırlaşıyo çok bariz belli ediyor kendini canım.bu arada biz uyurken onlar uyanık ,biz ayakta gezerken onlar uyuyor cünkü harekethalindeyken onlar beşikte sallanır gibi uyuyorlar .oğlumda gece hiç uyuyamazdım sürekli oynar dururdu .gündüz pek kıpraşmazdı bıdık geceyi beklerdi .bakalım bunda neler yaşayacağım.

teşekkürler canım,bazen yatarken hissediyor gibi oluyorum, ama tam emin olamıyorum ben şuan 14 haftayı bitirdim...acaba hissetmemiz gerekiyor mu diyordm ama ilk bebeği olanlar geç hissedermiş...allahım tekmelerini de hissedeceğimiz günleri gösterir inşalah:16:

:66::66::66::66: Günaydınnn kızlarr
bugün benim doğum günümm :64::64::64: Iyi ki doğdum mu ne :52::52:

Arkadaşlar, ikili testle ilgili herkesin görüşüne saygı duyuyorum, ama unutmayın, bu testlerde sadece down sendromu değil, kalp, böbrek v.s. iç organ sorunları da inceleniyor, özellikle ense kalınlığı normalin üstünde olduğu halde down sendromu riski düşük çıkanların kalbinde sorun olabileceği öngörülerek bu noktada incelemelere ağırlık veriliyor.
Ben de bebeğimde bir sağlık sorunu varsa önlemimi ona göre almak isterim, çünkü yenidoğanda ilk müdahale hayat kurtarıyor, örneğin bebeğimin kalp kapakçıklarında sorun varsa, bu konuda yeterli araştırmayı uygun doktoru bulacak vaktim olsun, bebeğim doğar doğmaz müdahale edilsin, kendimi böyle bir sürece maddi manevi hazırlayayım istiyorum.
Tabi ki hepimiz sağlıklı bebekler dünyaya getirmek istiyoruz, bunu hayal ediyoruz, ama aksine de hazırlıklı olmalıyız, tedbiri elden bırakmamak lazım, tabi bu benim düşüncem, aksine de saygım sonsuz...

kesinlikle sana katılıyorum bende sırf bu yüzden yaptırdım..
yani bebeğimde allah korusun bi problem çıkarsa gebeliği sonlandırmayı düşünmüyorum ama en azından insan kendini psikolojik olarak hazırlar yada tıbbi bir müsahale söz konusuysa yapılır.. doğum yaptığında şoka girmekten iyidir..Allah hepimize sağlılı bebişler versin inşallah..

Son düzenleme:
kesinlikle sana katılıyorum bende sırf bu yüzden yaptırdım..
yani bebeğimde allah korusun bi problem çıkarsa gebeliği sonlandırmayı düşünmüyorum ama en azından insan kendini psikolojik olarak hazırlar yada tıbbi bir müsahale söz konusuysa yapılır.. doğum yaptığında şoka girmekten iyidir..Allah hepimize sağlılı bebişler versin inşallah..

Ben de kesinlikle gebeliği sonlandırmayı düşünmüyorum, hazırlığımı yapmak, tedbirimi almak istiyorum, örneğin bir sorun varsa doğum için sıradan bir özel hastane yerine donanımlı bir üniversite hastanesi seçerim, alanında uzman doktorlar bulurum, bebeğimin yaşam mücadelesinde ona gereken desteği verebilecek manevi gücü de toplamış olurum diye düşünüyorum. Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin, çok zor, ama ben bilmek isterim yine de...

Doğum günün kutlu olsun :52::52::52::52: Bebişinle, upuzun sağlıklı bir hayatın olsun tatlım, Hep gülsün yüzünüz :69:

Eki Görüntüle 223136

Bugün cnm. 17:30 da hadi ikimizin bebişleri de aldırsınlar ölçülerini, boş yere yormasınlar kendilerini, doktor amcası rahatsız ediyor bebişimi üzülüyorum ben :)

benimkide bugun ve ikili testimizde bugun
kontrolu olan 3 kişimiyiz? inşallah güzel sonuçlarla geliriz hepimizzz
:49:

Ben de kesinlikle gebeliği sonlandırmayı düşünmüyorum, hazırlığımı yapmak, tedbirimi almak istiyorum, örneğin bir sorun varsa doğum için sıradan bir özel hastane yerine donanımlı bir üniversite hastanesi seçerim, alanında uzman doktorlar bulurum, bebeğimin yaşam mücadelesinde ona gereken desteği verebilecek manevi gücü de toplamış olurum diye düşünüyorum. Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin, çok zor, ama ben bilmek isterim yine de...

canım benim çok haklısın,kesinliklikle sana katılıyorum...ben de 9 ay boyunca acaba sağlıklı mı,sağlıksız mı diye düşünmek yerine bu tür testlerle içimiz rahatlatmak ya da önlemimizi almak açısından önemli ve gerekli olduğunu düşünüyorum..gerçi testlerin %100 geçerliliği yok ama ense kalınlığı vs. testlerle pekiştiriliyor güvenirliği...benim 2li testim iyi çıktı ama 3lü ve 4lüyü yaptırmayabilirim, ben en önemlisinin 2li test olduğunu biliyorum...ama yaptırmayanlara da saygı duyuyorum tabi...herkesin kendi kararı

Son düzenleme:
herkese güzel bir gün diliyorum

bugün doktora gidecek arkadaşlar da inş. güzel haberlerle dönersiniz
bizim son 4 gün ctesi için ama geçmek bilmiyor bana cinsiyetini öğrenme heyecanı da bambaşka bişeymiş yaaa:52:

canım benim çok haklısın,kesinliklikle sana katılıyorum...ben de 9 ay boyunca acaba sağlıklı mı,sağlıksız mı diye düşünmek yerine bu tür testlerle içimiz rahatlatmak ya da önlemimizi almak açısından önemli ve gerekli olduğunu düşünüyorum..gerçi testlerin %100 geçerliliği yok ama ense kalınlığı vs. testlerle pekiştiriliyor güvenirliği...benim 2li testim iyi çıktı ama 3lü ve 4lüyü yaptırmayabilirim, ben en önemlisinin 2li test olduğunu biliyorum...ama yaptırmayanlara da saygı duyuyorum tabi...herkesin kendi kararı

Umarım hiçbirimiz için 3lü 4 lü testler, amniyosentezler gerekmez.
Dediğin gibi sonuçlar %100 değil, tüm testlerde normal göründüğü halde ciddi bedensel engelleri ya da kromozom bozuklukları olan bebekler de dünyaya gelebiliyor. Biz sadece tedbirimizi almaya çalışalım.
Bugün ikili testim var, bebeğim için down sendromu riski yüksek çıkarsa, sonraki 6 ayımı ağlayarak, kendime zehir ederek değil, down sendromlu bir bebeğin nasıl sağlık sorunları olabileceğini, ona nasıl davranmam gerektiğini araştırarak, bu konuda kitaplar okuyarak, ailelerle görüşerek geçiririm. Böylelikle 6 ay sonra bebeğimi kucağıma aldığımda sudan çıkmış balığa dönmem.

Dediğin gibi sonuçlar %100 değil, tüm testlerde normal göründüğü halde ciddi bedensel engelleri ya da kromozom bozuklukları olan bebekler de dünyaya gelebiliyor. Biz sadece tedbirimizi almaya çalışalım.
Bugün ikili testim var, bebeğim için down sendromu riski yüksek çıkarsa, sonraki 6 ayımı ağlayarak, kendime zehir ederek değil, down sendromlu bir bebeğin nasıl sağlık sorunları olabileceğini, ona nasıl davranmam gerektiğini araştırarak, bu konuda kitaplar okuyarak, ailelerle görüşerek geçiririm. Böylelikle 6 ay sonra bebeğimi kucağıma aldığımda sudan çıkmış balığa dönmem.

inşallah tatlım ya...hepimizin sonuçları iyi çıksın...:16: mantıklı ve olgun davranıyorsun sen canım,imrendim ve tebrik koydum sana:16: bu tarz şeylerde hazırlıklı olmak çok güzel,en azından ona vaktin oluyor dediğin gibi...bazı anneler sırf doğuma anında bu tarz anomaliler yüzünden reddedebiliyor bebeklerini...allahım hiçbirimize yaşatmasın, sağlıklı nur topu gibi bebekler versin bizeeeee:16:

inşallah tatlım ya...hepimizin sonuçları iyi çıksın...:16: mantıklı ve olgun davranıyorsun sen canım,imrendim ve tebrik koydum sana:16: bu tarz şeylerde hazırlıklı olmak çok güzel,en azından ona vaktin oluyor dediğin gibi...bazı anneler sırf doğuma anında bu tarz anomaliler yüzünden reddedebiliyor bebeklerini...allahım hiçbirimize yaşatmasın, sağlıklı nur topu gibi bebekler versin bizeeeee:16:

Teşekkürler Canım, Dediğin gibi inşallah hepimizin bebekleri sağlıklı olacak, sağ salim alıcaz kucaklarımıza :69:

kızlar ben bebeğimde herhangi bir sorun olsa dahi ondan vazgeçmeyeceğim için bu teste -çok ciddi- gerek yoksa yaptırmayı düşünmüyordum.yarın benim de kontrolum var.bu konuyu yarın doktorumlada görüşecektim zaten.yaptırmamı isterse tabiki yaptıracağım,istemezse yaptırmam diyordum ki sizin yorumlarınızı okuyana kadar...şimdi doktor 'gerek yok,yaptırma' dese bile ben şaibede kalacağım..!
serem neden 3lü ve 4lü testleri yaptırmayacaksın ?
2li test bu diğer testlerden daha mı önemli ?
bazı doktorlar hastalarına 2li teste gerek yok derken bilmiyorlar mı 2li testin önemini ?
kafam çok karıştı :44:

bende yazayım ozaman :D
sabah bir kase cacık
öğlen bir dilim üçgen peynir ve azıcık ekmek
akşam kasarlı tost ve ayran
bu kadarrrr :1:
ne yazıkkı dahası yok
bakalım daha ıyı oldugum surece daha ıyı yıcem ınsallah :)
tek avuntum peynır yogurt tuketebılıyorum fazlasıyla
bulunduğun hafta için gayet iyi canım .bende o haftalarda öyleydim tam manasıyla bir aydır yağlı vs et tarzı şeyleri yiyebiliyorum.hala süt içemiyorum ve şekerli pudink tarzı şeylerden tiksiniyorum.

tek ilacı bol bol su içmek ve meyve yemek

neden böyle bir liste var rejim mi yapıyorsun meyveler neden yarım ben koca bir kase yiyorum dün çok yedim ben yürüyüş de yaptım ama yinede çok abarttım ya :17:
yok canım ne diyeti ,kahvaltıyı 10 bucukta yapıyorum çay içmiyorum zaten sonrasında aralarda 2 su bardağı su içince pek karnım boş kalmıyor süreki sakız çiğnerim ben tutkunuyumdur birgünde 5 tane tüketirim belki ondan çok aşırı acıkmıyorum. bir de meyveleri dolaptan birer tane çıkartıyorum ev sıcak bir gün beklerse sonraki gün hemen büzüşüyor haliyle ogluşum ortakcı cıkıyor yarısını istiyor bende o yüzden yarım yiyorum ,akşamdan sonra eğer meyve yemediysem gündüz bir oturuşta daha fazla tüketiyorum canım .

:66::66::66::66: Günaydınnn kızlarr
bugün benim doğum günümm :64::64::64: Iyi ki doğdum mu ne :52::52:
canım iyiki doğdun nice mutlu güzel senelere inşallah.özellikle senin stresli olduğun günleri okuduğum için stressiz günler diliyorum.herşey gönlünce olacak inşallah .

ne güzel sohbetler edilmiş ne güzel bende kahvaltı vs derken şimdi girme fırsatım oldu .
kurabiye tarifi arıyorum akşama çaya arkadaş davet ettik .
yumuşak güzel kurabiye tarifiniz var mı kızlar un kurabiyesi değil böyle değişik agızda dağılan başka tür birşey .

Back