öncelikle hakkım olan herşeye cevap hakkımı kullanmak istiyorum. maşallah herkes düşman kesilmiş bana.. 1.si ben yemeyip içmeyip kusur bulmaya çalışmadım sen yazdıktan kısa bir süre sonra cevap yazdım. neden yazdım?? çünkü sinirlendim.. neden sinirlendim? bazı arkadaşlar burda yazılan herşeyi ciddiye alıp sonradan çok pişman oldukları için, onlara üzüldüğümden.. mesela düne git ve meserret isimli kullanıcının yazdıklarına bi bak. kendini hiç affetmeyeceğini yazdı..
soruyorum! 3.5 yaşındaki çocukla bir cenin kıyaslanabilir mi? bence bişey olmaz diye bir tahmin böyle bir ortamda paylaşılmalı mı? ben içtiğim bir fırt sigaranın hesabını çocuğuma verebilirim ama sen burdaki herhangi bir kişinin allah korusun çocuğunda bi sorun olsa bunu telafi edebilir misin? cahilce derken kastım buydum. haa.. doğru bi kelimemiydi değildi elbette. bunun için özür dilerim. ama ikaz yerine iyi niyetle de olsa burda dile getirmen üzgünüm ama gerçekten cahilce. bunu sen değil her kim yaparsa yapsın onun için de geçerli.. bunun benim gerçek yüzümü göstermemle (rica ederim söyle) alakası ne???
burda kuyruk acım olduğundan ve arkandan iş çevirdiğimden bahsetmişşin. ben seni tanımam etmem ki arkadaşım, sen bana ne yaptın da benim kuyruk acım olsun ve arkandan iş çevireyim bir de.. hakaret etti demişşin bir de.. bu yazdıklarından sonra hakaret ancak senin yazdıkların olur. ben sana kesinlikle hakaret etmedim.. hakaret nedir, nasıl yapılır biliyorum çok sükür.. 3.5 yasinda çocuğum var senden daha bilgiliyim demişsin. çocuğuna allah uzzuunn ömür versin fakat ben çok çocuk büyüttüm. bilgiyle tecrübe aynı şey değil.. ve en önemlisi burda hiç kimse birinin yazısıyla ilaç alıp kullanacak kadar geri değil demişsin. bunun geri olmakla bi alakası yok. tamamen iyi niyetle alakalı ve malesef bunu yapanlarımız sen de biliyorsun ki bir hayli çok...
burda da iki yüzlü demişsin söz de kavga niyetinde değilsin ama yine hakaret etmişsin.. ben iki yüzlülük sayılabilecek ne yaptım ki???? neymiş arkadaşım benim asıl yüzüm.. emin olmadan verdiğin tavsiyeye kızmam mı gerçek yüzümü gözler önüne serdi???
benim bebeğime çektiğim bir fırt sigarayla zehirli gebelik geçirtmezsin umarım demişsin bu konuda en ağır şekilde cevap yazma hakkımın olduğunu düşünüyorum ama hiçbirşey demeden karnına ağrılar sokmuşum madem şu kadarını söyleyeyim benim bebeğim ve gebeliğim hakkında en ufak bir laf etmek senin haddine değil.. haksız mıyım???misilleme yapacaksın diye benim de karnıma ağrı gird..i sen de benim karnıma ağrılar girdiği için yaptığın hakaretlere benim yanlış anlaşılmama yaptığım gibi özür dileyebilecekmisin büyüklük yapıp??
ben birinin bebeğine zarar vermek niyetinde olduğunu mu söyledim.? bunu tamamen kendin yazmışsın dediğimle en ufak bi alakası yok zaten ben ne demek istediğimi en üstte belirttim.. bak bi daha yazıyorum cahil damgası da vurmadım. yazdığını cahilce buldum bunuda yukarda belirttim. seni tanımadığımı da söyledim.. cahil damgası vurmak için tanıyor olmam gerekir.. ayrıca üstümde bi hakkın mı var da helal etmiyorsun. bu yazdıklarınla ayıbın benden büyük ben de hak etmiyorum hakkımı o zaman...
bu konuya benim yazdıklarımla ilgili cevabınızı gördükten sonra da bir daha asla girmem. ama hepiniz şundan emin olun iyi niyeti suistimal edilen benim. ben kullanılmaması geren bi kelimeyle ifade ettim yazdıklarımı. ve buna karşılık gerçek yüzünü orya cıkaran maskesini düşüren iki yüzlü biri oldum.. sizi insafınızla başbaşa bırakmıyorum çünkü hepiniz yargısız infaz etmişsiniz. biriniz bile uyarı amaçlı yazdığımı düşünmemişsiniz.. bebekleriniz ömürlü olsun diliyorum. kendinize iyi bakın.....
arkadaşım ben sana şık şık açıklama yapayım.
Birincisi senin bana tamamen cahillik bu demenle ,direk cahil demen aynı şey bunu her kimse sorsan aynı şeyi söyler,aa bu sana direk cahil demiş der .yani bunu anlamamakta asla kimse zorluk çekmez.
İkincisi benim yazımın altına direk yorum bırakmışsın hoş güzel dedim orada cünkü evet emin olmadan direk tahminde de bulunmamam gerekiyordu sonra iki üç sayfa geçip sinirini alamadan orada birisine ay birisi bunları söyledi çok sinir oldum az önce gibisinden bir şey yazdın bu demek oluyor ki benim yazımın altına dikkat ederek yazmışsın ama sonrasında kelimeler cahillik vs vs.
Üçüncüsü sen karnındakinin vebalini veririm demişsin ama inan hepsi allahın bize emaneti ve hiçbirinin vebalini hiçbirimiz veremeyiz.ben başkasının bebeğinin vebalini veremezmişim evet haklısın veremem tabiki ama burdada çelişen sensin ,bir yer de demişsin ki
ben birinin bebeğine zarar vermek niyetinde olduğunu mu söyledim.?
diye yazmışsın bir taraftada sen burdaki herhangi bir kişinin allah korusun çocuğunda bi sorun olsa bunu telafi edebilir misin? diye yazmışsın yani çelişki direk bana birinin bebeğine zarar verecekmişim gibi beni cahil gösterdin .
Dördüncüsü de sen çok cocuk büyütmüş olabilirsin ama her saniye aynı ortamda nefes nefese bebek büyüten benim ve ben tecrübelilik yarışında da bulunucak değilim.
Beşincisi de ben sana hakaret etmedim senin o yazını görünce sen diyorsun ki ben bu foruma girmem bilmem ne ,ben seni kaç kere gördüm bilmiyorum ama bu foruma shining in açtığı foruma ilk gelen şahıslardanım ve burdaki arkadaşlarıma beni cahilce göstermişsin buna da hoş görmem mümkün değil.
Altıncısı senin gebeliğin belki normal seyirde gidiyor olablir fakat benim morel bozukluğu ,stres vs gibi şeylere takılmadan sürekli rahat bir gebelik geçirmeye çalışmam ve dün geceki agrılarım ve akıntılarımın sebebi olarak biraz olsun belki bu yazdığmı okursa üzülür diyerek daha ılımlı şeyler yazabilirdin diye düşünüyorum.gerçi yazmıştın sonra lafı çevirip agırlaştırmışsın işte.
Seni tanımıyorum ama belki ilerde çok güzel arkadaşlık edebilirdik diye düşündügün bir çok insan var ama senin bana yaklaşımın bu şekilde olduğ içn bende hak ettiğin şekilde yazına cevapları verdim.
Eğer gebeliğin üzerinde olumsuz etki yaşayacak isen tabiki bende yaş gereği zaten büyügüm senden özür dilerim.ben kimsenin gebeliğini sorgulamak ya da eleştirmek istemem .burda herkes bildiklerini ,duyduklarını söylüyor.hatta gebelikte antibiotikler dahi kullanılıyor ki birçok doktor birço kgebeye asla kullanma derken birçoğumuz kulllanıyoruz.ve benim tahmin ediyorum ki birşey olmaz dediğim ilaç kesinlikle kullanılamaz yazmıyor ve gebelik sitelerinde 5 yıldır bulunuyorum ve bir sürü kullanan var ve halada kullanılmaya devam ediyor.bir çok ilaçda gebelerde kullanılması sakıncalı ya da değil diye yazmadan birçoğumuz agrı kesici olsun ,antibiyotik olsun kulanıyoruz ve hatta kullanacağız.diş sıkıntıcı çeken arkadaşlarımız var ben dahil ,gidip belki uyuşturucu iğneler dahi yaptıracağız.
Sigara mevzuna gelince de benim verdiğim bilgi birine zarar veriyor diye düşünürken kendi içindeki ceninini düşünmeni daha hoş karşılardım .bunu da o yüzden yazdım .