• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım ben de yapıyorum sıcak su torbası gündüzleri de yüzüstü yatırıyorum hep ağrısı daha az oluyor gibi geliyor bana da. ama bazen öyle bir oluyor ki imkanı yok çıkaramıyor ne yaparsak yapalım çare olmuyor bazen de kendine kendine öyle rahat çıkarıyor ki çıldırıyorum ozaman:) dr da bebeğin huyu bu idare edeceksiniz çok gazlı bir bebek diyor korkuyorum bir gün patlayacak diye:52::30:

hamileyken çokmu portakal yedin :)

slm canım sizde 40 nızı doldurmadınız demi bizde de aynı dert sabah 9 gibi bi kalkıyo gece 12 ye kadar uykusu var ama yatmıyo gazı varmış gibide çığlık atmıyo çok yoruldum herkes 40 çıkınca düzeniniz belli olu diyo neymiş bu 40 yahuuu 5 günümüz kaldı bakalım ne değişcek,bide sab simplex i düzenli mi veriyosun canım düzenli verince işe yarıyo diyolar bugün düzenli vermeye başlıcam

canım hevesini kırmak gibi olmasın ama bana da herkes 40 ı çıkınca değişir düzene girer rahatlar diyorlardı ama nafile daha beter oldu :14: ne gaz problemi bitiyor ne de sebepsiz ağlamaları hem de nefesi kesilene kadar...uykusuzluk da cabası...kucağa almak hatta hiç istemiyorum ama kucakta sallamak bile kar etmiyor...dün gece yarım gibi uyuttum 01.15 te bir kalktı,kalkış o kalkış :14: inşallah seninki değişir ,düzene girer uykusu.

merhaba canım ben çok karşıydım aslında emziğe çünkü 2-3 yaşında hala emzikle dolaşan bir oğlum olsun istemiyordum ama doktorum 20günden sonra verebileceğimi söyledi çünkü hem tükürük salgıları için hem de emme içgüdülerini tatmin etmek için çok faydalıymış ve gaz sancısı çektiği zamanlar hep emmek istiyor oğlum sadece emzikle yatıştırabiliyorum yine de keyfine çok düşkün eğer istemezse kesinlikle almıyor emziği.. vee 6 aydan sonra vermeyi düşünmüyorum şimdi de sadece çok zor da kalırsam veriyorum eğer emzik ağzında uyursa da alıyorum hemen çok fazla emziğe alışsın tek sakinleştirici olarak onu görsün istemiyorum..

Sordum doktora, tavsiye etmiyorum dedi. Anne kucağında sakinleşmesi en doğrusu ama çok bunaldım, tek başıma yapamıyorum dediğin zamanlarda verebilirsin dedi. Alışmaması için düzenli ve sürekli kullanıma karşıymış doktor amcamız. Nihayet içimi rahat ettirecek bir doktor buldum. Bugün 40 dakka kadar muayene etti oğlumu, konuştuk, bütün sorularımı uzun uzun cevapladı. Oğlumun kalbinde üfürüm varmış, ama öyle güzel anlattı ki adam, içim çok rahat. Sadece oğlum gülme eylemini çok sık yapmıyor henüz. O yüzden gelecek ay da doktor amcasına gülmezse ona yönelik inceleriz dedi. Kilosu 5520 olmuş. Rota aşımızı da olduk. Ankara'nın karına da iyice alıştı bugün oğlum.

Sordum doktora, tavsiye etmiyorum dedi. Anne kucağında sakinleşmesi en doğrusu ama çok bunaldım, tek başıma yapamıyorum dediğin zamanlarda verebilirsin dedi. Alışmaması için düzenli ve sürekli kullanıma karşıymış doktor amcamız. Nihayet içimi rahat ettirecek bir doktor buldum. Bugün 40 dakka kadar muayene etti oğlumu, konuştuk, bütün sorularımı uzun uzun cevapladı. Oğlumun kalbinde üfürüm varmış, ama öyle güzel anlattı ki adam, içim çok rahat. Sadece oğlum gülme eylemini çok sık yapmıyor henüz. O yüzden gelecek ay da doktor amcasına gülmezse ona yönelik inceleriz dedi. Kilosu 5520 olmuş. Rota aşımızı da olduk. Ankara'nın karına da iyice alıştı bugün oğlum.

canım ne güzel haberlerle gelmişsin maşallah bebeğine:nazar: ben de diyorum ya çok karşıydım emziğe ama hem doktorum dediği mantıklı geldi hem de internetten de baktığım kadarıyla içime sindi vermeye karar verdim ama doktorumuz da çok zor da kaldığın zaman ver ve fazla tutmasın ağzında dedi ayrıca ağzındayken uyursa al hemen dedi bana da mantıklı geldi tükrük salgısı ve emme içgüdüsü için de faydalı olduğuna inandım ben aslında. en önemlisi 6 aydan sonra kesinlikle karşı doktorumuz

ben çok yedim hemde öyle böyle değil hatta dışardan geliyosak evde portakal az kamıştı deyip eve stok yapıyodk eşimle :52: gazın sebebi bulundumu yoksa :41:

neden ki canım eğer portakal yiyenin gazlı bebeği oluyorsa valla inanırım bir günde rahat 3-4 tane yiyordum çünkü birde ayva:32::17:

ablam oğluna hamileyken aşırı yemişti.. çok gazlı bi bebek oldu.. ablam çıldırma aşamasına gelmişti :)
banada yeme demişti.. belki ondandandır dedim :)

ablam oğluna hamileyken aşırı yemişti.. çok gazlı bi bebek oldu.. ablam çıldırma aşamasına gelmişti :)
banada yeme demişti.. belki ondandandır dedim :)

hmm araştıralım bakalım bu konuyu hamileyken çok portakal yiyen başka arkadaşlar da varsa yazsınlar bakalım nasılmış bebekleri:)) ben çok yedim benim bir gazmanım vvar mesela şu an:30::33:

kızlar birşey sorcam bebişlerinizle ne zaman gezmeye gittiniz yani ev gezmesi değil alışveriş merkezi yemek falan gibi.. ve nasıl taşıdınız bebeğinizi yani anakucağımı bebek arabasımı nasıl bir deneyim oldu falan.. biz çok gezdik ama hep ev gezmesiydi haftasonu çıkalım diyoruz eşimle ve en sorunsuz nasıl vakit geçiririz onu planlıyorum tecrübelerinize ihtiyacım var. ben arabasını alayım diyorum oto koltuğu var arabaya takılan yenidoğan için daha kolay olur sanki sizler nasıl yaptınız

kızlar birşey sorcam bebişlerinizle ne zaman gezmeye gittiniz yani ev gezmesi değil alışveriş merkezi yemek falan gibi.. ve nasıl taşıdınız bebeğinizi yani anakucağımı bebek arabasımı nasıl bir deneyim oldu falan.. biz çok gezdik ama hep ev gezmesiydi haftasonu çıkalım diyoruz eşimle ve en sorunsuz nasıl vakit geçiririz onu planlıyorum tecrübelerinize ihtiyacım var. ben arabasını alayım diyorum oto koltuğu var arabaya takılan yenidoğan için daha kolay olur sanki sizler nasıl yaptınız

Biz ilk kez bu h.sonu çıktık avm gezmeye. Çıkmadan evde güzelde doyurdum biberonla. herşeyimi hazırladım. Arabaya binince 30 saniye sonra sızdı zaten paşam. AVM içinde de o gürültüde 4 saat kesintisiz uyudu. Acıkınca uyandı. Şanstan mothercaredeydik, hemen emzirdim, babası kucağında uyuttu, geri arabasına koydu. Ertesi gün de ikeaya gittik. Yine çok rahattı. Ama kangurumu da alsaymışım yanıma dedim, çünkü günün sonunda sıkıldı arabadan, kucağıma aldım, battaniye örttük üstümüze.

Biz ilk kez bu h.sonu çıktık avm gezmeye. Çıkmadan evde güzelde doyurdum biberonla. herşeyimi hazırladım. Arabaya binince 30 saniye sonra sızdı zaten paşam. AVM içinde de o gürültüde 4 saat kesintisiz uyudu. Acıkınca uyandı. Şanstan mothercaredeydik, hemen emzirdim, babası kucağında uyuttu, geri arabasına koydu. Ertesi gün de ikeaya gittik. Yine çok rahattı. Ama kangurumu da alsaymışım yanıma dedim, çünkü günün sonunda sıkıldı arabadan, kucağıma aldım, battaniye örttük üstümüze.

arabasına nasıl koydun peki canım benim en çok takıldığım konu burası çünkü. oto koltuğuyla koyayım diyorum ama içleri biraz oyuk sanki hala bebeklerimiz için ben evde de içine bişey koyup da yatırıyorum bebeğimi. kundak yapıp mı yatırdın yoksa sadece üstün mü örttün nasıl yaptın biz 36 günlüğüz henüz acaba erken mi çıkmak için zormu olur bilemedim sıkıldık da oğluşla evde:1:

arabasına nasıl koydun peki canım benim en çok takıldığım konu burası çünkü. oto koltuğuyla koyayım diyorum ama içleri biraz oyuk sanki hala bebeklerimiz için ben evde de içine bişey koyup da yatırıyorum bebeğimi. kundak yapıp mı yatırdın yoksa sadece üstün mü örttün nasıl yaptın biz 36 günlüğüz henüz acaba erken mi çıkmak için zormu olur bilemedim sıkıldık da oğluşla evde:1:

Canım biz oto koltuğuna değil de chicco liteway bebek koltuğuna yatırdık. Altına pofuduk bir battaniye var, onu serdik, bebeğimin üzerine de biraz daha ince bir battaniye serdim. Arabanın yatar kısmına biraz eğim verdik, evdeki yatağının aynısı oldu. Daha oto koltuğu için küçükler ya, katlanıveriyor benim oğlum :)

hmm araştıralım bakalım bu konuyu hamileyken çok portakal yiyen başka arkadaşlar da varsa yazsınlar bakalım nasılmış bebekleri:)) ben çok yedim benim bir gazmanım vvar mesela şu an:30::33:

ben tam bir narenciye canavarıydım hamileliğimin son 3 ayında...
biraz gaz sıkıntımız var ama öyle gece yarısı ayağa dikecek bizi yoracak kadar değil...
artık yediklerimden birşey dokunursa anca ozaman biraz huzursuz oluyoruz.. ve kesinlikle baklagiller, patlıcan, portakal ve çikolatadan uzak durmaya çalışıyorum..
gerçi süt te gaz yapıyor ama içmek zorundayız kendimiz için de.. vitamin deposu tükeniyor çünkü..
gazını çıkarmadan yatırmamaya çalışıyorum ama ne yazık ki 1 saat gaz beklediğim oluyor mecbur öyle yatırıyorum kollarım kopuyor..
10-15 dakkayı bulmuyor kıvranmalar başlıyor ıkınmalar.. bu sefer oğlumu kendim uyandırıyorum tekrar gaz çıkarma çabasına giriyoruz.
ve kollarının altından tutup azcık havada öyle bekletiyorum 10-15 saniye falan.. o sırada da şansımız varsa koccaman bir "gaaark" diye geyirmemiz oluyor sonra rahat bir uykuda sıra..

metsil düzenli kullanılırsa fayda ediyor.. rezene de öyle..
bir de sırt üstü yatırınca sanki daha çok rahatsız oluyor yan yatırırım hep.. gerçi şu an sağa yatırdım kafayı ısrarla sola çevirmeye çalışıyor.. sola çevirdim kafa dik duracak nedense.. bu sefer de nefesini tutuyor bazen.. ne yapıcamı şaşırıyorum açıkcası..
çok sorunlu değil oğlum ama sigortamın attığı zamanlar da oluyor..
uykumuz da taş çatlasın gece 2de en geç uyumuş oluyor sabah 6gibi mamasını veriyorum sonra 10a kadar devam..

Canım biz oto koltuğuna değil de chicco liteway bebek koltuğuna yatırdık. Altına pofuduk bir battaniye var, onu serdik, bebeğimin üzerine de biraz daha ince bir battaniye serdim. Arabanın yatar kısmına biraz eğim verdik, evdeki yatağının aynısı oldu. Daha oto koltuğu için küçükler ya, katlanıveriyor benim oğlum :)

evet oto koltuğu için küçükler bir aksesuar var canım yenidoağanları otokoltuğuna koymak için ondan almıştık onunla koyuyorum ben çok rahat oluyor ama dışarda okadar uzun süre nasıl olur bilemiyorum en iyisi arabası galiba ben en çok üşümesinden korkuyorum sanırım:17:

ben tam bir narenciye canavarıydım hamileliğimin son 3 ayında...
biraz gaz sıkıntımız var ama öyle gece yarısı ayağa dikecek bizi yoracak kadar değil...
artık yediklerimden birşey dokunursa anca ozaman biraz huzursuz oluyoruz.. ve kesinlikle baklagiller, patlıcan, portakal ve çikolatadan uzak durmaya çalışıyorum..
gerçi süt te gaz yapıyor ama içmek zorundayız kendimiz için de.. vitamin deposu tükeniyor çünkü..
gazını çıkarmadan yatırmamaya çalışıyorum ama ne yazık ki 1 saat gaz beklediğim oluyor mecbur öyle yatırıyorum kollarım kopuyor..
10-15 dakkayı bulmuyor kıvranmalar başlıyor ıkınmalar.. bu sefer oğlumu kendim uyandırıyorum tekrar gaz çıkarma çabasına giriyoruz.
ve kollarının altından tutup azcık havada öyle bekletiyorum 10-15 saniye falan.. o sırada da şansımız varsa koccaman bir "gaaark" diye geyirmemiz oluyor sonra rahat bir uykuda sıra..

metsil düzenli kullanılırsa fayda ediyor.. rezene de öyle..
bir de sırt üstü yatırınca sanki daha çok rahatsız oluyor yan yatırırım hep.. gerçi şu an sağa yatırdım kafayı ısrarla sola çevirmeye çalışıyor.. sola çevirdim kafa dik duracak nedense.. bu sefer de nefesini tutuyor bazen.. ne yapıcamı şaşırıyorum açıkcası..
çok sorunlu değil oğlum ama sigortamın attığı zamanlar da oluyor..
uykumuz da taş çatlasın gece 2de en geç uyumuş oluyor sabah 6gibi mamasını veriyorum sonra 10a kadar devam..

aynen canım kesinlikle gazını çıkartmadan yatırmamaya çalışıyorum ama bazen okadar inat ediyor ki mesela dün abartısız sabah 7den akşam 9buçuğa kadar gazını çıkartmaya çalıştık ama yok yok çıkarmıyor eşim ben mahvolduk ne yaptıysak çıkarmadı sonra sakinleşir gibi oldu yattı uyanınca aralıksız 1buçuk saat gaz çıkarma seansımız vardı şok oldum iyi patlamamış bu çocuk dedim:1::30:
canım ben de yediklerime çok dikkat ediyorum amaaa dayanamadığım tek şey var o da çikolata bazen abartıyorum yemeyi dikkat edeyim çikolata yediğim zaman daha mı sancı çekiyor diye

valla ben portakal değil ama acayip mandalina yemiştim son 3ayda hergün bir oturuşta 6 tane filan yerdim çokta gazlı bir kızım var ha portakal ha mandalina :))

valla ben portakal değil ama acayip mandalina yemiştim son 3ayda hergün bir oturuşta 6 tane filan yerdim çokta gazlı bir kızım var ha portakal ha mandalina :))

benim işim çok zor ozaman canım ben mandalinaya da bayılırım midemin bulandığı zamanlarda kurtarıcım oldular aynen rahat 6 tane yerim ben de bir oturuşta normal ozaman oğlumun bir gazman olması :)):16:

galiba biz çok şanslıyız akşam 11den sabah 8,30a kadar oturmuştuk ama dün sabah uyudu hala uyuyo zor emziriyorum bende aç kalacak diyorum ilk kez bu kadar ii uyudu gece arada emmek için uyandı gülücüklerle sonra yine uyudu gündüzleri hep uyuyor geceleride haklı olarak bide sevmeyi özlüyorum beraber oturuyorduk bu gece güzel uyudu şimdide uyusun 7 gibi uyandırıp geceye kadar uyutmucam yoksa 2 günlük uykuyla uyumaz minik hanım bende hamileliğimde aşırı derecede narenciye tükettim ama hiç gazımız yok 2 ayı doldurduk artık birbirimizi anlıyoruz ağlamamız hiç yok gibi sürekli kıpır kıpır oyunlar agular ve gülücüklerimiz var umarım hep böyle devam eder gaz için biagia damlasını tavsiye ederim ağızdan kalçadan hep kendi gayet rahatlıkla çıkarıyo hiç bi zararı yok ama düzenli kullanmak lazım 1 hafta kullandım sonra bıraktım kakasını zor yaptı sanki sonra tekrar düzenli kullandım maşallah :nazar::nazar: çok rahat ve mutlu doktorlarınıza sorun ve kullanın bence bizim hiç bi kez bile gaz sorunumuz olmadı:emir_bebek:

Back
X