• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bende bayılırım hamileyken de çok içtim sahlep sütü arttırdığını duyunca her gün içmeye çalışıyorum:21:

arkadaşım karışmak gibi olmasın ama süt bebeklere çok gaz yapıyormuş bizim çocuk doktorumuz 3 ay bitene kadar inek ürünleri (süt,peynir,yoğurt,et) bana yasakladı bilginiz olsun..

arkadaşım karışmak gibi olmasın ama süt bebeklere çok gaz yapıyormuş bizim çocuk doktorumuz 3 ay bitene kadar inek ürünleri (süt,peynir,yoğurt,et) bana yasakladı bilginiz olsun..

Ben her gün doktor tavsiyesi ile yarım litre süt içiyorum. Gaz sorunumuz yok. Bir doktorun anneye sütü yasaklamasını mantığım da almıyor açıkçası, yanlış anlamayın lütfen. Ama gerek hamilelik döneminde, gerekse emzirirken bebeklerimiz bizdeki tüm kalsiyumu alıp götürüyor. Eğer biz o kalsiyumu geri kazanamazsak ilerleyen süreçte bu bize dökülen dişler, eriyen kemikler vs olarak döner. Doktorum ve diyetisyenim özellikle günlük süt ve yumurta tüketimimi ihmal etmemem gerektiğini söylemişti bana. Bana da mantıklı gelmişti. Ama sizin bebeğinizin özel bir durumu da olabilir, inek sütü alerjisi gibi, onu bilemem.

Son düzenleme:
merhaba anişler kızım hiçmi hiç 2 gündr uyumuyo bende uykusuzlukta bayılcam akşam olsada babaya versem diorum babada 5 dk tutuyo tabi bende dinlenmek istiyorum bu sefer tartışıyoruz bebiş yüzünden tartışık olduk yaf hepimiz için hayatımız değişti bebeğimiz dünyaya aalışmaya ben bebeğin dilini anlamayaa babamızda ilgisinin azalmasına karşın değiştik kızım mart 2 de 2 ay olcak şimdiye kadr 1 kilo 200 gr aldık az dimi?????????? çok kusuyoruz idrar tahlili yapıldı temiz çıktı ne zor bşi şu idrarını almak . kızım uyumayınca çok yoruluyorum enerjim bitiyo yatırıyorum ağlıyo kkucakta ağlıyo bazende kakayı akşama doğru yapıyo oda topta üstünü batırıyo . geçen ilk defa tek dışarı markete gittim amn ne büyük zrevkmiş sonrada koştr koştr eve geldim kızımı özledim tadlarına doyum oluyo yorgunlukta olsa rabbimin en güzel hediyesi bana:) sevgiyle kalın şuan bi sepet bebek ütüsü beni bekler

saglık ocağı bi brosur verdi bana, orada ayda 500 gr, yani haftada 125gr kilo alımı normal diyor. Iyi beslendiğini nasıl anlarım bölümünde yazıyor bu. Meraklanma normal seninki de..

emzik konusunu ben de her önüme gelene soruyorum.doktor arkadaslarımız var, eşim de doktor,hepsi çok büyük rahatlık alıştır diyorlar. aile hekimimize de sordum 'valla bize emzik vermeyin dedirtiyolar ama acıkçası ben iki çocugumda da kullandım ama 2 yasını gecirmeyin damagı için dedi. özellikle dısarda sakinleştirmek için şart. amma ve lakin ben bi türlü alıştıramadım:) tutamıyor emziği illa elimizle desteklicez. emzik çeşitinden de olabilir bilmiyorum siz ne kullanıyorsunuz? aventinkini al demiştim eşime ucu düz bi emzik almış.başka yokmuydu altı yuvarlak dedim bilmiyorum dedi bakmamış:) emziğin şeklini sorabilirsin doktora hngisini daha kolay kavrarlarmış.. bir bayan doktor arkadas da bi çocugunun geç alıstıgını soyledi öyle de olabiliyormuş.
hastanede aşı yapmaya götüren hemşire istemişti emziği odaya bi geldiler emzik ağzında benchice 0 numara kullanıyorum bi bunu almıştım tesadüf tuttu şükür

merhaba anişler kızım hiçmi hiç 2 gündr uyumuyo bende uykusuzlukta bayılcam akşam olsada babaya versem diorum babada 5 dk tutuyo tabi bende dinlenmek istiyorum bu sefer tartışıyoruz bebiş yüzünden tartışık olduk yaf hepimiz için hayatımız değişti bebeğimiz dünyaya aalışmaya ben bebeğin dilini anlamayaa babamızda ilgisinin azalmasına karşın değiştik kızım mart 2 de 2 ay olcak şimdiye kadr 1 kilo 200 gr aldık az dimi?????????? çok kusuyoruz idrar tahlili yapıldı temiz çıktı ne zor bşi şu idrarını almak . kızım uyumayınca çok yoruluyorum enerjim bitiyo yatırıyorum ağlıyo kkucakta ağlıyo bazende kakayı akşama doğru yapıyo oda topta üstünü batırıyo . geçen ilk defa tek dışarı markete gittim amn ne büyük zrevkmiş sonrada koştr koştr eve geldim kızımı özledim tadlarına doyum oluyo yorgunlukta olsa rabbimin en güzel hediyesi bana:) sevgiyle kalın şuan bi sepet bebek ütüsü beni bekler
ayda 1 kiloya yakın alması azım canım 2 ayda 1200 gr ise biraz az dr ne dedi ?

Ben her gün doktor tavsiyesi ile yarım litre süt içiyorum. Gaz sorunumuz yok. Bir doktorun anneye sütü yasaklamasını mantığım da almıyor açıkçası, yanlış anlamayın lütfen. Ama gerek hamilelik döneminde, gerekse emzirirken bebeklerimiz bizdeki tüm kalsiyumu alıp götürüyor. Eğer biz o kalsiyumu geri kazanamazsak ilerleyen süreçte bu bize dökülen dişler, eriyen kemikler vs olarak döner. Doktorum ve diyetisyenim özellikle günlük süt ve yumurta tüketimimi ihmal etmemem gerektiğini söylemişti bana. Bana da mantıklı gelmişti. Ama sizin bebeğinizin özel bir durumu da olabilir, inek sütü alerjisi gibi, onu bilemem.

evet gaz yapıyo olabilir ama zaten gaz yapan gıdaları çıkarında geriye yicek 3-5 bişi kalıyo onlarıda heer an tüketmek çok zor, bende marmelatla aynı fikirdeyim emzirmek çok yorucu üstüne dinlenememek daha da yorgun düşürüyo onlarıda yemezsek nasıl ayakta kalcaz,20 günlükten beri tek başıma bakıyorum son zamanda uyku sıkıntımız var yemek zar zor yapıyorum yaptığım yemeği yiyeilirsem ne ala wc ye koşa koşa gidip zaman zaman ped değiştircek vakit bulamıyorum eşim gelincede bebeği verip uyumaya çalışıyorum ki süt olsun bu tempoda zaten beslenemediğim ortada bide kolay ulaşabileceğim kalsiyumuda alamazsam yığılır kalırım heralde.

merhaba kızlar nasılsınız?
dün sabah 7de kalkan oğlumu ancak akşam 9buçukta uyutabildik:53: üstelik okadar çok uykusu vardı ki mızmızlandı da mızmızlandı hepimizin sabrını zorladı sırayla:)) gazını çıkaramadı bir türlü nolcak böyle bilmiyorum valla şimdi de sinirli sinirli sesler çıkarıyor kötü kötü bakıyor bana:)) acele ediyorum bunları yazmak için çünkü biliyorum ki her an çığlığı basabilir offf ne yaramaz bir oğlum var benim böyle:16:

canım biliyorsan sana bişey soracağım benim göğüsümün yarısı böyle yanmış gibi kızardı ve sertlik var parmak dokununca ağrıyor sizdeki mastit de böylemiydi yani herkeste böylemi olur mastit denen şey göğüsümü taşıyamaz oldum ağrıdan yaaa:43:

canım ben mastit olmadım erken farkedip çabuk önlemini aldık süt kanalları takanmış benim eğer önlemini almasaymışız bu mastite neden oluyormuş.. söylediğin belirtiler normal canım daha hafif olarak aynı şikayetleri ben de yaşadım.. ben sıcak havlu koydum ılık duş aldım ve ağlaya ağlaya da olsa sık sık emzirdim çünkü dr da dedi eğer sık sık emzirmezsen veya sağmazsan kanalları açamazsın mastit olursun bak dedi korkudan zorda olsa emzirdim ben şükür kolay atlattım sana da acil şifalar canım.

banyo minderini çok övmüşsünüz ben de almak istedim netten sipariş vercem ama 2 çeşit mi sevibebeninki? Bi çok fonksiyonlu yazan var baska sitede yazmayan var sadece sevibebe banyo minderi diyor fiyatları da biri 15 diğeri 25 civarı, sanırım farklı seyler? Filesiz filan sade minder olsa iş görmez mi? Birine 6 ay kullanım diğerine 2 yıl demiş 3 pozisyonu oldugu için. 6 aydan sonra düz mindere de oturtabilirim sanırım. Alt açma örtüsünü de ilk defa duydum onu da sipariş vercem evde battaniyeyle yapıyorum pislenen yıkanıyo falan da dışarda gercekten lazım.

arkadaslar boyle kullanıp memnun oldugunuz ürünleri markalarıyla yazarsanız çok yardımcı olabiliyor. Ben soguklardan çıkıp magaza da gezemiyorum, çevremdekilerde hiç dememiş bilmiyordum böyle seylerin varlıgını. Faydalı seyleri paylasalım birbirimizi haberdar edelim lütfen :)

canım benim dediğim sevi bebenin çok fonksiyonlu olanı 3 ayrı şekilde kullanılıyor ve ben çok memnun kaldım. tek başıma bile rahatlıkla yıkayabiliyorum oğlumu okadar korkmama rağmen yıkamaktan alıştım şimdi bana büyük kolaylık gibi geldi bilemiyorum tabi..
canbebenin alt açmasını da kesinlikle tavsiye ediyorum canım gerçekten çok kullanışlı hele de benim ki gibi her altı açıldığında üstünüze işeyen bir oğlunuz varsa:16:

dün sabah 7de kalkan oğlumu ancak akşam 9buçukta uyutabildik:53: üstelik okadar çok uykusu vardı ki mızmızlandı da mızmızlandı hepimizin sabrını zorladı sırayla:)) gazını çıkaramadı bir türlü nolcak böyle bilmiyorum valla şimdi de sinirli sinirli sesler çıkarıyor kötü kötü bakıyor bana:)) acele ediyorum bunları yazmak için çünkü biliyorum ki her an çığlığı basabilir offf ne yaramaz bir oğlum var benim böyle:16:
slm canım sizde 40 nızı doldurmadınız demi bizde de aynı dert sabah 9 gibi bi kalkıyo gece 12 ye kadar uykusu var ama yatmıyo gazı varmış gibide çığlık atmıyo çok yoruldum herkes 40 çıkınca düzeniniz belli olu diyo neymiş bu 40 yahuuu 5 günümüz kaldı bakalım ne değişcek,bide sab simplex i düzenli mi veriyosun canım düzenli verince işe yarıyo diyolar bugün düzenli vermeye başlıcam

Anneler, bebekleriniz için emzik kullanıyor musunuz? Oğlum tok olsa da elini emmeye çalışmaya başladı ancak eşimi ikna edemiyorum emzik için. Tuttu mu inadı tutuyor. Yarın doktor randevumuz var, bakalım doktor amcamız ne diyecek bu duruma. Aklınıza takılan sorular varsa yazın isterseniz, vakit bulursam sorarım doktora.

merhaba canım ben çok karşıydım aslında emziğe çünkü 2-3 yaşında hala emzikle dolaşan bir oğlum olsun istemiyordum ama doktorum 20günden sonra verebileceğimi söyledi çünkü hem tükürük salgıları için hem de emme içgüdülerini tatmin etmek için çok faydalıymış ve gaz sancısı çektiği zamanlar hep emmek istiyor oğlum sadece emzikle yatıştırabiliyorum yine de keyfine çok düşkün eğer istemezse kesinlikle almıyor emziği.. vee 6 aydan sonra vermeyi düşünmüyorum şimdi de sadece çok zor da kalırsam veriyorum eğer emzik ağzında uyursa da alıyorum hemen çok fazla emziğe alışsın tek sakinleştirici olarak onu görsün istemiyorum..

slm canım sizde 40 nızı doldurmadınız demi bizde de aynı dert sabah 9 gibi bi kalkıyo gece 12 ye kadar uykusu var ama yatmıyo gazı varmış gibide çığlık atmıyo çok yoruldum herkes 40 çıkınca düzeniniz belli olu diyo neymiş bu 40 yahuuu 5 günümüz kaldı bakalım ne değişcek,bide sab simplex i düzenli mi veriyosun canım düzenli verince işe yarıyo diyolar bugün düzenli vermeye başlıcam

evet canım çıkmadı daha 40ımız valla çıkınca da rahatlayacağımızı sanmıyorum sen de çok hevesle bence:5: çünkü dr da dedi gaz sancısı 3-4 aydan önce geçmez dedi ben kendimi 4 ay olarak ayarladım erken biterse ne ala ama geç biterse naparım bilmiyoru:) evet düzenli kullanıyorum canım ama inan faydası varmı bilmiyorum canı istemediği zaman ne yaparsan yap çıkaramıyor gazını mızmızlanıyor da mızmızlanıyor çook konsantre olması lazım çıkarması için:)) dün ilk defa bukadar uzun ayakta kaldı ben de şaşırdım ve inan tükendim o da mahvoluyor kuzum çok üzülüyorum ama napalım idare edicez artık:16: aa bir de acı elma yağı kullanıyorum ben azcık sürüyorum masaj yaparken arada da çok çok az rezene veriyorum rezenenin daha çok faydasını gördüm canım ilaçtan

cnm ben gaz problemini yüzüsütü yatırıp ayaklarına sıcak su torbası koyarak çözdüm..
ogün bugündür gaz problemimiz yok çok şükür..
bunu yaptığımızda hatta gaz rekorumuz var tam 16 kez çıkardıktan sonra uykuya dalmıştı.. eşim üşenmedi tek tek saydı :)
dene istersen

evet canım çıkmadı daha 40ımız valla çıkınca da rahatlayacağımızı sanmıyorum sen de çok hevesle bence:5: çünkü dr da dedi gaz sancısı 3-4 aydan önce geçmez dedi ben kendimi 4 ay olarak ayarladım erken biterse ne ala ama geç biterse naparım bilmiyoru:) evet düzenli kullanıyorum canım ama inan faydası varmı bilmiyorum canı istemediği zaman ne yaparsan yap çıkaramıyor gazını mızmızlanıyor da mızmızlanıyor çook konsantre olması lazım çıkarması için:)) dün ilk defa bukadar uzun ayakta kaldı ben de şaşırdım ve inan tükendim o da mahvoluyor kuzum çok üzülüyorum ama napalım idare edicez artık:16: aa bir de acı elma yağı kullanıyorum ben azcık sürüyorum masaj yaparken arada da çok çok az rezene veriyorum rezenenin daha çok faydasını gördüm canım ilaçtan
simplex i verdikten ne kdr süre sonra veriyosun rezeneyi ?
ilk 20 gün çok daha fazla gazlıydık çığlık çığlığa ağlıyodu şimdi o kadar değil ama nedn uyumuyo anlamıyo uyuyo en fazla 1 saat :5:

melniz dr normal dedi hatta sorduğumda bana zayıf geliyo az kilo almış dediğimde dalga geçer gibi güldü bana. valla kızlar ben bu kırkı çıksın şu olur böle olur hiç biride olmadı daha bi uykusuz sinirli bi kıza sahip oldum .her an ağlıyo gibi sinirlerim bozulcak kulağımda hep bebek sesi var uykusu yok .

melniz dr normal dedi hatta sorduğumda bana zayıf geliyo az kilo almış dediğimde dalga geçer gibi güldü bana. valla kızlar ben bu kırkı çıksın şu olur böle olur hiç biride olmadı daha bi uykusuz sinirli bi kıza sahip oldum .her an ağlıyo gibi sinirlerim bozulcak kulağımda hep bebek sesi var uykusu yok .
dr normal dediyse hiç takma zaman cnm her bebek aynı almıyo ztn malün genler farklı :34:
40 ı çıkınca ya hep ağlar ya da uslu olur deyip duruyolar aman normal ve sağlıklı olsunda başka bişi istemiyorum
bizimkininde deli gibi uykusu var kucağımda sızdı şimdi yatırınca uyanıyo acaba kucak mı istiyo deyip yatağada yatırmadım bi kaç kez yine uyanıyo ,uyanırsa şimdi sıcak su yapıcam
herkesi bilmem ama tek bakmak çok zor yaaa:50:

simplex i verdikten ne kdr süre sonra veriyosun rezeneyi ?
ilk 20 gün çok daha fazla gazlıydık çığlık çığlığa ağlıyodu şimdi o kadar değil ama nedn uyumuyo anlamıyo uyuyo en fazla 1 saat :5:

canım günde 1 çay bardağına kadar verebilirsin dedi doktorum ama tavsiye etmiyorum okadar da vermeni aslında dedi çünkü hiç zararı yokmuş bağırsak hareketleri için de faydalıymış ama hiç besleyici değeri de yokmuş yani daha azı yetiyorsa daha az ver beslenmesi etkilenmesin dedi ben de gnde 3 kere veriyorum canım rezeneyi ve toplamda en fazla verdiğim gün yarım çay bardağı anca vermiş oluyorum. aralarında biraz olsun yeter canım bir zararı yok dedi çünkü dr da pek dikkat etmiyorum aralarına açıkçası bizimkinin de sanki daha az gazı gibi çığlık çığlığa ağlamaları azaldı en azından ama hep oyalamak gerekiyor yoksa basıyor çığlığı ve acısı varken uyuyamıyor çığlık atıp kalkıyor dr da kolaymı acısı var sen kendinden pay biç diyor ama ne bilemiyim ya aklım ermiyor artık nasıl bir gazmış bu :((

cnm ben gaz problemini yüzüsütü yatırıp ayaklarına sıcak su torbası koyarak çözdüm..
ogün bugündür gaz problemimiz yok çok şükür..
bunu yaptığımızda hatta gaz rekorumuz var tam 16 kez çıkardıktan sonra uykuya dalmıştı.. eşim üşenmedi tek tek saydı :)
dene istersen

ahh canım bizimki de nasıl gaz çıkarıyor istese şok olursun kaç 16:)) ama ağrısı çoksa ağlıyor sakinleştirip yatıramıyorum bende yüzüstü yatırıp çıkarıyorum hep gazını ama sakin durduğunda mümkün oluyor ancak ozaman patır patır çıkıyor ama bazen mümkün olmuyor onu o şekilde tutmak acısı çok belki diyorum ben de anlayamıyorum ki artık. ama emin olduğum tek bişey var gaz çıkarması için çook konsantre olması gerekiyor benim kuzunun:))

dr normal dediyse hiç takma zaman cnm her bebek aynı almıyo ztn malün genler farklı :34:
40 ı çıkınca ya hep ağlar ya da uslu olur deyip duruyolar aman normal ve sağlıklı olsunda başka bişi istemiyorum
bizimkininde deli gibi uykusu var kucağımda sızdı şimdi yatırınca uyanıyo acaba kucak mı istiyo deyip yatağada yatırmadım bi kaç kez yine uyanıyo ,uyanırsa şimdi sıcak su yapıcam
herkesi bilmem ama tek bakmak çok zor yaaa:50:

canım benim de derdim aynı ben de acaba kucak mı istiyor dedim ama yok yine aynı yine uyanıyor sonra eşimle farkettik ki kasılıyor çığlık atıyor ve uyanıyor keşfimiz şu tam dalıyor yavrum ama aşırı bir gaz sancısı geliyor ve birden uykudan uyanıyor:)) artık ne kadar doğru bilmiyorum bi konuşmaya başlasınlar sormayı düşünüyorum ozaman:))

ahh canım bizimki de nasıl gaz çıkarıyor istese şok olursun kaç 16:)) ama ağrısı çoksa ağlıyor sakinleştirip yatıramıyorum bende yüzüstü yatırıp çıkarıyorum hep gazını ama sakin durduğunda mümkün oluyor ancak ozaman patır patır çıkıyor ama bazen mümkün olmuyor onu o şekilde tutmak acısı çok belki diyorum ben de anlayamıyorum ki artık. ama emin olduğum tek bişey var gaz çıkarması için çook konsantre olması gerekiyor benim kuzunun:))

sakin olmadığı zamanlardada karnına sıcak havlu koyup yarım kundak yapıyorum.. ozaman anında pırt pırt çıkarmaya başlaıyor..bide gündüz uykularını hep yüzüstü yatırıyorum kontrolum altında diyee.. ogünler sıfır gaz problemi..

Son düzenleme:
canım günde 1 çay bardağına kadar verebilirsin dedi doktorum ama tavsiye etmiyorum okadar da vermeni aslında dedi çünkü hiç zararı yokmuş bağırsak hareketleri için de faydalıymış ama hiç besleyici değeri de yokmuş yani daha azı yetiyorsa daha az ver beslenmesi etkilenmesin dedi ben de gnde 3 kere veriyorum canım rezeneyi ve toplamda en fazla verdiğim gün yarım çay bardağı anca vermiş oluyorum. aralarında biraz olsun yeter canım bir zararı yok dedi çünkü dr da pek dikkat etmiyorum aralarına açıkçası bizimkinin de sanki daha az gazı gibi çığlık çığlığa ağlamaları azaldı en azından ama hep oyalamak gerekiyor yoksa basıyor çığlığı ve acısı varken uyuyamıyor çığlık atıp kalkıyor dr da kolaymı acısı var sen kendinden pay biç diyor ama ne bilemiyim ya aklım ermiyor artık nasıl bir gazmış bu :((
1 çay bardağı çokmuş hakkaten ben başta hiç bişi verdirtmiyodum şimdi öğrendiysem versem mi acaba diye düşünüorum bizide şaşırttılar kuzucuklar :(
10:58 yerine koydum wc gittim geldim 11:06 da uyandı şimdi 11:15 yine uyukluyo kucağımda allah yardımcıları yardımcımız olsun

sakin olmadığı zamanlardada karnına sıcak havlu koyup yarım kundak yapıyorum.. ozaman anında pırt pırt çıkarmaya başlaıyor..bide gündüz uykularını hep yüzüstü yatırıyorum kontrolum altında diyee.. ogünler sıfır gaz problemi..

canım ben de yapıyorum sıcak su torbası gündüzleri de yüzüstü yatırıyorum hep ağrısı daha az oluyor gibi geliyor bana da. ama bazen öyle bir oluyor ki imkanı yok çıkaramıyor ne yaparsak yapalım çare olmuyor bazen de kendine kendine öyle rahat çıkarıyor ki çıldırıyorum ozaman:) dr da bebeğin huyu bu idare edeceksiniz çok gazlı bir bebek diyor korkuyorum bir gün patlayacak diye:52::30:

1 çay bardağı çokmuş hakkaten ben başta hiç bişi verdirtmiyodum şimdi öğrendiysem versem mi acaba diye düşünüorum bizide şaşırttılar kuzucuklar :(
10:58 yerine koydum wc gittim geldim 11:06 da uyandı şimdi 11:15 yine uyukluyo kucağımda allah yardımcıları yardımcımız olsun

aynen canım allah yardımcımız olsun. bence ver azcık ben 1-2 çay kaşığı veriyorum o bile rahatlatıyor bir dene istersen yine de sen bilirsin canım

Back
X