• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Teşekkürler canım. Evet, zor günler geçirdik, bebeğim rahmime düştüğü günden bu yana zor şeyler yaşadık. Boş gebelik dendi, kürtaj masasından döndüm, üçlü testim çok riskli çıktı, 1 ay amniyosentez sonucu bekledim ağlaya ağlaya, düşük riskim vardı, erken doğum, yoğun bakım vs. Ama ben hep güçlü olmaya çalıştım. Güçlü olmazsam mücadele edemem. Kendime ben inanmazsam kimse inanmaz.

ah canııım gercekten cok zor yasadıkların..hepsini atlatmışsın çok sukur. o amniosentez sonucunu ben de bekledim ölüm gibiydi geberdik aglamaktan esim de ben de. özürlü dediler çocugumuza suyu az diye. kesin bişey var demişti drama çıkmadı işte boşuna yıktılar bizi de. siz de cok seyldr atlatmışsınız bu da gecer giderinsallah

marmüaletta canım bilmiyodum çok geçmişler olsun herşey güsel olcak merak etme annesi :)bizim kusmalarımız çok fena uykusuzuz huzursuz bi bebek gazıda çıkıyo bugün kaka çok az yaptı oda içinde uzayan sümüksü sizdede ölemi acaba bizimkimi bi garip . hiç rahat yok bana karnımı doyuramıyorum wc ye gidemiyorum ağlıyo bazen napsam olmuyo yeni uydu tüm gün bende şimdi ütüsünü yapcam namaz kılıp yatcam çok zor bi bebeğim var bazen çıldırıyorum biraz yüksek sesle kızıyorum sonrada vicdan azabından kendimi yiyorum kafayı yicem .bugün hep kustuk hele bi kezinde sussun die emzik verdim midesimi bulandı be bi çaybardağı kadr kustu oda korktu bende bi haftadr uyumuyoya zaten zayıftı sanki daha çok zayıfladı kuzum:(((((((((((

bizim doktorumuz kusmayı hiç sevmem kusarsa kusmuğu böle kesik kesik olursa biraz normal ama sıvı olursa zararlı dedi bebeğe süt yaramaz dedi benim kızımda kusuyo arada ama çok değil genelde kesik kesik 1 ay takip etcem not alcam diğer kontrolde görüşücez ve minik hanımında kaka problemi var geçen ay tahlil yapıldı kakada biraz iltihap çıktı önemli değil geçer sık emzir dedi bidahada bakmadı dün sonuçları götürdüm önemli bişey değil 3 4 gün kaka yapmıyo sonra yapıyo dedim olabilir dedi 4 günü geçerse biraz fitille uyar sorun yapma hergün yapmak zorunda değil hergün yaparsada doymaz çocuk dedi ne yapcaz şaştık sevinsekmi üzülsekmi ama sıkıntısı yok sabah 1 2 saat ayaktaydık 2 gündür çogunlukla uyuyo ama mırıldanmaya başladı gececi olcaz gibi

Üfürüm yani bir nevi kalpteki ritm bozukluğu. Doktor çok iyimser konuştu, genelde bebeklerin çoğunda olurmuş, kendiliğinden de geçebilirmiş. Ekoya girecek oğlum gelecek ay. Hamileyken de kalbinde beyazlık görülmüştü zaten, hazırlıklıydım buna.

daldan dala sıçrarken nerden geldim bilmiyorum bu konuya ama görmüşken yazayım dedim
benim çok yakın bi arkadaşımın da bebekliğinden kalbinde üfürüm vardı,küçükken top peşinde koşamamasının dışında hiçbir sorun yaşamadı,herhangi bi operasyon da geçirmedi.
Şimdi 22 yaşında mühendis,hastalığın esamesi bile okunmuyor:)

eminim sizin bebiş de kolay atlatacaktır;))

8 aylık hamileyim, eşim 2 aydır sertleşme sorunu yaşıyor ve korkmaya başladım,
hamile olduğum için aman çocuğa birşey olur korkusu var hep aklında ve kalıcı olmasından korkuyorum.
Henüz çok genciz, hiç böyle sorunlarımız da olmamıştı ve ilk hamileliğim, fiziksel bir sorunu olduğunuda hiç sanmıyorum ama bu durum da iyice canımı sıktı.
Sizlerin hamileliğinde de bu sorun oldu mu?
Sonrasında normale döndünüz mü?
Ya başkaları hamile olduğunda hemen doğuruyorlardı ama insanın başına gelince nasılda zor ve uzun bir süreçmiş ya :((((
Doğsada kurtulsam artık.
Konuyla ilgili olmadı sorum kusura bakmayın lütfen, internette arattım bolca ama sonuç bulamadım, size sormak geldi aklıma.
Şimdiden teşekkürler herkese

her zaman her şeyin iyisini düşünmek inançlı ve metanetli olmakta fayda var ,allah başka sıkıntı vermesin inşallah...
Amin, hepimiz için işallah.
ah canııım gercekten cok zor yasadıkların..hepsini atlatmışsın çok sukur. o amniosentez sonucunu ben de bekledim ölüm gibiydi geberdik aglamaktan esim de ben de. özürlü dediler çocugumuza suyu az diye. kesin bişey var demişti drama çıkmadı işte boşuna yıktılar bizi de. siz de cok seyldr atlatmışsınız bu da gecer giderinsallah
Ah Ankara sokaklarının dili olsa da anlatsa, her köşe başında nasıl ağladım. Detaylı ultrasonda sorun yoktu ama üçlü test riskim 1/50ydi. Bir de araya bayram tatili girince 1 ayı da geçmişti bekleme süremiz. İnsan yüzü görecek halim yoktu. Benle bir AS'ye giren bir kadının sonucu kötü çıkmıştı, onu görünce sevinememiştim bile, bir annenin hayalleri yıkıldı diye.
marmüaletta canım bilmiyodum çok geçmişler olsun herşey güsel olcak merak etme annesi :)bizim kusmalarımız çok fena uykusuzuz huzursuz bi bebek gazıda çıkıyo bugün kaka çok az yaptı oda içinde uzayan sümüksü sizdede ölemi acaba bizimkimi bi garip . hiç rahat yok bana karnımı doyuramıyorum wc ye gidemiyorum ağlıyo bazen napsam olmuyo yeni uydu tüm gün bende şimdi ütüsünü yapcam namaz kılıp yatcam çok zor bi bebeğim var bazen çıldırıyorum biraz yüksek sesle kızıyorum sonrada vicdan azabından kendimi yiyorum kafayı yicem .bugün hep kustuk hele bi kezinde sussun die emzik verdim midesimi bulandı be bi çaybardağı kadr kustu oda korktu bende bi haftadr uyumuyoya zaten zayıftı sanki daha çok zayıfladı kuzum:(((((((((((
Benim oğlum geçen hafta kabızdı. Ben fitil taraftarı olmadığım için her alt açışta zeytinyağı ile masaj yaptım.

bizim doktorumuz kusmayı hiç sevmem kusarsa kusmuğu böle kesik kesik olursa biraz normal ama sıvı olursa zararlı dedi bebeğe süt yaramaz dedi benim kızımda kusuyo arada ama çok değil genelde kesik kesik 1 ay takip etcem not alcam diğer kontrolde görüşücez ve minik hanımında kaka problemi var geçen ay tahlil yapıldı kakada biraz iltihap çıktı önemli değil geçer sık emzir dedi bidahada bakmadı dün sonuçları götürdüm önemli bişey değil 3 4 gün kaka yapmıyo sonra yapıyo dedim olabilir dedi 4 günü geçerse biraz fitille uyar sorun yapma hergün yapmak zorunda değil hergün yaparsada doymaz çocuk dedi ne yapcaz şaştık sevinsekmi üzülsekmi ama sıkıntısı yok sabah 1 2 saat ayaktaydık 2 gündür çogunlukla uyuyo ama mırıldanmaya başladı gececi olcaz gibi
Ohooo, senin doktor benim oğlanı görse, kusmasını yani, baygınlık geçirirdi:) Ama ayda 1450 gr alıyor, zararlı değil yani korkma:)
daldan dala sıçrarken nerden geldim bilmiyorum bu konuya ama görmüşken yazayım dedim
benim çok yakın bi arkadaşımın da bebekliğinden kalbinde üfürüm vardı,küçükken top peşinde koşamamasının dışında hiçbir sorun yaşamadı,herhangi bi operasyon da geçirmedi.
Şimdi 22 yaşında mühendis,hastalığın esamesi bile okunmuyor:)

eminim sizin bebiş de kolay atlatacaktır;))

İnşallah canım, bakalım, yarın randevu alacağım.

kızlar giyim konusunu konuştunuz mu ?

evde nasıl giydiriyorsunuz,dışarda nasıl ?

konuştuysanız sayfa numarasını verin lütfen.

takip edemiyorum ne yazıkki.

geceleri uyanık gündüz uyur vaziyetteyiz.

bir de kızımın dili çok beyaz sizde de var mı bu durum,normal mi ?

Ben evde ben ne giyiyorsam onu giydiriyorum, doktor özellikle tembihledi, sıcağa alıştırma diye. Yani ayakta çorak, çıtçıtlı badi ve tulum ya da alt üst takım. Uyursa üzerine bir battaniye, gece de yorgan. Ama biz 2 aylık olduk. Dışarıda da hava soğuksa polar alt üst takım giydiriyorum tulum üstüne, o kadar.
Dili normal beyaz olması, anne sütü içiyor sonuçta sadece.

slm kızlar nasılsınız:3:biz bugün 40 günlük olduk çok şükür zaman nasılda hızlı gecıo ya:nazar::emir_bebek:kızım sankı kocaman bir insan olmus gibi gelıo bana:16:çook seviyoruum onun her halını:21: Allahım olmayan herkese versin annelık mükemmel bır duyguymuşşşş:46:

ev 22 derece olmasına dikkat ediyorum.. 2 kat giydiriyorum, çıtçıtlı badi patikli pant. üstüne de altlı üstlü takım.. çorap giydirince ayağı terlediğini fark ettim azıcık sıktığından sanırım.. çorabı iptal ettim üstten örgü patik giydiriyorum uyandık olduğu zaman.. uyurken çıkarıyorum..
tabi duruma göre bazen yelek te giydiriyorum ısının düştüğünü hissedersem
dilindeki beyazlık için doktora göstermeni tavsiye ederim pamukçuk ta olabilir..

Son düzenleme:
slm kızlar nasılsınız:3:biz bugün 40 günlük olduk çok şükür zaman nasılda hızlı gecıo ya:nazar::emir_bebek:kızım sankı kocaman bir insan olmus gibi gelıo bana:16:çook seviyoruum onun her halını:21: Allahım olmayan herkese versin annelık mükemmel bır duyguymuşşşş:46:

gözünaydın cnm.. cumarteside bizim çıkıyor.. neymiş şu 40 görelim bakalım:ssz:

2 saattir emzirmeme rağmen çıka çıka 50 ml süt çıktı 2 göğsümden süt,su ,süt yapıcı çay ,komposto içmesem ne kadar çıkcak acaba çok canım sıkkın yatnadan öncede mama verdim öyle uyuyabildi yavrucak nasıl yetircem 6 ay bilemiyorum :(((
benim de oyle surekli forumda geziyorum yeni bi oneri bulur da denerim diye :((

gözünaydın cnm.. cumarteside bizim çıkıyor.. neymiş şu 40 görelim bakalım:ssz:

valla bır degısıklık yok bizde:9::9:doktorumda muayene etti rahımn pırıl pırıl didiii :1:dikkat edin kızar hamile kalmak ıcın cok uygunmus su an rahim korunmazsanız 9 ay sonra bır bebiş daha gelir dediii:33:

selam güzel anneler. bebeğim yarın iki aylık oluyor:nazar:zaman ne çabuk geçti ama bir yandan da sanki hep benimleydi ondan önce ben yoktum.eminim siz de böyle hissediyosunuz. benim kızım yeni doğduğunda sarılık olmuştu ama öyle fototerapi alacak kadar değeri yüksek değildi,tam hatırlamıyorum ama 11di galiba. geçen hafta ben bebişimi gaz için doktora götürdüm sarılık var gibi dedi kan alalım idrar alalım dedi.öncesinde doktorla biraz tartışmıştık ben ona güvenmedim ve tahlilleri yaptırmadım. başka bir doktora götürecektiim ama aşırı kar yağışından çıkamadık. bebeğim gayet iyi bana hiç sarı gibi de gelmiyor hafif göz akları sarı ama vücudu normal,huzuru da yerinde. bu uzayan sarılık nasıl bişey,uzayan sarılık olması için yeni doğduğunda yüksek sarılık olması gerekmez miydi?uzayan sarılık varsa tedavisi ne?kimler olduğunu hatırlamıyorum ama okurken denk gelmişti sarılığı olan anneler vardı?yardımm..:43:

selam güzel anneler. bebeğim yarın iki aylık oluyor:nazar:zaman ne çabuk geçti ama bir yandan da sanki hep benimleydi ondan önce ben yoktum.eminim siz de böyle hissediyosunuz. benim kızım yeni doğduğunda sarılık olmuştu ama öyle fototerapi alacak kadar değeri yüksek değildi,tam hatırlamıyorum ama 11di galiba. geçen hafta ben bebişimi gaz için doktora götürdüm sarılık var gibi dedi kan alalım idrar alalım dedi.öncesinde doktorla biraz tartışmıştık ben ona güvenmedim ve tahlilleri yaptırmadım. başka bir doktora götürecektiim ama aşırı kar yağışından çıkamadık. bebeğim gayet iyi bana hiç sarı gibi de gelmiyor hafif göz akları sarı ama vücudu normal,huzuru da yerinde. bu uzayan sarılık nasıl bişey,uzayan sarılık olması için yeni doğduğunda yüksek sarılık olması gerekmez miydi?uzayan sarılık varsa tedavisi ne?kimler olduğunu hatırlamıyorum ama okurken denk gelmişti sarılığı olan anneler vardı?yardımm..:43:

merhaba canım biz varız.. 5 gün yattık hastanede 22ydi sarılık değerimiz bayağ tehlike atlattık şükür beyinde bir hasar kalmamış şimdi çok daha iyi bebeğim ama hala kontrol altında ve hala 14ün altına düşmedi değerimiz doktorumuz da 3-4 aydan önce geçmeyeceğini söyledi endişelenme bizim ki bukadar yüksekken bişey olmadı canım

benim oğlumdada sarılık uzun sürdü.göz akları sarıydı.40 günlük olunca geçti çok şükür.çok kan aldırdık.yavrumun canı çok yandı.vücutta yoksa sorun yok diyorlar.ben biraz evhamlıyım o yüzden 3-4 kez sarılık testi yaptırdım.anne sütü sarılığı diyede bişey var oda testle belli oluyormuş.inşallah geçer bebişinizin sarılığı.

merhaba canım biz varız.. 5 gün yattık hastanede 22ydi sarılık değerimiz bayağ tehlike atlattık şükür beyinde bir hasar kalmamış şimdi çok daha iyi bebeğim ama hala kontrol altında ve hala 14ün altına düşmedi değerimiz doktorumuz da 3-4 aydan önce geçmeyeceğini söyledi endişelenme bizim ki bukadar yüksekken bişey olmadı canım

sağol canım hemen cevapladın.çok geçmiş olsun peki şimdi teninde yada gözlerinde sarılık var mı?kontrolünüz nasıl oluyor kan idrar tahlili mi yapılıyo?

benim oğlumdada sarılık uzun sürdü.göz akları sarıydı.40 günlük olunca geçti çok şükür.çok kan aldırdık.yavrumun canı çok yandı.vücutta yoksa sorun yok diyorlar.ben biraz evhamlıyım o yüzden 3-4 kez sarılık testi yaptırdım.anne sütü sarılığı diyede bişey var oda testle belli oluyormuş.inşallah geçer bebişinizin sarılığı.

geçmiş olsun canım.. evet bacaklara en son kola geçiyormuş sarılık kısacası belden aşağıda olmadığı sürece çok yüksek değil demektir sarılık değeri.. biz çok fazla sorun yaşadığımız için araştırmak zorunda kaldım fazlasıyla:41::31:

Back
X