Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar baş ağrısı yaşan var mı ? iki gündür başım çatlıycak
kızlar ya benim son iki haftam sayılır ve midem sürekli çok kötü,aş erme zamanındaki gibi ne yesem midem ekşiyor ve ağız tadım hiç yok.sizde de var mı aynı durum?
kızlar ya benim son iki haftam sayılır ve midem sürekli çok kötü,aş erme zamanındaki gibi ne yesem midem ekşiyor ve ağız tadım hiç yok.sizde de var mı aynı durum?
sağol lollym
zeynooommm,Allah yardımcın olsun canım arkadaşım...dualarım seninle
cemileee bebişini ısırabiirmiyimmmm,maşallah ona yaaa
tebrik ediorus pnr'ı,ekledim listeye canım
Heyy masallah bu tombis nanakli yakisikliyaallah sizi birbirinize bagislasin insallah
![]()
teşekkür ederiz senin bebişinde tombişyanaklı olsun inşallah![]()
aslında tam tersi olur derler de zamanee bebikleri bunlar,aykırı davranıyolar hayataya kızlar bişey dikkatimi çekti.doğum listemize baktım da erken doğmuş bebişlerin çoğu erkek aceba erkekler gelmek için daha mı aceleci oluyor??![]()
sonunda bebikimin kıyafetlerini ütüleme işi bitti ama ben de bittim:/
aynen aynen,bende midemden dertliyim..bazen reflü gibi bişiler gelip yakıo boğazımı bazende yediğim içtiğim yırtarak geçiyor yemek borumukızlar ya benim son iki haftam sayılır ve midem sürekli çok kötü,aş erme zamanındaki gibi ne yesem midem ekşiyor ve ağız tadım hiç yok.sizde de var mı aynı durum?
ısıyma teyzesi kokla kara boncuğumu
canım çok geçmiş olsun,artan kan ihtiyacına bağlı olarak başağrıları olabiliyomuş,bi de kan şekerindeki dengesizlik ve düşüklük baş ağrısı yapabiliyomuş,doktorum öle demişti,istersen doktorunla paylaş durumu...
ne sezeryanda ne de normal doğumda hasta bezi kullanışlı olmuyomuş...sezeryanda dikişli bölgeyi acıtıyomuş,normal doğumda ise büyük ve kaliteli pedler yetiyomuş...kizlar hastanede pedmi yoksa hastabezimi kullanmak gerek??bilgisi olan varmi
ne sezeryanda ne de normal doğumda hasta bezi kullanışlı olmuyomuş...sezeryanda dikişli bölgeyi acıtıyomuş,normal doğumda ise büyük ve kaliteli pedler yetiyomuş...
Evet kesinlikle o,kullanış ve konfor açısından ped kullanmak daha avantajlıymış canımcanim buyuk ped derken orkidin gecesi var en yogun olani onu diyosun heralde dimi
merhaba bayanlar fikirlerinize ihtiyacım var
38 hafta oldum suyum herşeyim normal bebeğin kafası ağagıda normal doğum yapabilirim ama doktorum öyle şeyler anlattı ki normal doğum için bir den korktum ne yapacagımda kararsızım... normal doğumun bütün olumsuzluklarını anlattı bebeği vakumla çekmel kafası yamulmak sonra idrar kaçırma ilerde rahim sarkması cinsel hayatta problemler olması gibi kendi karısınada sezeryan yapmış
ben sana bırakıyorum istersen bekle istersen gel pztsi alalım dedi sezeryanla
ne yapmalıyım bilemiyorum
kilosu gelişimi iyi canım orda bi sorun yok.mesela migi ve nazarboncuğuda aynı şeyi yaşadılar. hatta onların deeğerleri benden çok çok fazlaydı. nazarboncuğu biliyosun 39. haftada doğum yaptı. miginin doktoruda erken doğum falan dememiş. benim doktorum 37. haftayı geçmemesi gerek kolestazlı gebelerin diyo ben de anlamadım.
hayırlısı olsun sağ salim doğsunda erken doğsun razıyım ben ama işte bu stresle geçmiyo o süre sorun orda :))![]()
merhaba güzel anneler ben ocak annesiyim sizlere bakarken yazdıklarınızı gördüm. hamileliğimi öğrendiğimden beri hep normal doğum istedim bunun için de ne gerekiyorsa yaptım şansıma normal doğumu destekleyen bir doktorum vardı herşey güzel gidiyordu ancak 40.haftamda bebeğimin hareket etmediğini farkettim acile gittik nstde sorun çıktı ama fazla değildi ertesi gün tekrar çağırdı dr bu sefer doğumun başladığını öğrendik bebek bu yüzden hareket etmiyordu muhtemelen ve çok şanslıydım sancılarım çok şiddetli olmasına rağmen hiçç hissetmiyordum çok kolay olacak dedi doktorum eve git en geç yarın geliyor bebek dedi çok sevindim sonunda kolay bir normal doğum yapacaktım ancak bir sorun vardı bebeğim bugün de hiç hareket etmemişti bunu dr a söylediğimde cidden panik yaptı çünkü 3 gündür bebeğimi hissetmiyordum hemen ayrıntılı ultrasona girdim ve bebeğimin boynuna birkaç kere kordon dolandığını ve bebeğin hareketlerinin neredeyse olmadığı gördük doktorum malesef acil sezeryan çok üzgünüm dedi o an ne hissettiğimi anlatamam sizlere 1 saat beni hazırlamak için ikna edemediler çok büyük bir hayal kırıklığıydı yaşadım kendimi aylarca normal doğum için hazırlamıştım sezeryanı hiç düşünmemiştim bile üstelik doğum da başlamıştı. sonunda e.sezeryan ile bebeğime kavuştum biraz oksijen desteği alması gerekti ama şükürler olsun şuan çok çok iyi. çook uzun yazdım biliyorum ama anlatmak istediğim nolur kendinizi bir doğum şekline göre şartlandırmayın son anda olacak bir sorunda yaşadığınız hayal kırıklığı çok yıkıcı oluyor ben hala keşke diyorum ama şükrediyorum bebeğime her baktığımda. son olarak çok rahat bir ameliyat geçirdim hemen emzirdim 7saat sonra ayağa kalktım ve bir daha yatmadım lohusa yatağı bile yapmadım ertesi gün tüm işimi kendim yapıyordum kolay toparlandım herkesin ameliyatı zor olacak diye bişey yok kötü düşünmeyin ama normal doğum gibisi de yok adı üstünde normal doğum benimle aynı anda n. doğum yapan birisi güzel güzel yemeklerini yerken ben baktım mesela:)) her ikisinin de zorluğu var mutlaka ama normal doğum ilk tercihiniz olsun derim ben bir sezeryanlı olarak. hepinize kolay doğumlar diliyorum umarım sağlıkla alırsınız meleklerinizi kucağınıza
doktorun eğer bir doğum şeklinin eksilerini anlatıyorsa diğerinin de eksilerini anlatmalıydı,yani normal doğum o kadar riskliyse sezaryen resmen ameliyat,geçen gün TV programında kadın doğumcular konuktu,doktor dedi ki,günümüzde sezaryen 10 cm lik kesi açılarak yapılan ender ameliyatlardandır,şu anda laparaskopiyle çoğu ameliyat yapılırken sezaryende 10 cm lik kesi açmak zorundasınız, dedi,yine başka bir programda farklı bir doktor da eğer tıbbbi zorunluluk yoksa doğum seçiminn anneye bırakılması,o psikolojide anne gerek olmadığı halde sezaryen isterse bebeğin hakları ne oloacak dedi,sonuçta doğum süreci bebeğe de çok şey katıyormuş,bağışıklığı güçleniyo,ciğerlerindeki suyu kendi atıyo dışarıya vs,şu a nda dünyada zaten normal doğuma eğilim var,avrupa ülkelerinde keyfi sezaryen yapılmamaya başlandı,yani demem o ki,son karar senin ama doktorun bence seni sezaryene yönlendirmeye çalışıyor,çünkü günü ve saati belli olan bir ameliyat onun daha işine gelir,ben zorunluluk olmazsa normal doğum istiyorum ,ki doktorum da normal doğumu destekleyen biri,eğer bebek çok kiloluysa o zaman sezaryen düşünülebilir dikiş sayısı fazla olmasın diye,ya da bebek ters duruyosda,başka riskler varsa vs,ama keyfi sezaryeni doğru bulmuyorum ben,ve hep hayırlısıyla normal doğumla kucağıma almak istiyorum yavrumu,zaten doğuım esnasında açılma olmaz,bebek riske girer o anda müdahale ederler diye düşünüyorum,yine de son karar senin...