• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
canımm inşallah bişeycik olmaz. bende mezgiti cok severim ankarada yasadıgım donemlerde pek bulamadım istanbula geldigimden beri 2 defa yedim ikisindede sabahlara kadar kustum bi taraftan ishal konusmaya elimi kaldırmaya dermanım kalmamıştı. balıkta tazeydi. Ama o zmanlar hamile degildim. sen dusunme kötu seyler canımm. ama istersen bi daha da yeme levrek ye onların yerine. ben hepsinden mahrum kaldım bu bebecik tiksindirdi beni herseyden..

canm levrekte de civa varmış ki. en iyisi hamsi anlaşılan :) evde ben de yiyemiyorum dışarda yedim ilk defa 3 aydır ağzıma koyamıyordum ben de. dışarda dene istersen sen de.. Bu arada bugün ben de çok şiştim. normalde kocişim çekyatta uznırken yanına sıkışmayı çok severim. bugün beceremedim sığana kadar nefes nefese kaldım valla:))))

canm levrekte de civa varmış ki. en iyisi hamsi anlaşılan :) evde ben de yiyemiyorum dışarda yedim ilk defa 3 aydır ağzıma koyamıyordum ben de. dışarda dene istersen sen de.. Bu arada bugün ben de çok şiştim. normalde kocişim çekyatta uznırken yanına sıkışmayı çok severim. bugün beceremedim sığana kadar nefes nefese kaldım valla:))))

:D :D :D ayy cok güldüm bebem yaa sıgdın mı peki basarabildin mi?

Evet cnm kilodan sanırsam ya...acayip zor nefes aliom bende, catlicak gibi hissediom...menzil bu kiloları hemen verelim ya...hatta dahada fazlasını verelim doğumdan sonra...yani hayatım boyunca görüp göreceğim max. Kilo 75 olsa keske doğumdan sonra...

Şu an perişanım yaaa.. sol tarafımdan gogus kafesime dogru bi agrıı var nefes alamıyorum cıktım iki dolandım geldim. yok kar etmiyo yaa gaz mı cok mu yedim ne bu anlamadım personel bana guluyo ben nerdeyse aglıcam :S

:D :D :D ayy cok güldüm bebem yaa sıgdın mı peki basarabildin mi?

o da çok güldü zaten:) sığabildim ama çok duramadım yine de:) Ay hamile olduğunun dışardan anlaşılması çok güzelmiş ya. ilk kez bugün fark edildi karnm. yani bilen biliyodu ama bilmeyen biri hamile misin diye sorunca çok sevndirik oldum :))

o da çok güldü zaten:) sığabildim ama çok duramadım yine de:) Ay hamile olduğunun dışardan anlaşılması çok güzelmiş ya. ilk kez bugün fark edildi karnm. yani bilen biliyodu ama bilmeyen biri hamile misin diye sorunca çok sevndirik oldum :))

belki şaşıracaksınız ama benimki hala belli değil yaa.. 10 kilo aldım ama göbegim yok denecek kadar az. kız halaya cekermiş yaa halam gibi enlemesine gidiyorum. bir popom oldu aman Allahım akıllara zarar, basenlerden falan cok aldım yaa :( ama dogumdan sonra emzirirken tutucam bogazımı sonrada sıkkı bi diyet bitti gitti işte (inşallah)

şu sağ alt köşede çıkan zayıflama hapları ve inceltici kremleri görunce gözüm gönlüm açılıyo bebişimi emzirip kullanıcam. kardeşim kullanıyo 20 gundur 5 kilo verdi koca göbeği vardı accık kaldı ilk aldıgında kıyameti koparıp geri verdirmiştim cıkan haberlerden dolayı falan cok korkmustum ama o bi daha aldı. zayıfladıgını göruncede kafamda ampuller yanmaya basladı :))

1. A- Bakımla ilgili
Bebeğin genel bakımı için gerekenler
• Bebek bezleri
• Alt değiştirme ve bakım yatağı
• Tırnak makasları
• İlaç kaşığı (Bebeğe şurup veya ilaç içirmek için uygun büyüklükte olmalıdır)
• Fırça tarak seti (Tarak ve yumuşak saç fırçasından oluşur)
• Vücut termometresi
• Göbek bağı bandı
• Islak mendil
• Kulak çubuğu
• Pişik kremi
• Şampuan, sabun, bebek kremi
• Bebek büyotları 200 cc (Sıcak Su Torbası)
• Bebeğin çamaşırlarının yıkanması için özel deterjan

Bebeğin banyosu için gerekenler
• Küvet ve filesi
• Bebek banyo süngeri
• Banyo termometresi
• Bornoz, başlıklı havlu (2 adet, havlusu %100 pamuklu olmalıdır)

B- Beslenme ile ilgili
Bebeği biberonla beslemek için gerekenler
• Cam Biberonlar 125 ml ve 250 ml
• Biberon emzikleri
• Biberon ısıtıcısı
• Biberon fırçası
• Biberonları sıcak veya soğuk tutmaya yarayan biberon taşıyıcısı/termos
• Sterilizatör/Sebze Haşlayıcısı

Emzik ve aksesuarları
• Emzik
• Uyku emzikleri
• Emzik Bandı ve Emzik Zinciri
• Emzik kutusu

Ev ve bebeğin yatak odası ile ilgili
Bebeğin yatak odası için gerekenler
• Karyola ( Yanları yüksek )
• Dolap
• Şifonyer
• Nevresim takımı – Uyku Seti
• Yastık (yan yatırma yastığı)
• Yorgan ( Hafif, kuş tüyü)
• Kenar Minderi
• Battaniye, pike
• Cibinlik
• Yatak şiltesi
• Lamba
• Yatak şilte koruyucusu
• Oda termometresi
• Dönence
• Oyuncak sandığı
• Telsiz - Bebefon

E- Gezinti ve taşıma ile ilgili
• Puset +++++
• Ana kucağı
• Araba koltukları
• Seyahat sağlık seti
• Güneşlik
• Bebek için dikiz aynası aparatı

D- Giyim ile ilgili
Pijama
pamuklu zıbın
Tulumlar(%100 pmklu)
body
önlük
hırka yelek
patik ve çorap
şapka ve bere
mendil

anne İHTİYAÇ LİSTESİ :

A- Genel Bakımla ilgili gerekenler
• Kolay emzirmenizi sağlayan önü açık gecelikler
• iç çamaşırları
• Koyu renk banyo havluları
• Hijyenik pedler
• Lohusa külodu
• Göğüs koruyucu aksesuarlar

B- Emzirme ile ilgili gerekenler
• Emzirme sütyenleri ( 2 adet)
• Göğüs pedleri
• Göğüs pompası
• Süt muhafaza poşetleri
• Göğüs ucu koruması/Adaptörü
• Göğüs kremi
• Emzirmek için yastık

ANNELERDEN ÖNERİLER ….
göğüs pompasında medela, elektrikli ve pilli olanı
anne sütü arttırmada vitamalt, ritmix, alkolsüz bira
biberon seti ve steril aleti olarak Avent ve Br.Brown
chicconun fizyolojik biberonu ve dr brown
emzik olarak da Nuk, avent
şampuan ve bebek yağı olarak Bübchen, mustela , sebamed
avent kelebek gögüs koruyucu
lansinoh krem ve göğüs pedi
canbebe yada sevi bebe alt açma bezi
chicconun güvenli yatış yastığı
bebek yorganında kaztüyü yorgan öneriliyor
termos çanta avent
nivea'nın no alkol no parfüm ıslak mendil (ama ilk aylarda kaynatılmış ılıtılış suya batırılmış pamukla silinmesi öneriliyor ya da ıslatılmış pamuk olan Unibaby yenidoğan)
havlu sevi bebe , taç organik
hava nemlendirici tefal-chicco
burun aspiratörü

DETERJANLARDA:
Hacı şakir granül, , omo baby, Roxy Matik Dalin sıvı
bebeğin kullanacağı emzik-biberon vs. ürünlerde AMWAY marka tamamen bitkisel deterjanlar
PİŞİK KREMLERİ:
pişik önleyici kremi olarak Nivea , hametan pomad, zind oxide , mustela
GAZ ÖNLEYİCİ:
Zinco,nurse harvey,debridat,sab, neo baby grippe mixte,metsil
theraline-dodo pillow emzirme yastığı

doğum Çantanızda Neler Olmalı?
Sizin İçin,
. Hamilelik ve doğum çizelgeniz ve doktor kontrollerinin bulunduğu dosya
. 2 adet gecelik
. 2 adet sabahlık , hırka ya da şal
. 1 adet terlik
. 2 adet pijama
. 5 adet kilot – atlet, 3 adet sütyen
. 3 çift çorap
. 3 adet el-yüz havlusu
. lohusa tacı / toka , . saç fırçası / tarak
. deodorant
. ruj
. yüz kremi
. bepanthol
. diş fırçası / diş macunu
. sabun / sıvı sabun
. hijyenik ped / doğum sonrası pedi - Hasta Bezi
. göğüs pedi – göğüs ucu için krem
. kutu mendil , . ıslak mendil
. kitap
. fotoğraf makinesi / film , . kamera / kaset
. bloknot / kalem
. telefon / şarj cihazı / telefon rehberi
. sigorta dosyası
. kolonya
Kirli Torbası
Pike Takımı

Bebek için
2 tane bady (Mevsime göre kisa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane agiz mendili
2 tane pijama alti
2 tane sapka ve eldiven
2 takim kiyafet (zibin takimi, pijama takimi, patigi, basligi vs)
Yelek ve hirka
Battaniye
10 tane bebek bezi-alt açma yatağı
Pamuk-su ya da unibaby yenidoğan
Araba koltugu/ana kucagi veya portbebe
Havlu
2 tane önlük
2 tane yelek
2 adet Patik
Biberon
Çarşaf

arkadaşlar bi arkadaş ihtiyaç listesi olarak bunları yazmış ama bana bunlar fazla ayrıntı geldi
tecrübeli anne adayları bunlardan olmazsa olmazlar hangileri,
daha sonra da alınabilir ve alınmasa da olurlar hangileri yazar mısınız :49:

Günaydın bizz geldik. Nasılsınız bugün inşallah iyiyizdir :8::8:

günaydın kızlar

dün rüyamda rahmetli babannemi gördüm yanımda koltukta oturuyodu. ben elini alıp karnıma götürüp karnımı sevdiriyodum. babanne bak nasıl hareket ediyo sende sev diyodum..bide oradan oraya kıvrılıyodu bebeğim.elini görüyodum tombik bişidi karnımdan dışarı çıkıyomuş gibi ittiriyodu elini.. bide boş bebek beşiği gördüm offf ne demekki Allahım hayırlara yazsın :14:
yarın detaylımız var zaten iyice tedirgin oldum:14:

günaydınlarrr

günaydın kızlar

dün rüyamda rahmetli babannemi gördüm yanımda koltukta oturuyodu. ben elini alıp karnıma götürüp karnımı sevdiriyodum. babanne bak nasıl hareket ediyo sende sev diyodum..bide oradan oraya kıvrılıyodu bebeğim.elini görüyodum tombik bişidi karnımdan dışarı çıkıyomuş gibi ittiriyodu elini.. bide boş bebek beşiği gördüm offf ne demekki Allahım hayırlara yazsın :14:

hayırlara yor cnmcım..babannen için öğlen arasında çikolata yada şeker al cnm, iş yerindekilere dağıt..hayır dua istemiş senden:31:

bende bugün 6 ayımıza girmiş bulunuyorum:46::46::46::46:

bu sbh itibariyle tartıldım tamıtamına 4 kilo almışım...73 ile başladım 77 idim sbh..bakalım 6. ayda kaç kilo alcam..

dün siz çalışırken ben biraz aralık 2011 anneleri topiğinde takıldım..
3-5 tanesi doğurmuş bile aralık gelmeden:)
hatta bi tanesi sezeryan tarihi belirlemek için dr una gitmiş, aaa bi bakmışlar rahim 3 cm açıldım, haydeee doğuma, hemde normalinden..
doğuranlar hem erken hem normal doğurmuş..hepside tavsiye etmiş normal doğumu:))
bi diğer gözlemimde çoğu şu anda evde, artık dışarı çıkamıolarmış..
karnın büyümesinden ziyade bebikin mesaneye yaptığı baskıdan ötürü çarşı pzr yapamıolarmıs:1::1:
bundan ötürü sonuç:: 8. ayda alışverişdi, çikolataydı, şekerdi her iş bitmiş olmalı inş. hayırlısından..

günaydın kızlarr hazır rüyalardan bahsedilmişken ben son bir haftadır hep bu testleri düşündüğüm için abuk sabuk rüyalar görüyodum akşamda bi kız arkadaşım doğum yapmış ikinci bebeğine kız doğurmuş ama sarışın beyaz tenli çok güzel bi bebektii benim arkadaşım esmer kendisi :)) yani o bebek aslında benimmiş yani sağlıklı nur topu gibi kızmış iştee valla nisana kadar ben hep böyle karışık rüyalarmı görcem acaba amniyo yaptırmadımyaa :(( şimdi böle şeyler hep aklımdaa hayır olsun vallaaa kızlarr nisana kadar kafayı yemessem iidirrr

günaydınn kızlarr..
günaydınnnnnnnnnnn herkese,biz oğluşumla derse gidiyoruz :)çocuğumun sabah sabah ingilizcesi gelmişşş :18:
allam allam çocuk duyuyo bi de herşeyi şimdi.. doğar doğmaz hı! how are you mommmy? diyecek..

günaydın kızlar

hayır olsun demek gerekiyo tatlım.. ben de rüyamda bi kız çocuğu gördüm benim kızımmış..:16: allahım çıtı pıtı nassı dadlu sevimli minyon bi kızçe... aydına annemlere sürpriz yapacakmışız güya.. durakta dolmuş beklerken bembeyaz yavru bi köpek geliyor. kızım kucaklıyo köpeciği öpüyo seviyo tatlı tatlı.. ağzım kulaklarımda uyandım nassıl mutluydum anlatamam.. gerçek gibiydi..
az evvel kardeşimle konuştum.. bi veterinerin yanında çalışıyor.. evde daha 3 günlük 3 yavru golden cinsi köpek varmış.. bi tanesi bembeyazmış onu annemlere götüreceğim yeğenim geldiğinde oynar sever dedi.. şok oldum..:53: rüyamdaki köpek de golden ve bembeyazdı.. eğer o köpek rüyamdaki köpeğin aynısıysa, o kızçe de benim kızım olabilir mi acaba:1: hep aynı kızı görüyorum zaten.. simsiyah saçlar zeytin gibi boncuk boncuk gözler ve kar beyaz ten.. bana benzeyen bi kız işte..

bende bugün 6 ayımıza girmiş bulunuyorum:46::46::46::46:

bu sbh itibariyle tartıldım tamıtamına 4 kilo almışım...73 ile başladım 77 idim sbh..bakalım 6. ayda kaç kilo alcam..

dün siz çalışırken ben biraz aralık 2011 anneleri topiğinde takıldım..
3-5 tanesi doğurmuş bile aralık gelmeden:)
hatta bi tanesi sezeryan tarihi belirlemek için dr una gitmiş, aaa bi bakmışlar rahim 3 cm açıldım, haydeee doğuma, hemde normalinden..
doğuranlar hem erken hem normal doğurmuş..hepside tavsiye etmiş normal doğumu:))
bi diğer gözlemimde çoğu şu anda evde, artık dışarı çıkamıolarmış..
karnın büyümesinden ziyade bebikin mesaneye yaptığı baskıdan ötürü çarşı pzr yapamıolarmıs:1::1:
bundan ötürü sonuç:: 8. ayda alışverişdi, çikolataydı, şekerdi her iş bitmiş olmalı inş. hayırlısından..
kilo konusunda idolsün tatlım yaa.. valla helal olsun..
bi de ben tırstım petuş:18: 1 ay evvelden doğum yapmışlar yaa.. dün bi tanesinin hikayesini okudum ben de.. sen link göndermiştin galiba.. allahım aklım çıktı resmen.. suyumu patlattılar diyodu gadıncağız.. onu anlamadım ama dehşete kapıldım.. nassı oluyo ki o.. ne yapıyorlar patlatmak için.. acımaz mı yaa:18::18:

Bilmiyorumki datlım..suni sancı felan verirkenmi yapıolar aceba..
Bu doğum konusunda daha çok bilgilenmemiz lazım gelio:))
ya aslında en güzeli böle katakulliye gelmek...sezeryana gün almaya gidcen hayddeeee doğuma:))

Kızlar dün doktor amcamıza gittik. Bebikime baktık iyiymiş şükür :21::21: Ben ayrıntılı bakar diye düşünüyordum organlarına şöyle bir baktı göbek kordonundaki kan akışına baktı hepsi iyiymiş dedi :nazar::nazar: Minik bebişim hareketsizdi pek sakin dedi. 10 gün önce gitmiştim hiç hareket etmiyordu şimdi de öyle . Ama herşey yolundaymış şükür o kalp atışını duyunca içim bir rahat ediyor ki. Psikopat oldum iyice yaa :5::5: Bebişim 450 gr olmuş maşallah oğluma. :21::21: 10 günde 80 gr almış. Hayırlısı olsun. Birde tuvalete çıktığımda karnım ağrıyor dedim. İdrar yolu enfeksiyonudur deyip. Toz ilaç verdi tek kullanımlık o temizler dedi. O sorunumuz da çözülür inşallah. 1 Ay sonra tekrar gidecez o zaman iyice bakacakmış renkli bakar herhalde. Şekerede bakılacak.

Son düzenleme:
Bilmiyorumki datlım..suni sancı felan verirkenmi yapıolar aceba..
Bu doğum konusunda daha çok bilgilenmemiz lazım gelio:))
ya aslında en güzeli böle katakulliye gelmek...sezeryana gün almaya gidcen hayddeeee doğuma:))

hahhaa sanırım bilmemek daha iyi petunyaa bilince şimdi onumu yapıcaksınız şimdi bumu olucak diye sorular başlıcak en azından ben öle yaparım :) ben izmire gittiğimde doktorum 37. haftada haberleşelim randevu verizim gelirsin sezeryala alırız dedii ç.kaleden izmir arası 4 saat sürüo yolarda bişi olursa ya arabada ya uygun bi yerde normal doğumla tanışabilirimm :))))

günaydın herkese......
dün akşam yazdıklarınızı okudum biraz da bende çok daralıyorum, ben 57 kg ile hamile kaldım şimdi 61 kg oldum çok kilolu değilim boyumda uzun zaten aldığım kiloyuda göstermiyorum sadece karnım var yani bu daralmanın sebebi kilo değil bence, önceden içtiğimiz sigaralar olabilir.... ben çok rahatsız oluyorum ama nefes nefeseyim böyle oluncada geriliriyorum, stres yapıyorum sürekli ağlamak istiyorum :((((

Back
X