• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Hayırlısı sağlıklı sıhhatlisi olsun. Biz daha ortada bebeğimiz yokken bile eşim de bende hep kız çocuk görürdük rüyamızda :)
Çok severiz bebekleri ikimizde kız erkek hiç farketmez ama Rabbim hayırlısını nasip etsin hep kız geçiyor içimden....
şu anda içten gıdıklama tarzında ufacık pıtlar hissediyorum. Çok güzel.

Bu arada kızlar pantolonlarım az az dar geliyor. Zararı olur mu acaba. Üzerine tunik tarzı giyip genelde düğmelerimi açıyorum.
LCW de pantolonlara baktım benim o pantolonları giyebilmem için 6 ayımı beklemem lazım. üstelik 50 TL.

Elbisede alışkın değilim.
Aslında elbise olsa daha iyi olur. Popomda biraz gösterişlidir. Herşeyi giyemiyorum. 18 erkeğin içinde 2 bayanız biraz geriliyor insan :)

Siz ne tarz giyiniyorsunuz?
:emir_bebek:

en rahatı taytla elbıse ben hep o sekılde gıyıyorum gobıs artık buyudu..hamıle taytları varmıs onlardan alcam..pantolon falan cok daraltıo benı..esofmanlarımın ıcıne bıle gıremıorum aslında sadece 2 kılo almısım ama cok sıkıo ıste 16+3 uz:)

ıyıkı soyledın aklıma geldi benım bebeğım ıkı gunlukken daha hastanede topuk kanı aldılar okadar ağlamıştıkı kan çıkmadıkı çocuktan yenı doğmuş bebek bunun için hemşirelerı uyarın 10 gun sonra sağlıkocagındakı ebe telefonuma ulaşamayıp evıme gelmişti ve dediki topuk aknında sorun çıktı yenıden alıncak deyınce elım ayağım ttreyek gıttık oraya tekrar alındı siiz aramassak problem yoktur ılk gunlerde laınan kanda herzman sorun çıkıyo gözukuyo dedi ve çok sınırlenm iştim hastanede nıye okadar canını y aktılar ki ıkı kere nıye laınıyo bu kan ben aldrımıcam bunda gdoğduktan sonra sağlık ocagıs oyluyo zaten şu gun geld ıye ozman gıder yaptırırım aşılarıda takıp amaçlı sağlık ocalarına kaydınızı yaptırın kızlar...

Arkadaşım topuk kanı çok önemlidir, sakın yaptırmam deme lütfen.
Fenülketonüri hastalığı var. Ve bunu ancak kana bakarak anlıyorlar..
Ayrıca bu hastalıkta devlet özel mamalar veriyor, çocuk hayatı boyunca bu mamaları yiyor.
Eğer beslenmesine dikkat edilmezse yani erken farkedilip diyet uygulanmazsa her anne sütü aldığında beyin hücreleri yavaş yavaş ölüyor
yani bir proteine karşı olan bu durum daha sonra diğer yiyeceklerle de devam ediyor ve dolayısıyla zeka geriliği oluyor.
Ağlayacak diye yaptırmamazlık etme lütfen..
Yani canları sıkılıpta almıyorlar bu topuk kanını...

Hayatın ilk günlerinde bebek en az 24 saat beslendikten sonra özel bir filtre kâğıdına alınan 2 damla kan teşhiş için yeterlidir.

Bilgi için aşağıda vereceğim linke bakabilirsiniz..

Bebek Kokusu.Com ::: Fenilketonüri :::

Saolsun bu kanı alanlar konuşmaktan ve anlatmaktan mahrum oldukları için (veya bilmiyorlar mı onu da bilmiyorum)
neden böyle bir kanın alındığı konusunda açıklama yapmadıkları için insanlar yeni doğan bebeklerinin çektiği acıyı görünce
böyle bir karara varabiliyorlar..

petuşş göbeeen ve bebeeen güzel didimm..
tunihan sanada gözün aydınn didiimm..
hakkaten kalabalık olunca kaynıyo mu nee..
ben yeni topic acıcaaamm :D :D :D

ohh süper bende çok aramıştım öyle bi kurs bazı hastanelerde oluyo ama samsunda yoktu:)
ist'da dabulmak zor, ben hala arıyorum :10::10:

kızlar günaydın. nasılsınız? gelemedim bayadır.
bu arada dün bebişimin cinsiyetini öğrendim. oğluşum oluyomuuuuşşş. :nazar::nazar:
hayırlı olsun canım :nazar::emir_bebek::nazar:

kizlar dunku mesajlarinizi okudumda sezeryanla ilgili.gecen sezeryanla dogum yapmis bir arkadasta diyo bana sezeryan dogum normal dogumdan cok rahat diye.ya allasen neresi rahat.soncta bicak altina yatiyon ve kesiliyon.normal dogumda sanciyi cekiyosun ama sorasinda rahatsin.ayrica sezeryanda normal dogum yapamiyosun bi daha.her seferinde yat bicagin altina.
ben bin yilda gecse normal dogum diyorum.ins bir sorun olmazsa normal yapacagim dogumumu
ben sezaryen olmamak için havuz olayına hemen başlamak istiyorum, bünyem o derece zayıf ve güçsüzdür ki benim, sezeryan olursam 2 ay yatarım bu hantallıkla :14::15::14:

tünaydınnnnlarr herkesee...
biss dün sağlık ocağına gittik kaydımızı yaptırdık. neden bu kadar geç kaldınız die çemkirdiler bide bize :26: neyse aralık başı gibi gelirsin tetanoz için dediler. birde her ay önce dr a sonrada sağlık ocağına mutlaka gitmem gerekiyormuş. onlarda takip edip sisteme işliyorlarmış....
hamilelikte 20 ay da falan oluryormuş tetanoz aşısı ve başka aşı yapılmıyormuş.

sağlık ocağında oranı buranı kontrol ettiler mi?
varis var mı filan diye kontrol ettiklerini yazmıştılar burada ben de merak ettim, hazırlıksız yakalanmayalım :26::27::17:

benim ailemdeki herkes normal olmaya gitti sezeryanla geldi.arkadasımın doktoru arkadasıma senin çatın dar normal doğum yapamazssın dedi diretti haftalarca başka doktorda gayette kolay doğurdu geldi.birde şu ağrısız normal doğum nasıldır, olan var mıdır,memnun mudur,bebeğe zararı var mı herhangi bir bilgin var mı?
ağrısız normal doğum aslında tam olarak ağrısız değil, sende yeterli açılma olana kadar sancı çekiyosun, açılma istenilen genişliğe geldiğinde epidurali basıyolar gidiyo sancı ve ıkınıp doğruyosun. yanlış biliyo olabilirim ama okuyup araştırdıklarımdan çıkardığım sonuç bu...

seninkiler yine insaflıymış her ay mutlaka geleceksin dediler üstüne basa basa:26: sağlık ocağı büyük baya, güzel, temiz... beğendim... aşımı orada vurulabilir bi sıkıntı olmazsa:37: birde sağlık ocağından ne yemeliyim, ne yersem sakıncalıdır die bi liste verdiler.. hazır kutu meyva sularını içmeyin diyo. ben çalışırken yanıma alıp içiyom ama.... sizin bir bilginiz var mı bu konuda sakıncalı mı acaba?
saba tümer'e sabah akşam çıkan bi kanserden sorumlu devlet bakanın tadında dr var o söylemişti, hazır meyve sularına çocukta genetik bozukluğa ya da kalıtsal hastalığa neden olacak katkı maddeleri konuyormuş. bize bu yaştan sonra çok bi zararı olmayabilirmiş ama oluşum gelişim sürecindeki bebeklerde ileriye dönük obezite, şeker hastalığı, hipertansiyon sebebiymiş... :20::44::20:

kızlarrrrrrr biz bugün gene doktora gittik burda özel hastanede bi arkadaşım kadın doğumsekreteri gel dedi belki bacaklarını bu sefer açar cinsiyetini görürüz dedi gittim veeee OĞLUŞUMMM ERKEĞİMM PAŞAM OLCAKKKKK Allahımın izniyle..pipisini gördüm doktor amcamız kıyak geçti 2 tane pipi fotoprafını verdi ve parmağını ağzına götürmüş emiyodu onunda resmini verdii.. yaaaa çok mutluyum ben :46::46:

hayırlı olsun canım için rahatlamıştır, memeleket yaradı sana da bebikine de :nazar::nazar:

Koç Burcu Çocuğu

Yönetmeye meraklı, Özgürlüğüne düşkün, sürekli hareket halinde, soru soran ve bu yolla öğrenmeye çalışan, cesur yürekli, risk alabilen, çabuk sıkılan, istek gücü ve elde etme hırsı olan, macera dolu deneyimlerden hoşlanan, sabırsız ve beklemekten hoşlanmayan, güçlü tepkileri olan, öne atılmaya hazır, başkalarının cesaret edemediği herşeyi yapmaktan zevk alan, telaşlı davranabilen, öğüt dinlemekten hoşlanmayan, kendini beğenen ve kendine güvenen, savaşçı, yenilikçi, girişimci, sinirli, ihtiyaçları hiç bitmeyen, zevkine ve keyfine düşkün, pek duygusal olmayan, güçlü iç güdülere sahip, para harcamayı seven, kaliteli giyimden hoşlanan, hakkını almak adına mücadele etmekten çekinmeyen, kalbinde kötülük taşımayan, aceleci, karşı cins üzerinde otoritesini kurabilen, çabuk serpilen

Yetenekli olduğu Meslekler : Polislik, Askerlik, Pilotluk, Politika, Gazetecilik, Sinema ve Tiyatro oyunculuğu, Şov Dünyası, Pazarlamacılık, Otomobil Yarışçılığı, Spor, Araştırmacılık, Macera ve Keşif konuları

ınsallah 22 sınden once cıkarda koc olurr:)) boga olcak yoksaaa...tahmını dogum 22 -24 nısan mıs erken gelme bebegımm:)))

merhaba bende nisan annesi olcam inşallah :)))) ben yeni üyeyim ve bende deneyimlerinizi paylaşmak isterim
hoşgeldin cnm...
hepinizeee gunaydınn sabah sekerleriiimmm..
petuşşumm göbegine bayıldım ne guzel buyutmussun yagmur'u ne iyi bi anne olacagın belli oldu şimdiden. ee cevizler balık yagları kalsiyumlar cocuk içerde power içecegi içiyo gibii :)
saol canımcım...bu power içeceklerinden bu gece saat 4 de tepişyodu kuzum benim..
çalışan kadın izin alcak :)) yada babanne annane göturcek tatlım yani çalışan arkadaşlarım hep öyle yaptılar
aile hekımıyle sağlık ocagı aynı canım aile hekımleri sağlık ocagında oluyor:54:
hee patronda izin alsa die ağzını ayırmış bekliodu,..ahh sevdacım ahh..
iş başında düşünce mecbur alınacak,i mecbur ananenne götürcek, emme benim bebikim aşı olcek ingalıcak, anası yanında olmucak ölemi:50::50:
evet evet aile hekimin sağlık ocağındaki..
ve o hekimin hala seni arayıp sağlık ocağına davet etmediği ve de kaydını yapmadığı için para cezası ödeyecek..
bakanlık cezalandırıyormuş.. aile hekimiysen bu aile ile ilgili her şeyi bileceksin bana da haber vereceksin diyo..
iyi tarafları da var yani bakanlığın:1:
beter olsunlar ya, sinir oldum, kayıt filan yaptırmıcam ben..
bebekim içinde şifaya devam edicem..sorcam gittiğimde takip ediosa onlar herşeyini, gidemem ocağa hekime..
bebiklerimiz için çalışyoz gece gündüz nede olsa:41::41::41:

Merhaba kızlar, kısmetse bende nisan annesi olacağım.
İlk haftalardan bu yana göz atıyorum konuya ama yazma cesareti bulamadım kendime. Daha öncesinde kötü tecrübelerim olduğundan hep acabalar ve korkular vardı kafamda.
Normal ve sezeryen doğumdan bahsetiğinizi görünce dayanamıadım, aranızda Çorluda doğum yapacak var mı?
Normal doğum yanlısı olan bi dr tavsiye edebilirmisiniz. Benim tanıdıklarım da hep sezeryen oldular. Dediğiniz gibi sonunda illa bir bahane buluyor dorktorlar.
Hamile olduğumu anladığımda daha yazdı, meyvelerin de bol zamanı olduğundan alıp kendim yaptım meyve suyumu ve kompostomu, bazı meyveleri bulmaka zor olucak düşüncesiyle.
İyi pişmemiş eti yasakladılar mı size de ?

canım ben kızımın aşılarını hep sağlık ocağında yaptırdım.
Bence sağlık ocağı daha güvenli okadar çok aşı olan varki sürekli aşılar yenileniyor tazeleniyor,ama özeldekiler daha çok bekliyor.
Bide 2 yerdeki aşıların genelde markaları bile aynı oluyor.
kızım hiçbir aşıda ateşlenmemişti.

Canım özellerdeki aşılar hakkında bu kadar önyargılı olma lütfen..
Bende kızımın bütün aşılarını özelde yaptırdım..
Bütün aşılarımızın seri numaralarının, imal ve son kullanma tarihlerinin olduğu kağıtlar aşı kartımızın üzerinde yapışık vaziyette..
Bizimde hiç ateşimiz olmadı.. Çok memnun kaldık..
Özel Sağlık Sigortası olan arkadaşlara tavsiye ederim..

İlk haftalardan bu yana göz atıyorum konuya ama yazma cesareti bulamadım kendime. Daha öncesinde kötü tecrübelerim olduğundan hep acabalar ve korkular vardı kafamda.
Normal ve sezeryen doğumdan bahsetiğinizi görünce dayanamıadım, aranızda Çorluda doğum yapacak var mı?
Normal doğum yanlısı olan bi dr tavsiye edebilirmisiniz. Benim tanıdıklarım da hep sezeryen oldular. Dediğiniz gibi sonunda illa bir bahane buluyor dorktorlar.
Hamile olduğumu anladığımda daha yazdı, meyvelerin de bol zamanı olduğundan alıp kendim yaptım meyve suyumu ve kompostomu, bazı meyveleri bulmaka zor olucak düşüncesiyle.

hg canım hayırlı olsun bebişin..
iyi pişmemiş et..cig etlerle yapılan fas foodlar salam sosıs cıgkofte..ıyı yıkanmamıs sebzeler vekeıler kopekler..bunlardan hamılelık boyunca uzak durman gerek..toksoplazma vırusu kapmayasın dıe..

sağlık ocağında oranı buranı kontrol ettiler mi?
varis var mı filan diye kontrol ettiklerini yazmıştılar burada ben de merak ettim, hazırlıksız yakalanmayalım :26::27::17:

:

Yok herhangi bi yeremi kontrol etmediler :1::1: sadece kilo ve tansiyonumu ölçtüler...

ayy neden benimde tahmini 23 nisan ama ben boğa olsun istiyorum sen neden boğa istemiyorsun???

ya canım benım cevremdekı bogalardanmıdır nedır sızofrenler:)) yanı erkek olsa boga sorun olmazdı ama kızın bogasının karakterı bıraz tuhaf oluo yanı karsıma cıkanlar oleydı bılıncaltı yaptım sanırım..hem senınkı erkek dımee:)

neaa Çorlu mu? tekirdağ çorlu dayım ben....

hoşgeldin cnm..umarım sonuna kadar herşey çok güzel olur..
çiğ ete dokunmak yasak...az pişmiş eti yemek yasak..

ya canım benım cevremdekı bogalardanmıdır nedır sızofrenler:)) yanı erkek olsa boga sorun olmazdı ama kızın bogasının karakterı bıraz tuhaf oluo yanı karsıma cıkanlar oleydı bılıncaltı yaptım sanırım..hem senınkı erkek dımee:)

evet canım benimki erkekte bende erkekte boğa çok iyidir diye duymuştum.evet biraz kızları bilmiş ukala oluyorlarmış diye duydum ama hiç boğa tanımadım.bende hep ascık sıksamda boğa olsa diyordum.

tünaydın tatlışlar nassınıs bakalımm:3:

zeytinn ve tuniiiiiii oğluşlarınız hayırlı ve sağlıklı olsun inşallah:29::nazar:

kızlar benimde karnım büyüdü artık biras ve kızımada bi kaç şey aldım emme kim çekip koycak resmini üşendim şindi:27::27:
amaa söz bi gün eklicem fuşya-beyaz zürafalı bi hastane çıkışı aldım...dün de civil'den o ''anne sen uyu bana babam baksın,işi ne=))''yazan body i alacaktım ama malesef 12-18 ay kalmış halbuki ben hemen giysin istiyorum babakım gelince alırım tükenmeden inşallah:18:

Son düzenleme:
Canım özellerdeki aşılar hakkında bu kadar önyargılı olma lütfen..
Bende kızımın bütün aşılarını özelde yaptırdım..
Bütün aşılarımızın seri numaralarının, imal ve son kullanma tarihlerinin olduğu kağıtlar aşı kartımızın üzerinde yapışık vaziyette..
Bizimde hiç ateşimiz olmadı.. Çok memnun kaldık..
Özel Sağlık Sigortası olan arkadaşlara tavsiye ederim..

canım ben özle eönyargılı değilim ama sağlık ocaklarınında hakkını yemek istemiyorum olay bu.eskidenmiş sağlık ocakları kötü, pis..
şimdi öyle değilki.
mesela ben geçen sene smear testi için kadın sağlığı merkezine gitmiştim.orda daha benim istemediğim birsürü test yaptılar ücretsiz.
kolestrol,şeker,kemik ölüçüm...
ve kolestrolümün aşırı yüksek olduğunu tesaüfen öğrendim.

bizz giidiyoruzz kızlar bugun oglumun teyzesinin izin gunu gezip dolaşıcaz birazz su 5d sinemaya gidicem hamilelerin girmesi yasakmış ama drum izin verdi bişiycik olmaz dedi iiyii sohbetleeerrr

kızlar dun temizlik yapıyodum ancak okuyabildim yazamadım işim bitince 4 gibi cıktım dısarı nasıl bi gaza geldiysem konustuklarınızdan magazadan cıktıgımda elimde bi bjk tulumu vardı o anda kendime geldim :D

bizim tulumumuzda "ben bir yavru kartalım" yazıyor, sen hangisinden aldın?

bi de hastane çıkışları var ama ben erkek olsaydı alacaktım, sonuçta hastane çıkışı özel bir zaman, resimlerinde hep olacak, daha cici bişi giydirmeliyim :12:

Back
X