- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #73.641
dün aşımızı olduk..akşam zor geçti..poyraz saçma sapan anlamsız ağlama krizleri geçirdi..nedenini ne babası anladı nede ben..pışladık öptük okşadık ilaç verdik kucağımızda dolaştırdık ama başarılı olamadık..ateşi yükselmedi ama çok huzursuzlandı..en sonundada kucağımda sızdı..öylece saatlerce oturdum yeterki uyusun diye..sonra yatağına koyduk uyanmadı şükür..sabah iyi kalktı ama sanki burnu akıyo..aşının etkisi mi yoksa hasta mı olucak anlamadım henüz..üfff sıkıntılı bi aşı yaaa
sadece ikimiz konuşuyoruz ya forum değil diyalog oldu artık... aşıdan huysuzlanmıştır poyraz hasta olmaz umarım...
bugün doktora sordum bende arkadaşlarımı aramışlar kızamık aşısı için diye. dedi ki bize henüz yazı gelmedi bu hafta içi gelir konuşuruz dedi. ama bu geçen senede oldu ben bebeklerime yaptırtmadım. suriyeden geçenlerde oldu kızamık tarzı birşey söyledi. istanbulda kızamık çok nadir olur artık karşılaşmıyoruz bile kızamık vakası ile dedi. çok yapılması taraftarı değilim ben, aman aşı fazlası göz çıkarmaz yapalım diyebileceğimiz bir aşı değil dedi tekrar yapılacak 1 yaşından sonra dedi... haftaiçi tekrar konuşacağız bizi de henüz aramadı kimse sağlık ocağından...
bizim doktorda başta aynı şeyi söyledi..mecburi deilse yaptırmayalım dedi..sonra arasana bi sağlık ocağını konuşayım dedi..sağlık ocağı mecburi diince tamam ozaman dedi..özel hastanelere yazı göndermiyolar sanırım..bizimkilerede gelmemişti..110 kişi hastaymış şuan..oda hastaneye başvuranlar..vurmayan kimbilir kaç kişi..çekmeköy taraflarında çok yaygınmış..yaptırdık biz bakalım noolcak..
bugün doktor kontrolümüz vardı... ayakkabı için ayağında birşey olmasın yürüyene kadar evde dedi, yürüdükten sonra tabanı yumuşak ayakkabı alın dedi.
diş yerleri belli ama yakın zamanda çıkacak gibi değil dedi, benim diş buğdayı hayallerim yavaş yavaş suya düşüyor demek oluyor bu
alp in cildinde çok hafif atopik dermatit varmış. ama geçer dedi... cildi için bioderma nın bir kremini kullanıyordum ona devam edebilirsin iyi gelir o krem dedi. adamın krem masrafı benden çok bu aralar...
balığa geçen ay başlayın demişti (ama biz karı koca balık yemediğimiz için gidip balık almak da pek içimizden gelmedi) bu ay mutlaka başlayın somon alırsanız kokmaz o en kötü sebze çorbasına haftada 2 atarsınız dedi. aldık bizde yarın deneyeceğim bakalım kokmazsa tek yediririm oğluşuma...
onun dışında boyumuz kilomuz iyi maşallah... doktordan sonra cadde de biraz gezdik milletin elinde mothercare poşetleri görünce aklıma geldi pırlanta günü olduğu... bizde gittik mothercare e. nasıl becerdiysek sezondan aldık bütün herşeyi... :) sonra kahvelerimizi aldık geze geze içtik, güzel bir gün oldu kısacası bizim için. her haftasonu koşturmaca ile geçiyordu bu haftasonu keyifli oldu...
hadi ya rakam yüksekmiş. bende ptesi günü konuşayım bir sağlık ocağı ile o zaman... zaten mevsim kış avm lerde dolaşıyoruz orada da hemen bulaşabilir bebişlerimize... ev işi noldu? ev sahibi ile görüştünüz mü?
bizim krem masraflarıda öyle..poyrazın cildi çok hassas..oksizinc alabilirsin..bize onu vermişti doktor bide travazol..oksizinc bağık yağından yapılıyo..uskumru gibi kokuyo bizim oğlan ama hemen 1 gecede söndürüyo dermatiti..balık için somonu en son çare olarak demişti doktor..onun yerine lüfer mezgit barbun demişti..somon çok yararlı diil bebeklerde demişti..her doktor farklı işte..güzelim kış yaa nasıl bişey giydirmicen çocuğun ayağına..sırf çorapla soğuk oluyo..sürekli yerdeler artık..yün patik giydirsen oda tabanı düzleştiriyo..ben ev ayakkabısı aldım e-bebekten bide patik almıştım zaten onları kullanıyorum..bizde carrefoura gittik bugün..joker de prima pc 21 liraydı 2 paket aldım:))) carrefourun içinde 36 lira yaa..kafayı mı yedi bunlar anlamadım..
buarada biz 7.dişimizi patlattık..oda ayrı bi sıkıntı..
görüştük..tutuyoruz hayırlısıyla..1000 liradan indiremedik ama..neyse naapalım artık..evin tadilatı aybaşında biter herhalde..bizde taşınırız..kar mar yağmasa bari o gün
biz balık yemiyoruz yemese olmaz mı diye sorunca o zaman somon yedirin kokmaz o dedi. bende evde patik kullanıyorum bir de bizim evde her yerde halı da yok, koridor mutfak taş. külotlu kalın çorapların üzerine kaydırmaz tabanlı ya da silikon tabanlı çoraplardan giydirsem acaba ayakları üşür mü? ah ah paralar hep bebişlere... her hafta bebeğe alışveriş bitti alacak birşey yok dimi yakın zamanda diyoruz ama her hafta birşeyler alıp duruyoruz...
aammann aldımm ben o çoraplardannn..bi halta yaramazz..çorap aşağı kayınca patik ayaktan çıkıyo..hiç gereksiz bişey o..bende külotlu çorap giydiriyorum..bizim ev cami gibi:)))) heryerde paspaslar halılar..yamalı bohça gibi..bak kokmasın diyosan iglonun mezgit balığı var..al ondan at fırına azıcık zeytinyağ gezdir..hem besleyici olur hem belki sizinde hoşunuza gider:)
e-bebeği açmıştım şimdi almaya o çoraplardan, iyi oldu valla söylediğin hiç bulaşmayayım o zaman ben o çoraplara... eski evde kullandığımız halıları çıkardım bende bugün onları serecem yere en azından yürüyene kadar... eşim evde olmadığı bir gün yapayım o zaman o mezgitten. kokmazsa öyle yaparım...
hayırlı olsun şimdiden... bir de nakliye firması problemi var. çok iyi araştırmak gerekiyor o firmaları hiç dedikleri fiyata çıkamıyorsun...
ben prima aktif bebek kullanıyorum, o yüzden birşey diyemeyeceğim:)arkadaşlar prima premium kullananlar lütfen söyleyin 2 numara premium da hiç 86 adet olanını gördünüz mü?
ben okadar emindim ki bu sayı olduğuna
ama nette hiç bir yerde bulamıyorum her yerde 62 veya 64 lü olduğu görülüyor ama ben 7 ay kadar önce kesinlikle 2 numara 86 adet premium bez kullandım diye hatırlıyorum şüphem yok ama nette bu kadar sayılı 2 numara yok primanın diğer bezlerinde 86 adet varmış ama premium care de yok çıldıracağım
öyle bir iddiaya girdimki ne olur acil dönün bana
poyraz çok hasta((2 gecedir sürekli ateşli sürekli burnu akıyo sürekli ağlıyo...bu gece 39 u da geçti ateşi..sabah erkenden acile koştuk..doktorumuzda geldi hemen..kulağında enfeksiyon varmış..boğazları kızarmış..antibiyotik verdi busefer..doktor nekadar olmaz desedeben bu aşıya bağlıyorum..kızamık aşısı olduk çocuk patladı bianda..ağır mı geldi nolldu anlamadımki..offf deliricem 2 gündür uykusuzum..buakşam babamızda oturdu bizde..soyduk akşam..ılık suyla bezle sildik heryerini (((((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?