- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #72.381
zeynep bu gelişim uzmanı size listede kek vermiş ya o nasıl kek bildiğimiz kek mi şekerli??? yoksa başka bir şey mi?
yoksa birileri senin temizlik yapmanı fırsat mı bilioalemsin zeynepcim.
gözünaydın canım.Allahım birdaha vermesin dert keder hep gülün inşallah.
gözünaydın bernacım çok geçmiş olsun annene ..
bernacım çok geçmiş olsun canım...
tam kahvemi aldım kakaolu bisküvimi aldım pc başına geçtim. annem aradı yarım saat dedikodu yaptı bende diyemedim bebek anca uyudu keyif yapıyorum diye... tanımadığım insanların hikayelerini dinlerken bitti kahvem
şimdi de mahmutalp uyanır.
yok canım benim tuz şeker yasak:) meyve yada pekmezle yapıyorsun.
yaw arkadaşlar, benim doktor da söylüyor siz de yazıyorsunuz ama kahvaltı ,öğle yemeği ile kahvaltı arası meyvesi ,öğle yemeği , ikindi meyvesi , akşam yemeği bi de gece yatmadan muhallebisi... anam ne ara emzirecem ben bu bebeyimeme emince yemek yemiyor, yemek yiyince meme emmiyor..yemeği yedirince, arkasından emziriyorum ben de öğünü tamamlasın diye.. adam gibi emmiyor o zaman da. mesela geçenlerde neredeyse birgün tüm gün emzirdim hiçbirşey vermedim kerem e . göğüslerim emmediği için patlayacak gibi olmuştu.. boşaltsın diye. ki bende öyle çok süt te yoktur normalde
ayyybenim oğluma bi haller ldu.tam bi buçuk saattir kucağımda uyuyo.önceki bi saatide beşiğinde uyutmaya çalışark geçirdim.brakınca öyle bi ağlıyoki gözler şıpır şıpır kıamam ya....ama sırtım ve kollarım uyuştu artık...nesi var bugün nlayamadım
yaw arkadaşlar, benim doktor da söylüyor siz de yazıyorsunuz ama kahvaltı ,öğle yemeği ile kahvaltı arası meyvesi ,öğle yemeği , ikindi meyvesi , akşam yemeği bi de gece yatmadan muhallebisi... anam ne ara emzirecem ben bu bebeyimeme emince yemek yemiyor, yemek yiyince meme emmiyor..yemeği yedirince, arkasından emziriyorum ben de öğünü tamamlasın diye.. adam gibi emmiyor o zaman da. mesela geçenlerde neredeyse birgün tüm gün emzirdim hiçbirşey vermedim kerem e . göğüslerim emmediği için patlayacak gibi olmuştu.. boşaltsın diye. ki bende öyle çok süt te yoktur normalde
benim elimde bir kek tarifi vardı bu tarifi gelişim uzmanı vermedi ama ben bu tarife göre yapıyorum keki
Malzemelerimiz
3 yemek kaşığı tereyağ (60 gr)
1/2 çay bardağı pekmez veya 1çay bardağı meyve suyu/püresi
1 yumurta
1/2 çay bardağı ayran
1/2 çay bardağı süt
1 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı karbonat (daha az olabilir) yada 1/2 kabartma tozu
topikte pekmezin bisküviye katılıp fırına verilme sorunsalı konuşuldu o nedenle içine pekmez yada meyve püresi katmak istemezsen piştikten sonra üzerine taze sıkılmış meyve suyu yada sulandırılmış pekmez dökerek tatlandırabilirsin browni misali ama ben pekmez katıyorum. bu arada yumurta beyazı alerji yapar diye düşünüyorsan sarısını kat sadece biz bu konuda sıkıntı yaşamadık tüm yumurta katıyorum.
Önce fırın ısıtılır, kalıp yağlanır
Eritilmiş tereyağını; pekmez, yumurta, ayran ve süt ile birlikte iyice çırpılır
Un ve karbonat ayrı bir kaba elenir.
Kuru(un karbonat) ve sıvılar(tereyağı pekmez yumurta ayran süt) çok karıştırılmadan bir araya getirilir.
Sıcak fırında ortalama 15 20 dakika pişirilir, kürdan kontrolünü geçince çıkarılır fırından.
5 dakika oda sıcaklığında dinlendirildikten sonra, kalıptan çıkartılır ve afiyetle yenir.
saol canım tarif için. ilk boş vaktimde deneyeceğim... yazmıştım ki 1 yumurtayı farkettim biz daha hiç yumurta ya başlamadık önce o kısmı atlatmak lazım heralde...yumurtaya başlayınca yaparım artık.
ya dün alp bütün gece homurdandı kalkıp bakıyorum pışpışlıyorum kucağıma alıyorum ama homurdanmaya devam ediyor gözleri kapalı. şimdi de yattı yine telsizden homurtusu geliyor... sıkıntısı ne olabilir ki acaba? artık diş mi demek istemiyorum ama olabilir mi?
canım o duymak istemediğin kelimeyi kullanmak istemiyorum ama sanırım nedeni obizim öyle olmuştu şuanda tam o dönemleri zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?