2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bernacım çok geçmiş olsun canım...
tam kahvemi aldım kakaolu bisküvimi aldım pc başına geçtim. annem aradı yarım saat dedikodu yaptı bende diyemedim bebek anca uyudu keyif yapıyorum diye... tanımadığım insanların hikayelerini dinlerken bitti kahvem
şimdi de mahmutalp uyanır.

gözünaydın canım.Allahım birdaha vermesin dert keder hep gülün inşallah.

gözünaydın bernacım çok geçmiş olsun annene ..

saolun canlarim..cok tesekkurler

Merhaba merhaba merhaba güzellerrrrr
Ancak bitti okumam geçmişi, maşallahımız var bugün aman nazar değmesin Pek kalabalık aşağısı
Hafta sonu kayınvalideme mevlüt okutacagız Allahın izni ile, annemle bir sürü yaprak sardık Allahımmm omzum belim sırtım her yerim ağrıyor ama olsun Allah kabul eder inşallah

ayyybenim oğluma bi haller ldu.tam bi buçuk saattir kucağımda uyuyo.önceki bi saatide beşiğinde uyutmaya çalışark geçirdim.brakınca öyle bi ağlıyoki gözler şıpır şıpır kıamam ya....ama sırtım ve kollarım uyuştu artık...nesi var bugün nlayamadım

yaw arkadaşlar, benim doktor da söylüyor siz de yazıyorsunuz ama kahvaltı ,öğle yemeği ile kahvaltı arası meyvesi ,öğle yemeği , ikindi meyvesi , akşam yemeği bi de gece yatmadan muhallebisi... anam ne ara emzirecem ben bu bebeyi meme emince yemek yemiyor, yemek yiyince meme emmiyor..yemeği yedirince, arkasından emziriyorum ben de öğünü tamamlasın diye.. adam gibi emmiyor o zaman da. mesela geçenlerde neredeyse birgün tüm gün emzirdim hiçbirşey vermedim kerem e . göğüslerim emmediği için patlayacak gibi olmuştu.. boşaltsın diye. ki bende öyle çok süt te yoktur normalde

bende kafaya çok takıyordum bunu... ben kalkar kalkmaz emziriyorum 1-1,5 saat sonra kahvaltı ediyoruz. sonraki öğün meyve 1 saat sonra emmek istiyor yine öğle yemeğini yerse emmiyor genelde ama yeni bir tat olduğu gün yemiyor. sonra 4-5 gibi emziriyorum. en son 7 gibi yoğurt 8 de emzirme ve uyku... ben muhallebi vermiyorum. muhallebi yiyen bebeklerde gece kalkıyor valla...

Son düzenleme:
ewet daha gözünü tam açamadan elimdeki tele minik bi atmaca edasıyla atlayıp beni bile korkutan oğluş uyanmış bulunmakta..tekrar kaçta uyuyacağı konusunda da hiç bi açıklamada bulunmayan bebiş oyuna arkadaş olarak annesini beklemekte..herkese ii akşmlarrr

vallahi canım hepimizinki öyle dert etme :) ayagımda salla salla uyutmak için cılkım çıkıyor vallahi. iyice garipleştiler huzursuzluklar o biçim ahh ahh

Canım benim kızım yemek yese dahi emiyor. hala cok sık emiyor bende müdahale edemiyorum. etmek mi iyi değil mi bilmiyorum ama biz böyle iyiyiz :)) sonra banada zor dediğin gbi taş gbi oluyorlar. ayrıca okdr teferruatlı da yedirmiyorum kii. sabaha kadar emiyor, uyanınca kahvaltı sonra yine meme, ögleye dogru meyve püresi, sonra meme yine, sonra ayran yada sade yogurt sonra meme , aksama dogru corba . belki bir ögün daha meyve veriyorum. ama emme olayı sürekli devam. muhallebi hiç vermiyorum doktorum istemiyor. foss şişmesin diyor, mantıklı geliyor bana da. emmese verirdim bende okdr ayrıntılı ama emen bebekler oldukları için ben okdr kasmaya gerek görmüyorum btanemm

Arda sabah 5 gibi uyanıp emiyor ve uykuya devam. sabah 7 ya da 8de uyanıyor kahvaltı yapıyor. 2 saat kadar sonra emerek uyuyor. uyanınca ki saat 11-12 gibi meyve yediriyorum. 3 saat kadar sonra emerek uyuyor. uyanınca ki saat 4-5 oluyor sebze püresi ya da çorba yiyor. 1-2 saat sonra yoğurt veriyorum. arada emerse emiyor, saat 7-8 gibi muhallebi yiyor ve yatarken de (9'da) emerek uyuyor. bazen yoğurt bazen muhallebi yemediği de oluyor. saatlerde esneklik olabiliyor tabi:)

ya dün alp bütün gece homurdandı kalkıp bakıyorum pışpışlıyorum kucağıma alıyorum ama homurdanmaya devam ediyor gözleri kapalı. şimdi de yattı yine telsizden homurtusu geliyor... sıkıntısı ne olabilir ki acaba? artık diş mi demek istemiyorum ama olabilir mi?

benim elimde bir kek tarifi vardı bu tarifi gelişim uzmanı vermedi ama ben bu tarife göre yapıyorum keki

Malzemelerimiz
3 yemek kaşığı tereyağ (60 gr)
1/2 çay bardağı pekmez veya 1çay bardağı meyve suyu/püresi
1 yumurta
1/2 çay bardağı ayran
1/2 çay bardağı süt
1 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı karbonat (daha az olabilir) yada 1/2 kabartma tozu

topikte pekmezin bisküviye katılıp fırına verilme sorunsalı konuşuldu o nedenle içine pekmez yada meyve püresi katmak istemezsen piştikten sonra üzerine taze sıkılmış meyve suyu yada sulandırılmış pekmez dökerek tatlandırabilirsin browni misali ama ben pekmez katıyorum. bu arada yumurta beyazı alerji yapar diye düşünüyorsan sarısını kat sadece biz bu konuda sıkıntı yaşamadık tüm yumurta katıyorum.

Önce fırın ısıtılır, kalıp yağlanır
Eritilmiş tereyağını; pekmez, yumurta, ayran ve süt ile birlikte iyice çırpılır
Un ve karbonat ayrı bir kaba elenir.
Kuru(un karbonat) ve sıvılar(tereyağı pekmez yumurta ayran süt) çok karıştırılmadan bir araya getirilir.
Sıcak fırında ortalama 15 20 dakika pişirilir, kürdan kontrolünü geçince çıkarılır fırından.
5 dakika oda sıcaklığında dinlendirildikten sonra, kalıptan çıkartılır ve afiyetle yenir.

Son düzenleme:

saol canım tarif için. ilk boş vaktimde deneyeceğim... yazmıştım ki 1 yumurtayı farkettim biz daha hiç yumurta ya başlamadık önce o kısmı atlatmak lazım heralde...yumurtaya başlayınca yaparım artık.

Son düzenleme:

evet canım alerji yapabiliyor azar azar sarısıyla başlamak lazım bizde doğrudan beyazını hiç yemedik ama kekin içinde verdim sorun olmadı.

canım o duymak istemediğin kelimeyi kullanmak istemiyorum ama sanırım nedeni o bizim öyle olmuştu şuanda tam o dönemleri zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…