- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #72.181
kızlar uyku eğitimine ben de meyletmeye başladım hatta 2 gündür acayip çok makale okudum netten. ama burada kitap bulamıyorum ancak Tr'ye gelince alırım. kitabı okuyan arkadaşlar, Zeynep sanırım sende vardı. sürekli kendi yatağında yatması gerekiyor ya bu ne kadar böyle sürecekmiş, şayet ben bir TR'deyim bir Bakü'de. belli bir süresi var mı? 2-3 hafta 1 ay?
kızlar uyku eğitimine ben de meyletmeye başladım hatta 2 gündür acayip çok makale okudum netten. Ama burada kitap bulamıyorum ancak tr'ye gelince alırım. Kitabı okuyan arkadaşlar, zeynep sanırım sende vardı. Sürekli kendi yatağında yatması gerekiyor ya bu ne kadar böyle sürecekmiş, şayet ben bir tr'deyim bir bakü'de. Belli bir süresi var mı? 2-3 hafta 1 ay?
ben bebek bakım sorunlarına mucize çözümlerle iyi uykular tatlı rüyaları okudum. iki yöntem de birbirine benziyor. 2-3 hafta bir yere çıkmayın bebeğinize bu yönteme vakit ayırın diyor ikisi de. ama sonra başka yerde yattığında nasıl olur bilmiyorum... ben daha önce yatır kaldıra çok benzer bir yöntemle uyku eğitimi vermiştim ama annemlere gittiğimde çok zorlanmıştım uyumamıştı bir türlü... yatağa yanına yatıp sırtını pışpışlamıştım ondan sonra yatırmıştım orada yatmamıştı kendi. ama kim west in kitabında çocuk uyumayı öğrendikten sonra başka türlü yatmak istemeyecek diyor.
teşekkür ederim. ilk kitap benimde listemde ama ancak Tr'de alabileceğim işte. Önce kendimi hazırlamaya çalışıyorum sanırım:)Arda'dan çok benim hazır olmam gerekiyor ki daha önce birkaç kez yeltenip başarısız olan Arda değil benim maalesef . bu ay sonu Tr'ye geleceğim sanırım dönüşte başlarım ben de. odasını da o zaman ayırmayı düşünüyorum çünkü.off çok stresli( Allah'ım bize sabır bebeklerimize de biran önce şu uyku işini öğrenmeyi nasip etsin:))
wuuu süpermiş..bnmkide ne zmn bişi lazm şundan alcam desem ne grk var bn yaparm diyo..diyorm nasıl yapcaksın ondan basit ne var diyo tabi her seferinde gidip lazım olan şeyi alıyorm o ayrı..yani nerdeyse uçak lazm desem ona bile bn yaparm dicek..bu bebek arabasına akü yapimmi kendi kendine gitsin kumandalıda yaparm elinle kontrol edersn diyo ya
sunacım yoncanın tahlilinde kansızlık çıktı 10 damla 1 yaşına kadar kullanacaksın dedi dr.
1 yaşındada tekrar tahlil yapılacakmış.ama dr un bi söyleyişi vardı mutlaka öncede kullanman gerekirdi diye.
bebeklerde zaten 4 ve 6 aydan itibaren kansızlık başlarmış kullanılması gerekirmiş zeka geriliğinide böyle önlemiş olurmuşuz
her sabah aç karnına demir çay kaşığı ile mandalina veya portakal suyu eşliğinde ferrumu vericem böyle daha çok emiliyormuş damla
ben bebek bakım sorunlarına mucize çözümlerle iyi uykular tatlı rüyaları okudum. iki yöntem de birbirine benziyor. 2-3 hafta bir yere çıkmayın bebeğinize bu yönteme vakit ayırın diyor ikisi de. ama sonra başka yerde yattığında nasıl olur bilmiyorum... ben daha önce yatır kaldıra çok benzer bir yöntemle uyku eğitimi vermiştim ama annemlere gittiğimde çok zorlanmıştım uyumamıştı bir türlü... yatağa yanına yatıp sırtını pışpışlamıştım ondan sonra yatırmıştım orada yatmamıştı kendi. ama kim west in kitabında çocuk uyumayı öğrendikten sonra başka türlü yatmak istemeyecek diyor.
kızlar uyku eğitimine ben de meyletmeye başladım hatta 2 gündür acayip çok makale okudum netten. ama burada kitap bulamıyorum ancak Tr'ye gelince alırım. kitabı okuyan arkadaşlar, Zeynep sanırım sende vardı. sürekli kendi yatağında yatması gerekiyor ya bu ne kadar böyle sürecekmiş, şayet ben bir TR'deyim bir Bakü'de. belli bir süresi var mı? 2-3 hafta 1 ay?
Sağol btanem. Mecbur iyi olana kadar otribebe ile gezicez ordan oraya
Ya seninki yine emeklemiş oda oda gezmesin boşver. Ben şimdi hevesleniyorum hemde çokk, yoksa emeklemeyen çocukta normal biliyorum ama insanın içinden geçiyor ya bende emeklesin istiyorum.
maşallah canım benim yaa sürünsün sürünsün yakında iyice depar atar Arda merak etme :) Bizimki sadece yuvarlanma faslında cok kabiliyetli okdar :)
maşallah ogluna canım,hızla ilerliyor demekki :) baksana kızlara bile gülücük atmalar bile başladıgına göre
terleme olayı bizdede asırı fazla canım. uyurken özellikle yastıgında basının geldiği yer sırılsıklam oluyor ki ben öyle cok kalın giydiren biri de değilim. silikon yorganla yatıyor hala. emerken zaten şapıır şapırr başı. doktora sordum önemli ddeğil dedi ama bana da cok garip geliyor.
maşallah canımm emekledi demek :) darısı basıma inşallah
oo maşallah canım oğluna seninki emeklemeyide bitirdi şimdi yürüme faslında :) Allah nazarlardan korusun inşallah.
canımm hayırlı olsun diş hediğiniz. ne güzelde yapmıs hazırlamıssın herseyi maşallah sana. hele son anda sipariş verilmeyen pastanın yerine kendin şipşak pasta yapman benim için günün bombası zaten . eline koluna sağlık. herşey içine sinmiş resimlerden görüldüğü kadarıyla. emegine değdi :) Allah nice güzel günleri yasamanızı nasip etsin ailecek kuzum.
çınar aceleciymiş bir an önce size kavuşmak istemiş annesi...
çalışmıyorum ama sütüm azalır korkusundan bir de aç mı acaba diye düşünmekten kesemem heralde emzirmeyi...
benimki uyandı kızlar kaçtım ben... görüşürüz...
bir de arkadaşlar , oto koltuğu alan varmı aranızda.. fiyatların aralığı çok geniş. 80 tl ye de var 1500 tl ye de. nasıl işse.. araştırdığım kadarıyla öncelikle güvenlik( kullanılan sünger, kumaş, baş ve boyun desteği ) sonra bebeğin konforu , arabaya bağlarkenki anne babanın konforu, yükseklik( bebeğin dışarıyı seyredebilmesi ) .. daha birsürü. izofiksli ve izofikssiz olarak ikiye ayrılıyor. ha birde oto koltuguna sürüş istikametinin tersine bağlananlar var. onlar çok pahalı ve türkiyede bulmak biraz zor. sanırım yalnızca e toker ve özelcan da var.markası da besafe izi combi x3.. güvenilirliği tartışılmaz diyorlar. fiyatlar 1400 civarı.. gelelim izofikslilere. ters takılanlardan sonra en güvenlikli olanlar bunlar. araç koltuguna zamk gibi yapışıyor diyorlar..en iyisi britax römer. alman malı.. zaten şuan bizim arabalarımızda kullanılan sistem de buymuş. izofikssizlere göre en az 200-300 tl pahalı ama kendimiz için bile bu lüksü ediniyorsak, savunmasız olan yavrularımız için haydi haydi değer diye düşünüyorum. izofikssiz olmasının da bir sakıncası yok aslında ama kemer düzgün takılmalı..kendimce belirlediğim iki üç model var. maxi cosi tobi, maxi cosi priori fix ve römer duo plus... siz olsanız hangisini seçerdiniz araştırma yaptıysanız eğer?
teşekkür ederim. ilk kitap benimde listemde ama ancak Tr'de alabileceğim işte. Önce kendimi hazırlamaya çalışıyorum sanırım:)Arda'dan çok benim hazır olmam gerekiyor ki daha önce birkaç kez yeltenip başarısız olan Arda değil benim maalesef . bu ay sonu Tr'ye geleceğim sanırım dönüşte başlarım ben de. odasını da o zaman ayırmayı düşünüyorum çünkü.off çok stresli( Allah'ım bize sabır bebeklerimize de biran önce şu uyku işini öğrenmeyi nasip etsin:))
Kim west iyi geceler tatlı rüyalar
Tracy Hogg bebek bakım sorunlarına mucize çözümler
Elizabeth PANTHLEY VE DR SEARS
sana bunları tavsiye edebilirim. dr sears yaaklaşımı her ne kadar çok gevşek olsa da uyku konusunda, sonuçta her bebeğin karakteri farklı bi oku derim
ya şu uyku eğitimi hakkında 100 tanede kitap okusam aklımdaki sorulara cevap bulabileceğimi sanmıyorum çünkü tüm yöntemler aynı şeyi söylüyor hem gündüz hem gece uygulanması gereken bu yöntemler sadece geceleri işe yararmı onu söyleyen yok offff(
ay zavallı memişlerimm
yoncanın üst iki dişide çıktı zaten önce çıkan alt iki dişiyle bazen ısırıyordu şimdi tam kaptırır,
ben önce ilk alttan çıkan dişlerin yanındaki dişler çıkacak sanıyordum.her zaman tetikteyim:)
maşallah yoncama dörtlediniz dişleri demek hayırlı olsun.
sağol zeynepcim darısı sizin başına canım benim
sağol zeynepcim darısı sizin başına canım benim
ay zavallı memişlerimm
yoncanın üst iki dişide çıktı zaten önce çıkan alt iki dişiyle bazen ısırıyordu şimdi tam kaptırır,
ben önce ilk alttan çıkan dişlerin yanındaki dişler çıkacak sanıyordum.her zaman tetikteyim:)
bizimde iki dişimiz birden çıktı diğerleride çifter çifter mi gelir bilmem.
gelir gelirr :) Bizim ilk alt 2 birden çıktı sonra üst 4 birden
Eki Görüntüle 545704 Eki Görüntüle 545717 Eki Görüntüle 545716 Eki Görüntüle 545715 Eki Görüntüle 545714 Eki Görüntüle 545713 Eki Görüntüle 545712 Eki Görüntüle 545711 Eki Görüntüle 545710 Eki Görüntüle 545709 Eki Görüntüle 545708 Eki Görüntüle 545707 Eki Görüntüle 545706 Eki Görüntüle 545702 Eki Görüntüle 545705 Eki Görüntüle 545703 Eki Görüntüle 545718
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?