2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Gamze bnde tuz şeker kullanmıyorm yaptıklarımda..Selçuun mamasını aldıım yerde bi kadın var çocuu 1.5 yaşnda fln..bn hala tuz şeker kullanmıorm ve çikolata tarzı hazır yiceklerde hiç tattırmadm tattırmayıda düşünmüorm..onların tadını bilmedii için geçen biri çikolata verdi ağzından geri çıkardı dedi..bnde kesinlikle hazır abur cuburlara karşıyım ne kdr kndim bayılsamda çocuumu öyle büyütmek istemiorm..ve elimden geldii kdr tuzu değilde şekeri kullanmamaya çalışıorm kendimiz için yaptıklarmzda bile...bn şuan ztn şekeri hayatımdan çıkarmış durumdayım..

Gamze bide bi soru daha bu diş buğdayı için hazırladıığın şeyleri nerden aldın? (bardaklar vs.)
kurabiyeleri sen mi Yaptın? nasıl yaptın o şekilleri nerden buldun? yiyecekleri kim hazırladı ?
bide böle bi organizasyonda çocuun önüne bişiler konulup ne seçerse ona göre yorummu yapılıyo? :)) bn burda görmeden önce diş buğdayı diye bişi olduunu bile bilmiodum valla o yüzden soruyorm..
bide orda Kuran-ı Kerim mi gördüm yoksa yanılıyomuyum eğer öyleyse onu seçerse ne oluyo ? :))

ne çok soru sordum ama cvplarsan sevinirm..bu arada resmler süper çok hoş hazırlamışın herşeyi...

Ya başka birinin cocuğun ağzına bişeyler verme olayına gıcık oluyorum gerçekten.Birde sürekli ekranlarda bile günde 6 gr dan fazlası zarar ve neler yapacağına dikkat çeken kamu sporu reklamları döndükçe daha da azalltm kendi yemeklerimizden.Gülnihal tuz ve şeker diye bişey bilmediği için şuan yediği yemekler eminim lezzetli geliyordur ona,sevmediği bişey olunca o ufacık ağzını kilitliyor çünkü :)

tabiki öyle..bizim evdede çok az tuz kullanılırdı babamda yüksek tansiyon olduundan..o yüzden bnm elimde öyle alışmış az tuzlu yapıyorm genelde baze misafirlere tuzsuz geliyo yaptıım ymkler mesela tuz ekliyolar bn şaşırıyorm..o çorbanın tuzu bna çok iyi gelirken karşımdaki deli gibi tuz ekliyo..demekki tuzu çıkarsam hayatımdan alıştıktan sonra aslında tuza ihtiyaç kalmıcak..arada tansiyon düşüyo gerçi gerekiyo ama..deniz tuzları varya doğal onlar sağlıklıymış..alcaktım bi ara netten değirmenli..bulamıyormki öyle şeyleri burda

hazır yiyeceklere bende tamamen karşıyım zaten bir yaştan sonra biz ne kadar engellesekte yiyecekler ama ne kadar geç başlarlarsa o kadar kardır diyorum ve mümkün mertebe kendim hazırlamaya çalışıyorum yediklerini şeker ve tuz için bencede çok erken özellikle o bakkal ürünlerini verme taraftarı hiç değilim

bernacım kurabiyeler için özel kalıplar oluyor internette satılıyor tarif olarakta şeker hamurlu kurabiye diye bakarsan evde kendin yapabilirsin illaki dışarıdan almana gerek yok ama yapımı çok uğraştırıcı canım birde diş buğdayında bebeişin önüne koyulan o farklı nesnelerden hangisini seçerse ileride mesleği o olur derler o işin eğlence kısmı tabiki eğer Kuran-ı Kerim'i seçerse o hocalık anlamına geliyor yani bizim buralarda öyle ama orda nasıl bilemem umarım cevap yeterli olmuştur..

Bardakları ve tabakları (tabaklar fotoda yokmuş) emin önünden alıp, hazırladığım diş rozetlerini fotokopi ile bastırıp, kesip yapıştırdım.

kurabiyeleri ben yaptım, kalıbı var, kurabiyeyi ayrı hazırlayıp, şeker hamurunu incecik açıp, kalıp ile kesip birleştirdim.

gelenek olmuş birşey seçmek , eğlencesi yani. kuran-ı kerim seçilmiş olsaydı, derlerdi ki ağzı dualı olacak, kitaba uygun yaşayacak vs...

tek tek herşeyi kendim hazırladım, bir fotoda asılı banner var, onda da "Berra'nın diş buğdayına hoşgeldniz yazıyor" , bir diğerindede Berra'nın Dişi Çıktı" yazıyordu. onaları kendim hazırladım.

pastayı butik pasta yapan bir arkadaşa sipariş veridim, içide dışıda çok güzeldi.

kurabiye ve cupcake ler bana ait, cupcake, pempe standda dizili olanlar. diğer yiyecekler annem hazırladı.

saksılar ise, eve gelen orkidelerimin saksılarıydı. altını üstünü silikon tabancası kullanarak kurdela ile kapladım. Eminönünden aldığım keçe dişleri ise ortasına yine silikon ile yapıştırdım.

1 haftadır yoruldum diye boşuna demiyordum. O kadar el oyalayacak işe vardı ki, şuan evi nasıl toplayacağımı düşünüyorum kara kara, her yer kesilmiş kağıt, çubuk bilmemne dolu.

Son düzenleme:
Okuyorum okuyorum tam yazacağım Alp uyanıyor o arada sayfalar doluyor tekrar başlıyorum okumaya...
Gamze, diş buğdayı partiniz çok güzel olmuş. Bende merak ediyorum canım bardaklar vs. nerden alındı... Neler hazırladın gibi ayrıntıları...
Berna, annenin sonuçlarına çok sevindim. Ayrıca selçuğa da çok geçmiş olsun... Alp in de burnu tıkalı ama burnuna dokunduğum an çığlık çığlığa bağrıyor. ortibebeyi burnuna sokmak şöyle dursun serum fizy. bile sıkamıyorum ben. Gamzenin taktiğini deneyeceğim...
Esra çok geçmiş olsun canım... Gündüz vakti uluorta yerde ne cesaret... Cana geleceğine mala gelsin canım...
Bende tuz şeker salça hiçbir şey kullanmıyorum. Kendi yediklerimden tattırmıyorum. Biri tattırmaya çalışırsa da gayet tepki veriyorum... Kayınpederim geçen gün diline çikolata sürmeye kalktı. Hayır dedim, yok diline sürücem yedirmicem diyor. Dedim çikolata yemeyecek. Kendisi benim kontrol edemediğim noktaya gelince ancak yer dedim. Kontrol edebildiğim sürece şekerli şeyler yok... Bozuldu, kendi çikolatasını da yemedi..
Biz daha kahvaltıya yoğurda bile başlamadık. Bu haftasonu kontrolümüz var belki bu ay başlarız... Hala ağırlıklı anne sütü gidiyoruz. Valla emzirmek ne kolaymış... Şimdi meyve püresi idi sebze püresi derken akşam oluyor...

esracım cvp için sonsuz teşekkürler..bebeim sn alıştırmassan ve kontrol edersn gerçekten yemiyolar..bnm dayım kesinlikle kızına öyle şeyler yedrmedi..şimdide yemiyo kızı..ama bnm korkum şuki kayınvalimler yani o trf ya böyle aklın hayalin almıcaı şeklde abuk sabuk şeyleri yemesine izin veriolar çocukların..ama o kdr ucuz ve o kdr zararlı bakkal şeyleri yioki çocuklar..bunlara göz yumuolr ve busaatten sonrada o çocuklara söz geçiremezler ztn..bizde sürekli görüşüyorz onlarla bnm çocuumda bnden gizli gizli alıştırrlar diye korkuorm..kayıvalide bna sormadan ne yiosa çocuun ağzına sürüyo..gçn geldklernde tiramisu yapmştm bi bktm azına sürmüş..anne verme bn tatlı tuzlu bişi vermiorm diorm bişi olmaz azcık sürdüm dio..ya kadını kırmak istemiorm severm kaynanamı annelik yaptı bna annem yokken yanımda aksi bi insan olsa çok fena yapardm ztn ama işte laf anlatamıorm..bnm annem varya asla bnden izinsiz su bile vermez..berna şunu verimmi şundan veriyomusn bundan veriomusun diye mutlaka sorar sanki kndi çocuk büyütmemiş gibi..

kuzum seninkiler yine tiramisu vermiş benim kayınvalıdem bir keresinde cips vermişti bildiğin şu baharatlı cipsler varya onlardan benden saklı gizli vermiş oda çınarın boğazına bir kaçtı bağırıyorlar bana koş koş diye bir gittim yavrum kıpkırmızı olmuş kayınvalidem ağlıyor eşim eli ayağına dolaşmış şekilde buldum çınarın karnına bastırmamla cips ağzından fırladı o akşam çok kızdım anneme biraz abarttım belkide ama yapıcak bişi yok şimdi benden habersiz değil cips su bile veremiyor korkusundan...

waaaw hatun ne uğraşmışsın..ama varya çok eğlenceli bnce bunlarla uğraşmak..bn bayılırm böle şeylerle uğraşmaya annemde kurskolik ve el sanatları müthiş gelişmiş bi insan olduundan bnada brz geçmiş heralde yakın olsaydık çok yardm ederdm sna..zevkle hemde..

ellerine sağlık vallaha çok uğraşmışsın ama uğraşmana değmiş canım herşey çok güzel görünüyor minik prensesin için unutulmaz bir anı olacak ileride inşallah
bu arada partiden kopya çekmek serbesttir umarım şu bardaklara tabaklara etiket yapıştırma düşüncesi çok iyi gerçekten çalabiliriz diilmi :))

Son düzenleme:

yuh yanii sölicek şey bulamıorm..böle bişi olsa bna kalmadan eşim daatırdı ortalıı heralde bricik oğlunu öyle görse anasını camdan atardı :)) yok ya esra gerçekten inanamıorm daha dişleri bile olmayan çiğnemyi tam bilmeyen bi bebeye nasıl hangi akla hizmet böyle biş verrler..resmen kasdetmektir bu ya..o zmn kayınvalidene dkkt et diorm başka bişi demiorm

blogda hazırladığım herşeyin indirilebilir halini ekleyeceğim, ben uğraştım başkaları uğraşmasın, hazır olsun , yardımım dokunsun diyen tarafım razı gelmez yoksa :)

ne zaman yazarım onu bilemem ama, Berra dört ayak üstünde durmaya çalışırken düşmekten vazgeçerse bende rahat rahat full konsantre birşeyler yazacağım ama :)

kahvaltıda:bebe bisküvisi,lor peyniri,yumurta sarısı 1/2,tahıllı mama(normalde mama sevmediği için karışımın içinde farketmiyor) ıhlamuru kaynatıyorum onunla eziyorum
armut ve elma rendeledim
yoğurt
akşamada yoğurt çorbası

ben istemesemde eşim ısrarla bizim yemeklerden tadına baktırıyor kıızmında çok hoşuna giidyor

kızlar ben lor peyniri yaptım daha doğrusu yapmaya çalıştım fakat rengi tam beyaz olmadı nerde yanlış yaptımki

daha öncede söylemiştim bernacım erkek çocuk bir yeri şişe inancundan nefret ediyorum diye daha tadını ne olduğunu bilmeyen minicik bir bebeğin neyi nasıl canı çekebilir ki o mantıkla yol alan bir insan olduğu için kayınvalidemde öyle bir hata yaptı sonraki bir hafta çınara değil bişey yedirmek kucağına bile alamayınca çok zoruna gitti zaten eşime gelince biraz tv düşkünü bir eşim var maalesef annesi onada çaktırmadan yaparken bu işi eşim görmüyor gördüğündede eli ayağına dolaşıyor zaten panikten şimdi kayınvalidedm dedim ya su bile veremiyor sormadan bu olay olmasaydı eminim ben işteyken anneme gelip çınara herşeyi verirdi aynı mahallede oturuyorlar çünkü hergün geliyor çınarı görmeye

bak bu süper olur işte bizde hazıra konarız sadece biraz renk farlılığı yapmamız lazım sanırım

aysel bende mi var bir gariplik en az 500 ml anne yada devam sütü+2 çay bardağı ek besin oalyına takılmış durumdayım. kahvaltıya yeni geçicez biz. afiyet olsun gülnihal'ime.

ayça uzundur yoktun hoşgeldin:) siz erken başladınız ek gıda olayına biliyorum ama menü yoğun geldi biraz bana. süt dilimi patates salatası falan yiyebiliyorsa maşallah afiyet bal şeker olsun...

Fatmacım 8. aydan itibaren çorbalara kıyma etsuyu katılabiliyor diye biliyorum özelden sana doktor notlarının olduğu bir blog adresi göndericem bak istersen.

Aynı ikilemi bende yaşıyorum Fatmacım cevabı bulursan bana da söyle.

bizdede aynı problem var yorgan olunca ayakları havaya dikiyo sonra hoop aşağı tabi yorgan alta Liva üste çıkıyo bu durumda. Kadife battaniyemiz var onu kullanıyorum şimdilik yorganı attığı kadar atmıyor bunu üzerinden. uyku tulumu en iyi çözüm fakat geçen gün onunla yatırayım dedim sıcakladı terler gibi oldu çıkardım, ince uyku tulumu bakıcam bende, şimdilik kadife kalın battaniyeyle yatışa devam :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…