- 26 Nisan 2012
- 637
- 0
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
kullanan varsa ve bilgi verirse çok sevinirim , kızımın poposu çok azıcık kızarmıştı ama çok az ,bende çoğalmadan hemen krem süreyim dedim ( pamukla sildim bu arada ) sebamed pişik kremi almıştım ,gece sürdüm 3 saat sonra açtığımda kızımın poposu felaketti derisi soyulmuş , ciğer gibi pişmişti , bir şekilde geçirdik biz ama şimdi hangi pişik kremini kullanıcağımı bilemiyorum yardım edin :26::26::26:
herkese slmlar bu gün 22 günlüğüz bizde sükür çok zor bi doğum gecirdim epidural normal doğum du ama hiç sancı cekmeden beni doğuma aldılar sonrası berbattı zaten gözüm baya korktu daha sonrasında da oğlusun göbeği korkuttu bizi enfeksiyon kapma ihtimalimiz vardı akıntısı oldu kanadı cok sukur düzelmiş dediler bu gün .asırı gaz sorunumuz var sizin bebişlerinizde de var mı ne uapıyorsunuz
herkese slmlar bu gün 22 günlüğüz bizde sükür çok zor bi doğum gecirdim epidural normal doğum du ama hiç sancı cekmeden beni doğuma aldılar sonrası berbattı zaten gözüm baya korktu daha sonrasında da oğlusun göbeği korkuttu bizi enfeksiyon kapma ihtimalimiz vardı akıntısı oldu kanadı cok sukur düzelmiş dediler bu gün .asırı gaz sorunumuz var sizin bebişlerinizde de var mı ne uapıyorsunuz
bu gece tam bir hafta doluyor, ve ben yeni yeni yan yan oturabiliyorum, valla epidural olunca normal doğumda birşey yok da sonrası çok kötü, yani bu dikiş olayı, dıştan 4 tane var ama içten ne kadar var bilmiyorum, içten yırtıklarım ve kanamam olmuş doğum sırasında gerçi doktor vajina içi dikişler acımaz dedi ama o dıştaki 4 dikiş bile mahfetti beni, öksürüp gülemiyorum bile sürekli ağrı yapıyordu, yatsam ağrıyor kalksam ağrıyor, ağrı kesici için de vere vere minoset plus verdi hiç bir faydası olmadı tabi, bugun biraz daha iyiyim en azından durduk yere ağrımıyor, pansuman olarak batıcom ve antibıyotıklı krem, taharette de zafiran suyla karıştırıp yıkıyorum, ayrıca ağızdan da antibiyotik alıyordum o bitti, bu dikişler yüzünden bebeği emzirirken 3 kişi yardım ediyor, ilk günler yatarak emziriyordum düşünün
neyse sütüm yeterli Allahtan ama ilk 3 gün yoktu süt yine de boş da olsa azcık ilk sütte gelse emzirmeye çalıştım, 3. günün sonunda geldi sütüm, emzirme atleti ve gögüs petinden çok memnun kaldım, kullanmadan evvel yara olacak gibiydi ama şu an iyi, bebeğim çok emmek istiyor maşallah, ama işte gece uykusu yok, kurulmuş gibi aynı saatte başlıyor gaz ağrısı, çıkarıyorda ama yine de kıvranıyor, sanırım kolik var, annem olmasa tek başıma hayatta bakamam ve depresyona girerim de, sağolsun annem bütün yükü alıyor üstümden en azından tamamen iyileşene kadar, göbek kordonu da düşmedi yıkamadık da leş gibi oldu çocuk vallaiyice kurudu ama ne zaman düşer bilemiyorum, bi düşse de rahatlasak banyo yaptırsak
merhabalar...
yeni topic yapmışız hiç haberim yoktu benim , hayırlı uğurlu olsun :)
22 günlük oldu kızım, siması, boyu posu, hareketleri günden güne değişiyor... adapte olmak gerçekten çok zor, ne zaman neyi isteyeceği belli olmuyor :)
çok şükür doğum ağrılarım tamamıyla bitti, emme problemleriiz de bitmek üzere inşallah.. bebek için bir sorun yok gerçi ama benim hala göğüs uçlarım zaman zaman dayanılmayacak kadar ağrıyor
kullanan varsa ve bilgi verirse çok sevinirim , kızımın poposu çok azıcık kızarmıştı ama çok az ,bende çoğalmadan hemen krem süreyim dedim ( pamukla sildim bu arada ) sebamed pişik kremi almıştım ,gece sürdüm 3 saat sonra açtığımda kızımın poposu felaketti derisi soyulmuş , ciğer gibi pişmişti , bir şekilde geçirdik biz ama şimdi hangi pişik kremini kullanıcağımı bilemiyorum yardım edin :26::26::26:
gozunuz aydın allah analı babalı buyutsun. ben bışı sormak ıstıorum bende ptesı epıdural normal dogum yapıcm bır aksılk olmazsa ne zorluk yaşadınız bıraz bılgı verırmısnz
kızlar bebeğinin yüzünde sivilcelenme olanlar ne durumda azalma artma oldu mu geçtiyse ne kadar sürede geçti normal bir durum belki ama baktıkça üzülüyorum bir de benim oğluş özellikle gce huysuzlaşıyo sizlerde de aynı durumu yaşayan var mı?
benimde oğlumun yüzünde kırmızılıklar çıktı , bugün bayaa arttı , neden oluyormuş biliyor musun ?
benim kızımda da oldu çok fena alnına boynuna kadar yayılmıştı. her gün pamukla ılık su ile sildim iki günde bir bepanten sürdüm çok ince şekilde ve boynunu sıkan kıyafetler giydirmedim,oda ısısını da düşürdüm birden geçti şimdi yok şükür.
gozunuz aydın allah analı babalı buyutsun. ben bışı sormak ıstıorum bende ptesı epıdural normal dogum yapıcm bır aksılk olmazsa ne zorluk yaşadınız bıraz bılgı verırmısnz
günde en az 2 kahve fincanı rezene iç canım benimkisi pırt pırt çıkartıyor o zaman :)
valla canım maşallah diyim ben bebeğimde hiç pişik yok ki birde biz bazen unutuyoruz altını almayı3-4 saati buluyor bez değiştirmek, yaptıklarımı söyleyim sana, bi kere primanın premium care müthiş bir bezmiş bu kadar olacağını tahmin etmiyordum, kaka direk içine giriyor üstte azcık birşey kalıyor, uni baby yenidoğan ıslak mendil kullanıyorum, ama esas önemli pişik kremi azcık kızarmıştı, oriflame ın tender care diye minik bir kremi var, inanılmaz bir krem mucize gibi birşey, daha önce kendim kullanıyordum, yanığa, kesiğe, sürtünmeden dolayı kızarılıklara çok iyi geliyordu, onu sürüyorum azcık kızarıklık görünce hemen geçiriyor,etrafında oriflame yapan varsa mutlaka sipariş etmelisin hatta bu ayın katoloğunda indirimde ben 7 tane sipariş ettim valla
geçmiş olsun canım ben de epidural doğum yaptım yani doğumdan sonra sıkıntılar oluyor doğum sırasında pek sıkıntı çekmedim ben, bu arada gaz için humana kimyonlu rezene çayını içiyorum günde iki kupa, pırt pırt alttan çıkarıyor oğlum haa ağlamıyor mu geceleri ağlıyor yine gazı oluyor ama en azından çıkarıyor bol bol
kız valla kasım ayını sen kapatıcan heevalla doğumdan korkma, epidural olacaksan suni sancıdan da korkma, tam emin değilim ama kolay açılayım diye sanırım bana da suni verdiler, ilacı vereseye kadar çekiyorsun biraz sancı ama zaten az oluyor baştaki sancılar, ilacı verdikten sonra ağrının kesilmesi 10-15 dak buluyor tabi, 10-15 dak sonra hiç ağrı hissetmedim ben tabi rahat oluyorsun sancı olmayınca, yalnız ben son anlarında ıkınmayı da hissetmedim, hani ıkınma geliyormuş da çıkıyormuş yaa, bana kendileri ıkın dediler sanırım pek beceremedim son anda karnıma bastırdılar öyle çıktı bebek, birde vajina da yırtıklarım olmuş kanamam olmuş içten dikişlerim var dıştan 4 dikişim var, dediğim gibi doğumdan korkma hiç epidural olduğu için rahat hissetmiyorsun, dikişi de hissetmiyorsun ama gözünü korkutmayım da doğumdan sonrası kötü :) dikişler ağrıyor, oturamıyorsun, yani benim öyle oldu, bugun 8. gün hala tam olarak oturamıyorum, ama arkadaşlar volteren diye güçlü bir ağrı kesici önermiş, makatta fitil şeklinde o ağrıları baya azaltabilir
ben de 23 günlük anneyimhayırlı olsun
çok geçmiş olsun göbeğiniz için...ama düzelmiş zaten
az önce rezene çayı siparişi verdim bende...umarım işe yarar
sırtını okşamaktan,zinco vermekten başka yaptığım birşey yok gazı için...
ama hiçbirşey ifade etmiyor...oğlum devamlı bağırıyor
altını değiştirdikten sonra ellerimi yıkamak için yanından gidiyorum....
bu da eğer huysuz sa daha da huysuzlaştırıyor ıslak mendille silmek sizce yeterli mi? başka birşey yapan var mı? antiseptik birşey kullanan var mı?
evin sıcaklığını kaç dereceye ayarladınız ? ben 28 derecede fln tutuyorum korkuyorum hasta olacak diye ...
cok sagol canım cok sukur gecti cok canımı sıkıyordu.allah bagıslasın bebişinizi .bende basladım rezene cayını.seninkide mi durmuyo altını alırken benimki bas bas bagırıyo olay oluyo alt almamız bzaen üzerini emzirirken giydiriyorum durmuyo
kızlar hepınıze merhablar bı kaç gunur yoktum baktım topiğiiz bayagı canlanmış sevındım bıkaç gundur mevlut telaşımız vardı
ay mevlutte bı streskı sormayın sızler ne yaptınız bakalım mevlut oldumu olmadıysa rabbım kolaylık versın aaras hep uyudu mevlutte
cok ta yakışıklı olmuştu tospıkım
ama mavlud bıttı herkez dagıldı aklıma geldı bırden bebek şekerlerını dagıtmayı unuttuk naasıl ama ne gıcık oldum bellı degıl
kalan bıkaç kışıye verdık kalanları vercez orda burada ıste