2012 kasım bebekleri büyüyor..

cnm benım aras 24 saatın en fazla 3 saatı falan uyanık kalıyo toplamda uyanıksa hep emmek ıstıyo ve ne zman ısterse o zaman emzırıyorum uyanıkken daha uzun emıyo
ama uyuyosa kurulu saat gıbı 1.5 2 saatte bı aranıyo emzırıyorum uykuya devam edıyo
ama yenı doğdugu dönemlerde baktım ıkı saatı gecıyo uyandırıyodum
sure olarak 5 6 dakıka falan emıyo ban az glıyodu dr ılk 3 4 dk a yuzde 80 ını alıyo 5 6 dakıkada yeterlı besını alıyo boşa ugraşmıyo delıkanlı dedı kg alımıda guzel oldugundan aynı beslemeye devam dedı
he bu arada hıckırık geldıgınde emzırınce hemen gecıyo

oh maşalla annesı guzel kg almış bebışın
evet cnm arass 3780 doğdu 37 haftaya göre dr da bugun cok ıyı buldu doğum kg sını
bızde 45 gunlukken cktırcez kalca usg yı
bızede sordu tıkanma varmı burnunda dıye yok dedım tıkanırsa okyanus suyu önerdı
bahsettıgın testlerden ıstemedı cnm

kızlar bende 14 kasımda doğumu yaptım normal olarak. 4 dikişim var. çok acı çekiyorum voltaren fitille biraz rahatlıyorum.. Bu dikişler ne zaman geçer,ne zaman iyileşir..hiç iyileşmiycekmiş gibi geliyor..(

gecmış olsun cnm ya ay tamda oturulan bölgede cok zor olmadı

bu arada bebışın analı babalı uzun ömurlu olsun ınş

kızlar bende 14 kasımda doğumu yaptım normal olarak. 4 dikişim var. çok acı çekiyorum voltaren fitille biraz rahatlıyorum.. Bu dikişler ne zaman geçer,ne zaman iyileşir..Hiç iyileşmiycekmiş gibi geliyor..(

doktorum bana dikişlerim için ilaç verdi onunla temizleniyorum ayrıca kaynatılmış ve soğutulmuş suyun içine karbonat atıp onunla taharetleniyorum. Ki benim epidural normal doğum olmasına rağmen doğumum çok zor oldu ve yırtığım var. 20 civarında dikişim var ve ben hiç yatmadım bebeğimin durumundan dolayı. Dene pişman olmayacaksın.

öyle güzel moral verdiniz ki teşekkür ederimmm

kızlar bende 14 kasımda doğumu yaptım normal olarak. 4 dikişim var. çok acı çekiyorum voltaren fitille biraz rahatlıyorum.. Bu dikişler ne zaman geçer,ne zaman iyileşir..Hiç iyileşmiycekmiş gibi geliyor..(
slm canım. bende yeni doğum yaptım. voltaren kullandım 1 kutu . içteki dikişlerim kendi eriyen iptenmiş. ama dışardaki dikişleri aldırmaya gittim tam haftasında. alınınca çok rahatladım. en fazla 2 hafta içinde tamamen bitiyor acıların. benim geçti çok şükür. dikiş varken oturamıyodum çok kötüydü gercekten. voltareni nasıl kullanıyosun. ne kladar suya kaç kapak koyuyosun. o da önemli çünkü. güle güle büyüt bebeğini. allah analı babalı yaşatmak nasip etsin inşş.

allah yardımcın olsun canım. allah analı babalı büyütmeyı nasip etsn inş. bebeğine de sağlık sıhhat versin inşş.dualrım seninle.

aynen ya bende herseyden kacınıyorum bebeğime gazım geçiyor diye.ama yınede dikkaat edicem ne olur ne olmaz . bol bol su içiyorum kızlar su = süt emin olun bunA

voltaren makattan fitil şeklinde sabah akşam alıyorum.Doktorun verdiği kutu haricinde gene aldım kutu inş. bi zararı olmaz..Yarın haftamız doluyor doğumhaneye çıkıcam gene o çatala oturucam..Doğum yapmak ne zormuş yaa :Ss

maşallah canım bak korktuğun gibi olmamış annesi almış bir haftada kilosunu , evet canım acı elma yağı aktarlarda var, topuklarına ve karnına masaj yapıp sürüyorsun , sonra hemen çorabını patiğini giydir , ben birde küçük sıcak su torbası koyuyorum ayaklarına.ben çok faydasını gördüm, rahat uyuyor kuzucum .

çok geçmiş olsun canım Allah yavruna acil şifalar versin, çok zor olmalı dualarımız seninle.

Evt normalmiş bende önce bi kaynatılıp soğutulmuş su ile sildim
Sonra annemin ısrarı üzerine istemeye istemeye sütümden damlattım
Pek işe yaramış gibi durmuyo
Gözyaşı kanalı mı ne tıkalı oluomuş ondanmış sanırım
Sen sor bakalım o zmn doktor ne diycek
Senden haber bekliyorum

Yaşlılar da bebek üşüdüğü zaman gözü çapaklanır da diyorllar...Ne derece doğrudur bilemem...

Günaydın kızlar gerçi bize çoooktan aydınlandı ama olsun

ay benim oğlan bi türlü kundaklıyken uyumuyor bi geriliyor sormayın daha 23 günlük o bedencikle ellerini nasıl çıkarmayı beceriyorsa kundaktan hayretler içerisindeyiz
hadi eller çıktı rahatladı bide emziği düştümü basıyor çığlıyı onuda verdinmi dünyalar onun oluyor
bide hayırlısıyla uyku düzenimiz olsa, gecemiz gündüzlerimiz karıştı iyice

herkese merhabalar , ecrin afram bugün 22 günlük oldu ama buralara pek uğrayamıyorum sizler ne durumdasınız bilemiyorum ama benim lohusalığım biraz ağır geçmekte kızım çok nazlı ufacık bir ağlamada katılma moduna geçip morarmaya başlıyor , daha ağlamaya başlamadan meme ağzında olsun istiyor , göğüslerim çok yara oldu ne kullandıysam fayda etmedi en son çare zeytin yağı kullanıyorum en azında rahatlatıyor birazcık ........
yıkanmayı hiç sevmiyor 2 kere ölümden döndü nefesi durdu kızımın , aklım gitti o kadar korkuyorum ki artık gece sürekli nefes alıyor mu diye bakıyorum az mık yapsa başındayım ................
kucakta durmak istemiyor ama yatmakta istemiyor , sürekli memede durmak istiyor ............
Sürekli kabus görüyorum kızımla ilgili onu kaybettiğimle ilgili ,düşüyor , kafasını vuruyor filan gibi kötü kötü şeyler bunlar beni çok stres sokuyor sürekli ağlayasım var ama kendimi tutmaya çalışıyorum ...................

işte ben bebeğimi büyütürken bu tarz sıkıntılar çekiyorum ama bunların 10 katıda mutlu ve güzel anılarımız var ama tabi bu kötü şeyler çok yıpranmama sepeb oldu

ayrıcada daha eşimin ailesinden kimsecikler gelmedi eşim çok üzgün sürekli düşünceli , ailesinden özür dilemezsem gelmeyeceklermiş ama ben de kesinlikle reddediyorum özür dilemeyi çünkü haklıyım ,o zman eşimde tamam seni zorlamıyorum ama sen bu mutlu anı ailenle beraber yaşıyorsun ben kimsesiz gibiyim diyor , kızımı alıp ben gideyim sen gelme o zman diyor ben nasıl göndereyim yavrumu olmaz göndermem diyorum ama beni hiç anlamıyor ..

çok zordayım kızlar çok şu lohusalık bitsin artık lütfennnnnnnn

Yaşlılar da bebek üşüdüğü zaman gözü çapaklanır da diyorllar...Ne derece doğrudur bilemem...
Evt başından üşüyünce çapaklanıyomuş güya ama bizimkide sürekli şapka kafasında ne biliyim ya
Geçmese doktora götürücem bakalım
Lohusalık depresyonubende de var canım
Oğlıma azıcık bişey olsa hemen ağlayasım gelio
Çok küçük çok çaresiz gelio
Kimseye vermek istemiorum sanki bişey olcakmış gibi kimse bakamazmış gibi
Düzgün tutamazlarsa düşürürlerse die evhamlanıyorum
Ve daha bşr sürü şey işte
Geçicek inşallah bugünlerde
Alışıcaz sanırım yoksa iyice paranoyak olucaz:18:

canım inşallah biran önce lohusalık depresyonundan kurtulursun.bebeğini nasıl banyo yaptırıyorsun bilmiyorum ama ben banyo yaptırırken önce vücuduna su dök.başına ise en son ve bebeğin arkasını döndürdüğün zaman dök. böylelikle boğulma riski olmuyor.hastanede ebe bana öyle gösterdi.benim bebeğim de 21 günlük ve maşallah2 defa banyo yaptırdım ve hiç sorun yaşamadım.benim göğüslerim de çok fena yara oldu.ne yaptıysam işe yaramadı.benim kızımda memeden ayrılmak istemiyor ama sütüm çok az olduğu için mama veriyorum.

eşinin ailesi çok görmek isteselerdi seni saymaz gelirlerdi.ama inşallah biran önce durumlar düzelir de eşinle aranda bu durum sorun yaratmaz.kendini üzme sütün gider.

canım bende kabuslar görüyorum sürekli oğlumla ilgili kötü rüyalar , lohusalıktan herhalde herşeye ağlayasım var , hele oğluma baktıkça o ağladıkça benimde ağlayasım geliyor , çok minik ve savunmasız hiç kıyamıyorum , melekler korkuturlarmış ya dudaklarını büküyor içli içli ağlamaya başlıyor bazen çok üzülüyorum

gözyaşı kanalını bende duydum internetten , Allah korusun canım dur bakalım yarın gidiyoruz yazarım sana.

kızlar,

bebeklerin banyolarını kaç günde bir yaptırıyorsunuz ,

birde benim oğlum sürekli memede kalmak istiyor ancak memedeyken uykuya dalıyor ,

onun dışında kendi kendine bakınıp ta hiç oyalanmıyor.

fazlasını kussada yine meme istiyor, acaba doyduğunumu anlamıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…