kızlar bende 14 kasımda doğumu yaptım normal olarak. 4 dikişim var. çok acı çekiyorum voltaren fitille biraz rahatlıyorum.. Bu dikişler ne zaman geçer,ne zaman iyileşir..Hiç iyileşmiycekmiş gibi geliyor..
(
slm canım. bende yeni doğum yaptım. voltaren kullandım 1 kutu . içteki dikişlerim kendi eriyen iptenmiş. ama dışardaki dikişleri aldırmaya gittim tam haftasında. alınınca çok rahatladım. en fazla 2 hafta içinde tamamen bitiyor acıların. benim geçti çok şükür. dikiş varken oturamıyodum çok kötüydü gercekten. voltareni nasıl kullanıyosun. ne kladar suya kaç kapak koyuyosun. o da önemli çünkü. güle güle büyüt bebeğini. allah analı babalı yaşatmak nasip etsin inşş.
doktorum bana dikişlerim için ilaç verdi onunla temizleniyorum ayrıca kaynatılmış ve soğutulmuş suyun içine karbonat atıp onunla taharetleniyorum. Ki benim epidural normal doğum olmasına rağmen doğumum çok zor oldu ve yırtığım var. 20 civarında dikişim var ve ben hiç yatmadım bebeğimin durumundan dolayı. Dene pişman olmayacaksın.
bu gece tam bir hafta doluyor, ve ben yeni yeni yan yan oturabiliyorum, valla epidural olunca normal doğumda birşey yok da sonrası çok kötü, yani bu dikiş olayı, dıştan 4 tane var ama içten ne kadar var bilmiyorum, içten yırtıklarım ve kanamam olmuş doğum sırasında gerçi doktor vajina içi dikişler acımaz dedi ama o dıştaki 4 dikiş bile mahfetti beni, öksürüp gülemiyorum bile sürekli ağrı yapıyordu, yatsam ağrıyor kalksam ağrıyor, ağrı kesici için de vere vere minoset plus verdi hiç bir faydası olmadı tabi, bugun biraz daha iyiyim en azından durduk yere ağrımıyor, pansuman olarak batıcom ve antibıyotıklı krem, taharette de zafiran suyla karıştırıp yıkıyorum, ayrıca ağızdan da antibiyotik alıyordum o bitti, bu dikişler yüzünden bebeği emzirirken 3 kişi yardım ediyor, ilk günler yatarak emziriyordum düşünün
neyse sütüm yeterli Allahtan ama ilk 3 gün yoktu süt yine de boş da olsa azcık ilk sütte gelse emzirmeye çalıştım, 3. günün sonunda geldi sütüm, emzirme atleti ve gögüs petinden çok memnun kaldım, kullanmadan evvel yara olacak gibiydi ama şu an iyi, bebeğim çok emmek istiyor maşallah, ama işte gece uykusu yok, kurulmuş gibi aynı saatte başlıyor gaz ağrısı, çıkarıyorda ama yine de kıvranıyor, sanırım kolik var, annem olmasa tek başıma hayatta bakamam ve depresyona girerim de, sağolsun annem bütün yükü alıyor üstümden en azından tamamen iyileşene kadar, göbek kordonu da düşmedi yıkamadık da leş gibi oldu çocuk valla
iyice kurudu ama ne zaman düşer bilemiyorum, bi düşse de rahatlasak banyo yaptırsak