- 14 Nisan 2009
- 219
- 6
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
kızlar bende 14 kasımda doğumu yaptım normal olarak. 4 dikişim var. çok acı çekiyorum voltaren fitille biraz rahatlıyorum.. Bu dikişler ne zaman geçer,ne zaman iyileşir..Hiç iyileşmiycekmiş gibi geliyor..(
slm canım. bende yeni doğum yaptım. voltaren kullandım 1 kutu . içteki dikişlerim kendi eriyen iptenmiş. ama dışardaki dikişleri aldırmaya gittim tam haftasında. alınınca çok rahatladım. en fazla 2 hafta içinde tamamen bitiyor acıların. benim geçti çok şükür. dikiş varken oturamıyodum çok kötüydü gercekten. voltareni nasıl kullanıyosun. ne kladar suya kaç kapak koyuyosun. o da önemli çünkü. güle güle büyüt bebeğini. allah analı babalı yaşatmak nasip etsin inşş.
doktorum bana dikişlerim için ilaç verdi onunla temizleniyorum ayrıca kaynatılmış ve soğutulmuş suyun içine karbonat atıp onunla taharetleniyorum. Ki benim epidural normal doğum olmasına rağmen doğumum çok zor oldu ve yırtığım var. 20 civarında dikişim var ve ben hiç yatmadım bebeğimin durumundan dolayı. Dene pişman olmayacaksın.
merhaba arkadaşlar dogum yapalı 16 gün oldu ama biz tekrar hastanedeyiz kuzucugumun sarılık degeri yükselmiş hemde ne yükselme 7 den 22 ye çıkmış direk yatışımız verildi moralim o üzüntüden sütüm kesilecek diye korkuyorum 24 e çıktıgında tehlikeymiş kan falan degişmesi gerekiyomuş çok kötü olddum ya aglayıp duruyorum yavrum yogun bakımda şimdi daha emzirmeyede vermediler kuzucum uyuyup duruyodu bi tuhaflık oldugu belliydi uyumasından uyanmıyodu sanırım kan uyuşmazlıgından ben A+ eşim 0+ nazlı kuzum 0- nasıl oldu anlamadım bom boş odada oturup duruyorum buna şükrediyorum yogun bakımda ne durumda olanlar var Allah hepsine şifa versin çok zor ya...
ah canım çok geçmiş olsun bizdede vardı sarılık ama değeri düşük olduğu için yatırmadılar çok şükür bol bol uyandırıp emzirdim, sarılığı bu şekilde idrar ile atıyorlarmış.inşallah en kısa zamanda yavruna kavuşursun sAllah betakın canını sıkma sütün kesilmesin. bu normal bir süreç hemen hemen her 10 kişiden beşinin bebeği bu şekilde sarılıktan hastenede tutabiliyorlar senin için çok zor tabi anlıyorum ama Allah beterinden korusun.merhaba arkadaşlar dogum yapalı 16 gün oldu ama biz tekrar hastanedeyiz kuzucugumun sarılık degeri yükselmiş hemde ne yükselme 7 den 22 ye çıkmış direk yatışımız verildi moralim o üzüntüden sütüm kesilecek diye korkuyorum 24 e çıktıgında tehlikeymiş kan falan degişmesi gerekiyomuş çok kötü olddum ya aglayıp duruyorum yavrum yogun bakımda şimdi daha emzirmeyede vermediler kuzucum uyuyup duruyodu bi tuhaflık oldugu belliydi uyumasından uyanmıyodu sanırım kan uyuşmazlıgından ben A+ eşim 0+ nazlı kuzum 0- nasıl oldu anlamadım bom boş odada oturup duruyorum buna şükrediyorum yogun bakımda ne durumda olanlar var Allah hepsine şifa versin çok zor ya...
kızlar bebeğinin yüzünde sivilcelenme olanlar ne durumda azalma artma oldu mu geçtiyse ne kadar sürede geçti normal bir durum belki ama baktıkça üzülüyorum bir de benim oğluş özellikle gce huysuzlaşıyo sizlerde de aynı durumu yaşayan var mı?
allah acil şifa versin bir an önce kucağına sağlıklıca alırsın inşallah bizim de bugün 16. gün 1 haftalık kontrolde hafif sarılık var ama tehlikeli değil demişti dr. arttığını nasıl anladınız evlat bambaşka bişeymiş dün gece biz de kötü bir durum atlattık gece 11-12 gibi huysuzlaşıyo oğlum ve bu 1-2 ye kadar devam ediyor doymuyor die mama veriyorum geceleri bu gcede çok yorulmuştum eşime verdim mama ver uyut die yattım mama içerken boğazına kaçtı ve eşimin kucağına yığılıp kaldı bebeğim eşim korkttu bana verdi ters çevirdim sırtına vuruyorum ama bi süre nefessiz kaldı kendine geldiğinde de sakn sakin uyudu tabi bu olaydan sonra biz de uyku felan kalmadı rabbim acılarını yaşatmasın sabaha kadar nefesini kontrol ettik bundan sonra mama vermeyi de düşünmüyorum sanırım gece huysuzluğu bizdeki ama bu defa da sarılık felan olur die korkuyorum işte.. sen mama takviyesi yapıyormusun sadece anne sütü mü alıyor.. rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın evlat acısı yaşatmasın kimseye..
ah canım çok geçmiş olsun bizdede vardı sarılık ama değeri düşük olduğu için yatırmadılar çok şükür bol bol uyandırıp emzirdim, sarılığı bu şekilde idrar ile atıyorlarmış.inşallah en kısa zamanda yavruna kavuşursun sAllah betakın canını sıkma sütün kesilmesin. bu normal bir süreç hemen hemen her 10 kişiden beşinin bebeği bu şekilde sarılıktan hastenede tutabiliyorlar senin için çok zor tabi anlıyorum ama Allah beterinden korusun.
merhaba arkadaşlar dogum yapalı 16 gün oldu ama biz tekrar hastanedeyiz kuzucugumun sarılık degeri yükselmiş hemde ne yükselme 7 den 22 ye çıkmış direk yatışımız verildi moralim o üzüntüden sütüm kesilecek diye korkuyorum 24 e çıktıgında tehlikeymiş kan falan degişmesi gerekiyomuş çok kötü olddum ya aglayıp duruyorum yavrum yogun bakımda şimdi daha emzirmeyede vermediler kuzucum uyuyup duruyodu bi tuhaflık oldugu belliydi uyumasından uyanmıyodu sanırım kan uyuşmazlıgından ben A+ eşim 0+ nazlı kuzum 0- nasıl oldu anlamadım bom boş odada oturup duruyorum buna şükrediyorum yogun bakımda ne durumda olanlar var Allah hepsine şifa versin çok zor ya...
Canım bizde dün sarılık şoku yaşadık. yavrumuzu hastaneye bıraktık geldik. çok kötü eve tek dönmek insan hemen alışıyoo.. benim bebeğimin sarılığı 12,8 den 4 günde 25 e çıktı. direk fototerapiye yatış yaptı. 1 gündür hastanede 15 e düşebildi değeri.. kan uyuşmazlığıda yok bizde anlamadım.. sarı tülbent,tenine altın değdirme,ışık altında yatırma hepsini yapmama rağmen nasıl oldu da sarılığı yükseldi anlamadımm. İnş.. hepsi geçicek herkesin başından geçiyor bunu gördüm..Rabbim daha büyük hastalık vermesin. yavrularımızı bize bağışlasın..
canım geçmiş olsun. benim ilk oğlum da öyleydi kan grubu. ben ve eşim pozitif bebek negatifti. binde 5 olabiliyormuş.sarılık bizim 2. gün 19 a çıkmıştı. merak etme biraz inatçı oluyor bu tür sarılık ama düşüyor.biz 10 gün kalmıştık. şu an oğlum 7 yaşında ve gayet sağlıklı.
Canım bizde dün sarılık şoku yaşadık. yavrumuzu hastaneye bıraktık geldik. çok kötü eve tek dönmek insan hemen alışıyoo.. benim bebeğimin sarılığı 12,8 den 4 günde 25 e çıktı. direk fototerapiye yatış yaptı. 1 gündür hastanede 15 e düşebildi değeri.. kan uyuşmazlığıda yok bizde anlamadım.. sarı tülbent,tenine altın değdirme,ışık altında yatırma hepsini yapmama rağmen nasıl oldu da sarılığı yükseldi anlamadımm. İnş.. hepsi geçicek herkesin başından geçiyor bunu gördüm..Rabbim daha büyük hastalık vermesin. yavrularımızı bize bağışlasın..
sagol canım arttıgını biz hiç anlayamadık zaten biraz sarıydı geçende sarıydı kontrolde doktor yüksek çıkacagını sanmıyorum demişti eşim bu sefer ölçsek nasıl olur deyince doktor ölçelim o zaman dedi sonrası malum işte ilk önce cihazla ölçtüler alına ve vucuda tutuluyo yuksek çıkınca kan verdik orda dahada düksek çıktı sonuçta yatırdılar işte solunum çok kötü bişey ya bizimde yanımızda durdu hemen çagırdık erken oldugu için solunum destegi aldık yogun bakımda çocuk morarıp atmıştı o durumda ters çevirip vurmak bide yüzüne burnuna dogru nefes alıp veriyomuş gibi üfleyerek ancak çözüm olunabilirmiş hemen 112 yi arayın demişti bebek hemşiresi çok zor çok zor bakıp durur oldum nefesini dinler oldum yavrumun ben mama vermiyorum canım şükür sütüm yetiyo şuan için üzüntüden gitmişti ilk gün sonra tekrar geldi kuzucum yanıma gelince sarılıkta aç kalmaması da lazımmış bol idrar kaka yapmalıymışki atsın
evet canım allahım beterinden korusun biraz daha çıksaymış havale geçirip kanının degişmesi gerekiyomuş kan uyşmazlıgından dolayı şükür yükselmedi bakalım ışıgın altında yatıyo kuzum yanıma verdiler bakıp duruyorum yavruma
evt başından üşüyünce çapaklanıyomuş güya ama bizimkide sürekli şapka kafasında ne biliyim ya
geçmese doktora götürücem bakalım
lohusalık depresyonubende de var canım
oğlıma azıcık bişey olsa hemen ağlayasım gelio
çok küçük çok çaresiz gelio
kimseye vermek istemiorum sanki bişey olcakmış gibi kimse bakamazmış gibi
düzgün tutamazlarsa düşürürlerse die evhamlanıyorum
ve daha bşr sürü şey işte
geçicek inşallah bugünlerde
alışıcaz sanırım yoksa iyice paranoyak olucaz:18:
canım inşallah biran önce lohusalık depresyonundan kurtulursun.bebeğini nasıl banyo yaptırıyorsun bilmiyorum ama ben banyo yaptırırken önce vücuduna su dök.başına ise en son ve bebeğin arkasını döndürdüğün zaman dök. Böylelikle boğulma riski olmuyor.hastanede ebe bana öyle gösterdi.benim bebeğim de 21 günlük ve maşallah2 defa banyo yaptırdım ve hiç sorun yaşamadım.benim göğüslerim de çok fena yara oldu.ne yaptıysam işe yaramadı.benim kızımda memeden ayrılmak istemiyor ama sütüm çok az olduğu için mama veriyorum.
Eşinin ailesi çok görmek isteselerdi seni saymaz gelirlerdi.ama inşallah biran önce durumlar düzelir de eşinle aranda bu durum sorun yaratmaz.kendini üzme sütün gider.
canım bende kabuslar görüyorum sürekli oğlumla ilgili kötü rüyalar , lohusalıktan herhalde herşeye ağlayasım var , hele oğluma baktıkça o ağladıkça benimde ağlayasım geliyor , çok minik ve savunmasız hiç kıyamıyorum , melekler korkuturlarmış ya dudaklarını büküyor içli içli ağlamaya başlıyor bazen çok üzülüyorum
kızlar bebeğinin yüzünde sivilcelenme olanlar ne durumda azalma artma oldu mu geçtiyse ne kadar sürede geçti normal bir durum belki ama baktıkça üzülüyorum bir de benim oğluş özellikle gce huysuzlaşıyo sizlerde de aynı durumu yaşayan var mı?