2012 kasım bebekleri büyüyor..

bebeğimii 2 günde bir yıkıyoruz.şu an tam 1 hftalık göbeği baya kurudu düşmek üzere umarım ben yalnızken düşmez :) benimki de memeyi bırakmak istemiyor,memede uyumak çok tatlı gelio ama yerine yatırınca özellkle geceleri ağlamaya başlıyo of off alışıcaz artık çok şükür ki sütüm yeterli gelio yoksa doyuramıcaz tosunu :)

kızlar bende 14 kasımda doğumu yaptım normal olarak. 4 dikişim var. çok acı çekiyorum voltaren fitille biraz rahatlıyorum.. Bu dikişler ne zaman geçer,ne zaman iyileşir..Hiç iyileşmiycekmiş gibi geliyor..(

bu gece tam bir hafta doluyor, ve ben yeni yeni yan yan oturabiliyorum, valla epidural olunca normal doğumda birşey yok da sonrası çok kötü, yani bu dikiş olayı, dıştan 4 tane var ama içten ne kadar var bilmiyorum, içten yırtıklarım ve kanamam olmuş doğum sırasında gerçi doktor vajina içi dikişler acımaz dedi ama o dıştaki 4 dikiş bile mahfetti beni, öksürüp gülemiyorum bile sürekli ağrı yapıyordu, yatsam ağrıyor kalksam ağrıyor, ağrı kesici için de vere vere minoset plus verdi hiç bir faydası olmadı tabi, bugun biraz daha iyiyim en azından durduk yere ağrımıyor, pansuman olarak batıcom ve antibıyotıklı krem, taharette de zafiran suyla karıştırıp yıkıyorum, ayrıca ağızdan da antibiyotik alıyordum o bitti, bu dikişler yüzünden bebeği emzirirken 3 kişi yardım ediyor, ilk günler yatarak emziriyordum düşünün

neyse sütüm yeterli Allahtan ama ilk 3 gün yoktu süt yine de boş da olsa azcık ilk sütte gelse emzirmeye çalıştım, 3. günün sonunda geldi sütüm, emzirme atleti ve gögüs petinden çok memnun kaldım, kullanmadan evvel yara olacak gibiydi ama şu an iyi, bebeğim çok emmek istiyor maşallah, ama işte gece uykusu yok, kurulmuş gibi aynı saatte başlıyor gaz ağrısı, çıkarıyorda ama yine de kıvranıyor, sanırım kolik var, annem olmasa tek başıma hayatta bakamam ve depresyona girerim de, sağolsun annem bütün yükü alıyor üstümden en azından tamamen iyileşene kadar, göbek kordonu da düşmedi yıkamadık da leş gibi oldu çocuk valla iyice kurudu ama ne zaman düşer bilemiyorum, bi düşse de rahatlasak banyo yaptırsak

merhabalar...

yeni topic yapmışız hiç haberim yoktu benim , hayırlı uğurlu olsun :)

22 günlük oldu kızım, siması, boyu posu, hareketleri günden güne değişiyor... adapte olmak gerçekten çok zor, ne zaman neyi isteyeceği belli olmuyor :)

çok şükür doğum ağrılarım tamamıyla bitti, emme problemleriiz de bitmek üzere inşallah.. bebek için bir sorun yok gerçi ama benim hala göğüs uçlarım zaman zaman dayanılmayacak kadar ağrıyor

merhaba arkadaşlar dogum yapalı 16 gün oldu ama biz tekrar hastanedeyiz kuzucugumun sarılık degeri yükselmiş hemde ne yükselme 7 den 22 ye çıkmış direk yatışımız verildi moralim o üzüntüden sütüm kesilecek diye korkuyorum 24 e çıktıgında tehlikeymiş kan falan degişmesi gerekiyomuş çok kötü olddum ya aglayıp duruyorum yavrum yogun bakımda şimdi daha emzirmeyede vermediler kuzucum uyuyup duruyodu bi tuhaflık oldugu belliydi uyumasından uyanmıyodu sanırım kan uyuşmazlıgından ben A+ eşim 0+ nazlı kuzum 0- nasıl oldu anlamadım bom boş odada oturup duruyorum buna şükrediyorum yogun bakımda ne durumda olanlar var Allah hepsine şifa versin çok zor ya...

allah acil şifa versin bir an önce kucağına sağlıklıca alırsın inşallah bizim de bugün 16. gün 1 haftalık kontrolde hafif sarılık var ama tehlikeli değil demişti dr. arttığını nasıl anladınız evlat bambaşka bişeymiş dün gece biz de kötü bir durum atlattık gece 11-12 gibi huysuzlaşıyo oğlum ve bu 1-2 ye kadar devam ediyor doymuyor die mama veriyorum geceleri bu gcede çok yorulmuştum eşime verdim mama ver uyut die yattım mama içerken boğazına kaçtı ve eşimin kucağına yığılıp kaldı bebeğim eşim korkttu bana verdi ters çevirdim sırtına vuruyorum ama bi süre nefessiz kaldı kendine geldiğinde de sakn sakin uyudu tabi bu olaydan sonra biz de uyku felan kalmadı rabbim acılarını yaşatmasın sabaha kadar nefesini kontrol ettik bundan sonra mama vermeyi de düşünmüyorum sanırım gece huysuzluğu bizdeki ama bu defa da sarılık felan olur die korkuyorum işte.. sen mama takviyesi yapıyormusun sadece anne sütü mü alıyor.. rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın evlat acısı yaşatmasın kimseye..

kızlar bebeğinin yüzünde sivilcelenme olanlar ne durumda azalma artma oldu mu geçtiyse ne kadar sürede geçti normal bir durum belki ama baktıkça üzülüyorum bir de benim oğluş özellikle gce huysuzlaşıyo sizlerde de aynı durumu yaşayan var mı?

Son düzenleme:
ah canım çok geçmiş olsun bizdede vardı sarılık ama değeri düşük olduğu için yatırmadılar çok şükür bol bol uyandırıp emzirdim, sarılığı bu şekilde idrar ile atıyorlarmış.inşallah en kısa zamanda yavruna kavuşursun sAllah betakın canını sıkma sütün kesilmesin. bu normal bir süreç hemen hemen her 10 kişiden beşinin bebeği bu şekilde sarılıktan hastenede tutabiliyorlar senin için çok zor tabi anlıyorum ama Allah beterinden korusun.

biz de aynı durumdayız yüzünü hep elleriyle kaşıyor gibi yapıyor
bende çok üzülüyorum.... bir çaresini bulan varsa lütfen yazsın.. çok muzdaribiz

sagol canım arttıgını biz hiç anlayamadık zaten biraz sarıydı geçende sarıydı kontrolde doktor yüksek çıkacagını sanmıyorum demişti eşim bu sefer ölçsek nasıl olur deyince doktor ölçelim o zaman dedi sonrası malum işte ilk önce cihazla ölçtüler alına ve vucuda tutuluyo yuksek çıkınca kan verdik orda dahada düksek çıktı sonuçta yatırdılar işte solunum çok kötü bişey ya bizimde yanımızda durdu hemen çagırdık erken oldugu için solunum destegi aldık yogun bakımda çocuk morarıp atmıştı o durumda ters çevirip vurmak bide yüzüne burnuna dogru nefes alıp veriyomuş gibi üfleyerek ancak çözüm olunabilirmiş hemen 112 yi arayın demişti bebek hemşiresi çok zor çok zor bakıp durur oldum nefesini dinler oldum yavrumun ben mama vermiyorum canım şükür sütüm yetiyo şuan için üzüntüden gitmişti ilk gün sonra tekrar geldi kuzucum yanıma gelince sarılıkta aç kalmaması da lazımmış bol idrar kaka yapmalıymışki atsın

evet canım allahım beterinden korusun biraz daha çıksaymış havale geçirip kanının degişmesi gerekiyomuş kan uyşmazlıgından dolayı şükür yükselmedi bakalım ışıgın altında yatıyo kuzum yanıma verdiler bakıp duruyorum yavruma

Canım bizde dün sarılık şoku yaşadık. yavrumuzu hastaneye bıraktık geldik. çok kötü eve tek dönmek insan hemen alışıyoo.. benim bebeğimin sarılığı 12,8 den 4 günde 25 e çıktı. direk fototerapiye yatış yaptı. 1 gündür hastanede 15 e düşebildi değeri.. kan uyuşmazlığıda yok bizde anlamadım.. sarı tülbent,tenine altın değdirme,ışık altında yatırma hepsini yapmama rağmen nasıl oldu da sarılığı yükseldi anlamadımm. İnş.. hepsi geçicek herkesin başından geçiyor bunu gördüm..Rabbim daha büyük hastalık vermesin. yavrularımızı bize bağışlasın..

canım geçmiş olsun. benim ilk oğlum da öyleydi kan grubu. ben ve eşim pozitif bebek negatifti. binde 5 olabiliyormuş.sarılık bizim 2. gün 19 a çıkmıştı. merak etme biraz inatçı oluyor bu tür sarılık ama düşüyor.biz 10 gün kalmıştık. şu an oğlum 7 yaşında ve gayet sağlıklı.

canım bizim allahtan özel hastane oldugu için sanırım 4 saat yogun fototerapi aldı sonra yanıma verdiler iki cihazın altında yatıyo bide sarı ışık degilde florasan ışıgının altında yatması lazımmış dün araştırırken onu okudum lamba açık yatınca düşüyomuş öle yazmışlar bizimde dünden beri 20nin altına düşmüş bakalım tekrar kan alıcaklar kuzumdan doktor bu durumlarda 24 den sonra kan degişiyomuş sanırım uyuşmazlık oldugu için bide bi haptan bahsetmişti dün bugun o hapıda vermeye karar verdi sarılıgı temizliyomuş 40 günlükken veriliyomuş ama bize erken vericek sanırım çok zor canım ya aglıyo kucagıma alamıyorum ışıkta kalsın bir an önce iyi olsun diye 11 e düşmesi yeterliymiş bu arada sizin az kalmış bizimde bir an önce iyi olur inşallah allah cümlemizinkine bir an önce acil şifa versin canım geçmiş olsun sizede

sagol canım ya kan uyuşmazlıgı olunca evet inatçı oluyomuş doktorun hayret ettiği bizim 16, oldu bu seviyelerde olmaması lazımdı diyo başta biraz fototerapi almıştık çünkü 7 filandı yüksek degildi inşallah benim kuzumda bir an önce atlatır canım ya

çok üzüldüm allah yardımcınız olsun ikinizin de

öncelikle çok geçmiş olsun. Benimde bebeğim 5 günlükken farkettim sarardığını. Arife günüydü. Bebeğim hiç bir şekilde uyandıramadık. Ne yaptıysak birtürlü uyanmadı ay parçam. Dr a gittik 13 tü değeri. Dr bol bol emzireceksin dedi ama biz uyandıramıyordukki emsin. Artık süt pompası alıp sağdık biberonla verdik. Geceleri de ışığı hiç kapatmadık. Düşmeye başlayınca uykusu hafifledi,hafifleyince de bol bol emzirdim. Kısır bi döngü sarılık-uyku-emme birini aşınca gerisi geliyor.2 gün boyunca çok ağladım göz bebeklerim bil görünmüyordu ağlamaktan ama çok şükür geçti.

Dr kalabalık ortamdan uzak tutun diye tembihledi. Birde bol bol oku bebeğine.Ben faydasını gördüm. İnş en kısa sürede Rabbim şifasını verir.

canım ben yıkamıyorum zaten 2 günde bir yıkıyoruz kızımı ama suya girer girmez bacaklarının ikisinide komple çekiyor yukarıya , hatta eldivenlerini bile çıkarmıyoruz korkmasın diye ben ellerinden de tutuyorum , sırtından yıkıyoruz kafasına hiç su dökmüyoruz elimizle yavaş yavaş köpüğü duruluyoruz ama nafile geçen nefes alamadı ağlamaktan mosmor oldu ağzını açtı kocaman sesi soluğu kesildi ölüyordu neredeyse o anki görüntüsü hiç aklımdan gitmiyor şuan bunları yazarken bile ağlıyorum Bugün yıkadık ama daha iyiydi ağlamadı hiç tam ağlamaya başlayacağı zaman hemen çıkartıp , emzirmeye başladım da sustu ..............

çok kötü bu lohusalık çok sinirliyim herkese her şeye bağırasım var kızıma bile bağırasım geliyor bazen niye ağlıyorsun diye, ağalamasını istemiyorum hiç kıyamıyorum , ama o kadar huzursuz ki çok sinirleniyorum o zaman , niye benim kızım ağlıyor ben susturamıyorum diye , rabbim hepimize bir an önce atlatmayı nasip etsin bu günleri :2::2::2::2::2:

canım benim kızımın önce küçük küçük su toplamış gibiydi gözlerinin altı ve burnunun üstü doluydu , önce kızardı sivilce gibi oldu hiç ellemedim az az kızardı az az geçti şimdi sadece burnunun üstünde birazcık kaldı ,24 günlüğüz senin böylemi bilmiyorum , ama ben çok sıkıntı yapmıştım geçince çok mutlu oldum , en yakın zamanda geçer inş.

kullanan varsa ve bilgi verirse çok sevinirim , kızımın poposu çok azıcık kızarmıştı ama çok az ,bende çoğalmadan hemen krem süreyim dedim ( pamukla sildim bu arada ) sebamed pişik kremi almıştım ,gece sürdüm 3 saat sonra açtığımda kızımın poposu felaketti derisi soyulmuş , ciğer gibi pişmişti , bir şekilde geçirdik biz ama şimdi hangi pişik kremini kullanıcağımı bilemiyorum yardım edin :26::26::26:

herkese slmlar bu gün 22 günlüğüz bizde sükür çok zor bi doğum gecirdim epidural normal doğum du ama hiç sancı cekmeden beni doğuma aldılar sonrası berbattı zaten gözüm baya korktu daha sonrasında da oğlusun göbeği korkuttu bizi enfeksiyon kapma ihtimalimiz vardı akıntısı oldu kanadı cok sukur düzelmiş dediler bu gün .asırı gaz sorunumuz var sizin bebişlerinizde de var mı ne uapıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…