2012 kasım bebekleri büyüyor..

selam canım nasılsın doğurduktan sonra hiç görüşemedik, malum bebişlerden fırsat olmuyor, nasıl geçti doğumun kaç kilo doğdu senin oğlan , kiloyu çok sıkıntı yapmıştın .benim oğlanda canım sürekli kızarıyo bozarıyo, mıkır mıkır , gazdan oluyor canım birde benimkini sürekli hıçkırık tutuyor doyan bebeği hıçkırık tutarmş.fazlasını kusuyor ama yinede emmek istiyor. Bende veriyorum ozamanda göğüslerimde süt kalmıyor sürekli emmek istediği için. Arada bende mama veriyorum. Hırıltı bizdede var, yaren demiş normal diye içim rahatladı vallahi.gazı için acı elma yağı alıp topuklarına ve karnına sür çok iyi geliyor.

Maşallah canım kuzucuğuna , sadece anne sütü lemi besliyorsun , her istedikçe veriyormusun canım, bazen uzun uyuyorlar ozamanda uyandıryormusun. Benim ki sürekli emmek istiyor, ancak emince uykuya dalıyor , göğsme alıp gazını çıkartıyorum, fazlasını kusuyor bu seferde hıçkırık tutuyor uyanıyor hadi bakalım 1 saat bekle, hıçkırık geçsin diye.

cnm benım aras 24 saatın en fazla 3 saatı falan uyanık kalıyo toplamda uyanıksa hep emmek ıstıyo ve ne zman ısterse o zaman emzırıyorum uyanıkken daha uzun emıyo
ama uyuyosa kurulu saat gıbı 1.5 2 saatte bı aranıyo emzırıyorum uykuya devam edıyo
ama yenı doğdugu dönemlerde baktım ıkı saatı gecıyo uyandırıyodum
sure olarak 5 6 dakıka falan emıyo ban az glıyodu dr ılk 3 4 dk a yuzde 80 ını alıyo 5 6 dakıkada yeterlı besını alıyo boşa ugraşmıyo delıkanlı dedı kg alımıda guzel oldugundan aynı beslemeye devam dedı
he bu arada hıckırık geldıgınde emzırınce hemen gecıyo

cnm bizde bugün doktora gittik, benim minişim de 52,5 cm 3700 gr olmuş 24 günümüz bgün bitiyor. Seninki maşallah bizden daha topluca bizimki bakalım bir ay da kaç kilo olacak. Seninki doğum kilosu da 3700 küsürdü yanlıs hatırlamıyorsam bizim 3070 ti :)

kan grubuna bakıldı ve bikaç tahlil yapıldı, elinden kan alınırken o ağladıkça benim içim eridi canım yavrum :KK43:(

bize de 6-12 haftalıkken kalca ultrasonu cektirmemizi söyledi. Gazımız varmış metsil damla verdi günde 4 defa 8er damla şeklinde.gazı çok varmış kuzumun , doktorumuz gazlı bebek sağlıklı bebektir dedi, bağırsaklar büyüdüğü için gaz olurmuş ve yediklerimizle alakalı değilmiş bebeğin bağırsaklarının büyümesi ile alakalıymış ve bu durum kimi bebekte 40 günlükken bitermiş kiminde 3 ay kiminde de 6 ayı bulurmuş. Sabır evresi deniyor bu zamanda sabırla bebeğin gazını çıkartıcaz. Ve ben omuzuma karnı gelecek sekilde gazını cıkartıyordum meğer o sekilde cıkmazmış ve yanlışmıs. Doktorumuz gaz cıkarmayı gösterdi ve bugün öyle denedim bebeğim rahatladı. Bunun dışında gündüzleri başında kontrollu bir şekilde beklerken yüz üstü yatırmamız lazımmış bu sekılde hem cok rahat ediyor hem de gazını bir güzel kendi basına cıkartıyor. çocuk hemşiresi arkadaşım da çörek otu yağını bir damla damağına sürersen çocugun gazını büyük ölçüde azaltır dedi onu da denicem. şimdilik gün sayıyoruz en fazla altı ay sürse gaz sancıları bizim 5 ayımız kaldı çok şükür :) dayanıcaz artık..

Benim bebeğimde de burun hırıltısı var ve sümüğü çok oluyor çıkartna kadar çığlık çığlığa kalıyor ben de ter içinde :) bunun için okyanus suyu damlası verdi.

Doktor bi de bizden t3 t4 testi istedi sizden istedi mi ?

oh maşalla annesı guzel kg almış bebışın
evet cnm arass 3780 doğdu 37 haftaya göre dr da bugun cok ıyı buldu doğum kg sını
bızde 45 gunlukken cktırcez kalca usg yı
bızede sordu tıkanma varmı burnunda dıye yok dedım tıkanırsa okyanus suyu önerdı
bahsettıgın testlerden ıstemedı cnm

kızlar bende 14 kasımda doğumu yaptım normal olarak. 4 dikişim var. çok acı çekiyorum voltaren fitille biraz rahatlıyorum.. Bu dikişler ne zaman geçer,ne zaman iyileşir..hiç iyileşmiycekmiş gibi geliyor..:KK43:(

gecmış olsun cnm ya ay tamda oturulan bölgede cok zor olmadı

bu arada bebışın analı babalı uzun ömurlu olsun ınş

kızlar bende 14 kasımda doğumu yaptım normal olarak. 4 dikişim var. çok acı çekiyorum voltaren fitille biraz rahatlıyorum.. Bu dikişler ne zaman geçer,ne zaman iyileşir..Hiç iyileşmiycekmiş gibi geliyor..:KK43:(

doktorum bana dikişlerim için ilaç verdi onunla temizleniyorum ayrıca kaynatılmış ve soğutulmuş suyun içine karbonat atıp onunla taharetleniyorum. Ki benim epidural normal doğum olmasına rağmen doğumum çok zor oldu ve yırtığım var. 20 civarında dikişim var ve ben hiç yatmadım bebeğimin durumundan dolayı. Dene pişman olmayacaksın.

kızlar yazdıklarınızı okudum da ınanın 6byıl öncesıne gıttım bılmıyorum belkıde bu yaşanlanlar ılk cocuk olmasından belkı hormonların hızla ınışınden kaynaklanan şeyler
az cok yazdıkalrımdan okuyosunuzdur su an ne kadar mutlu
oğlumla olan yaşama ne kadar guzel ve cabuk adepte olduysam
kızımda tamtersıydı aylarca sabırsızlıkla beklemıştım yavrumu ama gözumde canlandırdıgımla yaşadıklarım cok farklıydı
o uykusuzluk ara ara gelen gaz sancıları sutumun yetedıgını duşunup mama vermek kı sutum oldugu halde
sureklı ağlama krızlerım vardı sankı hayatım bıtmış sadece cocuk buyutmekle gecıcek hıcbıyere gıdmıcem
hatta hamılelıkte kı o ustumdekı yoğun ılgının bıtmesıne bıle bozulmuş durumdaydım
sabah kalkıyodum kafam sersem ne kadar uyuduysam
tam ış yapıcam bebk emmek ıstıyo ağlıyo hıcbışeye yetışemıyodum ben stres oldukca ağladıca yavrumada gecıyodu tabı stresım derken eşimin cok buyuk destegıyle o gunlerı atlattı
emının sızde zamanla atlatıcaksınız ne olur eşininzden destek ısteyın kızlar ıcınde bulundunuz ruh halını onla paylaşn kı eşim ağlama duvarım olmuştu
ınanın kızım 40 gunluk olduktan sonra cok duzenlı gaz uyku sorunu bıtmış bı bebek halıne geldı
tabı benım sabırsızlıkgım belkıde hassas ruh halım yuzunden bebegımın aramıza katıldıgı o gunlerı kendıme zından ettım
şimdi öle pişmanınkı keske dıyorum daha sabırlı davransaydım da o gunlerı daha guzel hatırlasaydım
sımdı 2.bebışımız oldu ılkınde yaptıgım hatalarımı yapmıyorum h ufaklık belkı uslu olmasının da katkısı olabılır ama bebegımın bu zmanlarını doyasıya yaşıyorum
kızlar ne olur sız benım yaptıgım hatayı yapmayın bılıyoru cok zor ama bu gunlerın bı sure sonra bıtecegını herşeyın yoluna gırecgını duzenın sağlanacagını duşunun
he bıde sakın sosyal ortamdan kendınızı kısıtlamayın cocukla nasıl cıkıcam demeyın bakın aras 1 aylık 2 kere gune 1 kerre avm ye gıttım hemen havam degıştı
a co uzatmışım ama ıstıyorum benım yaşadımı sızde yaşamayın

cnm aradaşım bak bı sen degılsın ay bız yarenle ılk dıarı cıktıızda Allahım o bebek arabada ne agladı ama ıkıncıye öle olmadı
hem bakan baksın bı ağlayan senın bebış değıl dımıı tatlım
bak bı kaç arkadşta senın yazdını yazmış bende aynı şeylerı yaşadım demekkı yanlız degılsın bı sende degıl dımı cnm
bak en azında eşin yanında moral verıyo senı sevıyo yardım konusuna gelıncede yavaştan başlar cnm
mesela kucagındaykenyada besledıkten sonra lavoba ıhtıyacın oldunu söle bı anda ver kaç bebgı öle öle alışacaktır oda
yavaş yavş ufak görevler vererek zamanla sana yardım moduna sokarsın
ah cnm ben o zamanlar bebgı cok erken yaptımı bıle duşundum
ama bak gunler gecıcek bebgın duzene gırmeye başlıcak hep bunu duşun
o zaman annelık hayalındekı gıbı bı hal alıcak az bışey sabırla bu ılk zamanları atlat cnm cözzemedıgın aklına takılan
bışey olursa herzman burdan banada sorabılırsın cnm olabıldıgınce yardım etmeye kendı çözum yolarımı paylaşırım cnm
ama sakın benım yaptıgım gıbı hormonlara ruh halıne yenık duşme
sadece bu bı dönem bunu bıl cnm

öyle güzel moral verdiniz ki:KK9: teşekkür ederimmm:KK62:

kızlar bende 14 kasımda doğumu yaptım normal olarak. 4 dikişim var. çok acı çekiyorum voltaren fitille biraz rahatlıyorum.. Bu dikişler ne zaman geçer,ne zaman iyileşir..Hiç iyileşmiycekmiş gibi geliyor..:KK43:(
slm canım. bende yeni doğum yaptım. voltaren kullandım 1 kutu . içteki dikişlerim kendi eriyen iptenmiş. ama dışardaki dikişleri aldırmaya gittim tam haftasında. alınınca çok rahatladım. en fazla 2 hafta içinde tamamen bitiyor acıların. benim geçti çok şükür. dikiş varken oturamıyodum çok kötüydü gercekten. voltareni nasıl kullanıyosun. ne kladar suya kaç kapak koyuyosun. o da önemli çünkü. güle güle büyüt bebeğini. allah analı babalı yaşatmak nasip etsin inşş.

Merhaba herkese.
Bende 15 kasımda kızımı dünyaya getirdim. Epidural Normal doğumla. Ancak benim bebeğim anne karnında dışkısını yutmuş temizlediler bana gösterdiler ve midesini yıkadılar. Beni odaya aldıktan 15 dakika sonra minik meleğimi de yanıma getirdiler. 16 Kasımda taburcu edildim. Ancak bebeğim dışkısını yuttuğu için enfeksiyon kapmış ve şu an küvezde. Hergün ziyaretine gidiyorum. Tabi sütte sağıp götürüyoruz. Bugün emzirmeme de izin verdiler ve onu daha çok görebildim. Benim kızım 3 kilo 50 cm doğdu. Bizden dualarınızı esirgemeyin. Allah kimseyi evladından ayrı koymasın.
Bazı anneler sütlerinin azlığından şikayet etmişler. Boza ciddi anlamda süt yapıyor. Şiddetle tavsiye ederim.

allah yardımcın olsun canım. allah analı babalı büyütmeyı nasip etsn inş. bebeğine de sağlık sıhhat versin inşş.dualrım seninle.

maşallah canım 3 kg. doğmuştu sanırım 24 günde 700 iyi almış demekki.bu güzel beslendiğini gösterir. sen mamaı kaç cc günde kaç kere veriyorsun canım. bu arada yediklerimiziden gaz geçmiyor demiş doktorun ay nasıl sevindim , geçen canım istedi. soğan yedim öldüm vicdan azabından , zaten ona bakarsak herşey gaz yapıyor diye bir şey yiyemez olduk vallahi.

aynen ya bende herseyden kacınıyorum bebeğime gazım geçiyor diye.ama yınede dikkaat edicem ne olur ne olmaz . bol bol su içiyorum kızlar su = süt emin olun bunA

slm canım. bende yeni doğum yaptım. voltaren kullandım 1 kutu . içteki dikişlerim kendi eriyen iptenmiş. ama dışardaki dikişleri aldırmaya gittim tam haftasında. alınınca çok rahatladım. en fazla 2 hafta içinde tamamen bitiyor acıların. benim geçti çok şükür. dikiş varken oturamıyodum çok kötüydü gercekten. voltareni nasıl kullanıyosun. ne kladar suya kaç kapak koyuyosun. o da önemli çünkü. güle güle büyüt bebeğini. allah analı babalı yaşatmak nasip etsin inşş.

voltaren makattan fitil şeklinde sabah akşam alıyorum.Doktorun verdiği kutu haricinde gene aldım kutu inş. bi zararı olmaz..Yarın haftamız doluyor doğumhaneye çıkıcam gene o çatala oturucam..Doğum yapmak ne zormuş yaa :Ss

Canım benim iyiyim
Walla bebeklerden fırsat olmuyo ki girmeye
2870 gr doğdu canım boyuna 46 cm dediler
Bir hafta sonra 3030 gr ve 48 cm olmuştu
Daha doğrusu bıyunu doğumda yanlış ölçmüşler:KK9:
Hayır ben pimpirikleniyorum ya benş buluo işte böyle şeyler
Benimkinide huçkırık çok tutuyo sinir yapıo bide o zmn:emir_bebek:
Doymuş oluolar demek sevindim walla
Acı elma yağını aldırayım bari eşime
Bütü topuğa sürüyoruz dimi

Bu arada senin ufaklık nasıl
Walla kızlar geçmişi okuyamadım kim ne durumda pek bilmiyorum
Umarım herkes iyidir
maşallah canım bak korktuğun gibi olmamış annesi almış bir haftada kilosunu , evet canım acı elma yağı aktarlarda var, topuklarına ve karnına masaj yapıp sürüyorsun , sonra hemen çorabını patiğini giydir , ben birde küçük sıcak su torbası koyuyorum ayaklarına.ben çok faydasını gördüm, rahat uyuyor kuzucum .

Merhaba herkese.
Bende 15 kasımda kızımı dünyaya getirdim. Epidural Normal doğumla. Ancak benim bebeğim anne karnında dışkısını yutmuş temizlediler bana gösterdiler ve midesini yıkadılar. Beni odaya aldıktan 15 dakika sonra minik meleğimi de yanıma getirdiler. 16 Kasımda taburcu edildim. Ancak bebeğim dışkısını yuttuğu için enfeksiyon kapmış ve şu an küvezde. Hergün ziyaretine gidiyorum. Tabi sütte sağıp götürüyoruz. Bugün emzirmeme de izin verdiler ve onu daha çok görebildim. Benim kızım 3 kilo 50 cm doğdu. Bizden dualarınızı esirgemeyin. Allah kimseyi evladından ayrı koymasın.
Bazı anneler sütlerinin azlığından şikayet etmişler. Boza ciddi anlamda süt yapıyor. Şiddetle tavsiye ederim.
çok geçmiş olsun canım Allah yavruna acil şifalar versin, çok zor olmalı dualarımız seninle.

benim oğlanında çapaklandı :KK19:canım ilk önce sol gözü sonra her ikiside oldu, uyanınca gözünü açamıyor yavrum, anne sütü ile sil sürekli , ben öyle yapıyorum, 2 gün sonrada doktora gidicez zaten bakalım damla filan verecekmi yazarım canım. ama çapaklanma yeni doğanlarda normal dediler üzülme

Evt normalmiş bende önce bi kaynatılıp soğutulmuş su ile sildim
Sonra annemin ısrarı üzerine istemeye istemeye sütümden damlattım
Pek işe yaramış gibi durmuyo
Gözyaşı kanalı mı ne tıkalı oluomuş ondanmış sanırım
Sen sor bakalım o zmn doktor ne diycek
Senden haber bekliyorum:KK34:

Yaşlılar da bebek üşüdüğü zaman gözü çapaklanır da diyorllar...Ne derece doğrudur bilemem...

Günaydın kızlar gerçi bize çoooktan aydınlandı ama olsun :KK9:

ay benim oğlan bi türlü kundaklıyken uyumuyor bi geriliyor sormayın daha 23 günlük o bedencikle ellerini nasıl çıkarmayı beceriyorsa kundaktan hayretler içerisindeyiz :KK37:
hadi eller çıktı rahatladı bide emziği düştümü basıyor çığlıyı onuda verdinmi dünyalar onun oluyor :KK9:
bide hayırlısıyla uyku düzenimiz olsa, gecemiz gündüzlerimiz karıştı iyice :KK45:

herkese merhabalar , ecrin afram bugün 22 günlük oldu ama buralara pek uğrayamıyorum sizler ne durumdasınız bilemiyorum ama benim lohusalığım biraz ağır geçmekte :KK14: kızım çok nazlı ufacık bir ağlamada katılma moduna geçip morarmaya başlıyor , daha ağlamaya başlamadan meme ağzında olsun istiyor , göğüslerim çok yara oldu ne kullandıysam fayda etmedi en son çare zeytin yağı kullanıyorum en azında rahatlatıyor birazcık ........
yıkanmayı hiç sevmiyor 2 kere ölümden döndü nefesi durdu kızımın , aklım gitti o kadar korkuyorum ki artık gece sürekli nefes alıyor mu diye bakıyorum az mık yapsa başındayım ................
kucakta durmak istemiyor ama yatmakta istemiyor , sürekli memede durmak istiyor ............
Sürekli kabus görüyorum kızımla ilgili onu kaybettiğimle ilgili ,düşüyor , kafasını vuruyor filan gibi kötü kötü şeyler bunlar beni çok stres sokuyor sürekli ağlayasım var ama kendimi tutmaya çalışıyorum ...................

işte ben bebeğimi büyütürken bu tarz sıkıntılar çekiyorum ama bunların 10 katıda mutlu ve güzel anılarımız var ama tabi bu kötü şeyler çok yıpranmama sepeb oldu :KK14::KK14:

ayrıcada daha eşimin ailesinden kimsecikler gelmedi eşim çok üzgün sürekli düşünceli , ailesinden özür dilemezsem gelmeyeceklermiş ama ben de kesinlikle reddediyorum özür dilemeyi çünkü haklıyım ,o zman eşimde tamam seni zorlamıyorum ama sen bu mutlu anı ailenle beraber yaşıyorsun ben kimsesiz gibiyim diyor , kızımı alıp ben gideyim sen gelme o zman diyor ben nasıl göndereyim yavrumu olmaz göndermem diyorum ama beni hiç anlamıyor ..

çok zordayım kızlar çok şu lohusalık bitsin artık lütfennnnnnnn :KK37::KK37::KK37:

Yaşlılar da bebek üşüdüğü zaman gözü çapaklanır da diyorllar...Ne derece doğrudur bilemem...
Evt başından üşüyünce çapaklanıyomuş güya ama bizimkide sürekli şapka kafasında ne biliyim ya
Geçmese doktora götürücem bakalım
herkese merhabalar , ecrin afram bugün 22 günlük oldu ama buralara pek uğrayamıyorum sizler ne durumdasınız bilemiyorum ama benim lohusalığım biraz ağır geçmekte :KK14: kızım çok nazlı ufacık bir ağlamada katılma moduna geçip morarmaya başlıyor , daha ağlamaya başlamadan meme ağzında olsun istiyor , göğüslerim çok yara oldu ne kullandıysam fayda etmedi en son çare zeytin yağı kullanıyorum en azında rahatlatıyor birazcık ........
yıkanmayı hiç sevmiyor 2 kere ölümden döndü nefesi durdu kızımın , aklım gitti o kadar korkuyorum ki artık gece sürekli nefes alıyor mu diye bakıyorum az mık yapsa başındayım ................
kucakta durmak istemiyor ama yatmakta istemiyor , sürekli memede durmak istiyor ............
Sürekli kabus görüyorum kızımla ilgili onu kaybettiğimle ilgili ,düşüyor , kafasını vuruyor filan gibi kötü kötü şeyler bunlar beni çok stres sokuyor sürekli ağlayasım var ama kendimi tutmaya çalışıyorum ...................

işte ben bebeğimi büyütürken bu tarz sıkıntılar çekiyorum ama bunların 10 katıda mutlu ve güzel anılarımız var ama tabi bu kötü şeyler çok yıpranmama sepeb oldu :KK14::KK14:

ayrıcada daha eşimin ailesinden kimsecikler gelmedi eşim çok üzgün sürekli düşünceli , ailesinden özür dilemezsem gelmeyeceklermiş ama ben de kesinlikle reddediyorum özür dilemeyi çünkü haklıyım ,o zman eşimde tamam seni zorlamıyorum ama sen bu mutlu anı ailenle beraber yaşıyorsun ben kimsesiz gibiyim diyor , kızımı alıp ben gideyim sen gelme o zman diyor ben nasıl göndereyim yavrumu olmaz göndermem diyorum ama beni hiç anlamıyor ..

çok zordayım kızlar çok şu lohusalık bitsin artık lütfennnnnnnn :KK37::KK37::KK37:
Lohusalık depresyonubende de var canım
Oğlıma azıcık bişey olsa hemen ağlayasım gelio
Çok küçük çok çaresiz gelio
Kimseye vermek istemiorum sanki bişey olcakmış gibi kimse bakamazmış gibi
Düzgün tutamazlarsa düşürürlerse die evhamlanıyorum
Ve daha bşr sürü şey işte
Geçicek inşallah bugünlerde
Alışıcaz sanırım yoksa iyice paranoyak olucaz:18:

canım inşallah biran önce lohusalık depresyonundan kurtulursun.bebeğini nasıl banyo yaptırıyorsun bilmiyorum ama ben banyo yaptırırken önce vücuduna su dök.başına ise en son ve bebeğin arkasını döndürdüğün zaman dök. böylelikle boğulma riski olmuyor.hastanede ebe bana öyle gösterdi.benim bebeğim de 21 günlük ve maşallah2 defa banyo yaptırdım ve hiç sorun yaşamadım.benim göğüslerim de çok fena yara oldu.ne yaptıysam işe yaramadı.benim kızımda memeden ayrılmak istemiyor ama sütüm çok az olduğu için mama veriyorum.

eşinin ailesi çok görmek isteselerdi seni saymaz gelirlerdi.ama inşallah biran önce durumlar düzelir de eşinle aranda bu durum sorun yaratmaz.kendini üzme sütün gider.

canım bende kabuslar görüyorum sürekli oğlumla ilgili kötü rüyalar , lohusalıktan herhalde herşeye ağlayasım var , hele oğluma baktıkça o ağladıkça benimde ağlayasım geliyor , çok minik ve savunmasız hiç kıyamıyorum , melekler korkuturlarmış ya dudaklarını büküyor içli içli ağlamaya başlıyor bazen çok üzülüyorum

gözyaşı kanalını bende duydum internetten , Allah korusun canım dur bakalım yarın gidiyoruz yazarım sana.

kızlar,

bebeklerin banyolarını kaç günde bir yaptırıyorsunuz ,

birde benim oğlum sürekli memede kalmak istiyor ancak memedeyken uykuya dalıyor ,

onun dışında kendi kendine bakınıp ta hiç oyalanmıyor.

fazlasını kussada yine meme istiyor, acaba doyduğunumu anlamıyor?

X