- 6 Ocak 2011
- 411
- 4
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
bizde bugün itibariyle 25 günlük olduk bizim süt sorunumuz var tek göğüs ucum var diğerini silikon göğüs ucu ile vermeye çalışıyorum normal göğsümü günde 8-10 kez emiyor ama diğerini günde 2-3 kez zorla emiyor 15 günlükken doktor götürdük 350 gram almış mama verin dediler sütüm yetmiyor geçen sağmaya kalktım uc olmayan göğsümden 10 ml. zor çıktı ayrıca lohusa dönemi krizlerim geçmiyor doymuyor diye ağlıyorum sürekli o ağlayınca bende ağlıyorum ama emerken uyuyor ve rahat doyduğunu mu gösteriyor bu ayrıca günde 60 ml..mama veriyorum az mı yukarıda 120 ml. verdiklerini okudum bakalım aşı günümüz var birkaç gün sonra hala kilo almamışsa mamayı artırıcam artıkbebeğimle ilgilenmekten kendimi besleyemiyorum sık sık ağlama krizlerine giriyorum evde bir odanın içinde yanlız bunalıyorum sanki bebeğime hiç bakamayacakmşım gibi geliyor geçecek demi bunlar lohusalık bitecek ve ben mutlu bir anne olucam demi ((( ne olur bana bir tselli verin çok kötüyüm (((((
kızlar yazdıklarınızı okudum da ınanın 6byıl öncesıne gıttım bılmıyorum belkıde bu yaşanlanlar ılk cocuk olmasından belkı hormonların hızla ınışınden kaynaklanan şeyler
az cok yazdıkalrımdan okuyosunuzdur su an ne kadar mutlu
oğlumla olan yaşama ne kadar guzel ve cabuk adepte olduysam
kızımda tamtersıydı aylarca sabırsızlıkla beklemıştım yavrumu ama gözumde canlandırdıgımla yaşadıklarım cok farklıydı
o uykusuzluk ara ara gelen gaz sancıları sutumun yetedıgını duşunup mama vermek kı sutum oldugu halde
sureklı ağlama krızlerım vardı sankı hayatım bıtmış sadece cocuk buyutmekle gecıcek hıcbıyere gıdmıcem
hatta hamılelıkte kı o ustumdekı yoğun ılgının bıtmesıne bıle bozulmuş durumdaydım
sabah kalkıyodum kafam sersem ne kadar uyuduysam
tam ış yapıcam bebk emmek ıstıyo ağlıyo hıcbışeye yetışemıyodum ben stres oldukca ağladıca yavrumada gecıyodu tabı stresım derken eşimin cok buyuk destegıyle o gunlerı atlattı
emının sızde zamanla atlatıcaksınız ne olur eşininzden destek ısteyın kızlar ıcınde bulundunuz ruh halını onla paylaşn kı eşim ağlama duvarım olmuştu
ınanın kızım 40 gunluk olduktan sonra cok duzenlı gaz uyku sorunu bıtmış bı bebek halıne geldı
tabı benım sabırsızlıkgım belkıde hassas ruh halım yuzunden bebegımın aramıza katıldıgı o gunlerı kendıme zından ettım
şimdi öle pişmanınkı keske dıyorum daha sabırlı davransaydım da o gunlerı daha guzel hatırlasaydım
sımdı 2.bebışımız oldu ılkınde yaptıgım hatalarımı yapmıyorum h ufaklık belkı uslu olmasının da katkısı olabılır ama bebegımın bu zmanlarını doyasıya yaşıyorum
kızlar ne olur sız benım yaptıgım hatayı yapmayın bılıyoru cok zor ama bu gunlerın bı sure sonra bıtecegını herşeyın yoluna gırecgını duzenın sağlanacagını duşunun
he bıde sakın sosyal ortamdan kendınızı kısıtlamayın cocukla nasıl cıkıcam demeyın bakın aras 1 aylık 2 kere gune 1 kerre avm ye gıttım hemen havam degıştı
a co uzatmışım ama ıstıyorum benım yaşadımı sızde yaşamayın
Yarenim yemin ederim dile getiremediklerimi sen yazmışsın bebeğimi her gün saat saya saya bekledim ona karnimdayken asık olmuştum ama doğduğunda her sey cok farklı oldu aynı senin dediğin gibi hayalimdeki ile yaşadıklarım cok farklıydı. Yine dediğin gibi hayatım bu bebege bakmakla geçecek diye düşünüyorum hiç bir seye yetemiyorum bazen tuvalete bile gidecek vakit olmuyor benim hayalim bu degildi cocuk cok zor geldi bana. İlk bebegim diye sanırım birden bir doluluk zorluk gelince hayatıma kabullenmem zorlaştı üzerine bir de lohusalik donemi eklenince daha beter olduk.
Benim esim anca sever ama bakmaz malesef. Benimle cok güzel konuşup destek olur moral verir ama bebeğimize ben bakıyorum hiç yardımı olmuyor daha küçük diye kucağına almaya bile korkuyor.
Dışarı çıkma konusuna gelince bir kere gittik kızım cok huysuz oldu rezil oldum cevreye ağlama krizine girdi el ayağıma dolandı ya ben cok tecrubesizim sanırım bundan kaynaklanıyor durumum.
aynı durumda olan arkadaşları okuyunca teselli oluyormuş bunu anladım herkesin derdi aynı bebeğim dpymuyor benim kızım da son birkaç gündür gece uyumuyor sürekli boğazına birşey takılmış gibi sesler çıkarıyor sallamaya alıştı sabaha kadar beşik sallıyorum babamız uyku sersemi işe gidiyor akşama kadar üstüne başına döke döke ağlaya ağlaya mama vermeler saat başı az az yaptığı kakalar yüzünden oluşan pişikler sonucu basılan çığlıklar ilk doğduğunda böyle değildi ama şimdi gecelerimiz zehir oluyor annem de gitti tek başına çıldırmak üzereyim hiç bir iş yapamıyorum ev berbat ben zaten cadı gibi saç baş dağınık uykuya hasret :)))))) kızlarrrrrrr geçsin şu günler bebişler büyüsün alıp alıp gezmelere gidelim önümüz kış onun kasveti de çöktü üzerime kar kış pencereden kafamızı dahi çıkaramayacaz offf offff sabah sabah içim daraldı neyse çok şükür Rabbime yinede dertlneceğimiz bir evladımız var şu birkaç ay geçsin emeklemeler ek gıdalar başlasın bakın bugünlerş gülerek hatırlayacaz....yani inş.
bu arada kızlar neden gece uyurken garip sesler çıkarıyor acaba sürekli emiyor 45dk.-1 saat arayla ıhh ıhh yapıyor boğazında balgam varmış gibi ıkarmaya çalışıyor gbi neden acaba yardım edin tecrübeli anneler....
bizde bugün 3 günlük olduk..günlerimiz iyi geçiyor şuan için inşallah böyle devam eder..
tek yaptığımız emişmek uyumak gaz çıkarmak
genelde 2 saatte bir emiyor kurulu saat gibi saati geldiğinde mızırdanmaya başlıyor emip geri uyuyor kuşum..gündüzlerimiz daha iyi geceye göre..
kızlar bahsettıgınız şey yenıdoğanda nomal hırıltı tarzı nefes alma larıda
buun dr daydık heryerını dınledı cok sukur bışey yok yenıdoğanda normalmış
he bu arada bugun 1 aylık olduk dr kotrlumuz yapıldı aras 5200 gr 56 cm olmuş dr cok ıyı dedı
45 gunluken kalca usg sı var ınşalla onuda atlatırız
bı gıttımız 3.dr sukur memnın kalabıldık ılk defa ben sormadan herşeyı sordu
bızım sorularımıza acıklayıcı oldu bızden haberler böle kızlar
teşekkür ederiz :) maşşalh iyi sarılık olmuş bugun ogrendık geçer inşallah,bide doğunca 2 defa kontrol edıldı bugun gittiğimde sağlık ocagı kalça çıkıklıgından bahsettşi uzuldum inşallah yoktur. film çektircezgözün aydın canım. hayırlı olsun bebişin . durumlar nasıl sizde peki? herşey yolundadır inşallah
selam canım nasılsın doğurduktan sonra hiç görüşemedik, malum bebişlerden fırsat olmuyor, nasıl geçti doğumun kaç kilo doğdu senin oğlan , kiloyu çok sıkıntı yapmıştın .benim oğlanda canım sürekli kızarıyo bozarıyo, mıkır mıkır , gazdan oluyor canım birde benimkini sürekli hıçkırık tutuyor doyan bebeği hıçkırık tutarmş.fazlasını kusuyor ama yinede emmek istiyor. bende veriyorum ozamanda göğüslerimde süt kalmıyor sürekli emmek istediği için. arada bende mama veriyorum. hırıltı bizdede var, yaren demiş normal diye içim rahatladı vallahi.gazı için acı elma yağı alıp topuklarına ve karnına sür çok iyi geliyor.Slm kızlar
Yazdıklarınızın bi kısmını okuyabildim
Bende aynı şeyleri yaşıyorum sütüm az yetmio mecburen mama veriyorum
Emzir gelcek sütün diyolar Boş memeyi çocuk nereye kadar çeksin çığlığı basıo
Gece uykusuzluk hiç bişeye benzemio çıldırma noktasına geldim
Bide uyumuyo benim oğlan daha doğrusu uykuya dalamıyo
Sürekli mıkır mıkır bütün gece ama
Aç mı gazı mı var bi yeri mi ağrıo artık düşünmekten sinirim bozuldu
Doktorada götürmek istemiyorum zırt pırt herşey için evhamlı bi anne olmak istemiyorum
Ama sizinde bebeklerinizde benim gibi olan var mı yani uykuya dalamayıp sürekli mıkırdanan ve elini kolunu oynatıp tekrar uyumaya çalışan bebekleri olanlar var mı
Yada ne yapayım artık iyice sersemledim
he bu arada bugun 1 aylık olduk dr kotrlumuz yapıldı aras 5200 gr 56 cm olmuş dr cok ıyı dedı
maşallah canım 3 kg. doğmuştu sanırım 24 günde 700 iyi almış demekki.bu güzel beslendiğini gösterir. sen mamaı kaç cc günde kaç kere veriyorsun canım. bu arada yediklerimiziden gaz geçmiyor demiş doktorun ay nasıl sevindim , geçen canım istedi. soğan yedim öldüm vicdan azabından , zaten ona bakarsak herşey gaz yapıyor diye bir şey yiyemez olduk vallahi.cnm bizde bugün doktora gittik, benim minişim de 52,5 cm 3700 gr olmuş 24 günümüz bgün bitiyor. Seninki maşallah bizden daha topluca bizimki bakalım bir ay da kaç kilo olacak. seninki doğum kilosu da 3700 küsürdü yanlıs hatırlamıyorsam bizim 3070 ti :)
kan grubuna bakıldı ve bikaç tahlil yapıldı, elinden kan alınırken o ağladıkça benim içim eridi canım yavrum(
bize de 6-12 haftalıkken kalca ultrasonu cektirmemizi söyledi. gazımız varmış metsil damla verdi günde 4 defa 8er damla şeklinde.gazı çok varmış kuzumun , doktorumuz gazlı bebek sağlıklı bebektir dedi, bağırsaklar büyüdüğü için gaz olurmuş ve yediklerimizle alakalı değilmiş bebeğin bağırsaklarının büyümesi ile alakalıymış ve bu durum kimi bebekte 40 günlükken bitermiş kiminde 3 ay kiminde de 6 ayı bulurmuş. sabır evresi deniyor bu zamanda sabırla bebeğin gazını çıkartıcaz. Ve ben omuzuma karnı gelecek sekilde gazını cıkartıyordum meğer o sekilde cıkmazmış ve yanlışmıs. Doktorumuz gaz cıkarmayı gösterdi ve bugün öyle denedim bebeğim rahatladı. bunun dışında gündüzleri başında kontrollu bir şekilde beklerken yüz üstü yatırmamız lazımmış bu sekılde hem cok rahat ediyor hem de gazını bir güzel kendi basına cıkartıyor. çocuk hemşiresi arkadaşım da çörek otu yağını bir damla damağına sürersen çocugun gazını büyük ölçüde azaltır dedi onu da denicem. şimdilik gün sayıyoruz en fazla altı ay sürse gaz sancıları bizim 5 ayımız kaldı çok şükür :) dayanıcaz artık..
benim bebeğimde de burun hırıltısı var ve sümüğü çok oluyor çıkartna kadar çığlık çığlığa kalıyor ben de ter içinde :) bunun için okyanus suyu damlası verdi.
Doktor bi de bizden t3 t4 testi istedi sizden istedi mi ?
maşallah canım 3 kg. doğmuştu sanırım 24 günde 700 iyi almış demekki.bu güzel beslendiğini gösterir. sen mamaı kaç cc günde kaç kere veriyorsun canım. bu arada yediklerimiziden gaz geçmiyor demiş doktorun ay nasıl sevindim , geçen canım istedi. soğan yedim öldüm vicdan azabından , zaten ona bakarsak herşey gaz yapıyor diye bir şey yiyemez olduk vallahi.
selam canım nasılsın doğurduktan sonra hiç görüşemedik, malum bebişlerden fırsat olmuyor, nasıl geçti doğumun kaç kilo doğdu senin oğlan , kiloyu çok sıkıntı yapmıştın .benim oğlanda canım sürekli kızarıyo bozarıyo, mıkır mıkır , gazdan oluyor canım birde benimkini sürekli hıçkırık tutuyor doyan bebeği hıçkırık tutarmş.fazlasını kusuyor ama yinede emmek istiyor. bende veriyorum ozamanda göğüslerimde süt kalmıyor sürekli emmek istediği için. arada bende mama veriyorum. hırıltı bizdede var, yaren demiş normal diye içim rahatladı vallahi.gazı için acı elma yağı alıp topuklarına ve karnına sür çok iyi geliyor.
maşallah canım kuzucuğuna , sadece anne sütü lemi besliyorsun , her istedikçe veriyormusun canım, bazen uzun uyuyorlar ozamanda uyandıryormusun. benim ki sürekli emmek istiyor, ancak emince uykuya dalıyor , göğsme alıp gazını çıkartıyorum, fazlasını kusuyor bu seferde hıçkırık tutuyor uyanıyor hadi bakalım 1 saat bekle, hıçkırık geçsin diye.
merhaba herkese.
Bende 15 kasımda kızımı dünyaya getirdim. Epidural normal doğumla. Ancak benim bebeğim anne karnında dışkısını yutmuş temizlediler bana gösterdiler ve midesini yıkadılar. Beni odaya aldıktan 15 dakika sonra minik meleğimi de yanıma getirdiler. 16 kasımda taburcu edildim. Ancak bebeğim dışkısını yuttuğu için enfeksiyon kapmış ve şu an küvezde. Hergün ziyaretine gidiyorum. Tabi sütte sağıp götürüyoruz. Bugün emzirmeme de izin verdiler ve onu daha çok görebildim. Benim kızım 3 kilo 50 cm doğdu. Bizden dualarınızı esirgemeyin. Allah kimseyi evladından ayrı koymasın.
Bazı anneler sütlerinin azlığından şikayet etmişler. Boza ciddi anlamda süt yapıyor. şiddetle tavsiye ederim.
ay cnm benım ya kıyamam ona
ınşalla en yakın zmanda yuvanızda olur cnm benım dularım senın ve melegınle