2012 kasım bebekleri büyüyor..

sağol cnm bende deneyim bu kakao yağını

Kızlar nasılsınız ? Bîz iyiyiz kızımla bugun 19 günü bitirdik darısı ay ve yıllara inşallah.

Annem ve kızkardeşim yanımdaydı , annem Pazartesi günü gitti kardeşimle şimdi bakıyoruz. Tek başıma olsam her şeye yetişmem imkansız. Mesela bugün mamasını yedikten sonra gazını çıkarım dedim koltuktan tutun üstüme kadar kustu hemen kendimi banyoya attım kardeşim olmasa bebeğimi sakinleştirip uyutucam o kusmuklu halimle sonra banyo yapacaktım. Sizler tek başınıza nasıl yetiyorsunuz maşallah diyorum.

Bu arada sütüm yetmiyor bebeğime doymuyor. Mama verince de sanki zehir veriyormuşum gibi canım yanıyor. Akşam sütümü sağıp vereyim az mı geliyor diye. 80 ml süt sağdım içti ama yine doymadı ağlama nöbetine girdi 30 ml mama vermek zorunda kaldım. Allah'a hep dua ediyorum sütüm artsın doysun diye ama doymuyor. Normalde mama 50 ml içince doyuyor 80 ml süt doyurmadı kızımı. Dün de 1.5 saat içinde 130 ml süt içti yine doymadı.

Süt + mama ile besleyen var mı aramızda ? İçim rahatladın istiyorum. Gerçi doktorumuz önce anne sütü sonra doymaxsa mama ver dedi ben de öyle yapıyorum.

Kakasını günde bes altı kere yapıyor yapmadığımda ise deli oluyor çok huysuzlanıyor.

Ve canımı sıkan başka bir durum ise yanaklarından boynuna kadar isilik tarzında sîvilce gibi bişiler çıkıyor. Her geçen gün artıyor yayılıyor. Pamuk tenine nazar değdi canımın. Oda ısısını düşürdüm tek kat battaniye örtüyor kundak yapmıyorum. Kıyafetleri yine tek kat. Ve ılık su ile ıslattığım pamuk ile siliyorum her gün geçsin diye geçmek yerine artıyor. Ne yapmam lazım ?

Çok soru oldu ama insan tecrübesiz olunca her şeyi takar hale geliyor.

bizim bugün 9. günümüz çok şükür emme problemimiz ortadan kalktı. sezaryen doğum yaptığım için sütüm gelmedi üstelik meme küçük oturamıyodum ucu yoktu kavrayamıyordu yavrum 3-4 gün mama ile beslendi sonra sütümü sağıp verdim önce süt sonra doymadığı için mama yaptım.. göğüs ucu koruyucu kullandım almadı en son göğüs ucu çıkartıcı buldum aldım tabi bu süreçte biberona alışmıştı göğüs onun için çok yorucu oldu o yüzden kabul etmiyodu ağlaya ağlaya verdim önce doymuyo sanıyodum ama şimdi alıştı emiyor ama hala ilk tutarken bir savaş halindeyiz.. bir arkadaşıma dr. eğer memede uyuyorsa doymuştur demiş ben bunu duyunca doymadımı fikrini sildim aklımdan bir de sağma ile süt çoğalmıyo bebek emdikçe daha ,iyi geliyo.. bebiş emerken çok terliyoruz benim oğluşunda yüzünde o dediğin isilikten oluştu sanırım zamanla geçer.. kadın doğumcumda üstüne basa basa sütyn kullan sütün artsın dedi..

merhaba cnm maşallah senin sütün yine benimkine nazaran iyiymiş.ben her 2 göğsümüde sağdıktan sonra toplam 30ml bile süt çıkmıyor.önce sağdığım sütü sonra da mama veriyorum.benim bbeğim de 15 günlük.yanağındaki sivilce gibi şeyler benimkinde de var.annem bebeği öptüğüm için olduğunu söylüyor.mama vermek beni de öldürüyor ama başka çarem yok.sütümü artırmak için içmediğim,yemediğim şey kalmadı ama yok işte
üstüne üstlük göğüslerim yara olduğu için emziremiyorum sadece sağıp veriyorum.kendimi çok yetersiz hissediyorum...
bir de benim bebeğim kakasını 2 günde bir yapıyor ve yavrum çığrına çığrına bi hal oluyor kakasını yaparken.tecrübeli teyzeler mama nedeniyle kakasını zor yaptığını söylüyorlar.seninkinde de kaka sorunu var mı?dün gece 4:30 a kadar kaka için çığrındı yavrum.kakasını yapıp mama yiyince rahatladı.

Maşallah canım 9 gün bitmiş darısı inşallah aylara yıllara olsun. Meme ucu sorununu ben de yasadım kızım tutamıyordu sağma makinası ile biraz ucunu çıkartmayı başardım şimdi bir sorun yok şükür. Ben de okumuştum eğer memede uyuyorsa doymuştur diye yine de doymadı hissine kapılıyorum. Her ağlamasında aç sanıyorum kendimi suçluyorum. Bugün 90 ml süt içtî doymadı ardından 20 ml mama ile doydu. Hayırlısı diyorum ya mamayı reddetseydi yine buna da şükür.

İsiliklere önlem alamıyoruz sanırım bir kaç zaman sonra kendîliğinden geçecek.

Canım sakın üzülme benim sezeryan olduğu için ilk üç gün sütüm gelmedi. Doğum ertesi sağma makinası ile sağdılar bir damla bile zor geldi o gece bebeğim mecburi mamaya başladı o an ki acımı anlatamam.

Sonra sütüm geldi ama az şekilde. Göğüslerim patlayacak gibi oluyor sağıyorum en fazla iki göğüsten 80-90 ml arası geliyor. İlk günler 20-40 arası gelirdi zamanla arttı. Yediklerimiz önemli ama bir noktada yapı meselesi. Olmayınca olmuyor. Şükürler olsun ki mamayı kabul ediyorlar.

Canım benim kızım aptamil 1 içiyor günde yaklaşık en fazla 200 ml. Her mama her bebeğe yaramıyor malesef. Bazı mamalar ağır gelip alerji veya kabızlık yapıyormuş. O yüzden doktorunla konuşup durumunu izah et ve mamayı doktorunun önerdiğini kullan. Biz de çok şükür kaka sıkıntısı şimdilik yok inş olmaz da çünkü az bir şey geç yapsa ıkınmaktan mosmor oluyor yavrum. Bir de sana tavsiyem mama ve süt içtikten sonra mutlaka gazını iyicene çıkart kabızlık yaşıyorsa birde ekstradan gaz sıkıntısı yaşamasın yavrun.

merhaba yeni anneler
benim oğlum 4 aylık
yazılanları okudum,mama vermek zorunda kalanlar üzülmesin lütfen.
önemli olan bebeğinizin sağlıklı,iyi kiloda olması.
mama pis kötü değil.süt yetmiyorsa tek çare ..çok şükür.
bu günlerinizin tadına varın. sütüm yetmiyor üzüntüsüyle geçirmeyin.
her kadının tatmak istediği evlat duası sizin için gerçek oldu..ne büyük bir nimete sahipsiniz bunu bilin.
sütten de önemli olan, evladınızın sizin kokunuzu, sevginizi hissetmesidir..
bol bol kucaklayın bebişlerinizi

Günaydın kızlar , uykusuz her gece modunda taze anne geldii

biz oğlumla hala emişmekte zorlanıyoruz kızlar, her an meme istiyor ama uçlarım o kadar ağrıyor ki bazen vermemek için yalancı meme vermek zorunda kalıyorum ki rahatlasın memeler az diye o an kendimi çok kötü hissediyorum ama ağrı çekip strese girmemde yansıyor Kaan'a
ne zaman geçer bu ağrılar acaba ? her emzirme saatinde resmen terler boşalıyor benden korkudan
söylenilen herşeyi denedim ama hiç biri işe yaramıyor, bir gün iyiyse ikinci gün kötü oluyor yine :18:

canım ben avent silikon göğüs ucu aldım,onunla emzirdim. 1 gun gogsumu versem 3 gün silikon gogus ucuyla emziriyordum. böyle böyle göğüslerim alıştı ve hiç acı çekmeden.2. ayda tamamen bıraktırdım.
arkadaşlarım acı çeke çeke emzirdi,iltihap oluşup, acile giden oldu. iyiki öyle yapmışım.
bana "alışır,memeni almaz hep bununla emmek ister" diyorlardı.
acı çekmekten iyidir dedim.
hiç de öyle olmadı, şimdi mememi emiyor ve hiç acı duymuyorum.
acı çekerek emzirince çocuk da rahatsız oluyor, süt de az geliyor

merhaba guzel anneler bızımde bugun kızımla 28. günümüz annem yanımda sadece 1hafta kaldı kızıma hep kendim baktım gecelerı falan yorucu ama bır okadarda keyıflı normal dogum yaptıgım ıcın sütüm hemen geldı cok sukur bebısımde hemen aldı ama galıba yetmıyor sutum bende gunde 6 defa mama takvıyesı yapıyorum ıcınız rahat olsun onemlı olan bebgınızın doyması ve huzurlu olması ac olunca cok fena aglıyor bıde arada gaz sorunumuz oluyor onada ılacı metsili verıyorum rahatlıyor...yüzüne her baktıkca bınlerce kere sukur edıyorum ne kadar sanslıyız rabbım herkese nasip etsin ınsallah caylinim güzel kızım uyandı benden sımdılık bu kadar hepinize bebişlerinizle birlişkte hayırlı aksamlar...

cnm benım bızımde 29.gunumuz 19 ekımde oldu demek 1 gun araları
sızın bebıştmı erken geldı cnm
mama vermekte ıyı apıyosun cnm eger sut yetmıyosa aglamasına ınsan kıyamaz helekı ac ıse
ınşalla gaz sorunuzuz bıter cnm bı an önce
anne olmak cok guzel degılmı cnm bende bak bak kokla kokla doyamıyorum bebegıme cok sukur rabbım ıkıncıye bu duyguyu nasıp ettı
cnm 1 aylık olunca dr kontrolumuz var cok merak edıyorum ne kadar almış
bıde aşımız var s.o da

slm kızlar bende hazıran annesıyım suan sızın cektıgınız sıkıntıları bende cektım kı suan maşşallah tosuncuk bır bebegım var 5 aylık 9 kılo yuz suan ılk once benımde sutum gelmedı ve cok dogal sonra sutunuz cogalıcak ınss kendınızı sıkıntıya sokmayın bende ılk ay mama verdım sızın gıbı vıcdan azabı cektım ama hıc degmezmıs valla suan sutum arttı vsss suan zaten ek te verıorum.

bende 16 günlük anneyim
benimde kv geldi sağolsun o olmasaydı ne yapardım bilmiyorum ilk 4 gün idrarından kan geldi meğer kan değil asit kristelleriymiş!! o da iyi beslenemediği için oluyormuş!! bu da benden kaynaklanıyormuş çünkü gögüs uçlarım çok küçüktü hatta sağda hiç yoktu.. geceler boyu pompayla besledik yavrumu..sonradan çenesi güçlendi sanırım şimdi gögüslerimde uç çıkarttı
sonra beslenmeye başladı bu seferde gaz sıkıntısı başladı hala kv çıkarıyor gazını o gidince ne yaparım
zinco kullanıyoruz 5 dml...

gaz gıderıcı tamamen dogal colınex damla kullandım ve ısede yaradı

cnm benım bende kızımd 6 sene once gaz olayını zınco ıle cözmştum kaç damla oldugunu hatırlamıyorum
ama gece her emzırmeden sonra verıyodum dama mıktarını duşurerek yavrucagzımda rahat uyuydu

bizde bugün itibariyle 25 günlük olduk bizim süt sorunumuz var tek göğüs ucum var diğerini silikon göğüs ucu ile vermeye çalışıyorum normal göğsümü günde 8-10 kez emiyor ama diğerini günde 2-3 kez zorla emiyor 15 günlükken doktor götürdük 350 gram almış mama verin dediler sütüm yetmiyor geçen sağmaya kalktım uc olmayan göğsümden 10 ml. zor çıktı ayrıca lohusa dönemi krizlerim geçmiyor doymuyor diye ağlıyorum sürekli o ağlayınca bende ağlıyorum ama emerken uyuyor ve rahat doyduğunu mu gösteriyor bu ayrıca günde 60 ml..mama veriyorum az mı yukarıda 120 ml. verdiklerini okudum bakalım aşı günümüz var birkaç gün sonra hala kilo almamışsa mamayı artırıcam artık bebeğimle ilgilenmekten kendimi besleyemiyorum sık sık ağlama krizlerine giriyorum evde bir odanın içinde yanlız bunalıyorum sanki bebeğime hiç bakamayacakmşım gibi geliyor geçecek demi bunlar lohusalık bitecek ve ben mutlu bir anne olucam demi ((( ne olur bana bir tselli verin çok kötüyüm (((((

canım Allah sağlık sıhhat versin inş cümlemizin bebeklerine. üzülme hemen hemen hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz emin ol. bende senin gibi bebeğime bakabilecek miyim, yeterince doyuyo mu acaba, ağladığında kendimi suçlu ve kötü hissediyorum. bugün bizimde 4.haftamız bitti. annem vardı yanımızda o da gitmek zorundaydı. anlayacağın yalnız kaldım. eşim sanki benle ilgilenmiyor gibi geliyor bana, ama öyle bişey yok aslında. bazen böyle hissediyorum ve benle ilgilensin istiyorum hep. onunda hafta içi sabahtan akşama kadar okulu var, haftasonuda bu haftalar sınaavlarla falan uğraşıyo, bişey de diyemiyorum. kendimi yalnız hissediyorum.

benimde sağ göğüs ucu küçük. gündüz veriyorum onu. çünkü gündüz az huysuz oluyo uğraşıp tutmasını sağlıyorum. gece sağdakini veriyorum. şimdide korkuyorum sağda süt biterse diye.

Allah cümlemizin yardımcısı olsun İnş. bugünleri bi atlatsaydık Allahın izniyle

Son düzenleme:

sanırım hemen hemen hepimiz aynı süreçtn geçiyoruz benimki de dün geceden beri mama takviyesi olmadan uyumuyo sanırım sütüm yetmiyo ben süt artırmak için boza malt içeceği hurma bulgur dere otu her şeyi deniyorum ama en iyi yolu dinlenmek ve bol su tüketmek sanırım çünkü ben yoruldukça göğüslerim dolmuyo farkediyorum sağlıklı düşünelim biz elimizden geldiğğince anne sütü vermeye çalışıyoruz ama doyması da grekiyor mama verirken sanırım her annede psikoloji aynı oluyor ama biraz daha rahat olmaya çalışki sütün artsın unutma onun için üzülürken aslında o zaman zor duruma düşüyorsun.. göğüs ucu için ben göğüs ucundan çok çektim hiç çıkmıyodu yavrum kavrayamıyordu süt sağmöa makinesi ile çıkarıncaya kadar süt kalmıyodu boş memeyi de tutmuyodu doğal olarak.. sonra lansinoh göğüs ucu çıkartıcı aldık inan iki gün kullandım sonrasında kendi tutabileceği şekilde çıkmaya başladı çok şükür.. benimki silikon ucu hiç almamıştı bebek göğüsü boşalttıkça süt yenileniyor sağma makinesi ile de tam boşalmadığı için artmıyor süt sanırım.. yakında agulamalarını paylaştığımızda hepimiz daha mutlu olacağız inan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…