2012 kasım bebekleri büyüyor..

Kızımın ateşi 36.5 ile 37 arasında hep akşamdan beri, bi ara 37.4 oldu, normalmi bu?

38 olmadıkça hastaneyede götürsen müdahale etmezler ,
alnına kafasına ıslak bez koyabilirsin ,dün benimde oğlumun ateşi çıkar gibi oldu hemen ıslak bezle sildim
38 olursada yarım ölçek calpol rahatlatır bebeğini ...

Son düzenleme:
Bebeklerinizin ateşini neyle ölçüyorsunuz? Klasik civalı mı, çubuk şeklinde olan dijitaller mi, kulaktan ölçer mi, alından ölçer mi, yoksa uzaktan ölçer mi( kızıl ötesi mi neymiş)? Memnun musunuz??

çok kötü grip olduk ya, o kadar dikkat etmemize rağmen.
babamız sağolsun okuldan karne günü getirdi. sanırım bebekleregrip için ilaç vermiyorlar değil mi kızlar? varmı grip için kullandığınız bişey? bende emzirdiğim için ilaç alamıyorum

Elevit varsa evde bence onları kullan, vitamin takviyesi olsun. Her emzirme öncesi de serum fizyolojikle burun aç mutlaka, rahat emsin ki çabuk toparlasın.

Merakettiğim bir şey var: kolik sancılarımız sırasında saç kurutma makinesi acayip işimize yaradı ama artık sancısı olmasa da kızım bağımlı gibi saç kurutmasız düzgün,hava yutmadan ememiyor. Mıkır mıkır poposunu oynatıp duruyor. Bizim modelden başka var mı? Ben bunu çok merak erdiyorum...

kızlar 4 gündür mahvoldum bebeğim önceden güzel güzel emerken haftasonu eşimin memleketine gittik ve olanlar oldu 41 günlükken görmüşlerdi 5-6 hafta sonra tekrar görünce ayyyyyyyy bu ne çok büyümüş değişmiş kocaman olmuş mamamı veriyorsun sadece seni emerken mi böyle oldu bu aaaaaaaa diye diye... sonuç kuzum emmiyorrrr nolur dua edin bize ağlamalarına dayanamıyorum

maşallah deyin deseydin ya canım kem gözler çok inşallah geçer benim kızda aynısını yapıyor bu aralar memeyi vermek için koluma aldımmı basıyor çığlığı ıslak mendil hısırtısı yapıyoz o ara sakınlesıyor kimiside uykuda emıyormus sen de öyle yap uyur gibi olunca besle bebişi inşallah geçer oku üfle

Kızılötesi ile ölçeni tavsiye etmiyorum yani tabanca gibi olandan bahsediyorum en zor zamanımda mecburiyetten yalan olmasın 120 liramı 150 liramı ne verdik 2 sene önce, hiç doğru ölçmüyor markasıda weewell aynısını hastanede dr kullanıyor. ben memnun kalmadım şuan kızımın elinde oyuncak oldu. en iyisi en zoru ama dijitalle ya da civalıyla koltuk altından ölçmek. tabi bu benim fikrim :)

kızlar yattığı yerden emziripde nasıl uykuya devam ettiriyorsunuz kaldırıp gazını çıkartmıyormusunuz ben bazen gazını çıkartmak için uğraşıyorum çıkmayınca yerine yatırıyorum, 10 dk. sonra mızık mızık kaldırıp çıkarınca rahatlıyor.

canım bebekler ilk 3 ay içinde illaki emmeyi reddedebillermiş.biberon veya anne memesi fark etmiyor .tabi nazarada inanıyorum , benimde başıma geldi aynen neyle besliyorsun bunu filan derken benim oğlanda biberonu bıraktı.ama karar verdim bir daha hiç bir şeyini anlatmıycam çocuğumun.iyiysede kötü diycem dersoldu bana.biberon la vermeyi dene sütünü sakinleşsin sonra tekrar tekrar dene alacaktır eminim yada kaşıkla besle canım sakın aç bırakma.ama düzelecektir eminim.

netten araştırdım bende uyku moduna girince yavaşça ayıyorum mememi alıyor uzun sürmüyor ama hiç almamasından iyidir sabır sabır sabır böyle büyüycek bebişlerimiz inş. sıkıntıları büyümez bütün bebekler 40ından sonra serpilir çabuk değişir aslında hergün değişir hali ama insanlar hiç bilmiyormuş gibi laf olsun diye konuşuyor biri dese biri demiyor maşallah... ama netede göz gezdirdikçe içim rahatladı çoğu bebekte görülebiliyormuş ama Allahım nazarlardan saklasın yavrularımızı kaldıramıyorlar o küçücük halleriyle hepsine maşallah bütün bebekler için bir ayetel kürsü okuyuverelim taze anneler

Emzirirken saç kurutma makinesi çalıştırmayı denesene bi. Belki hakkaten vardır bir hikmeti, bizim kızın antikalığı değildir benlki

bende nazara kesinlikle inaıyorum benimde başıma geldi. kimsenin yanında emzirmemek lazım. banada ay ne büyük göğüslerin var ay ne çok sütün var diye diye benide kuruttu kem gözlüler. yemediğim içmediğim hiçbirşey kalmadı sütüm azalıyor bunu anlıyorum oğlum resmen memede savaşıyor. sende birdaha biri sorarsa kat kat giydirdim ondan iri gözüküyor ya da evet mama takviyesi yapıyorum gibi şeyler söyleyebilirsin. anne sütü ciddi anlamda nazara gelebiliyor şuan canım sıkkın bu süt olayı yüzünden.

Kızlar benim oğluşun bir günü bir gününe tutmuyor. Bir gün çok güzel uyuyor, emiyor. Diğer gün saatlerce uyusuz kalıyor. Huzursuz oluyor.Memede savaşıyor. Sizlerde de var mı böyle durumlar? Bugün daha yeni zorla uyuttum Ama dün hem gündüz hem gece güzel uyumuştu. Ne yapıyor uykuyu toptan mı uyuyor anlamadım.

kızlar hepınızıe merhabalar
BEBEGINE EGZAMA TESHISI KONULAN ARKADAŞLARIM SORULARIMI CEVAPLARSANIZ COK SEVINIRIM
bugun oğlumu cılt dr una göturduk
dr dırek baktı egzama bu dedı kafasına baktı onlarda konak degıl dedı
locaid ısımı kortızon ıceren bı kren yuzune 2 kere surmek uzere verdı kafası ıcınde bı losyon muayne bu şekılde bıttı
şimdi sorularım sunlar sıze bu teshısı cocuk dr umu cılt dr umu koydu
sıze koyulan teshıst bızımkı gıbı dırek bakılarakmı sorular sorularakmı yada herhangı tahlıl yapılarakmı teshıs edıldı
sızler hangı krem yada ılacları kullanıyosunuz tedavıden sonuc alabıldınızmı
bana dıyetten alerjı testınden hıc bışeyden bahsetmedı
netten araştırıyorum dıkkat edılmesı gereken pek cok sey varmış hıcbırınden bahsetmedı
acıkcası dr bana guven vermedı sımdı arastırma hastanesınden randavu aldım sagolsunlar tam 14 gun sonraya randavu verdıler nasıl dayancam bılmem

cnm bence kasıntı durumuna göre degışıyo olabılır dr egzama cok kasıntı yapar dedı bebkte huzursuzluk uykudan uyanma aglama olabılırmış
aras anlatttıklarında yola cıkarsak ıyı durumda ama uyuren ellerını yuzune göturup kendını uyandırabılıyo

canım ben cevaplayayım:
1-bizim teşhisi çocuk dr. koydu.
2-teşhisi direk bakarak yaptı. tahlil vs. yok. bugün int. baktım alerji testleri 3 yaş altı kesin sonuç vermezmiş. deneme yanılma yoluyla neyin alerji yaptığı bulunurmuş. en ço süt ürünleri, buğday, yumurta,balık ve fıstık yaparmış.
3-biz de locaid isimli kremi 7 gün günde bir defa kullandık. tretemiz oldu yüzü. ama sonra yine çıktı egzama canım kortizon içerikli kremler en fazla 7 gün günde 1 defa kullanıylıyormuş. ayrıca biz babe diye bir markanın losyonunu ve yıkama yağını kullanıyoz.

diyet ben yapıyom süt ürünlerine. sonuç maalesef kötü. bugün resmen kıpkırmız oldu yavrumun yüzü. yarın yine dr. gideceğim. ayrıca yumurtayı da kestim bugün.
çok sinir bozucu bir durum. allah daha büyük dert vermesin.

sizin yüz nasıl? ayrıca huysuzluk, kaşıma isteği var mı?

ılk olarak sorularımı cavapladıgın ıcın cok teşekkur ederım cnm
arasın cıldı zaman zaman kaybolup zaman zaman ıyı oluyodu fakat bıkaçgundur özellıkle dun kıpkırmızı kabuk baglamış gıbıydı
bugun kremı 2 kere surdum resmen sılındı desem yerı
ama krem agır bızde 7 gun kullanınca kontrole gıdıcez ama bıze 2 defa dedı gunde
kışın soğuk hava tetılıyomuş cıkarmamalıymış
anne cafeınlı ıcecekler ıcmemelıymış bu lar netten okuduklarm
arasın yanakları kaşınıyo cnm kollarını sarmadan uzun uyku uyuyamıyo yavrum hatta uykuya dalmakta zorluk cekıyo bazen hemen elı yuzune gıdıyo
bu gece uykya rahat daldı ve hala mışıl mışl uyuyo
sızın kafadada varmı cnm konak gıbı

bizim kafa da konak var zaten. ama zeytinyağı ile bayağı temizlendi.
ben zaten 2.5 aydır dr. harici evdeyim. dışarı çıkmıyoz. çıkardım da bronşiolit başlangıcı oldu hast. yattık ,korkuyorum.
zaten içecek olarak humana stell tea dan başka bir şey içmiyorum.
kremi kullanırken bir hafta mışıl mışı uyudu yavrum. ama bugünlerde çok zor dalıyor.
canım mutlaka nemli tut yüzünü. losyon varsa kullan.

ay desene cnm kremden bızımkıde hemencık daldı ama yavrum yınede gece uykuzulugu yapmadı
bende dr un verdıı bı nemlendırıcı kullnayorum cnm
bızde konak derken ben arada temızlerken dr onada konak degıl eggzama dedı
ay bızım kaderımız aynı cnm ya arasada bronşiolit başlangıcı demıştı sukur bız 2 gunde atlattık
ama sız baya yıprandınız
denek yavrunun huzursuzlugu kaşıntıdan cnm dr öle dedı
ben sımdı kacıyorum cnm bana dr dan gelınce yazarsan cok sevınıırım cnm

altını değştirirken sudocrem kullanıorum gerçekten çok iyi bir krem.tavsiye ederim.pudra bende aldım ama hiç kullanmadım zaten gerekde yok bence krem kullanınca.bebe yağı şampuan vücut kremi olarak da sadece bübchen markasının ürünlerini kullanıorum yenii doğanlar için bunu çok öneriyorlar ıslak mendilde de unibaby ninkini kullanıorum.

valla bizde 3 aylık olucaz bende daha nedense eldivenlerini çıkarmadım bnm kide ellerini delice emio.tırnaklarını çok iyi kesemiyorum uyanıkken orası burasını oynatıo olmuo uyurken kıyamıorum uyanıcak die zaten çok fazla uyumayan bi bebeğim var. bu yüzden çizmesin kendini die eldivenlerini çıkartamıorum.emziriorum memeyi bırakıo koyuyorum yerine 5 dk sonra başlıo eldivenleri kemirmeye.birde her tarafını ıpıslak yapıo.bu ara tükürükten geçilmio bizde.omzuma alıorum bu seferde diliyle üstümü yalıyo.ne yapacağımı şaşırdımm.aynen seninki gibi saat başı meme veriyorum bende.1,5 2 aylıkken geceleri mama da veriodum uykuya girsin die şimdi bırak mamayı biberonu bile almıo.kaşıkla da rezene papatya çayı vermeye çalışsam diliyle itiyo istemio.1 martta iş başı yapıcam ve inan kara kara düşünüorum oğlum nasıl beslenecek (((

dünyanın en güzel şeyi sana bakan bir çift gözün seni izlemesi senin her yaptığın harekete gülümseyerek cevap vermesi...........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…