-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #2.441
Kızımın ateşi 36.5 ile 37 arasında hep akşamdan beri, bi ara 37.4 oldu, normalmi bu?
çok kötü grip olduk ya, o kadar dikkat etmemize rağmen.
babamız sağolsun okuldan karne günü getirdi. sanırım bebekleregrip için ilaç vermiyorlar değil mi kızlar? varmı grip için kullandığınız bişey? bende emzirdiğim için ilaç alamıyorum
kızlar 4 gündür mahvoldum bebeğim önceden güzel güzel emerken haftasonu eşimin memleketine gittik ve olanlar oldu 41 günlükken görmüşlerdi 5-6 hafta sonra tekrar görünce ayyyyyyyy bu ne çok büyümüş değişmiş kocaman olmuş mamamı veriyorsun sadece seni emerken mi böyle oldu bu aaaaaaaa diye diye... sonuç kuzum emmiyorrrr nolur dua edin bize ağlamalarına dayanamıyorum
Bebeklerinizin ateşini neyle ölçüyorsunuz? Klasik civalı mı, çubuk şeklinde olan dijitaller mi, kulaktan ölçer mi, alından ölçer mi, yoksa uzaktan ölçer mi( kızıl ötesi mi neymiş)? Memnun musunuz??
Kızarıklık varsa hametan veya sudocrem, yoksa bübchen pişik önleyici sürüyorum, 2 günde bir banyodan sonra tüm vücuduna zeytinyağı sürüyoruz. Bebe yağı hiç kullanmadım daha, zeytinyağı dururken manasız geldi açıkcası.
Geceleri altını değiştirmiyorum uzun süredir ve bu çok rahat ettirdi, direk emiyo yatıyo, bide ben yanlış biliyorum ama kızımla yatıyorum, yattığı yerden emziriyorum hiç ara vermeden uyumaya devam ediyo çok rahat :))
bende ilk başlarda altını değiştiriyordum, uykusu bozuluyodu. şimdi saat 10 gibi değiştiriyorum sabah 6a kadar.
bu arada benim yatağımın hemen yanında kanepede yapıyorum kızımın yatağını.(bunu isteyerk yapmadım,çünkü kızım beşiğini hiiç sevmedi, iyikide sevmemiş böyle daha rahat) en ufak ses çıkarmasında bakıyorum saat 2 saati doldurmuşsa anlıyorum acıktığını hemen yanına uzanıp emziriyorum. doyunca başını çevirip devam ediyo uyumaya
kızlar 4 gündür mahvoldum bebeğim önceden güzel güzel emerken haftasonu eşimin memleketine gittik ve olanlar oldu 41 günlükken görmüşlerdi 5-6 hafta sonra tekrar görünce ayyyyyyyy bu ne çok büyümüş değişmiş kocaman olmuş mamamı veriyorsun sadece seni emerken mi böyle oldu bu aaaaaaaa diye diye... sonuç kuzum emmiyorrrr nolur dua edin bize ağlamalarına dayanamıyorum
netten araştırdım bende uyku moduna girince yavaşça ayıyorum mememi alıyor uzun sürmüyor ama hiç almamasından iyidir sabır sabır sabır böyle büyüycek bebişlerimiz inş. sıkıntıları büyümez bütün bebekler 40ından sonra serpilir çabuk değişir aslında hergün değişir hali ama insanlar hiç bilmiyormuş gibi laf olsun diye konuşuyor biri dese biri demiyor maşallah... ama netede göz gezdirdikçe içim rahatladı çoğu bebekte görülebiliyormuş ama Allahım nazarlardan saklasın yavrularımızı kaldıramıyorlar o küçücük halleriyle hepsine maşallah bütün bebekler için bir ayetel kürsü okuyuverelim taze anneler
Kızlar benim oğluşun bir günü bir gününe tutmuyor. Bir gün çok güzel uyuyor, emiyor. Diğer gün saatlerce uyusuz kalıyor. Huzursuz oluyor.Memede savaşıyor. Sizlerde de var mı böyle durumlar? Bugün daha yeni zorla uyuttumAma dün hem gündüz hem gece güzel uyumuştu. Ne yapıyor uykuyu toptan mı uyuyor anlamadım.
kızlar hepınızıe merhabalar
BEBEGINE EGZAMA TESHISI KONULAN ARKADAŞLARIM SORULARIMI CEVAPLARSANIZ COK SEVINIRIM
bugun oğlumu cılt dr una göturduk
dr dırek baktı egzama bu dedı kafasına baktı onlarda konak degıl dedı
locaid ısımı kortızon ıceren bı kren yuzune 2 kere surmek uzere verdı kafası ıcınde bı losyon muayne bu şekılde bıttı
şimdi sorularım sunlar sıze bu teshısı cocuk dr umu cılt dr umu koydu
sıze koyulan teshıst bızımkı gıbı dırek bakılarakmı sorular sorularakmı yada herhangı tahlıl yapılarakmı teshıs edıldı
sızler hangı krem yada ılacları kullanıyosunuz tedavıden sonuc alabıldınızmı
bana dıyetten alerjı testınden hıc bışeyden bahsetmedı
netten araştırıyorum dıkkat edılmesı gereken pek cok sey varmış hıcbırınden bahsetmedı
acıkcası dr bana guven vermedı sımdı arastırma hastanesınden randavu aldım sagolsunlar tam 14 gun sonraya randavu verdıler nasıl dayancam bılmem
canım ben cevaplayayım:
1-bizim teşhisi çocuk dr. koydu.
2-teşhisi direk bakarak yaptı. tahlil vs. yok. bugün int. baktım alerji testleri 3 yaş altı kesin sonuç vermezmiş. deneme yanılma yoluyla neyin alerji yaptığı bulunurmuş. en ço süt ürünleri, buğday, yumurta,balık ve fıstık yaparmış.
3-biz de locaid isimli kremi 7 gün günde bir defa kullandık. tretemiz oldu yüzü. ama sonra yine çıktı egzamacanım kortizon içerikli kremler en fazla 7 gün günde 1 defa kullanıylıyormuş. ayrıca biz babe diye bir markanın losyonunu ve yıkama yağını kullanıyoz.
diyet ben yapıyom süt ürünlerine. sonuç maalesef kötü. bugün resmen kıpkırmız oldu yavrumun yüzü. yarın yine dr. gideceğim. ayrıca yumurtayı da kestim bugün.
çok sinir bozucu bir durum. allah daha büyük dert vermesin.
sizin yüz nasıl? ayrıca huysuzluk, kaşıma isteği var mı?
ılk olarak sorularımı cavapladıgın ıcın cok teşekkur ederım cnm
arasın cıldı zaman zaman kaybolup zaman zaman ıyı oluyodu fakat bıkaçgundur özellıkle dun kıpkırmızı kabuk baglamış gıbıydı
bugun kremı 2 kere surdum resmen sılındı desem yerı
ama krem agır bızde 7 gun kullanınca kontrole gıdıcez ama bıze 2 defa dedı gunde
kışın soğuk hava tetılıyomuş cıkarmamalıymış
anne cafeınlı ıcecekler ıcmemelıymış bu lar netten okuduklarm
arasın yanakları kaşınıyo cnm kollarını sarmadan uzun uyku uyuyamıyo yavrum hatta uykuya dalmakta zorluk cekıyo bazen hemen elı yuzune gıdıyo
bu gece uykya rahat daldı ve hala mışıl mışl uyuyo
sızın kafadada varmı cnm konak gıbı
bizim kafa da konak var zaten. ama zeytinyağı ile bayağı temizlendi.
ben zaten 2.5 aydır dr. harici evdeyim. dışarı çıkmıyoz. çıkardım da bronşiolit başlangıcı oldu hast. yattık ,korkuyorum.
zaten içecek olarak humana stell tea dan başka bir şey içmiyorum.
kremi kullanırken bir hafta mışıl mışı uyudu yavrum. ama bugünlerde çok zor dalıyor.
canım mutlaka nemli tut yüzünü. losyon varsa kullan.
sözde alıntı yapmıştım herkese tek tek cevap yazacaktım bebiş cıngarı bastı gitti alıntılar boşa.neyse olsun
BENİM 2 SORUM VAR CEVAPLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
1-bebeğinizi altını açtığında neler sürüyorsunuz ben sebamed pişik önleyici ve johnson bebe yağı bir ondan bir ondan sürüyordum.pudra almıştım ama kullanmıyorum pudra gözenekleri tıkar diye düşünüyorum doğrumu biliyorum acaba yoksa yanlışmı yapıyorum.bide bi arkadaşımında bebeği oldu ona demişlerki sağlıkçı arkadaşları BEBE YAĞI BEBEĞE kullanma vücud yağı emiyor ama vücuttan atamıyor demiş.eee bende dedimki pudrayı atamaz yok onu atıyor demişler.bu konudaki fikirleriniz neler.sizde her bezini değiştirince bişeyler sürüyormusunuz yoksa arada birmi .ha bu arada burdan öğrendim günde 1 kerede zeytinyağı sürüyorum onun zararı olacağını hiç sanmıyorum.
2-gece uyurken bebeğiniz altını değiştiriyormusunuz ben değiştiriyordum hep uyanıyor bu seferde uyuyamıyordu.ve her değiştirdiğimde pişman oluyordum.altı tam dolu olmuyor zaten sabaha bekleseydim diyorum.sizler değiştiriyormusunuz uaynmıyormu bebişleriniz.
bu arada bizimkide başladı eldivenlerini emmeye ben daha eldivenlerini çıkarmıyorum buz gibi oluyor elleri o yüzden bazen eldiveni düşüyor elini emmiyor diğer elindeki eldiveni yada kolunu yada sardığım battaniyeyi emiyor özellikle uykusu geldiğinde yapıyor bunu.bazen de gazı varken çok sinirli bir şekilde emiyor hırsını çıkarırcasına resmen.eğer gazı yoksa ve hala sinirli şekilde emiyorsa aç olduğunu anlıyorum resmen bana işaret veriyor.2 saat değil her saat emmek istiyor benim meme kuzusu.