2012 kasım bebekleri büyüyor..

benimde oğlum birden çok fazla tükürük yapmaya başladı , bende sizin gibi tükürük bezleri gelişiyor'a bağlamıştım
ellerde sürekli ağzında , emmeyide beceremiyor tüm yumruğunu sokmaya çalışıyor dişimi çıkacak bende merak ettim şimdi =)
erken diş çıkması emzirme açısından iyi olmaz bence ısırır diye ....

Canım bide üstelik seninki kız bebek çıtı pıtı olması daha guzel dgil mi. Benim ilk çocugum kız 3 ayllıkken 4800 dü. Ne zor büyüttüm onu bi bilsen çok aglardım çok üzerlerdi beni etraftan. şimdi boşuna üzülmüşüm diyorum çok zeki cırcır böcegi gibi bi kızım var. allaha çok şükür iki evladımda çok sağlıklı önemli olan sağlıklı sıhhatli olmaları. en ufak hastalıkta ahh diyosun bide zayıf diye üzülüyordum. Şu hastalıktan bi kurtulsun bi iyileşsinde başka hiçbirşey istemem diyor insan.

böyle birşey buldum ararken ;

Bebeğiniz Diş Çıkarırken Nelerle Karşılaşacaksınız

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]Bebeğin dişlerinin çıkması da aslında büyüdüğünün, geliştiğinin ifadesidir ve bizi mutlu eder. Oysa aynı durum huzursuz, iştahsız günlere neden oldugunda anneleri sıkıntıya soksa da bunların olması tamamen normaldir ve hepsi geçecektir.[/FONT]

İlk dişler, altıncı aydan itibaren çıkmaya başlar
Her ne kadar ilk diş genelde 6. aydan, hatta bazen bir yaştan sonra çıksa da, 2. aydan itibaren görülmesi de mümkündür. Ender olarak bazen bebekler bir veya daha fazla diş ile doğabilirler. Çok sallanıyorlarsa bunların çekilmesi gerekebilir çünkü onları yutma olasılığı vardır veya emzirme esnasında sorun teşkil edebilirler. Genelde ilk çıkan diş ön taraftandır. Diş, diş etine yaklaştıkça o bölgede kızarıklık, şişlik, hassasiyet görülebilir. Hatta bazen dişin çıkacağı bölgede ufak sıvı ile dolu bir oluşum da gelişebilir. Bu kistik yapılar genelde zararsızdır ve özel bir girişime gerek yoktur. 20 adet süt dişlerinin tamamının çıkması genelde üç yaşına doğru olur. Kalıcı dişler altı yaş civarında çıkar. Bazı dişler çıkarken diğerlerine kıyasla daha ağrılı olabilir. İlk çıkan diş bazen en kötüsü olabilir. Bazen daha büyük azı dişleri de sorun çıkartabilir. Bir anda birden fazla dişin çıkması da mümkündür.

Bebeğiniz diş çıkarırken karşılaşacağınız belirtiler
Birçok çocuk diş çıkarırken hiçbir sorun yaşamazken bazıları önemli derecede sıkıntı çekebilirler. Genelde diş çıkarma ile ilgili ağrı dalgalanma şeklinde gelir, gider ve başladıktan sonra birkaç dakika içinde geçer.

Diş çıkarma esnasında aşağıdaki belirtiler oluşabilir
• Artan tükrük
• Uyku düzensizliği
• İştahsızlık
• Gelen giden huzursuzluk
• Ellerini ısırması
• Ağız çevresinde hafif döküntü

Diş çıkarma ile ilgili olduğu henüz ispatlanmamış belirtiler
• Ateş
• İshal
• Sürekli huzursuzluk
• Vücutta cilt döküntüsü

Ne zaman doktora başvurmalısınız?
Diş çıkarma çok olağan bir durum olduğundan ve ateş, ishal huzursuzluk da sık görüldüğünden, birçok zaman aynı dönemde karşımıza çıkabilirler. Diş çıkarma bu belirtilere neden olmayabilir. Başka bir hastalığın ateş, ishal ve huzursuzluğa neden olması daha olasıdır. Bu veya sizi endişelendiren başka belirtiler söz konusu olursa doktorunuza başvurmanızda fayda vardır. Yalnızca diş çıkarmadan kaynaklandığını hemen varsaymayın. Diş hekimine normal kontrol için başvuru birinci yaş sonrası olabilir.

Evde uygulanabilcek basit ve faydalı öneriler
1. Sıkıntı çeken bebeğinizin diş etine hafif basınç uygularsanız genelde rahatlar. Bu nedenle ellerinizi yıkadıktan sonra parmağınızı o bölgeye hafifçe bastırmanız veya temiz bir bezi ısırmasına izin vermeniz uygun olacaktır.

2. Eğer sizce ağrı iştahsızlığa yol açıyorsa, bazen beslerken farklı bir biberon ucu veya ağızlı bardak kullanmanız onun daha rahat beslenmesine zemin sağlayabilir.

3. Soğuk nesneler diş etindeki kızarıklık ve şişliği azaltabilir. Bu nedenle tecrübeli ebeveynler temiz, dondurulmuş bezleri kullanırlar. Aynı zamanda su içeren dişlikler de vardır ve buzdolabında soğutularak kullanılırlar. Bununla birlikte diş etlerine uzun süreli aşırı soğuk uygulama önerilmez. Unutmayın, bebeğinizin boğulmasına neden olabilecek herhangi bir şeyi ağzına götürmesine izin vermeyin.

Ağrı kesicilerin kullanılması
Kullanılmaması tercih edilen, ihtiyaç duyulduğunda doktorunuzun önerdiği şekilde bebeğinizin diş etlerini rahatlatmak amacıyla aşağıdaki gibi ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.

canım benimkide aynı.doktor sıcaktan vede cildi çok kuru olduğu için böyle dedi ve krem verdi.bi arkadaşım ilaç mümessili oda bi banyosu için şampuan verdi.banyo suyuna 2 kapak koyuyosun ve süt gibi oluyo.tek o suyla yıkıyosun.saçlarını ve heryerini.çıkınca yumuşacık oluyo teni.bize iyi geldi.sizin kremlerin isimleri ne.yüzünde çok öpüldüğü zaman hala kızarıklık ve sivilce oluyo.millete diyosun anlamıyolar,öpünce başka oluyo sanki :)))))

kleopatranın süt banyosu gibi ​acaba nedir nedirr bu şampuan ??

Arkadaslar bn sıze bısey sorcam bnmn bebıs 2aylık elını emmeye basladı emzık almıodu ama elını yakalası keyıfle emcek bnde ac zannedıp emzırmeye calısıyom memeyı tutmamak ıcın bagırıyo yuzunu donuyo sımdı okudugum kadarıyla sızınkılerde elını agzına goturuyo bızımkı de dısmı cıkarcak acaba bunu nasl anlarım dıs cıkarcagını

Benim oğlumda elini yumruk yapıp emiyo şapur şupur. Benim bildiğim bebekler ilk ellerini ağzına götürerek tanıyorlarmış emmesine engel olmamak lazımmış sadece ellerini temiz tutmak gerekmiş. Zaten daha sonradan herr şeyi ağzına götürerek tanımaya çalışacaklar :) diş çıkartırkende elini emiyorlardır ama o başka, kaç gündür dikkat ediyorum herkesin bebeği elini emiyor hepside diş çıkartmıyordur herhalde :) açlıktanda değildir, aç olsa emince süt gelmeyince ağlar.

2 ayı dolduran bebeklerimiz ellerini kemirmye başlıyor galiba herkes bu soruyu soruyo ​galiba diş gelişimleri başlıyor canım

2 ayı dolduran bebeklerimiz ellerini kemirmye başlıyor galiba herkes bu soruyu soruyo ​galiba diş gelişimleri başlıyor canım

Dişle hiç alakası yok oral dönemde oldukları için herşeyi emerek yalayarak ağzına götürerek tanıyacaklar. Şuan sadece ellerini tanımaya çalışıyorlar birdahaki ay ellerini tamamen tanıdıkları için nesneleri tutacaklar bu sefer elindeki nesneyi tanımak için elindeki nesneyi ağzına götürecek.

kleopatranın süt banyosu gibi ​acaba nedir nedirr bu şampuan ??

canım oilatum junior bath ismi eczanelerde satılıyo tek.vücut nemlendiriciymiş.benim oğlanın cildi baya kuru.ayak bileklerinin yanı pul pul oluyo.doktor yüzünün kızarıklığınında bundan olabileceğini söyledi.birde ev baya sıcak oda etkiliyomuş.bu banyo için şampuan ı kullanınca yumuşacık oldu cildi.ama yüzü bazen hala sivilceleniyo ve kıpkırmızı oluyo onun içinde hametan krem verdi.

benimkininde yüzü kıpkırmızıydı dr egzema dedi yatarken kaloriferi kısın banyodan önce ve sonra bebek yağı sürün her yerine dedi hemen geçmiyor ama sabırlı olmak lazım

slm kızlar
uzun süredir sizleri takip edemiyordum geçmişi okudum.birkaç şeyde ben söylemek istiyorum.
benim bebeğiminde yüzünde kızarıklıklar oluyordu.bende losyon ve anne sütü kullanmayı denedim fayda etmedi.sonra bir tanıdığım gül suyu kullanmamı tavsiye etti.bende has gül suyu vardı 3 gün günde 2 kez sürdüm ve hiçbişey kalmadı yüzünde.kulak ve kaşlardaki döküntüleri bebeyağıyla banyodan önce yumuşattım sonra temizledim şuan yoklar.
annelerin çoğu bebeklerin ellerini ağzına götürmelerinden şikayetçi anladığım kadarıyla.ben ün.de çocuk gelişimi dersleri aldım.bebekler bu dönemde ağızlarıyla dünyayı keşfediyorlar.ayrıca haz bölgeleri ağızları.bu duygyu meme,emzik,el ve değişik nesneleri ağızlarına alarak tatmin ediyorlar.benim bebeğimde elini sürekli ağzına götürüyo ve ben izin veriyorum.mememde uyumasına,emzik almasınada karşı değilim.bırakın canları ne istiyorsa onu yapsınlar bize düşen hijyeni sağlamak olsun.ellerini ve aldıkları nesneleri temiz tutalım yeter.
oğlumun 3-4 gündür gözü sulanıyordu.kontrole gittiğimizde doktora söyledim.göz damlası verdi.ikinci günde geçmeye başladı.
herkesin bebişine sağlıklı günler.

ewet cnm inşallah geçer. bizde babenin yıkama yağını, mustellanın vücut kremini aldık bide kızarıklığın ve pul pul dökülmelerin olduğu yerlere sürmek için hametan diye bi merhem kullanıyoruz. 2 doktora götürdük biri çok beyaz tenli kuru ve hassas bi cildi var bundan olabilir dedi, diğeride egzama dedi, fakat alerji testi bizde yaptırmadık neye göre bu teşhişleri koydular anlamış değilim bakalım cuma günü konturolmüz var ozaman tekrar konuşucam doktorla.

kızlar benim oğlum arada bir bana bakıp dudaklarını büküp katılırcasına ağlıyor ,:44:

başkalarınada yapıyordu yabancılıyo diye dedim

ama banada yapmaya başladı bebeği böyle yapan varmı aranızda?

benim oğlumda 2 gündür beni görünce yüzüme bakıp ağlıyo sonra kucağıma alınca susuyo belki seninkide kucağına alman için ağlıyo olabilir. eskiden yattığı yerden bakınıp duruyordu şimdi yatmak istemiyo ellerini tutunca hemen başını kaldırıp kalkmak istiyo kaldırmayıncada başlıyo ağlamaya.

selam tatlım nasılsın ayy çıkmadı şu yasa ya bende haftaya işe başlayacam şu doğum izni uzatılsın diye her gece dua ediyorum resmen.
nuk kauçuk mu canım biri daha yazmıştı burda 1 numaralı nuk diye o mu tatlım bende alayım bari netten resmini koyarmısın tatlım aldığının.

ayy cvr biraz araştırayım dedim gerçekten her yerdde limon gaz yapar yazıyor.ama sanki ben ender saraçtan duymuştum sabah aç karnına limonlu sıcak su içerseniz bütün gazınız gider diye ayy yanlışmı anladım acaba o yüzdenmi kızımda bol bol sancı oluyor ya.

ayy evet ya soğan gerçekten süt yapıyor ertesi göğüslerimden anlıyorum süt yaptığını sertleşiyor resmen.ama gaz yapıyormu ne derece bebişimi etkiliyor hala anlayamadım.

canım taze soğan ben çok yiyorum hiç yapmadı şuana kadar ama limon ıhı olmaz limon gaz yapıyor sirkede aynı şekilde , sakın kuru nanede tüketmeyin hasta olunca sütü azaltıyor

ayy tatlım inşallah doğru biliyorsundur.her yerde soğan gaz sebebi diyor yaa.acaba kuru soğanmı dedikleri.

benim kızımdada çıkıyor küçük küçük kırmızı lekeler sivilce gibi bir gün bakıyorum varlar bir gün kaybolmuşlar ne bunlar çok merak ediyorum acaba alerjimi.biz sadece meme ile besleniyoruz buna rağmen alerji olabilirmi acaba.

ahhhhh ahhhh yaz gelsin diye bende gün sayıyorum her gün hava durumunu seyre

sözde alıntı yapmıştım herkese tek tek cevap yazacaktım bebiş cıngarı bastı gitti alıntılar boşa.neyse olsun

BENİM 2 SORUM VAR CEVAPLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM

1-bebeğinizi altını açtığında neler sürüyorsunuz ben sebamed pişik önleyici ve johnson bebe yağı bir ondan bir ondan sürüyordum.pudra almıştım ama kullanmıyorum pudra gözenekleri tıkar diye düşünüyorum doğrumu biliyorum acaba yoksa yanlışmı yapıyorum.bide bi arkadaşımında bebeği oldu ona demişlerki sağlıkçı arkadaşları BEBE YAĞI BEBEĞE kullanma vücud yağı emiyor ama vücuttan atamıyor demiş.eee bende dedimki pudrayı atamaz yok onu atıyor demişler.bu konudaki fikirleriniz neler.sizde her bezini değiştirince bişeyler sürüyormusunuz yoksa arada birmi .ha bu arada burdan öğrendim günde 1 kerede zeytinyağı sürüyorum onun zararı olacağını hiç sanmıyorum.

2-gece uyurken bebeğiniz altını değiştiriyormusunuz ben değiştiriyordum hep uyanıyor bu seferde uyuyamıyordu.ve her değiştirdiğimde pişman oluyordum.altı tam dolu olmuyor zaten sabaha bekleseydim diyorum.sizler değiştiriyormusunuz uaynmıyormu bebişleriniz.

bu arada bizimkide başladı eldivenlerini emmeye ben daha eldivenlerini çıkarmıyorum buz gibi oluyor elleri o yüzden bazen eldiveni düşüyor elini emmiyor diğer elindeki eldiveni yada kolunu yada sardığım battaniyeyi emiyor özellikle uykusu geldiğinde yapıyor bunu.bazen de gazı varken çok sinirli bir şekilde emiyor hırsını çıkarırcasına resmen.eğer gazı yoksa ve hala sinirli şekilde emiyorsa aç olduğunu anlıyorum resmen bana işaret veriyor.2 saat değil her saat emmek istiyor benim meme kuzusu.

bizim dr.umuz eldivenlerin hijyenik olmadığını aynı zamanda dokunması açısından hissetmesi açısından eldivene gerek görmediğini söylemişti 1 haftalıkken çıkarttık eldivenleri tırnakları da kestik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…